Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hálózati nyomtatók
 
Témaindító: Tetye, idő: Jan 26, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Tetye hozzászólása Jan 26, 2007 /
 
Sziasztok!
Nagy problémám van. Dólgozom egy nagy nagy raktárban, ami tele van kis cimke nyomtatókkal ez kb 50 db-ot jelent ezek hálózati nyomtatók és egyportos linksys jetdirect-el csatlakoznak a hálózathoz. Hibátlanul müködnek kb 4 éve de 2-3 honapja elkezdödött egy bizonyos részében a raktárnak hogy csak ugy leszakad egy nyomtató a hálózatról.... van egy script ami ujrainditaná de erre sem indul el viszont válaszol és látszik is a nyomtato a hálozaton de nem nyomtat és azt irja a rendszer hogy disable de jön a lényeg és amiért nem egy pc forumba irtam ha odamegyekhozá és a kihuzom-visszadugom az utp-t ami a switch és a jet. közt van utánna lefuttatom a scriptet és hibátlanul megy a nyomi tovább. én arra gondolok hogy az egy switch vagy jet. jehet hibás és valami furcsaságot enged a hálora amitol néha az egyik kifexik nem tudom mi lehet talán valami statikus fesz? vagy föld hiba? hogy tudom kiméri ezt? eza rész optikával csatlakozik a többihez de ott már nicns baj.. nos tippek?
(#) phc hozzászólása Jan 26, 2007 /
 
Hi
szerintem próbáld meg egy másik switch el
vagy ping-eld meg abból kiderül hogy adatveszteség van e a háttérben
de azis lehet hogy nem tud kellően "lélegezni" a switch
és leold a hővédelem.
nálam a net emiatt szokott szaggatni néha.

huh a kábeltörés problémat majdnem kifelejtettem pedíg az a leg gyakoribb vagy csatlakozó.
(#) Tetye hozzászólása Jan 26, 2007 /
 
hát a hö védelem nem jönne be mert 3com switch 24 portos rackes benne a 2 venti és 4 évig birta... most meg ilyet csinálna? kábel sem lehet mert nincs mozgatva és 21 nyomtatónál is csinálja..

(#) phc hozzászólása Jan 26, 2007 / 4
 
Hát többet nem tudok mondani. De ha gondolod van egy ismerősöm aki hálózattelepítéssel foglalkozik.
talán ő tudna segíteni.
Persze ha öis hajlik a dologra.

(ha beleeggyezik elküldöm emilbe az MSN címét)
(#) dbase hozzászólása Jan 26, 2007 /
 
Nézd át a tápját, hogy kapcsolo üzemü-e.
felénk kb 3 év után a d-link routerek elkezdtek roszzalkodni, és a kondik cseréje megjavította.24 órában azért van ideje kiszáradni.
(#) Massawa hozzászólása Aug 16, 2011 /
 
A lakásunkban több PC van és két nyomtato az egyik PC-hez csatlakoztatva. A többi PC-böl is ezeken lehet nyomtatni. (Nem hálozati nyomtató, hanem az adott PC-n keresztül)
A CAT-6-s hálozat mellett van WLAN hálozat is.
Az utobbi elöbb épült meg.
Most egy kis probléma keletkezett.
Azokon a PC-ken, ahol a WLAN-on keresztül voltak a nyomtatok konfigurálva, nem tudják használni ugyanazt a nyomtatot a galvanikus LAN-on keresztül. Ugyanazt a nyomtatót azonban nem lehet kétszer a PC-kre telepiteni (már ott van a WLANon).
Hogyan lehetne ezt a problémát megoldani?

Elöre kösz a választ.
(#) Lacq válasza Massawa hozzászólására (») Aug 16, 2011 /
 
Üdv!

Zavaros amit írtál! Ha jól értem a strukturált hálózaton lévő gépeken nem tudod elérni a hálózaton megosztott nyomtatót! Neked a "Nyomtatók és Faxok" ikont kellene használnod! Ezt a "Vezérlőpult"-ban találhatod meg. Itt hozzá kell adni a nyomtatót. Valószínűleg az elérési útvonal változása miatt lehet. Ha ez nem sikerül akkor a hálózati eszközök illetve tűzfal portjait kell ellenőrizni nincs-e letiltva!

U.I.: "galvanikus LAN" azt hiszem te a strukturált hálózatra gondoltál ugye?
(#) Massawa válasza Lacq hozzászólására (») Aug 16, 2011 /
 
Azt használom, de ha már ott van az a nyomtato a drotnélküli kapcsolatra, akkor azt nem tudom használni, ha bedugom a LAN kábelt (és kikapcsolom a WIFI-t).
Ha ilyenkor is meg akarom keresni a nyomtatot, akkor duplán jelenik meg (kétszer van a listán) és mind a kettö, mint standard van ott (ugyanolyan néven) és emiatt nem megy.
Ha letörlöm mind a kettöt, akkor a LANon keresztül megtalálja és müködik is.
Ez viszont azt jelenti, hogy vagy LANon keresztül vagy WLANon keresztül tudok csak nyomtatni.

( Hálozat egy belsö GigE huzalozott 16 portos rendszer, és elötte van még egy WIFI hálozat is. Azaz a PC-k vagy kábellel vagy kábel nélkül csatlakoznak a rendszerhez).
Minden müködik kivéve a nyomtatók, azokat csak vagy az egyiken vagy a másikon tudom elérni, de ilyenkor mindig ujra kell kerestetni a laptoppal.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem