Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   286 / 315
(#) llax válasza Gránátalma hozzászólására (») Dec 6, 2015 /
 
Az IDSS tesztet végezd el. Egy tápforrás (néhány V), egy multiméter (mA mérés), és valami áramot korlátozó eszköz kell (néhány 10 Ohm). Drain az említett ellenálláson és árammérőn keresztül táp +, gate és source a táp -. Gyári spec. szerint 0,2-1mA közötti áramot kell mérned.
FET az egyáltalán? Vagy valami tetszőleges (legolcsóbb) háromlábúra a kínai gyártó a kereskedő kérésére rányomta a J201 feliratot...
Van olyan eset, amikor a félvezető valamelyik (vagy több) paramétere határértéken kívül van, vagy azonos funkciójú, de más típusú eszköz van a tokban. Már többször megjártam.
(#) ZSozsóó válasza llax hozzászólására (») Dec 7, 2015 /
 
Nem mondod!Basszus, azt hittem antennaerősítőről beszélünk... Valahogy nekem is olyan érzésem van, hogy valami más eszköz lesz ez...
(#) Peet19 hozzászólása Dec 7, 2015 /
 
Sziasztok!
Megépítette valaki a Strauss féle torzítót? Ha igen akkor mi a véleményetek róla? Én még nem építettem meg, de ezt szeretném csak gondoltam mielőtt nekiállok kikérem a véleményeteket.
Előre is köszi.

strauss.pdf
    
(#) szendi001 hozzászólása Dec 22, 2015 /
 
Bedobozoltam a Marshall klónt. Még nem dőlt el, hogy felülre teszem az elektronikát a ládában, vagy előre. A világban nem kaptam olyan trafót aminek füle van. A nyákos verziót kell bele erőltetnem a dobozba. Megvannak a fa dübelek is, és a faanyag is.Ma reszeltem meg a fűrész fogait, holnap indul a móka .
(#) szendi001 hozzászólása Dec 22, 2015 /
 
Találtam Fender mini kombó építési leírást. Igazi szobai holmi.Bővebben: Link
(#) akos70 válasza szendi001 hozzászólására (») Dec 23, 2015 /
 
Milyen láda lesz, milyen fából? Majd dobhatnál róla pár képet. Én is mostanában akarok hozzáfogni az én kombóm dobozához, az is úgy áll, hogy az erősítő nagyjából kész, meg kéne csinálni a helyét.
(#) szendi001 válasza akos70 hozzászólására (») Dec 23, 2015 /
 
10 Wattra ládának nevezni túlzás. Két széles sávú autó hangszóróm van, illetve egy régi bútorlap. Azt akarom tesztelni, hogy úgymond hulladékból szőnyegezve milyen lesz egy kombó. A fentiekhez vettem negyed kör falécet, illetve dübeleket. Este teszek fel pár képet.
(#) teddysnow válasza szendi001 hozzászólására (») Dec 23, 2015 /
 
Ha még nem késtem el. Én is "hulladékból" csináltam egy kis kombót és teljesen használható lett.
Az építés menete
(#) szendi001 válasza teddysnow hozzászólására (») Dec 23, 2015 /
 
A kávés pohár résznél alig lehettél ideges .
(#) teddysnow válasza szendi001 hozzászólására (») Dec 23, 2015 /
 
Nem fogta be! Aztán próbáltam fáradt olajjal, azt meg a fa szívta be. Most alig látni valamit. Szerintem nagyom műszálas anyagot vettem a méteráru boltban és átfolyt rajta minden.
(#) szendi001 válasza szendi001 hozzászólására (») Jan 17, 2016 /
 
Eljött a nagy nap. Kész a faláda, az alumínium sasszi és ma kapott először tápot. Hiányzik belőle még a 0.1 ohm. Anélkül nem kíván üzemelni.
(#) akos70 válasza szendi001 hozzászólására (») Jan 17, 2016 /
 
Én meg tegnap fogtam hozzá, lesz még vele munka.
(#) szendi001 válasza akos70 hozzászólására (») Jan 17, 2016 /
 
Szép! Mindjárt fotózok, de félre kellett dobnom, mert csak a tiszta csatorna szól rendesen. Valami söntöli a torzítottat, de nem akartam megtaposni ... inkább abbahagytam.
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2016
(#) szendi001 válasza szendi001 hozzászólására (») Jan 17, 2016 /
 
Az Rx nevű ellenállás ha túl kicsi leülteti a jelet. Kipróbáltam LED-el is meg 1n4148-al is a torzítót. Végre szól minden rendesen. A borda kicsi a TDA2030-ra. Sistereg az ALU borda, ha nedves ujjal megérintem.
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2016
(#) akos70 válasza szendi001 hozzászólására (») Jan 17, 2016 /
 
Már be is kárpitoztad? Jó lett. Az erősítő nem a ládában lesz?
(#) szendi001 válasza akos70 hozzászólására (») Jan 17, 2016 /
 
De, ahol az alu doboz van, ott van a lik. Az aluba lesz betéve az elektronika, és függőlegesen fognak állni a potik a fa házban. A 4 L alakú fül rögzíti az erősítőt a fa házba. Úgy csináltam, hogy azonos méretű dobozba a csöves modulom is belefér. PL36 SE, Marshall előfokkal. Ki kell még vágnom a tápkábel helyét, meg kifúrni a biztosíték aljzatot.
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2016
(#) Franszi hozzászólása Márc 20, 2016 /
 
Sziasztok!

Kezdő vagyok pedálépítésben, bocsánat, hogy nem a kezdők topikjában írom le a problémámat, de abban reménykedem, hogy itt könnyebben választ kapok a kérdésemre.

Kezdésképpen valami egyszerű effektet szerettem volna összerakni, egy Brian May treble booster-rel próbálkozom, erről van szó: Bővebben: Link Megépítettem, kipróbáltam, nem működik. Tudom, hogy értelmetlen leírni, hogy mindent úgy csináltam és azokkal az alkatrészekkel, ahogy a leírásban szerepel, de már mindent többször ellenőriztem, egyik alkatrész sem tűnik hibásnak, a diódát, a tranzisztort és az elkokat jól kötöttem be, a forrasztások rendben vannak.

A hibakereséshez készítettem egy ilyet: Bővebben: Link A bemenő jel a C1 kondin és az R5 ellenálláson még átmegy, és ennyi.

Tudnátok valami tanácsot adni, hogy mi lehet a baj? Előre is köszönöm!
(#) Gab04 válasza Franszi hozzászólására (») Márc 20, 2016 /
 
Üdv!

Nézegettem egy kapcsolási rajzot hozzá pl_1 pl_2

De a nyákterven amit linkeltél, egyből szembe tűnt, hogy a 3 db boost pont van amit egy potival old meg. Én kipróbálnám, hogy a kapcsolási rajz szerint egy ellenállást tennék (mondjuk 10K) a boost 1 től a boost 3 ra és a boost 3rol egy átkötést a boost 2 re majd a kondi után a kimeneten megnézném van e jel. (szóval kihagynám azt a potit én a kimenetre tenném, ha szükséges)

De én is kezdő vagyok, hátha valakinek lesz ötlete a hibára
(#) Longa György válasza Franszi hozzászólására (») Márc 20, 2016 /
 
Szia.Mást nem tudsz tönkretenni csak a tranzisztort.A google-n keresd meg a kapcsolási rajzát és vezesd vissza jó-e a panelrajz.A tranzisztort ellenőrizd, hogy jó legyen.Működnie kell, de csodát ne várj.Csak nagyobbat erősít és kicsit túlvezérel.
(#) akos70 válasza Franszi hozzászólására (») Márc 20, 2016 /
 
A layout-on 3 vágás van bejelölve, viszont fölötte 4 van feltüntetve. Talán az az egy hibádzik valahonnan.
(#) akos70 válasza akos70 hozzászólására (») Márc 20, 2016 /
 
Ja, ott van az r10 alatt, lentebb írják.
(#) Franszi válasza Longa György hozzászólására (») Márc 20, 2016 /
 
Köszönöm a válaszokat! Az a fura helyzet, hogy ha nem földelem az effekt áramkörét, akkor minden rendben, vagyis szépen végigfut a jel a kimenő jack aljzatig. Ha földelem, akkor ugyanaz a probléma, amit leírtam. Ezek szerint a pedál összerakásával, földelésével lehet gond? Ezt a kapcsolást használtam (elem bekötése nélkül): Bővebben: Link
(#) Franszi válasza akos70 hozzászólására (») Márc 20, 2016 /
 
Köszi, ezzel nincs gond.
(#) Franszi válasza Franszi hozzászólására (») Márc 21, 2016 /
 
Megtaláltam a hibát A pedál fém dobozába épített DC aljzat fém háza okozta a földeléses problémát, a jelek szerint műanyag házas aljzatot kell beszereznem. Tudtok esetleg tanácsot adni, hogy hol lehet ilyen műanyag házas 2,1/5,5mm-es aljzatot venni? Köszönöm a segítségeteket!
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2016
(#) steelbird válasza Franszi hozzászólására (») Márc 21, 2016 /
 
Szia.
HQ, TME, eBay..
(#) Massawa válasza Franszi hozzászólására (») Márc 21, 2016 /
 
Ez azért érdekes, mert a mezei DC aljzatok rendre szigeteltek ( még akkor is ha fém nyaka van és fém anyával kell a panelban rögziteni.
(#) Gránátalma válasza Franszi hozzászólására (») Márc 22, 2016 /
 
Vagy fordítsd át a táppolaritást....
(#) Gab04 hozzászólása Márc 24, 2016 /
 
Üdv!

Tudna nekem valaki segíteni? Építettem egy zombie Chorus -t ( Itt a link ) , és az a gondom vele, hogy erősebb pegetésre torzul a hang, mi lehet a probléma? TL072 vel készítettem el. Válaszokat előre is köszönöm!
(#) llax válasza Gab04 hozzászólására (») Márc 24, 2016 /
 
Vagy túlvezérled a BBD-t, vagy nem megfelelő a BBD-nek a bemeneti DC szint.
Kiforrasztod az R12 és R13 közös pontra (Vb) menő lábait. A két kiforrasztott láb közé bekötsz egy 5-10 kOhm körüli potenciométert, annak csúszkáját pedig a Vb pontra. Leveszed a gitáron annyira a hangerőt, hogy alig jelentkezzen a torzítás, a bekötött potenciométerrel megkeresed a legkisebb torzítást. Ha eltűnne a torzítás, akkor növeled a gitáron a hangerőt addig, hogy újra megjelenjen, majd újra állítod a bekötött potit. Addig játszod, amíg el nem éred a gitáron a maximális hangerőt. Ha marad torzítás, akkor az R3 értékét növeled. Ha megszűnt a torzítás, akkor az R12 és R13 cserélendő az új osztást biztosító értékekre.
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2016
(#) Pupda hozzászólása Márc 25, 2016 /
 
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy valaki csinált már hangszedőt piezo lapkából? Én probálokztam avval, hogy két kábelt ráforrasztottam majd a másik vègére egy jack bementet aztán ez igy jó is volt viszont a gitár (akusztikus) hangját egyátalán nem erösítette viszont ha megkopogtatom ad hangot a hifin keresztül. Ebben kérek segitséget aki tud valamit irjon nekem legyen olyan szives. Köszönöm.
Következő: »»   286 / 315
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem