Fórum témák
» Több friss téma |
Szia,
köszi, elolvastam , de nálam amikor hideg kazánnal indulunk és HMV-t kérek be sem indítja a gázt és nem is gyújt , egyből ég az összes led ami 90 fokot jelez majd elkezd villogni a hőfokjelző ledsor mint egy WU méter a régi erősítőkön. A fűtés rendellenességre magyarázat lenne a dugulás de a HMV-re , hogyan? Ne érts félre nem kekeckedem cserélek vagy kicseréltetek én bármit , csak szeretném érteni ennek a kazánnak a lelki világát.
Szia!
Először próbálkozz egy HMV NTC cserével lehet hogy kontakt hibás a belseje,ha nem segít akkor esélyes a panel csere
Köszi. Megmértem a HMV NTC-t 1.08 kohm kb 20 fok van a helységben. A fűtés NTC-ja 13.8 kohm. Akkor először ezt cserélem . Azt nem tudom , hogy ennek köze lehet -e ahhoz , hogy egy kis idő után lekapcsol a fűtés. Sajna nincs itthon egy 10 kohm-os ellenállásom , hogy teszteljek...
Az nagyon kevés 20 fokon 10 kohm környékén kellene lennie.Befolyásolhatja a fűtést is mivel az elektronika az alacsony ellenállás miatt az hiszi,hogy túl meleg a víz a bitermikus hőcserélőben és nem fűt rá a forró hőcserélőre.
A "sakrafi" Ő szakember én pedig csak próbálok segíteni és valószínűleg elsiklottam az felett, hogy a csap szimbólum villog ami azt jelentené, hogy az NTC az hibás ... és az az 1kΩ az mondhatni, hogy kész van.
Fég Zc 18Sziasztok! Szivattyú csere lenne de egy kicsit ellentmondásba ütköztem egy grundfos van bekötve a vezérlőbe jelenleg ami valószínűleg a végét járja.Egy kis ellentmondásba ütköztem ugyanis a szerelő azt mondta, hogy jó lesz egy elektronikus vezérlésű is amit közvetlenül a konnektorba csatlakoztatunk a boltban meg azt az információt kaptam, hogy ez nem lesz megfelelő, mert nem alszik el a láng. Most mi lenne a megfelelő ide? Köszönöm előre is .
Szia!
Igaza van a boltosnak nem fog kialudni a láng mert a szivattyú által keltett nyomás nyitja a gázszelepet. Szerintem tegyél be sima FERRO márkájú 25/60 180mm szivattyút,azonban ha kondenzátorosan van megoldva az utókeringetés a kazánon akkor kondenzátort is cserélni kell valószínűleg A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2026
Szia! Köszönöm a válaszod, azt honnan tudom, hogy kondenzátoros-e a kialakítás?
Lehet, hogy elég lenne a régiben ellenőrizni a kondenzátort, vagy egyszerűen csak cserélni. 1-2 ezer forintos kondenzátor, 10-30 ezer forintos szivattyú.
Nekem az lenne a legjobb igen, igazából membrán csere közben mondta a szerelő, hogy a végét járja a szivattyú, 3 as fokozaton üzemel. Alatta már nem. A radiátorok forróak az aljaik hidegek az első kettőt kivéve azok langyosak. Ezért lenne a csere.
Szerintem ha forog egyébként, jó eséllyel elég a szivattyú oldalán lévő dobozkában kicserélni a kondenzátort. ( egy fehér hengeres valami, ami legtöbbször simán kihúzható a helyéről)
Sziasztok.
nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget, az NTC csere megoldotta a problémát.
Szép napot mindenkinek !
Vettem egy teljesen új hőcserélőt,be lett építve,és sokkal jobb lett a a melegvíz .Mosolygós pacsálás egy 40-42 fokos vízzel teli kádban... Elkerülte a figyelmemet,és azt nem írtam,hogy nekünk padlófűtés van az alsó szinten,és annak is van egy keringető szivattyúja,ami folyamatosan megy,nincs vezérelve a fűtéssel.Ez is lehetett az oka annak,hogy mivel ez a folyamatos áramlás a hőcserélőn keresztül (ha van fűtés,ha nincs)elvonja a HMV-től a hőt (ezért is melegedik nekem úgy a fűtési odairányú vezetékem). Igen,egy vezérelt szabályzás biztos jobb lenne,hogy ne menjen feleslegesen a padlófűtéses szivattyú ![]() Köszönöm mégegyszer a tanácsokat !
Szia! Mivel nem kondenzációs a kazán így érdemes odafigyelni a harmatpontra, hogy az ne hasson negatívan a kazánra. Ha egy mód van rá akkor a visszatérőre tegyél egy csőtermosztátot (kapillárcsöveset vagy digitálisat) amivel lekapcsolható a padlófűtési szivattyú ha érték alá (40°C) csökken a hőmérséklet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |