Szia,
köszi, elolvastam , de nálam amikor hideg kazánnal indulunk és HMV-t kérek be sem indítja a gázt és nem is gyújt , egyből ég az összes led ami 90 fokot jelez majd elkezd villogni a hőfokjelző ledsor mint egy WU méter a régi erősítőkön. A fűtés rendellenességre magyarázat lenne a dugulás de a HMV-re , hogyan? Ne érts félre nem kekeckedem cserélek vagy kicseréltetek én bármit , csak szeretném érteni ennek a kazánnak a lelki világát.
Szia!
Először próbálkozz egy HMV NTC cserével lehet hogy kontakt hibás a belseje,ha nem segít akkor esélyes a panel csere
Köszi. Megmértem a HMV NTC-t 1.08 kohm kb 20 fok van a helységben. A fűtés NTC-ja 13.8 kohm. Akkor először ezt cserélem . Azt nem tudom , hogy ennek köze lehet -e ahhoz , hogy egy kis idő után lekapcsol a fűtés. Sajna nincs itthon egy 10 kohm-os ellenállásom , hogy teszteljek...
Az nagyon kevés 20 fokon 10 kohm környékén kellene lennie.Befolyásolhatja a fűtést is mivel az elektronika az alacsony ellenállás miatt az hiszi,hogy túl meleg a víz a bitermikus hőcserélőben és nem fűt rá a forró hőcserélőre.
A "sakrafi" Ő szakember én pedig csak próbálok segíteni és valószínűleg elsiklottam az felett, hogy a csap szimbólum villog ami azt jelentené, hogy az NTC az hibás ... és az az 1kΩ az mondhatni, hogy kész van.