Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   289 / 317
(#) Gránátalma hozzászólása Szept 12, 2016 /

Sziasztok!
Véleményetek\meglátásotok és tapasztalatotok szertin az FX loop Send körét érdemes először áthajtani egy 1:1-es FET-es fokozaton, majd a Return ágat is ugyan így egy fokozaton, vagy mehet direktbe DC csatolva? Nyilván az FX loopba én nem teszek több méter aszimmetrikus kábelt, max 40-40cm-t, a rackben, de azért érdekel kinek mi, hogy, merre...

Egyébként az FX loop return köre egy passzív potméterre jönne vissza(master) De ez még képlékeny, lehet direktbe megy a végfokra.
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2016
(#) tothbela válasza konyak6 hozzászólására (») Szept 12, 2016 /

Üdv. Bypass kapcsolót én így használom, mivel inaktív állásban letesteli az áramkör bemenetét. Főleg torzítónál kedvező. Jó régen egy Electro Harmonix Big Muff-jában láttam, azóta így kötök minden True Bipass kapcsolót.

bypass.jpg

(#) Longa György hozzászólása Szept 20, 2016 /

Sziasztok! Tud valaki csöves wahh-wahh rajzot vagy oldalt ahol lehet csemegézni?
(#) Hx-2 válasza Longa György hozzászólására (») Szept 20, 2016 /

Beirod Tube Wah-Wah es valogatsz!
(#) jani1987 hozzászólása Okt 29, 2016 /

Tegnap rendesen meglepődtem mert a boss mt2-es pedálom kihajtja a fejhallgatót is plusz hangosítás nélkül. A nagy gain miatt van ez vagy a kimeneti teljesítmény üti a szintet?
(#) szendi001 válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 31, 2016 /

32 Ohmos fejhallgatóval - bár kicsit alacsony és terheli a pedált- tud működni, pár mW kijön. Ha akarod használni így próbálni, egy zsebrádió kimenő trafó azért kellene közé. A második mondatodat gondold át: persze hogy nagy a gain... de ha az utolsó fokozat nem lenne terhelhető a jel leesne. Rövidre ne zárd...
(#) akos712 hozzászólása Nov 2, 2016 /

Sziasztok... Azt szeretném kérdezni, hogy ez a végfok működhet-e?
el34, AB osztály, katód előfeszítéses...
(#) Gafly válasza akos712 hozzászólására (») Nov 2, 2016 /

Az attól függ, hogy mit kötsz az ACIN+ és ACIN- lábakra
(#) pucuka válasza akos712 hozzászólására (») Nov 2, 2016 / 1

Ezt úgy hívják, hogy automatikus rács előfeszültség beállítás, nem a katódot feszíted elő, hanem a vezérlőrácsot. Nagy teljesítményeknél nem annyira praktikus ez a megoldás, általában stabilizált negatív előfeszültséggel szokás beállítani a rácsfeszültséget, és külön külön mindkét oldalnak. Így kényelmesen lehet korrigálni kisebb asszimetriákat. Nagy teljesítményeknél a segédrács feszültséget is érdemes stabilizálni.
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2016
(#) akos712 válasza Gafly hozzászólására (») Nov 2, 2016 /

Hosszúfarkú AC feszültséginvertálót (vagy fázisválasztó (phase splitter), vagy nem igazán tudom hogyan hívjuk magyarul...)
(#) akos712 válasza pucuka hozzászólására (») Nov 2, 2016 /

szóval konkrétan te mit raknál hova?
(#) pucuka válasza akos712 hozzászólására (») Nov 2, 2016 /

A csöves erősítő topikban kilistázod a képeket (jobb felső sarokban kockában lefelé mutató nyíl) mindjárt a második oldalon találsz kapcsolást.
(#) akos712 válasza pucuka hozzászólására (») Nov 2, 2016 /

http://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=286128
Erre gondolsz...
Ezen mit kéne változtatni, hogy működjön 450v-ról?
Illetve a vbias és a vbb1 az hová megy?
(#) pucuka válasza akos712 hozzászólására (») Nov 3, 2016 /

Én speciel erre gondoltam:
Bővebben: Link
Persze ez csak az elv, az összetett stabcsövet lehet helyettesíteni két önállóval is.
Idézet:
„Ezen mit kéne változtatni, hogy működjön 450v-ról?”

Talán meg kéne tervezni, egyéni igényeidnek megfelelően. Ha ez nem megy, akkor le kell másolni egyet, aztán olyan lesz, amilyen. A sokadik biztos jó lesz, és megtanulod közben a tervezés menetét.
(#) Andrei1181 hozzászólása Nov 20, 2016 /

Üdvözület

Használom ezt a Brian May treblebooster nevű cuccot egy csöves erősítő előtt, de van vele egy kis gondom.
Bővebben: Link

A bajom pedig az, hogy túl sok magasat emel. Egy les paul forma gitárral használom 2 humbival, de a tone potikat majdnem teljesen le kell csavarjam, hogy élvezhető legyen a hang.
Melyik alkatrész csinál ezen ilyen sok magasat? A bázis és az emitter közötti 1 nanos kondi tuti nem, mert kivéve semmit nem vettem észre a hangzáson
A 47 mikro az emitteren nem kellene, hogy ennyire elvigye a hangot. Legalábbis csöves előfoknál a feleekkora katód bypass kondi sem emel ennyi magasat.
A 4n7 lehet a ludas?
(#) Longa György hozzászólása Nov 21, 2016 /

Szia! Cseréld ki 47 nanóra, vagy 22 nanóra.
(#) Andrei1181 válasza Longa György hozzászólására (») Nov 21, 2016 /

22 nano lett a vége és így maradt még egy kis magas benne, de már korántsem bántó.
Köszi
(#) monti hozzászólása Dec 5, 2016 /

Udvozlet mindenkinek,van egy fender 212r frontman erositom.Ha bekapcsolom es nem csatlakoztatok egy jack kabelt az input 1 vagy 2 be akkor nagyon eros alapzaj van.A csatlakoztatas utan nincs.
Lehetseges ezt valamilyen modon megszuntetni?

koszonom a javaslatokat elore is
(#) tothbela válasza monti hozzászólására (») Dec 5, 2016 /

Elég beteg kapcsolástechnikájú végfok van abba az erősítőben. Ez okozza a zúgást. Multiméterrel mérd meg mekkora egyenfesz van a hangszórókon ha nincs bedugva semmi a bemenetre. Ki lehet trimmelni.
(#) monti válasza tothbela hozzászólására (») Dec 5, 2016 /

koszonom ,megcsinalom
(#) ZSozsóó válasza tothbela hozzászólására (») Dec 5, 2016 / 1

Ez most komoly??? Mi a frász összefüggést látsz ebben? Ha bedug egy kábelt, akkor hirtelen helyre áll a kimeneti dc offszet? Én inkább a bemeneti jackek körül néznék körbe...
(#) tothbela válasza ZSozsóó hozzászólására (») Dec 5, 2016 /

Nézzd meg a végfok kapcsolását! A némító funkció úgy működik, hogy lekapcsolja a diferenciálerősítő áramát. A kimeneti 0 voltot meg rábízza egy ellenállás osztóra, ami a + és a - táp között van. A szórás miatt nem lesz meg a zéró feszültség a kimeneten.
(#) steelbird válasza monti hozzászólására (») Dec 5, 2016 /

Volt ilyen nálam, elég idióta kapcsolás. Hihetetlenül túlbonyolították. Valami széria hiba, külföldi fórumokon is lehet sok helyen találkozni a problémával, konkrét megoldásra viszont egyiknél sem jutottak.
Nekem a bemeneti diff. erősítő tranzisztorainak és a kapcsoló áramkörökben lévő diódáknak a cseréjére után szűnt meg. A nálam lévő példány időnként nagyon hangos, puskalövésszerű durranásokat is produkált.
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2016
(#) tothbela válasza steelbird hozzászólására (») Dec 6, 2016 /

Ilyen puskalövést többnyire az előfok tápját előállító zéner előtét ellenállása okoz, egyszerűen kirezeg a forrasztásból. Bár egyszer (az Ökrös féle nosztalgia gitárzenekar) nem ez volt a baj, hanem a nagyjelű fokozat egyik tranzisztora a tokozáson belül alkalmanként szikrázott. Sötétben látszott a halvány fényfelvillanás.
(#) steelbird válasza tothbela hozzászólására (») Dec 6, 2016 /

Az ellenállásokat, meg a zénereket átforrasztottam, azzal még nem szűnt meg. Lehet, hogy a végén már a nagyjelű tranyókat is cseréltem, arra már nem emlékszem. Hülye hiba volt, meg még hülyébb az egész erősítő. Kap több száz mV jelet a bemenetre, belül meg csöves technikához hasonlóan nagy ellenállásokat használnak a fokozatokban és pár mV -ra csökken a jel némelyik fokozatnál. Rengeteg a felesleges, feleslegesen bonyolított fokozat, átgondolatlan alkatrésztemető az egész. Nem csoda, hogy alapból nagy a zaja.
(#) tothbela válasza steelbird hozzászólására (») Dec 6, 2016 /

Ahogy mondod. Viszont amiért mégis szeretik, az a hangszórója. Nagyon fürge, jó az érzékenysége, szépen adja vissza a gitár hangját. A tiszta hang tipikus fenderes. De borzalmas a torzítottja. Az erősítő az ... A végtranyók hűtése valami csoda. A vékony fa doboz, meg a vékony alu sasszi úgy rezeg, hogy folyton szétpereg. Ha érdekelte volna a tervezőket a szervízelés, a nyák aljához való hozzáférést elősegítendő lecsavarozható deklivel zárta volna el a forrasztási oldalt. Az árnyékolást szolgáló vaskosabb alufólia, ami tűzőgéppel van felszúrva a fa dobozra, na az folyton leválik, aztán szépen belepöndörödik az elektromos részekbe, hogy legalább legyen biztosítva valami zárlatot előidéző opció.

Nem bántom tovább, mert be fog perelni a gyár.
(#) konyak6 hozzászólása Dec 7, 2016 /

Sziasztok!
A Peavey windsor fejem bekapcsoláskor 1-2 másodpercig sistergő hangot ad. Ez mitől lehet? Az összes cső új.
(#) tothbela válasza konyak6 hozzászólására (») Dec 7, 2016 /

Azok a pontok, ahol nem forrasztott az elektromos kontakt, valamint DC fesz, vagy nagyobb áramú átmenet van, hajlamos a sistergésre. Akár a csőaljzatok is lehetnek. de inkább a potméterekre gyanakszom. A csatoló kondik feltöltődéséig van DC a potikon. Ha sikerül bekapcsoláskor pont azt a potit megmozgatnod ami poros, behatárolható a hiba. Nem szerencsés semmiféle kontaktspray használata, viszont injekciós fecskendőből izopropil-, vagy ennek hiányában sima denaturált szesz segítségével ki lehet mosni a szemetet a potiból. Ha ez nem segít, akkor már kopott belül, és csak a csere a megoldás.

Megaohmos impedancián nagyon tud vezetni a kontaktspray, ezért ha lehet, kerülöm.

Nálunk itt a vegyipar mellett az ezüst feketedik be a kénes gázoktól, sorra kontakthibássá téve az érintkezőket.
(#) konyak6 válasza tothbela hozzászólására (») Dec 7, 2016 /

Köszönöm a tanácsot. Átnèzem őket.
(#) Gránátalma válasza tothbela hozzászólására (») Dec 7, 2016 /

Ez egy hülyeség. valszeg a jack aljzat deformációja okozza a zajt, van benne egy föld zárlat ha nincs bedugva a kábel, na az elhajlott, hajtsd vissza és tső.
Következő: »»   289 / 317
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem