Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Geberit elektrokarmantyú hegesztése házilag
Lapozás: OK   1 / 1
(#) profikam hozzászólása Máj 9, 2022 /
 
Két Geberit HDPE elektrokarmantyús idomot kellene összállítanom, aki nem ismeri, ez így néz ki: https://www.kazanwebshop.hu/spd/367771161/GEBERIT-PE-HD-elektrokarm...-110mm és a benne lévő fűtőszálat egy direkt erre szolgaló hegesztő berendezéssel lehet megtáplálni, ld. pl. itt: https://www.youtube.com/watch?v=geIlBF2_pH8&ab_channel=ReeceLtd.
Ezen a fórumon gondolom említenem sem kell hogy én a gyári célberendezés nélkül szeretném a hegesztést végezni, pl. egy állítható toroid és egy stopperóra segítségével de sajnos nem találok adatot a szükséges feszültségre/időtartamra vonatkozóan. Dolgozott már esetleg valamelyikötök ilyennel? Esetleg van valakinek forrása a különböző átmérőkhöz szükéges feszültség értékekhez? Ki is lehet kísérletezni persze, de ha egy mód van rá elkerülném hogy feláldozzak par idomot...
(#) antiktelefon válasza profikam hozzászólására (») Máj 10, 2022 /
 
4:50-nél a videóban 68 ohmot mutat a max ellenállásra és mivel semmit nem kell állítgatni, csak nyomod a gombot és megy, hacsak nem mérik a különböző elemek ellenállását tökéletesen, akkor áramgenerátorosan hegeszt, vagyis egyszer kell megmérd az áramot és tudni fogod. De biztos bemagyaráznak majd valami speciális áramprofilt amivel nagyon jól lehet hegeszteni és húde semmi más nem tudja, így a legegyszerűbb egy áramváltóval és valami analóg bemenetes dologgal felvenni az áram görbét. Mivel az adatlapokon 1-2kW körüli gépekről van szó és a max ellenállás 68ohm, így a toroid után kelleni fog egy izmos trafó, ami 10-30A-t tud a szekunderen, mérés alapján majd kiderül.
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2022
(#) merlingerin válasza profikam hozzászólására (») Máj 10, 2022 /
 
Szia!

Amit én láttam élőben, az úgy működött, hogy zacsiban volt egy kódkártya az idom mellett. A ketyerén ezt kellett lehúzni, abból tudta a paramétereket.... Majd tényleg csak rádugni, start gomb, csippanás, kész.

Vagyis ha ehhez is van kódkártya... Azt kell megfejteni.

Gyanítom, ez nem lesz publikus infó a gyártótól.
(#) profikam hozzászólása Máj 11, 2022 /
 
@antiktelefon, igen, az aramgeneratoros taplalas jo eszrevetel, kosz! Mondjuk nekem eleg ha egyszerre csak egyet csinalok. Sajnos nem is ferek hozza gyari hegesztohoz, igy nem tudom felvenni az aramprofilt, de mas gyarto termekenel ugy van hogy ra van irva a feszultseg es az idotartam (ld pl itt: https://youtu.be/3QcOiJ5N0ps?t=126 ), szoval gondolom itt is hasonlo a helyzet, csak sajnos Geberiteknel nem irjak ra az erteket...

@merlingerin meg nincsenek nalam az idomok, de szerintem a Geberithez nincs vonalkod vagy kodkartya, de ha ideer akkor megnezem.
(#) antiktelefon válasza profikam hozzászólására (») Máj 11, 2022 /
 
Nyilván okkal nem mondják meg az áramprofilt, mert akkor nem vennék meg százezrekért a rendszert . De azért többről van szó, mint egy sima trafó, valószínűleg az áramgörbe úgy van kialakítva, hogy ne forralja fel, de ne is melegítse túl lassan az anyagot. Ha géphez nem férsz hozzá, akkor maximum hasraütésre tudod belőni a dolgot, esetleg a legolcsóbb idomból párat feláldozol kísérletezésre. Azért kíváncsi vagyok, mi jön ki a végén, a hatalmas nyomócsöveket is csak egy dupla rezsó szerű lappal melegítik és összenyomják.
Ha valahogy ténylegesen beazonosítja az idomot, akkor meg akármilyen őrült P(U*I),t görbéd lehet, amit nem lesz könnyű utánozni házilag.
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2022
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem