Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » GSM tetőtéri antenna építése
Lapozás: OK   9 / 12
(#) pucuka válasza antikzsolt hozzászólására (») Okt 23, 2016 /
 
Magyarországon a szolgáltatók között nincs roaming, tehát egyszerű módon nem tudsz szolgáltatót váltani. Ahhoz a szolgáltatóhoz kell szerződnöd, amelyik az adott területen a legjobb szolgáltatást nyújtja, akár számhordozással is. De alternatíva lehet, hogy az EU ban megszűnik a roaming díj, akkor már nem lényeges hogy milyen hálózatot használsz.
A határmenti zónákban mindenhol probléma van, mert az ellátott területeket, a csatornák használatot nemzetközi megállapodások szabályozzák Ebbe belekontárkodni, nem ésszerű dolog, meg nem is olcsó mulatság. Azt, hogy kinek milyen zavart fogsz okozni, azt nem tudhatod, csak ha a hatóság értesít.
Szóval nehéz kérdés, konkrét tanácsot adni a hely ismerete nélkül, de jól tennéd mindhárom szolgáltatót megkérdeznéd. A helyzet tisztázásához mérésekre lenne szükség.
(#) antikzsolt válasza Bakman hozzászólására (») Okt 23, 2016 /
 
Akkor marad a nem szabályos út. Még jó hogy a falutól viszonylag távol vagyunk. kb 500 méter az első ház. Ott meg mi lakunk. A következő meg még 200 méter. Így a szomszédokat sem fogja talán zavarni. Köszönöm a válaszokat. A szolgáltató nem szerel fel sajna. Igencsak kevesen kérnék. Bár ha a roaming díj eltűnik teljesen akkor már okafogyott lesz tényleg az erősítő.
(#) pucuka válasza antikzsolt hozzászólására (») Okt 23, 2016 /
 
Már most is "csak"17 Ft/perc.
Félreértés ne essék, nem a szomszédokat fogod zavarni, a szolgáltató hálózatában okozol zavart, lehet a külföldiében is. Egy bázisállomás hatókörzete vidéki környezetben 10 - 20 km. A szolgáltatók pedig igen kényesek az igen drágán megvásárolt, és jelentős használati díjjal terhelt csatornáik zavarmentes használatára.
(#) antikzsolt válasza pucuka hozzászólására (») Okt 23, 2016 /
 
Megérthető. Csak nincs már kedvem vadászni a térerőt.
(#) sznyeg hozzászólása Okt 24, 2016 /
 
(#) antikzsolt hozzászólása Okt 24, 2016 /
 
Egy repeater-re lehet rákötni még jeladót? Vagy akkor új repeater kell venni?
(#) Inhouse válasza antikzsolt hozzászólására (») Okt 24, 2016 /
 
Mindenki a saját telefonját akarja használni, vagy elegendő lenne, hogy lehessen mindenhonnan telefonálni, ill. hogy egy számon elérhetőek legyetek ilyenkor is? Ez esetben vegyél egy GSM adaptert és egy hozzá való antennát. Ezt felszerelteted egy árbócra, ráállítják a szolgáltató tornyára, majd az analóg telefon kimenetet elvezetitek a rossz térerővel rendelkező épületekbe. Oda hagyományos telefonkészülékeket szerelve (lehet DECT is és így az épületen belül mozoghatsz) már működik is a rendszer. Esetleg megoldás lehet, hogy amikor itt vagytok átirányítjátok a számotok erre a kártyára így ezek a hívások is ebbe a rendszerbe kerülnek.
További lehetőség egy wifi hálózat kiépítése és VoIP szolgáltatás használata, ami átjárható a mobilszolgáltatók rendszerébe.
(#) antikzsolt válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 26, 2016 /
 
Több telefon kell használni sajnos.
Jelenleg nem megoldható a wifi sem.Csak egy olyan telefon van ami wifi képes. És elég elavult még a hálózat is. Jelenleg jó ha megvan a latöltésben a 0,7Mb/s. De ez is csak most reggel ilyen. Napközben meg jó ha 0.3Mb/s. Az optikai majd talán 2020 élni fog.
DECT sem járható elégé vizes koszos a hely. Hamar tönkremennek a telefonok. Általában törnek. Állatgazdaságba nem való a sérülékeny telefon.
Ezeket mind végigjártam én is.
(#) Inhouse válasza antikzsolt hozzászólására (») Okt 26, 2016 /
 
Akkor nehezen lesz párosítható a csendes, mezőgazdasági terület, a civilizáció peremén kontra high-tech, minden amit az évezred kínál igény...
(#) antikzsolt válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 26, 2016 /
 
Hát ez én problémám is. Ezért lesz jelerősítő. És mellé még a Nokia 3410 és társai Egyszer majd jut CAT telefonhoz hasonló készülék.
(#) Inhouse válasza antikzsolt hozzászólására (») Okt 26, 2016 /
 
Sok sikert! Majd írd meg mire jutottál...
Mint írták itt már többször, a mobil jel erősítése nem olyan, mint egy wifi extender beüzemelése. Nagyon nem.
(#) antikzsolt válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 27, 2016 /
 
Kösz. Megírom majd a fejleményeket. Kitartó vagyok csak a főnökséget kell meggyőzni
(#) kisspal63 hozzászólása Máj 12, 2017 /
 
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék,hogy van-e valamilyen program amivel meg lehetne mérni a laptopomban lévő mobilinternet térerejét? A probléma az ,hogy egy pincében lévő garázsba kellene mobil netet beüzemelnem egy 3G-s routerrel de nem szeretném addig megvenni a routert 40000Ft-ért amíg nem biztos,hogy működik. Az ajtó elé kivezetett külső antenna megoldható ha nagyon kell.
(#) geza84 hozzászólása Máj 12, 2017 /
 
Egy kicsit zavaros a kérdésed. Telefonnal simán tudsz téretőt mérni dBm-ben. Miért kell a lapotop ehhez? Ha nincs meg a router, mit szeretnél most mérni? Bocs, amiért értetlenkedek, de tényleg nem értem.
(#) Dany7 válasza kisspal63 hozzászólására (») Máj 12, 2017 /
 
Windows alatt Mobile data monitoring application. Bővebben: Link
Nem minden usb stickel illetve mobil wifivel működik.
Telefonon meg kismillió alkalmazás van, de a legtöbb telefonba megnézhető a jelerősség.
Androidra én ezt használom : Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2017
(#) kisspal63 válasza geza84 hozzászólására (») Máj 12, 2017 /
 
A mobil telefonnal mért értékben nem igazán bízom. Inkább usb stickel szeretném látni. Közben viszont rájöttem,hogy a laptopomba épített modemnek van egy segédprogramja ami szinten mutat valamit de sajnos csak azt a régi csíkokat ami max öt lehet. Az egyértelműség kedvéért csak azért akarom először megmérni a térerőt, hogy megtudjam egyáltalán van-e esély a routerbe tett sim kártyával még mielőtt meg venném a fölöslegesen. Ennél jobban nem tudom megfogalmazni bocs.
(#) kisspal63 válasza Dany7 hozzászólására (») Máj 12, 2017 /
 
Köszönöm a linket. A windowsost ki fogom próbálni.
(#) Edimax hozzászólása Jún 4, 2017 /
 
Azt kérdezném hogy itt használhatók-e ezek?
Gyenge a vételem ,és szeretném erősíteni. Kel hozzá valami engedély?
Köszi.
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2017
(#) pucuka válasza Edimax hozzászólására (») Jún 4, 2017 /
 
Engedély ugyan nem kell hozzá (mert nem a tied a frekvencia), de ha a szolgáltató hálózatában zavart okozol, amire nagy esélyed van, könnyen per lehet belőle.
Ilyen eszközöket csak a szolgáltató használhat a hálózatában, mert illeszteni kell a hálózati struktúrába.
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2017
(#) Edimax válasza pucuka hozzászólására (») Jún 4, 2017 /
 
Köszi. ez még lemaradt .1 hez :11dbi 4G 3g outdoor antenna LTE 3g 4g outdoor panel huawei e5172 b593 e5776.
2hez.:GSM 1800 LCD Display 70dB Gain 2g 4g LTE Cell Phone Signal Repeater.
Mégegyszer elnézést.
(#) pucuka válasza Edimax hozzászólására (») Jún 4, 2017 /
 
Az antenna típusa az jó, csak olyat kéne beszerezned, ami 700 - 2600 MHz között üzemel.
A Huawei E5776 is jobb választás, mint a repeater, mert az engedélyezett teljesítményt nem lépí túl, hasonló, mint bármely mobil eszközé, így a szolgáltató hálózatában nem okoz sokkal nagyobb zavarást, mint más mobil eszköz.
Az általad bemutatott repeater teljesítménye ismeretlen, illetve biztos, hogy sokkal több mint egy közönséges mobil eszközé, ráadásul csak egy sávos. Egy komoly, jól felkészített repeater igen drága jószág, a szolgáltató ilyenekkel, tervezett módon növeli az ellátott területet, egyes különleges földrajzi adottságú területe, ha azt a várható forgalom indokolja, és bázisállomás telepítése túl drága lenne.
(#) Edimax válasza pucuka hozzászólására (») Jún 4, 2017 /
 
Köszi. Egyébként csak lakásban volna használva.
Akkor a Anntenna meglessz. Azt a repeater t holnap felteszem hogy honnan néztem,választottam ki. Persze az ár is beleszol. Esetleg a szolgáltatonál utána kérdezhetek ? Még eldöntöm hogy milessz. Mert már váltottam pár szolgáltatot de ugyan az. És inkább igy oldanám meg ha lehetséges.
kösz.
(#) Edimax válasza Edimax hozzászólására (») Jún 5, 2017 /
 
Üdv. Nos innen néztem ki .Ali ex ..LCD-Display-70dB-Gain-ALC-GSM980-Cell-Phone-Signal-Repeater-DCS-1800-Mobile-Phone-Amplifier-GSM/32804843931.html?
Ha tudni jobbat,persze árban is akkor jöhet.
Kösz.
(#) pucuka válasza Edimax hozzászólására (») Jún 5, 2017 /
 
Bármelyik szolgáltató válasza előre borítékolható.
Ha beltéren használod, akkor nincs is szükség rá. Az egyik antennát kültérbe kell tenni, a két antenna között megfelelő csillapításnak kell lenni, és ha a repeaterrel ellátott helységben van az eredeti jelből is, interferencia keletkezik.
De próbáld ki, a körülményeket nem ismerve, van esélyed az eredménytelenségre.
(#) kadarist válasza Edimax hozzászólására (») Jún 6, 2017 /
 
Szia!
Tavaly már kellően körüljártuk a témát: Bővebben: Link.
(#) pucuka válasza kadarist hozzászólására (») Jún 6, 2017 /
 
Persze, nem is arról van szó, hogy jó, vagy nem, hanem egy hasonlattal élve, Te mit szólnál ahhoz, ha én egy nyárfát ültetnék a kertedbe, a szobád ablaka elé.
Ráadásul ennek a rádiós dolognak ezen túl is következményei vannak, lehetnek. Az esetleges hálózati zavar miatt csökken a kihasználhatóság, ami bevétel csökkenéshez vezet, időráfordítás költségei, hogy ez mitől állt elő, stb. Egyébként is a frekvencia árverésen, ahol a szolgáltatók komoly pénzeket fizettek a zavarmentes frekvenciákért, gondolod eltűrik, hogy bárki belepiszkítson?
A másik a jogi helyzet. Engedély nélkül nem helyezhetsz üzembe semmiféle rádiós berendezést, (néhány már használati engedéllyel rendelkező kisteljesítményű, kishatótávolságú berendezést kivéve, de ezek nem azok).
Az a tény, hogy kapható, megvásárolható, még nem jelenti azt, hogy használhatod is. Megveheti a szolgáltató, engedélyeztetheti is, és felszerelheti bárkinek. Engedélyeztethetnéd magad is, de nem fogsz rá kapni, mert a használt frekvencia sáv már foglalt. De ezt önhatalmúlag nem teheted meg, és ne is ajánlgass senkinek ilyet. Egy ilyen akciónak komoly jogi, kártérítési következményei lehetnek, és csak azért nem tudsz róla, mert akit már érintett, nemigen dicsekszik vele.
A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2017
(#) kadarist válasza pucuka hozzászólására (») Jún 6, 2017 /
 
Ezért írtam, hogy már beszélgettünk erről. Én meg vagyok győződve arról, hogy egy eleve rossz ellátottságú helyen elhelyezett átjátszónak akár még a szolgáltató is örül, az elégedett felhasználón kívül.
(#) Bakman válasza kadarist hozzászólására (») Jún 6, 2017 /
 
Biztos, hogy nem örül neki. Egyszerű földi halandónak eleve nem adnak el olyan berendezést (Repeater), ami üzembiztosan tudja azt, amiről szó van.
(#) pucuka válasza kadarist hozzászólására (») Jún 6, 2017 /
 
Idézet:
„akár még a szolgáltató is örül,”

Ezt miből gondolod? Dolgoztál valaha akár egyik szolgáltatónál is?
A szolgáltató sem helyezhet üzembe a saját hálózatán típusengedély nélküli berendezést, azonkívül minden üzembehelyezett rádióberendezésnek így egy ilyen, vagy hasonlónak a típusengedélyeztetésen kívül is további (nem kevés) költségei vannak. (frekvencia használati díj, infrastuktúra díj, stb)
Nem szólva arról, hogy a saját üzembehelyezés, használat, teljesen illegális. Ha valaki megteszi, az ő dolga, felelőssége, de tanácsot, pláne a helyzet, körülmények ismerete nélkül, ne adj.
Lehet panaszt tenni, lehet reklamálni, de mivel a mobil szolgáltató nem közszolgáltató, nem biztos a végeredmény.
(#) kadarist válasza pucuka hozzászólására (») Jún 6, 2017 /
 
Jó, értem én az érvelésed, de kis teljesítményekről és beltéri felhasználásról van szó. A felmenő irány szórása pedig nem probléma. Ezek teljesítményszabályozott, intelligens készülékek. Még egy gondolat: ha a szolgáltató nem képes teljes lefedettséget biztosítani bel és kültérben egyaránt, akkor tűrje el ezt a "zavarást" is. Ezzel be is fejeztem a polemizálást, mindenki nagyfiú és szabadon dönt a cselekedetei felől.
Következő: »»   9 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem