Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   301 / 301
(#) kistewe válasza VIM hozzászólására (») Jan 4, 2026 /

Szia,
köszi, elolvastam , de nálam amikor hideg kazánnal indulunk és HMV-t kérek be sem indítja a gázt és nem is gyújt , egyből ég az összes led ami 90 fokot jelez majd elkezd villogni a hőfokjelző ledsor mint egy WU méter a régi erősítőkön. A fűtés rendellenességre magyarázat lenne a dugulás de a HMV-re , hogyan? Ne érts félre nem kekeckedem cserélek vagy kicseréltetek én bármit , csak szeretném érteni ennek a kazánnak a lelki világát.
(#) sakrafi válasza kistewe hozzászólására (») Jan 4, 2026 /

Szia!
Először próbálkozz egy HMV NTC cserével lehet hogy kontakt hibás a belseje,ha nem segít akkor esélyes a panel csere
(#) kistewe válasza sakrafi hozzászólására (») Jan 4, 2026 /

Köszi. Megmértem a HMV NTC-t 1.08 kohm kb 20 fok van a helységben. A fűtés NTC-ja 13.8 kohm. Akkor először ezt cserélem . Azt nem tudom , hogy ennek köze lehet -e ahhoz , hogy egy kis idő után lekapcsol a fűtés. Sajna nincs itthon egy 10 kohm-os ellenállásom , hogy teszteljek...
(#) sakrafi válasza kistewe hozzászólására (») Jan 4, 2026 / 1

Az nagyon kevés 20 fokon 10 kohm környékén kellene lennie.Befolyásolhatja a fűtést is mivel az elektronika az alacsony ellenállás miatt az hiszi,hogy túl meleg a víz a bitermikus hőcserélőben és nem fűt rá a forró hőcserélőre.
(#) VIM válasza kistewe hozzászólására (») Jan 4, 2026 /

A "sakrafi" Ő szakember én pedig csak próbálok segíteni és valószínűleg elsiklottam az felett, hogy a csap szimbólum villog ami azt jelentené, hogy az NTC az hibás ... és az az 1kΩ az mondhatni, hogy kész van.
(#) Bgboss01 hozzászólása Jan 8, 2026 /

Fég Zc 18

Sziasztok! Szivattyú csere lenne de egy kicsit ellentmondásba ütköztem egy grundfos van bekötve a vezérlőbe jelenleg ami valószínűleg a végét járja.
Egy kis ellentmondásba ütköztem ugyanis a szerelő azt mondta, hogy jó lesz egy elektronikus vezérlésű is amit közvetlenül a konnektorba csatlakoztatunk a boltban meg azt az információt kaptam, hogy ez nem lesz megfelelő, mert nem alszik el a láng. Most mi lenne a megfelelő ide?

Köszönöm előre is .
(#) sakrafi válasza Bgboss01 hozzászólására (») Jan 8, 2026 / 1

Szia!
Igaza van a boltosnak nem fog kialudni a láng mert a szivattyú által keltett nyomás nyitja a gázszelepet. Szerintem tegyél be sima FERRO márkájú 25/60 180mm szivattyút,azonban ha kondenzátorosan van megoldva az utókeringetés a kazánon akkor kondenzátort is cserélni kell valószínűleg
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2026
(#) Bgboss01 válasza sakrafi hozzászólására (») Jan 8, 2026 /

Szia! Köszönöm a válaszod, azt honnan tudom, hogy kondenzátoros-e a kialakítás?
(#) Hutty válasza Bgboss01 hozzászólására (») Jan 8, 2026 / 1

Lehet, hogy elég lenne a régiben ellenőrizni a kondenzátort, vagy egyszerűen csak cserélni. 1-2 ezer forintos kondenzátor, 10-30 ezer forintos szivattyú.
(#) Bgboss01 válasza Hutty hozzászólására (») Jan 8, 2026 /

Nekem az lenne a legjobb igen, igazából membrán csere közben mondta a szerelő, hogy a végét járja a szivattyú, 3 as fokozaton üzemel. Alatta már nem. A radiátorok forróak az aljaik hidegek az első kettőt kivéve azok langyosak. Ezért lenne a csere.
(#) proba válasza Bgboss01 hozzászólására (») Jan 8, 2026 / 1

Szerintem ha forog egyébként, jó eséllyel elég a szivattyú oldalán lévő dobozkában kicserélni a kondenzátort. ( egy fehér hengeres valami, ami legtöbbször simán kihúzható a helyéről)
(#) kistewe válasza sakrafi hozzászólására (») Jan 8, 2026 /

Sziasztok.
nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget, az NTC csere megoldotta a problémát.
(#) Bgboss01 válasza proba hozzászólására (») Pé, 0:01 /

Köszi ránézek arra is.
(#) Kazándugattyú válasza Kazándugattyú hozzászólására (») Vas, 11:01 /

Szép napot mindenkinek !
Vettem egy teljesen új hőcserélőt,be lett építve,és sokkal jobb lett a a melegvíz .Mosolygós pacsálás egy 40-42 fokos vízzel teli kádban...
Elkerülte a figyelmemet,és azt nem írtam,hogy nekünk padlófűtés van az alsó szinten,és annak is van egy keringető szivattyúja,ami folyamatosan megy,nincs vezérelve a fűtéssel.Ez is lehetett az oka annak,hogy mivel ez a folyamatos áramlás a hőcserélőn keresztül (ha van fűtés,ha nincs)elvonja a HMV-től a hőt (ezért is melegedik nekem úgy a fűtési odairányú vezetékem).
Igen,egy vezérelt szabályzás biztos jobb lenne,hogy ne menjen feleslegesen a padlófűtéses szivattyú
Köszönöm mégegyszer a tanácsokat !
(#) VIM válasza Kazándugattyú hozzászólására (») Hé, 9:04 /

Szia! Mivel nem kondenzációs a kazán így érdemes odafigyelni a harmatpontra, hogy az ne hasson negatívan a kazánra. Ha egy mód van rá akkor a visszatérőre tegyél egy csőtermosztátot (kapillárcsöveset vagy digitálisat) amivel lekapcsolható a padlófűtési szivattyú ha érték alá (40°C) csökken a hőmérséklet.
Következő: »»   301 / 301
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem