Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Házi vízmű
 
Témaindító: kiskoczka1021, idő: Márc 7, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 12
(#) kiskoczka1021 hozzászólása Márc 7, 2009 /
 
Hali!

Pincében működő házi vízműnek szeretnék egy olyan kapcsolást amely jelzi a lakásban egy LED-del hogy, mikor megy ,és mikor nem.
A gép nyomáskapcsolója 230 váltót ad a motornak.
Távolság: kb.: 20m (házon belül).
Vezetékelés nem megoldható!!!
Aki tud ilyen kapcsolást kérem segítsen!
(#) tiggersoft válasza kiskoczka1021 hozzászólására (») Márc 7, 2009 /
 
Vezeták nélküli csengö átalakitva, hogy ne csilingeljen hanem pl. villogjon?
(#) dbase válasza kiskoczka1021 hozzászólására (») Márc 7, 2009 /
 
230v os tekercsü relé a motorral párhuzamosan, és veszel egy kapucsengőt. Stabil táp a nyomógombós adónak, a relé meg kapcsolja az adást. Beltéri cuccára stabil tápot, és kikötni a hangszórót. Esetleg gyári led is van rajta , ha nincs akkor a hangszóró helyére eszkábálni.
(#) gerenk válasza kiskoczka1021 hozzászólására (») Márc 7, 2009 / 4
 
egyszerű vezeték nélküli csengő,az adóból kiveszed az
elemet, 230/12 v dugasztáp az elemcsatlakozóra 12v
motortápra 230v.
A vevőben a hangszórót lekötni LED világít ha motor megy,sötét ha áll

Üdv Gerenk
(#) gerenk válasza gerenk hozzászólására (») Márc 7, 2009 /
 
egy rugóra jár za agyunk, lehet hogy csak szivatás?
(#) szamóca válasza kiskoczka1021 hozzászólására (») Márc 7, 2009 /
 
Helyileg hová szeretnéd a visszajelzést? Mert ha házon belül van az elektromos elosztószekrény (és itt megfelelne a visszajelzés) amiben esetleg külön kis megszakítója van a szivattyúnak, akkor a felvett áramot figyelve egy komparátort lehetne vele billenteni, ami kapcsolná a ledet.
(#) bandras válasza szamóca hozzászólására (») Márc 7, 2009 /
 
Idézet:
„Helyileg hová szeretnéd a visszajelzést? Mert ha házon belül van az elektromos elosztószekrény (és itt megfelelne a visszajelzés) amiben esetleg külön kis megszakítója van a szivattyúnak, akkor a felvett áramot figyelve egy”
megfelelően méretezett áramtrafóval táplálhatnád a kontrol ledet.
(#) kaszarobert válasza kiskoczka1021 hozzászólására (») Márc 8, 2009 /
 
Én is szeretnék egy házi vízművet!
(#) kiskoczka1021 válasza kaszarobert hozzászólására (») Márc 9, 2009 /
 
:kalap: Köszönöm mindenkinek aki írt ebbe a támába , sokat segítettetek
(#) Action2K válasza kaszarobert hozzászólására (») Márc 10, 2009 /
 
Ne akarj, nekem van egy. 4 méterre van a föld alatt, hátul a kertben, s az egész házban hallani ha megy. Sőt szerintem a szomszédok is hallják, de nem szólnak érte, mert én is hallom az övékét is.

Egyébként a 230-as hálózatra ráültetett X-10-es jeladó-vevő páros nagyon megfelelő lenne, akkor a lakás bármely pontján lehetne egy vevő. Bővebben: Link
(#) Busz hozzászólása Márc 25, 2012 /
 
Sziasztok!


Mostanában nagyon felkapottak, elterjedtek lettek a házi vízművek. Már a nagyáruházak polcain is kaphatóak kompletten szivattyúval, hidroforral, nyomáskapcsolóval stb stb.
Laikus vagyok a témában de engem kértek meg hogy majd üzemeljek be egy ilyet. A kérdésem az hogy mire kell figyelni ezeknél? Tehát mennyire önfelszívóak ezek, mennyire tolerálják a szárazonfutást stb?
Tehát bekötöm a vízoldali csőcsatlakozásokat aztán indítható is vagy van valami csavar stb ahol vizet is kell beletölteni az induláshoz? Sőt olvastam olyat is hogy némelyikben van ballon amit fel kell pumpálni hogy legyen levegő is a hidroforban.
Meg méginkább ontopik, hogyan van ezeknél megoldva a szárazon futás elleni védelem, a túlmelegedés elleni védelem stb?

Válaszokat előre is köszi!
(#) dobo válasza Busz hozzászólására (») Márc 25, 2012 / 1
 
Nem önfelszívóak beüzemelés előtt fel kell fujtatni a tartály végén lévő szelepnél a balont a tartályban.
Rá van írva a vízműre hogy mekkora nyomás kell bele.
Valamint fel kell rázni a vizet hogy megteljen a szívócső és a szivatyúház aztán lehet csak bekapcsolni.
Szárazon futás elleni védelem és túlmelegedés védelem mincs bennük!
Ha szárazon fut akkor a kerámia tengelytömítés tönkremegy sajnos.
(#) Busz hozzászólása Ápr 10, 2012 /
 
Sziasztok!

Adott egy pedrollo JSWm 1A típusú házi vízművem ami meghibásodott.
Bekötései szinte merev csövezéssel van megoldva. Ennek a szivattyú helyére szeretném betenni egy új AL-KO HWF 1000-es házi vízművet. De a bekötései nem egyeznek az újjal, lásd a képeket.
A kérdésem hogy flexibilis csövet lehet-e alkalmazni szívócsonknak, kibírja-e összenyomódás nélkül??
Mint pl ilyet: http://www.poly-mix.com/aruhaz/info/4080_bekotok_bb_avib.jpg

Válaszokat előre is köszi!
(#) tj_zs válasza Busz hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /
 
A linken nyomócsó látható, szerintem lazán összeszívja. Vásárolj hozzá szívóoldalra helyezhető flexicsövet. Amit én eddig láttam az kb. úgy néz ki mint egy "slag" és egy régi porszívócső házassága: műagyag cső amiben gyárilag beöntve van egy fém/keményműanyag spirál. Ez akadályozza meg, hogy összeomoljon a cső szívóoldalon. Kapható szerelvényes változatban (csatlakozókkal) vagy méterre is vásárolható, ekkor csatlakozók is kellenek hozzá (a műanyag 100-300Ft/db). Az első képen a szívattyún lévő piros csavar lehet a vízfeltöltő.
(#) tj_zs válasza Busz hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /
 
Mint már irták: nem önfelszívó és nincs védelme.
A következő hozzászólásodnál látható szívócsőn ha jól látom van visszacsapó szelep. Amennyiben ez jó és víz is van a csőben akkor TALÁN ki tudja magát légteleníteni, de én inkább feltölteném a szívattyút.
Sajnos csak a jobbakban van kerámia a gagyikban sima gumiszimering, ez még kevésbé bírja a szárazon futást. Az eddigi szívattyúim szárazon 1-5 percet bírtak (gumiszimering). A kerámiás egyszer futott 20 percet víz nélkül és túlélte. Kapható százazonfutás elleni védelem 5-15.000 Ft. Túlmelegedés elleni védelem ha egyéltalán van kimerül abban, hogy a tekercs közé betesznek egy hőbiztit. Ennek cseréje legtöbbször nehézkes, van mikor csak kiköthető.
A nyomástartály gyárilag levegővel töltött (kivéve extrém gagyi). Azért beüzemelés előtt megnézném egy nyomásmérős pumpával vagy benzinkútnál a levegős oszlopnál


Ezeken kívül figyelj oda a szívóoldal KIVÁLÓ tömítettségére. A legkisebb "fals"levegő is meg tud viccelni és adott esetben elég sokba kerülhet.

P.s.: Mi történt a pedrolloval?
(#) Busz válasza tj_zs hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /
 
Köszi a választ!
Azt a csatlakozókkal szerelt flexibilis szívócsövet milyen néven forgalmazzák?
(#) tj_zs válasza Busz hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /
 
Szereltet 2 és 4 méteresben láttam. Szinte bármelyik multi barkácsáruházban. Tapasztalatom szerint nem szereti ha tartósan feszültség éri (pl. túl van hajlítva). Hasonló anyagból készült csövet lehet kapni kertészeti vagy mezőgazdasági áruházban méterrel viszonylag fillérekért. Erre szorítóbilincs és műagyak "slag" csatlakozó. Ezek 1/2;3/4;1;5,4 collban kaphatók csatlakozó, toldó, félhollandi kivetelben.

Én szívócsőként szoktam kérni. Gogliba beírod szívócső vagy szívócső lábszeleppel van jópár találat képekkel.
(#) Busz válasza tj_zs hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /
 
Szívócső van lábszeleppel, azt találtam jó drágán de viszont a lábszelep helyére hogyan buherálok 1 colos menetes csatlakozót?
(#) tj_zs válasza Busz hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /
 
Mint írtam műanyag csatlakozó. Felénk mezőgazdasági vagy kertészeti boltban némely szerelvényboltban is kapható pirosműanyag csatlakozó + bilincs. 100-200 Ft.

ismerhetik "slag csatlakozó" "locsoló csatlakozó" "csap csatlakozó"-nak is.
(#) Busz hozzászólása Máj 1, 2012 /
 
Van egy 650W-os pedrollo szivattyúm, házi vízművön. A gond az hogy 2 vödör víz kiengedése után lekapcsol a szivattyú pár percre. Szerintem a hővédelem fogja meg. De mikor naponta egyszer kapcsolom be akkor is rögtön lekapcsol max 3 vödör után. Milyen baja lehet amitől a hővédelem kb 2-3 perc üzem után lekapcsolja?
Hűtése működik, a kútból jön rendesen a víz tehát semmi nem indokolja ezt csak az hogy szerintem tekercsárlatos lehet. Szerintetek is?
(#) Busz válasza Busz hozzászólására (») Júl 25, 2012 /
 
Még mindig ezt csinálja, megy egy kicsit (1-2 perc) majd leáll, a hővédelem letilt, mert akár 2 perces üzem után is süt a motor oldala.
Tippek hogy mi lehet a gond? Hibás vagy nem megfelelő kondenzátor okozhatja ezt a hibát?
(#) mps válasza Busz hozzászólására (») Júl 25, 2012 /
 
Szia! Igen az is. Menetzárlat is. Esetleg mechanikai szorulás.
(#) bonannoelectro hozzászólása Szept 28, 2012 /
 
Helló!
Barátomnak van egy házi vízműve ami meghibásodott. Nemrég volt szerelőnél mikor beszereltük tökéletesen működött. Aztán egyszer csak megadta magát. Azt tudjuk mi mi benne és a szétszedés összerakás is megy, de azért annyira nem értünk hozzá. A probléma az volt hogy a szivattyú motorja a másik irányba kezdett forogni és így ugye nem szívja a vizet. A vezetékeket akárhogy kötöttük be a motor vagy nem forgott vagy ellentétes irányba forgott. mivel a motor közepének mindkét oldala ugyanolyan ezért úgy gondoltuk hogy ha megfordítjuk akkor jó irányba fog forogni. Ez így is lett, de vizet így se szív. Mi lehet a baja?
(#) mhatalyak válasza bonannoelectro hozzászólására (») Szept 28, 2012 /
 
Hali!

Ha 3 fázisú a motor, akkor a forgásirányt 2 fázis felcserélésével lehet megfordítani. Ha jól volt össze rakva, akkor nem lenne szabad a másik irányba forognia. Ha így forog jó irányba és nem szívja fel a vizet, akkor az mechanikai hiba lesz, nem pedig elektromos.

Üdv!
mhatalyak
(#) elektroton válasza bonannoelectro hozzászólására (») Szept 28, 2012 /
 
Gondolom a motor egy fázisú, 230V-os. A leírt jelenség kondenzátor hibára utal, vagy nem érintkezik vagy nincs kapacitása. Cserélni kellene, legalább próbára.
Ha nem szív és nem ejektoros a szívattyú típusa, gondosan légteleníteni kell a szívó oldalt mert különben nem alakul ki a szívóhatás, azaz nem szív.
(#) bonannoelectro válasza elektroton hozzászólására (») Okt 1, 2012 /
 
A kondenzátor szerintem jó, mert mi kivettük és akkor a motor nem forog. Legalábbis ebből mi azt következtettük le hogy annak nincs semmi baja. És megfelelően légtelenítettük is.
Sajna a végén már nem levegő jött a légtelenítőből hanem víz...
(#) bonannoelectro válasza mhatalyak hozzászólására (») Okt 2, 2012 /
 
Mechanikai hibát mi nem vettünk észre, ezért mi valami teljesítménycsökkenésre gondoltunk.
De csak tippelgettünk.
(#) elektroton válasza bonannoelectro hozzászólására (») Okt 2, 2012 /
 
A légtelenítés lényege, hogy csak víz jöjjön a légtelenítő csavarnál. Ha még levegős akkor nem jó. Azért a kondit inkább műszerrel mérve értékelném, hogy jó-e. Lehet kötési, érintkezési hiba is a motor bekötésénél(kondinál).
(#) hobbiforg válasza bonannoelectro hozzászólására (») Okt 2, 2012 /
 
Miből gondoljátok, hogy fordítva forog?
Nem hiszem, hogy "magától" megfordul a forgásirány. Bár, ebben nem vagyok biztos.
Szerintem, ha van a szívóoldalon flexibilis cső, akkor kilyukadhatott. Vagy, máshol szívhat levegőt. Az eredeti forgásiránnyal kellene próbálkozni légtelenítés után.
(#) bonannoelectro válasza elektroton hozzászólására (») Okt 3, 2012 /
 
Víz jött de így sem szív. És ha a kondi nélkül nem is forog akkor szerintem az nem is lehet rossz :S Érintkezési hiba vagy kötési hiba nem hinném hogy lehet, mert még nem lett szétszedve előtte a szivattyú elektromos része. És a vezetékeket pedig csavarok tartják.
Következő: »»   1 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem