Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   255 / 292
(#) beers hozzászólása Máj 28, 2021 /
 
Sziasztok!
Ki volt húzva 2 hónapra egy Biasi Basica 24 A kazán!
Most be kellett volna üzemelni, de sajnos nem akarja az igazat!
Fel lett töltve 1,5 bar-ra!
Melegvizet nem tudok vételezni, csak hideg jön belőle!
Próbálkozik, de letilt!
Olyan mintha nem is gyújtana be!
Video
Video 2

Köszönöm az ötleteket!
(#) VIM válasza beers hozzászólására (») Máj 28, 2021 / 1
 
Szia! Próbáld meg a dugvillát fordítva bedugni és úgy elindítani. A privát videódat nem fogja mindenki látni, pl. én sem, mert nem akarok beregelni arra az oldalra, mégis aktív nézője vagyok anélkül is.
(#) beers válasza VIM hozzászólására (») Máj 28, 2021 /
 
Köszönöm!
Meg fogom próbálni a fordított dugvillát!

Elvileg nem privát a videó, mennie kellene....
Másik böngészőben bejelentkezés nélkül nekem elindulT
(#) VIM válasza beers hozzászólására (») Máj 28, 2021 / 1
 
Most érdekes módon megnézhető volt. Nem hallani a gyújtás jellegzetes szikráztató hangját de ha történik is nem gyullad meg a főégő és nincs láng érzékelés. Az is lehet, hogy a vízhiány kapcsoló nem kapcsol, hiába van meg a nyomás a rendszerben.
(#) qut88 válasza beers hozzászólására (») Máj 28, 2021 /
 
Gépkönyv szerint: Lánghiány miatti lekapcsolás-blokk.

Ez sok mindent takarhat, amibe a videóból nem is lehet következtetni. Esetleg ha le lenne véve az előlapja és úgy lenne a gyújtási folyamat kipróbálva.
(#) beers válasza qut88 hozzászólására (») Máj 29, 2021 /
 
Köszi, az lesz a következő lépés!
Sajnos mos meló miatt nem vagyok ott......
(#) szerviz válasza beers hozzászólására (») Máj 29, 2021 / 1
 
Van gáz egyáltalán? Gáztűzhely ég? Nyomáscsökkentő....stb?
Kicsit komolyabb feladat a gázszelepen nyomásokat mérni, bemenő, kimenő?
Ha nincs kimenő gáznyomás, akkor gázszelep tekercseit megmérni, ha rossz akkor csere.
És igen, levenni a kazán burkolatait, hogy lásd, van-e szikra, az jó helyen van-e?
Ha van szikra és jön a gáz, akkor kellő óvatosággal, bátorsággal és igen, tapasztalattal megpróbálható gázgyújtóval begyújtani. Itt benne van a pakliban, hogy megég a bajszod vagy leég a szőr a kezedről, de ez olyan férfias dolog, az asszony ámulva fog felnézni rád!
Jah, hogy miért is kell ez a gyújtáspróba? Mert két hónap állás közben pókúr képes beköltözni az égőbe és ha pont eltalálta a gyújtóelektródánál lévő égőcsövet.........mondjam még?
(#) beers válasza szerviz hozzászólására (») Máj 29, 2021 /
 
Köszönöm, a gázt megnéztem (a tűzhelyet begyujtottam)!
Sajnos csak jövőhét végén jutok el oda újra....
(#) Hkori79 válasza pongiii hozzászólására (») Máj 30, 2021 /
 
Hello!
Milyen OT termosztátot, vagy vezérlőz használsz a Westen kazánhoz? Engem is nagyon foglalkoztat a téma, de tartok tőle, hogy más gyártó vezérlőjével nem működne. De mint kiderült, van erre megoldás...
(#) Lalilan hozzászólása Jún 1, 2021 /
 
Sziasztok!
Adott egy Immergas victrix terra 28 as kazán, gyújtás hibát jelez, nem indult. Jött a szerelő, cserélgetett érzékelőket, de nem lett jó, azóta előre menő érzékelő hibát jelez, persze az jó. Arra jutott hogy panel hiba. Állítólag nem pörög fel a ventilátor. Találkoztatok már ilyen hibával, javítható a panel?
(#) JZoli hozzászólása Jún 1, 2021 /
 
Könnyen lehet, hogy panel hiba, de sajnos nem 100%, találkoztam én már ventilátorhibával is hasonló készülékbe. A gond az, hogy mindegyik elég húzós áron beszerezhető.
(#) Mieta hozzászólása Jún 1, 2021 /
 
Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy most vettünk egy házat, amiben Westen pulsar condens kazán van, ami E133as hibát ír ki. Egy srác megnézte, aki ért a kazánokhoz, légmentesítette, beállította a víznyomást és újraindította. Hallottuk is, hogy búgott, aztán egy idő után újra jött a hibakód. Termosztátban cseréltünk elemet, gáz elvileg nyitva, halljuk a kattogást, de nem gyullad be. Mit lehetne csinálni? Sajnos gázszerelőt nem találok, mert egyszerűen senki nem ér rá, pedig egy hét múlva költözünk és a kislányunk miatt nagyon fontos lenne. Ez a srác azt mondta, hogy szerinte usb-vel kellene újraindítani, mert van olyan bemenet rajta. Ez igaz lehet? Van egyéb megoldás esetleg?
Előre is köszönöm!
(#) Gafly válasza Mieta hozzászólására (») Jún 1, 2021 /
 
Azt olvastam az interneten, hogy az "E133" lehet gázhiány is.
Akár hihető is, leirásod alapján: "halljuk a kattogást, de nem gyullad be".
Ha gonosz lennék, akkor mondanám hivd vissza a srácot "aki ért hozzá" és azt mondta, hogy "szerinte usb-vel kellene újraindítani, mert van olyan bemenet rajta".
Szerintem addig ne fizess, ameddig nincsen meleg (és nem csak viz akkor, mert ugye most nyár van, csak a gyereket kell fürdetni és mosogatni majd).
(#) pongiii válasza Mieta hozzászólására (») Jún 1, 2021 /
 
A E133 a sikertelen begyújtás, 5x próbálkozik majd letilt. Ez lehet panel hiba, érzékelő el van koszolódva, vagy a kábel kontaktos, szakadt. Az a baj, hogy a panelt így nem lehet megállapítani, az érzékelőt ki kéne venni a helyéről, de ezt ne tedd meg, ezt már szerelőre kell bízni, mert ez már az égéstér megbontásával jár. Sajnos tényleg nem tudsz mit csinálni, mindenképp meg kellene várni a szerelőt.

Mondjuk az fontos kérdés, hogy be se gyullad, vagy csak a panel nem érzékeli, hogy begyulladt és a kazánt szinte rögtön a begyújtás után lelövi. mert ha abszolút be se gyullad, akkor lehet még szikráztató probléma. Trafó, kábel, szikráztató messze van a testtől, ilyesmik.
A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2021
(#) pongiii válasza Hkori79 hozzászólására (») Jún 1, 2021 / 3
 
Sajátot, mármint úgy sajátot, hogy saját készítésűt. Mikrovezérlő beszélget a kazánnal.
(#) Hkori79 válasza pongiii hozzászólására (») Jún 1, 2021 /
 
Az igen! Gratula!
Akkor még mindig nem jutottam közelebb a megoldáshoz. Bíztam benne, hogy kiderül egy típus, amivel tutira működik.
(#) pongiii válasza Hkori79 hozzászólására (») Jún 1, 2021 /
 
Ez a vezérlő az OPENTHERM + protokollt használja, ezzel tud beszélni, azt nem tudom, hogy minden része megy-e, de a fűtőkör vezérlés (hőmérséklet, igény), hibakód kiolvasás, kazán teljesítmény, rendszer nyomás, kazán égő állapot lekérdezés, ezek működnek. Ez azt jelenti, hogy nem csak a westen féle gyári openthermes termosztáttal képes beszélgetni, hanem bármilyennel, ami openthermes. Nincs nagyon elterjedve ezek az openthermes termosztátok, főleg ha nem a kazán gyárija, mert akkor pont ez az, hogy nem biztos, hogy minden része megy. Valamennyire szerintem bármelyik openthermes termoszáttal fog működni, tehát az alap dolgokat biztosan fogja tudni állítani.
A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2021
(#) JZoli válasza Mieta hozzászólására (») Jún 1, 2021 / 1
 
Van a házban másik gázfogyasztó? Ha igen meg kellene próbálni, hogy az begyujtható-e. Szerintem nincs gáz.Ha így van akkor az utcai bevezető csövön van egy dupla korongra hasonlító eszköz. Annak az oldalán van egy téglalap forma gomb. Azt nyomd meg ls tartsd benyomva kb egy percig.Utána kellene újraindítani a kazánt.De elsőre nem fog begyújtani, csőhossztól függően negyedik-ötödik lesz a nyerő. Közben ha kiáll hibára akkor resettelgetni kell.
(#) beers válasza beers hozzászólására (») Jún 5, 2021 /
 
Most jutottam el a kazánig, szerencsére csak gáz probléma volt!
A kazán alján volt egy név telefonszámmal, aki karbantartotta.
Felhívtam, jó fej volt!
Azt mondta, ha 2 hónapig nem volt bedugva, akkor indítsam újra akár 20-30-szor is!
Bejött, x-edik után elindult a kazán!
(#) Sendi hozzászólása Júl 7, 2021 /
 
Üdv. Van egy Viessmann Vitodens 200 kazán. A paneljén elszált egy (talán stepp down) ic. A fénykép alapján esetleg valaki megtudja nézni, a sajátján, hogy milyen ic? Ha nem akkor vissza fogom rajzolni, de így egyszerübb lenne, és biztonságosabb.
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 8, 2021 /
 
Megint került hozzám egy Ariston Egis 24ff panel (R5414822110/E) lángleszakadás hibával. Minden kondenzátor jó, a 220nF-os 175nF volt, de annak még nem kéne gondot okozzon. Viszont a lángőr elektródával sorba kapcsolt 2 ellenállásnál elakadtam. Első ránézésre jók, az egyik 100kΩ (R24 barna-fekete-sárga-arany) a másik 10MΩ, itt általában több Mega, vagy több 10M szokott lenni. Viszont a színkód alapján a 100k stimmel, a 10M-nak mértnek meg 10Ω-nak kéne legyen...barna-fekete-kék-arany-kék.
Ha ennek valóban 10Ω-nak kéne legyen, akkor jól megnyúlt és meg van a hiba. De nem merem kicserélni, nekem ez gyanús. Sajnos nincs másik panel, hogy tudjak mérni. Van valakinek ilyenje? Megmérné ezt az ellenállást (R25)?
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 8, 2021 /
 
Közben találtam egy másik megoldást a sávokra, ahol kijön a 10MΩ...akkor itt ez jó, valami más baj lesz. Az elektróda lett cserélve, nem azzal van a gond, mégis 501-eket dobál.
(#) ONKYOS válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 10, 2021 /
 
A képen a panelon, egy db, 10Mohm,,/2W, és egy 100Kohm/2W, ellenállás látszik,ránézésre, párhuzamosan vannak kapcsolva,.
Nem igen van az megszakadva.
(#) vision61 válasza ONKYOS hozzászólására (») Júl 10, 2021 /
 
Az általad megadott ellenállás értékek jók, viszont nem párhuzamosan vannak kapcsolva.
(#) Inhouse válasza ONKYOS hozzászólására (») Júl 12, 2021 /
 
Igen erre jutottam én is, viszont sorban vannak.
(#) mnorby hozzászólása Júl 19, 2021 /
 
Sziasztok,
Van egy Saunier Duval 30 KLZ kazánom.
Néha elkezd kattogni a mágnesszelep hangosan, egyre gyorsabban majd leáll a kazán láng elvesztéssel.
Gondolom a tekercs nem tartja nyitva a mágnesszelepet. - Ezt hogyan lehet tesztelni?

Ha a trimmer ellenállást a vezérlőn feltekerem (ez szabályozza az indító lángot, kékkel jelöltem a képen), akkor a kattogás, amit a pirossal jelzett részről hallok, megszűnik.
Ennek az utolsó karbantartáskor beállított állapotát bejelöltem magamnak.
Elektromossághoz értek, az ionelektródát megtisztítottam, a vezérlőt átnéztem, azon látszólag minden rendben van(elektrolit kondik,diodák,ellenállások)
Sajnos a hiba nem mindig jeletkezik.

Nagyon köszönöm a segítséget!

klz30hiba.png
    
(#) Levente90 hozzászólása Júl 31, 2021 /
 
Üdv mindenki!
Bosch gc2200w gázkazánom 227-es hibakódot ír ki.
Azt írja a használati útmutató, hogy a gyújtást követően nincs ionizáció. Tud valaki segíteni benne, hogy el tudjuk-e hárítani a hibát?
Köszönöm!
(#) Gafly válasza Levente90 hozzászólására (») Júl 31, 2021 /
 
Tehát olvasatomban megpróbálta begyújtani, de nem sikerült, vagy nem érzékeli hogy sikerült...
Tényleg nem gyulladt be?
Gázcsap nyitva van egyáltalán?
(#) Levente90 hozzászólása Júl 31, 2021 /
 
Van gáz... megy a gáztűzhely és a csap sincs elzárva a kazánnál.
Olyan hangja van mint ha menne pár percig ha kap egy reset-et, de utána kiírja a hibát.
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2021
(#) Gafly válasza Levente90 hozzászólására (») Júl 31, 2021 1 /
 
Ez?
Következő: »»   255 / 292
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem