Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   288 / 315
(#) Longa György válasza Longa György hozzászólására (») Júl 17, 2016 /
 
Teszek pár képet, hogy miről is van szó.
(#) Andr3wJ válasza Longa György hozzászólására (») Júl 17, 2016 /
 
Nincs némítva?

Itt az angol manual, trobleshooting-nal (15. oldal) van egy két rész ha nincs hang: Bővebben: Link
(#) Longa György válasza Andr3wJ hozzászólására (») Júl 17, 2016 /
 
Sajnos nincs.Beállításoknál mindent megnéztem.Kimértem, szkóppal néztem.Kimenet műveleti erősítői is jók, a bemenő jelet erősítő fokozatokat is jónak látom.
(#) Gránátalma válasza Longa György hozzászólására (») Júl 17, 2016 /
 
Legelőször a banális hibákat keresd meg. Tápok megvannak e. Referencis feszültségek. AD DA dolgozik e
(#) Longa György válasza Gránátalma hozzászólására (») Júl 17, 2016 /
 
Aludtam rá egyet.Van egy ic ami analógból digitális jelet modulál és vissza demodulál, ha jól tudom.AK4522VF. Ha ki tudom cserélni lehet megjavul.
(#) dokidoki válasza Longa György hozzászólására (») Júl 17, 2016 /
 
Ha így megvan az alkatrész típusa, akkor az adatlap alapján el lehet indulni, hogy kap -e vezérlést, van -e órajel, S-mute jel milyen szintű... stb. Ez alapján mit csinál, eljut -e a AD bemenetére a jel, esetleg a DA kimenetén megjelenik-e az audió jel, mert ez az IC után is vannak még áramkörök, elveszhet ott is, de nem valószínű.
(#) xitibi hozzászólása Júl 25, 2016 /
 
Sziasztok. Egy barátom megkért építsek neki egy fuzz facet, de nekem nincs gitárom. Ha simán csak cd és erősítő köze teszem működik az effekt?
A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2016
(#) neogeo2 válasza xitibi hozzászólására (») Júl 25, 2016 /
 
A gitárnak sokkal kissebb kimenő jele van a cd vonali kimeneténél. Fog szólni, de nem lesz jó a hangja.
(#) xitibi válasza neogeo2 hozzászólására (») Júl 25, 2016 /
 
lehetne valamivel "helyettesíteni" a gitárt?
(#) Gránátalma válasza xitibi hozzászólására (») Júl 25, 2016 /
 
Jelgenerátorral. Vagy a telefonod füleskimenete kimenetével.
(#) xitibi válasza Gránátalma hozzászólására (») Júl 25, 2016 /
 
Köszönöm szépen mindenkinek.
(#) Massawa válasza Gránátalma hozzászólására (») Júl 26, 2016 /
 
Azzal sem fog sokra menni, mert a fuzz kimondottan a gitár zenei hangjának a befolyásolására valo, azaz a torzitáson kivül a zenésznek meg is kell tanulnia a "fuzzon játszani". Ezt semmi mással nem lehet megoldani (jelgenerátorral, telefonnal stb.) mert azok hangjele vagy stabil vagy már megdolgozott ( kompresszor stb).
(#) Klorid válasza xitibi hozzászólására (») Júl 26, 2016 /
 
Passzív DI box-al tudod megoldani, vagy reamp box-al. Ezt hasznáják reampoláskor is, ami abból áll, hogy rögzítik digitálisan a gitár tiszta jelét mindenféle kompresszálás nélkül, majd a gitárerősítő bemenetére kötik DI boxon keresztül a jelet. Erre azért lehet szükség, mert utólag is lehet módosítani a gitár hangzáson. De nem értem minek szimulálni a gitárt, amikor egy két tranzisztoros kapcsolásról van szó. Megépíted a gyári kapcsolást és addig úgy sem kell belenyúlni, amíg a tulajnak tetszik.
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2016
(#) konyak6 hozzászólása Aug 13, 2016 /
 
Sziasztok!
Tud ajánlani valaki egy bevált kapcsolást rugós zengetőhöz? Egy 15 W-os kombó belselyét akarom kidobni, és csövesre átépíteni. Ehhez kellene.
Köszönöm.
(#) FeketeVipera hozzászólása Aug 18, 2016 /
 
Sziasztok! Egy ketcsatornas fejet szeretnek csinalni, ami input --->LA3600 5savos EQ -----> Valaszthato ket csoves elofok ----> Vegfok formaban lett megtervezve.

Hangszint csak az elofokok elott lehetne allitani az EQ-val, maguk a csoves elofokok semmilyen frekvenciamenet-alakitast nem vegeznenek. Hogy a ket csatorna szamara kulonbozo EQ beallitasokat lehessen megvalositani egyetlen EQ aramkorrel, azt talaltam ki, h a csatornavalto labkapcsoloval nemcsak az A/B csoves elofokok be-kimenetet fogom valtoztatni, hanem egy kulon 2ak. 2all. relevel az EQ frekvenciamenetet allito potenciometer-sort is. Tehat ket kulon potisor lenne (2*5 potival), es ezek kozul valasztanek a csatornavaltassal parhuzamosan. Szerintetek ez jo otlet, vagy felejtos? Elvben mukodnie kene. Ugyanakkor meghallgatnam a velemenyeteket arrol, hogy szerintetek hol erdemesebb hangszint allitani. Nekem a csoves fokozatok koze kotott attenuacio nem annyira rokonszenves, mint a torzitas elotti hangszinbeallitas. Koszi, es bocs az ekezetek hianyaert, angol klaviatura van a munkahelyen
(#) Gránátalma válasza FeketeVipera hozzászólására (») Aug 18, 2016 /
 
Szia!

Szerintem a csöves fokozat után kéne tenni, elé maximum LP és HP szűrőket.
Én is hasonlót építek épp, és szerintem ez a járhatóbb út.
A reléket nem annyira erőltetném, pláne hogy ugye 2 potinként kell 1, minimum, vagy potinként egy.
Vannak digitális szinttel vezérelhető switch IC-k, én azzal csinálom, gyorsabban kapcsol, és nem fog mechanikai\oxidációs hiba fellépni. plusz jóval kisebb teljesítménnyel verzérelhető ugye.
Egy helyre megy relé, lágyindító és DC védelem a kimeneten.

Amúgy a powerstate 100-as fejben levő EQ-t tudom ajánlani, elég jól megoldották, egyedüli dolog ami bejött nekem a PS erősítőkben.
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2016
(#) konyak6 hozzászólása Aug 18, 2016 /
 
Sziasztok!
Van egy kis Ibanez GTA15R gitár combom, és azon gondolkozom hogy az elejét kicserélném csövesre. A zengetőt meghagynám, meg ami utána van, csak nem tudom hova kellene csatlakoznom az előfokkal? Mondjuk a hangszín potmétereknél? Ebben tudnátok segíteni? Rengeteg csöves előfokot összeraktam már(JCM800, Plexi, Soldano Hotrod, Fender Bassman) az nem okoz gondot. Egy JCM800 lenne az eleje. Mellékelem a kapcsolásokat.
Köszönöm a segítséget!
A mellékelt előfokban benne van a Plexi is. Az nem lenne használva.
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2016
(#) Gránátalma válasza konyak6 hozzászólására (») Aug 18, 2016 /
 
A jcm 800 előfok hangja elég sz-r lesz a TDA2030-cal,vagy legalábbis köze nem lesz a jcm800 hangjához, ugyanis annál a végfok adja a karaktert, meg a kimenő.
A J2 return körről jön?
Ha az egy jack, amire tudsz kötni pl cd lejátszót, akkor arra kötheted, az előfoknak nagy a kimeneti jele, az meghajtja a 2030-at.
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2016
(#) konyak6 válasza Gránátalma hozzászólására (») Aug 18, 2016 /
 
Köszönöm! Kipróbálom.
(#) FeketeVipera válasza Gránátalma hozzászólására (») Aug 19, 2016 /
 
Koszi a valaszt!

Nekem valahogy sokkal jobban tetszett a legutobbi ilyen szerkezetemnel a csoves fokozat hangja, ha nem volt benne passziv hangszin. Sokkal feszesebb hangja volt. A csoves fokozat elotti hangszinnel az is lenne a celom, hogy tulvezerles celjabol lehessen jelszintet novelni is. (6N2P-imhez nem hatrany.) Hogy a csoves fokozat tenyleg ne szoljon bele a frekvenciamenetbe, hanem ""szabadon enekeljen"" ( ) , elofeszitesnek Si-diodakat hasznalnek (noha az 1k5 22µF nagyjabol tudja ugyanezt).

Azota elvetettem ezt az EQ-t, mert nem tudom, milyen minosegu hangja lenne az LA3600-nak; ezt illetoen ebredtek ketsegeim az adatlap elso sorait olvasva (pl azt irja, hogy hordozhato kisradiokba szantak )

Ilyen digitalis megoldast rele helyett meg nem hasznaltam soha. Sajnos semmit nem ertek hozza, de ha csak annyi, hogy a megfelelo labara adok +5V-ot (vagz hasonlot gondolom), akkor johet! Meg tudod irni, hogy mi a tipusa, kapcsolasa az alkatresznek? Kosz elore is.
(#) Gránátalma hozzászólása Aug 19, 2016 /
 
Sziasztok!

Megfigyeltem ezen a kapcsoláson, hogy a tiszta jelet fázisfordítva, míg a torzítottat fázispontosan küldi ki. Van ennek valami jelentősége a hangképben?
Gyanítom a tiszta csatornát fojtja némileg a söntvisszacsatolás, míg a torzítottat nem, vagy rosszul gondolom? Vagy esetleg pont azt erősíti fel?
(#) Gránátalma válasza FeketeVipera hozzászólására (») Aug 19, 2016 /
 
EQ-ra én opát használnék,(és nem az egy fokozat buffer, majd passzív rc tagok, hanem minden sávnak egy fokozat és a VCS-ban az) RC tagokkal. Ott lehet játszani fokozatonként is az erősítéssel, meg a kompenzálással.
A csöveket mekkora fesszel hajtod?
Én is csináltam most gyors egy 6n2p kapcsolást, egy dupla opával meghajtva, de nekem ez nem csöves hang egyáltalán. lehet az a baj, hogy 12voltról megy. Majd utánakötöm az el34-et megnézem azzal jobb-e a hangja. Meg ha megérkezik az lm3886-arra is.
(#) FeketeVipera válasza Gránátalma hozzászólására (») Aug 19, 2016 /
 
Nekem 150V 100k van az anódon, és hibátlan, nagyon jó a hangja. A 6N2P-EV-nek nagyon-nagyon kevésnek tűnik a 12 Volt.... Nem egy ECC 83 a cső, de 100 V körüli anódfeszültség azért adatlap szerint is kell neki, hogy tisztességesen működjön. Nem is kell túlbonyolítani, nekem is egy 47k - 47k hálózati feszültségosztó 115VAC-je van egyenirányítva és szűrve.
(#) ZSozsóó válasza Gránátalma hozzászólására (») Aug 20, 2016 /
 
Így kettő darab duál opa elegendő volt...
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2016
(#) Gránátalma válasza ZSozsóó hozzászólására (») Aug 20, 2016 /
 
Értem. És annak sincs jelentősége, hogy ők a TDA-t fázisfordított lábról vezérlik és az FDD is ide csatlakozik vissza?
Mert én az LM ic-t a pozitív lábáról hajtom, így is ugyan azt eredményezi, ha az FDD-t visszacsatolom a negatív lábra?
Vagy vezéreljem inkább a fázisfordító bemenetét?

FeketeVipera
Kevés is neki, ezért kap több áramot.
Szólni szól amúgy, gyönyörű tiszta csilingelő hangja van, csak rákötve egy tda végfokra pl nem érzek különbséget, mintha a j201-es FET-es előfokot tenném elé. Dinamikus gyors a felfutása. Csattanós a hangindulása.
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2016
(#) ZSozsóó válasza Gránátalma hozzászólására (») Aug 20, 2016 /
 
Negatív visszacsatolás, invertáló és nem invertáló alapkapcsolás. Ezeknek nézz utánna! Zs.
(#) 36m3 hozzászólása Aug 29, 2016 /
 
Elnézést biztos volt már téma, de milyen ellenállást és hova kéne bekötni ha túl nagyot "pukkan" a pedál ki-be kapcsolásnál?
(#) konyak6 hozzászólása Szept 4, 2016 /
 
Találtam egy rugós zengető tervet.Deszkamodellként tökéletesen működik. Mehet a dobozba.
(#) Andrei1181 válasza konyak6 hozzászólására (») Szept 4, 2016 /
 
Ez a weboldal nem egy utolsó amúgy...(ggg)
Nekem is van itthon egy rugós zengetőm, a bontott kombóból származik. Tudnál valami leírást adni, hogy hogyan társítottad a csöves részhez? Hogyan lehet bypassolni, satöbbi.
Lehet én is megépíteném.
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2016
(#) konyak6 válasza Andrei1181 hozzászólására (») Szept 4, 2016 /
 
Jelen állapotában pedálként üzemel. Van egy Peavey Windsor fejem, amiben nincs zengető. Beletúrni nem akarok, így az effekt körbe lesz bedugva. A Dwell poti nincs bekötve. A két csatlakozási pontot csak összekötöttem. A kapcsolót is kihagytam. Csak a Mix pot van.
Így tudod bypassolni(mellékelt kép), de elég a sima kapcsoló helyett taposhatót rakni. Az eredeti kapcsolásban a kapcsoló zárásával némítod a zengetőt. A jel tisztán megy tovább.
Következő: »»   288 / 315
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem