Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ford Focus menetfény
 
Témaindító: bubuszoft, idő: Jan 1, 2023
Lapozás: OK   1 / 1
(#) bubuszoft hozzászólása Jan 1, 2023 /
 
Sziasztok!

Lenne egy kis gondom evvel az autóval, és pontosabban a menetfénnyel. A haverom áthozta az autóját, hogy nem megy a menetfény. Ki kelett cserélni az egészet, mert vízbeázás miatt tönkre ment az elektronika. Kiméréskor a kábeleken viszont nagyon furcsa dolgokat mértem. 3 vezetékünk van, 1 a stabil test, 2, az ajtónyitó, 3 a motor. Az érdekesség, hogy mikor gyujtás le van kapcsolva, és be van csukva az ajtó, akkor van a 2-esen 12 volt, ahogy kinyitjuk az ajtót megszűnik (fordított működés). Ha ráadjuk a gyujtást, akkor az ajtónyitó 2-es kábelről megszűnik a táp, és a 3-as kábelen jelenik meg, de ha beindítjuk az autót, megszűnik ott is a feszültség. Egyszerűen nem értem. Gondoltam, hogy két rellével oldanám meg, de hogyan? Mert ha a a rellé com ágára fix 12 voltot ralok az ajtónyitásnál nc-t alkalmazok, a motor beindítás kábelénél nc-t akkor csak az a gondom, hogy mikor leáll az autó, és ki van véve a kulcs, a direkt 12Volton keresztül állandóan fog égni a led. Hogy lehetne ezt megoldani, nagyon jól? Lehet, hogy 3 rellé kéne? De hova kötném a 3. Rellér?? Köszönöm a segítséget előre is.
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2023
(#) Ge Lee válasza bubuszoft hozzászólására (») Jan 1, 2023 /
 
Amellett hogy van menetfényes topik, autóelektronikás topik, autó világításos topik, led az autóban topik, nem értem a problémádat.
A menetfény 3 drótjának úgy kell bekötve lennie, hogy az egyik szál a test, a másik a gyújtás utáni 12V, azaz csak akkor világíthat a menetfény ha a gyújtás rá van adva, a harmadik szál pedig a világításra van kötve, mert amikor fel van kapcsolva a világítás akkor a menetfénynek ezzel együtt le kell kapcsolnia. És nem kell hozzá semmiféle relé, ennek alapból így kell működnie, a világítás felkapcsolásakor történő menetfény lekapcsolást maga a menetfény elektronikája intézi.
(#) Gafly válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 1, 2023 /
 
2023 első, teljesen feleslegesen nyitott topicja.
(#) bubuszoft válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 1, 2023 /
 
És mi van az ajtónyitással, mikor kinyit az ajtó világítson. Ez Forrd Focus hiba, és pont ezért nyitottam ezt a topikot. A többi topokban nincs még hasonló se írva.
(#) bbb válasza bubuszoft hozzászólására (») Jan 1, 2023 /
 
Kösd gyári diagnosztikára, lehet, hogy a BCM hülyéskedik veled.
(#) teddysnow válasza bubuszoft hozzászólására (») Jan 1, 2023 /
 
Milyen évjáratú az autó?
(#) btamas81 válasza bubuszoft hozzászólására (») Jan 1, 2023 /
 
Nem a coming home, leaving home funkció miatt csinálja? Olyankor szerintem a fényszóró megy
(#) bubuszoft válasza teddysnow hozzászólására (») Jan 4, 2023 /
 
2013 évjárat.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem