Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Frekvenciaváltó

Témaindító: sultann, idő: Feb 15, 2008
Lapozás: OK   103 / 103
(#) zosza18 válasza kila hozzászólására (») Hé, 20:05 /

Ugyanerre gondoltam azonnal... végül is legalább paraméterezhető, hogy mikor legyen kapufa a váltó.
(#) zosza18 válasza somitomi hozzászólására (») Hé, 20:12 /

A P34 a felfutás és a P42 a lefutási paraméter a fő kimeneti frekihez. Azon felül már a multi bemenetek beállításai, amik nemigen kellenek Neki.
A "Hz/S" egység megadás kicsit fura, de tesztelni kell és azonnal kiderül mit mutat.
(#) cimbibandi válasza Ódenka hozzászólására (») Kedd, 15:08 /

Tessék. Hàtha segit.
(#) Ódenka válasza cimbibandi hozzászólására (») Kedd, 15:45 /

szosza18 kolléga linkelte az egészet. Nem igazán segítettek a látottak.
(#) cimbibandi válasza Ódenka hozzászólására (») Kedd, 20:50 /

értem. köszi. akkor ezek szerint nem kivitelezhetó?
(#) kila válasza zosza18 hozzászólására (») Kedd, 21:17 /

Közben utána néztem a jelentésének,-eszerint "Egy frekvenciaváltó (VFD) élettartama véges, jellemzően 15-20 év, és a „hátralévő órák” elméletileg azt mérik, hogy mennyi üzemideje van még a frekvenciaváltónak, mielőtt cserére vagy szervizelésre szorulna. Ezt olyan tényezők befolyásolják, mint az üzemi hőmérséklet, a por, az elektromos terhelés és az energia minősége." Ennek a frekvenciaváltónak ezek szerint 7,5 - évet jósoltak a gyártók.
(#) zosza18 válasza kila hozzászólására (») Kedd, 23:41 /

Akkor ha jól értem az a paraméter amolyan szerviz intervallum szerűség lenne...
Ez még jó is, csak kár hogy senki nem foglalkozik vele. (A felhasználó nem is érti, hogy van ilyen egyáltalán, a gépépítőt meg pont nem érdekli, mert abból nincs pénz...)
A tervezett elavulás hozzászólás nagyon tetszett és amúgy igaz is... Valójában a gépgyártók simán beadják 3-5 évre és aztán "kuka", cserélni kell... majd 3 hét múlva visszarakják ugyanazt kitakarítva és kinullázva az új áráért + javítás + kiszállás. Tisztelet a kivételnek, mert vannak szerencsére, de manapság ez igaz már...
(#) GPeti1977 válasza kila hozzászólására (») Sze, 15:46 /

Tulajdonképpen a pufferkondenzátoroknak van egy meghatározott élettartama, de ez másra is igaz csak nincs mindenhol meghatározva, leírva.
Következő: »»   103 / 103
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem