Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Házimozi javítás
 
Témaindító: bark, idő: Aug 24, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 8
(#) Remci hozzászólása Máj 26, 2014 /
 
Sziasztok!

Kukáztam egy Dimarson DM-R300 5.1-es házi mozi szettet, vagyis nem szett mert a hangszórók és a távirányító nincs meg. Nincs véletlen ehhez valakinek használati utasítása? A gondom az lenne, hogy rádióként is használható, de nem jöttem rá hogy a rádiócsatornákat hogy kell beállítani. Vagy ezt a távirányítóról kell beállítani? Előre is köszönöm.
(#) zozo1990 válasza Remci hozzászólására (») Máj 26, 2014 /
 
Szia.

Én kerestem kutattam vagy egy órát, de semmit nem találtam.... Nagyon érdekes ez a házimozi. Akármi másra rákerestem találtam leírásokat, de erről az egyről nem.
Valószínűleg távirányítóval lehetne.. de ha nincs hozzá akkor elég nehéz lesz...
(#) Remci válasza zozo1990 hozzászólására (») Máj 28, 2014 /
 
Szia!

Én is kerestem, de nem találtam. Gondoltam másnak hátha több szerencséje lesz. Azért köszi a fáradozást.
(#) zozo1990 válasza Remci hozzászólására (») Máj 29, 2014 /
 
Attól hogy most nem leletem rá még nem adom fel, hátha ráakadok. Nagyon szívesen!
(#) minicooper hozzászólása Júl 9, 2014 /
 
Üdv.!
Egy sencor shc xd130 típusú "házimozi"-val adódott problémám.
Minden remekül /már amennyire remekül lehetséges/ működik kivéve a hangot.
Tévéhez Scart kábellel van kötve.Amint valamiféle hangot kell lejátszani film hangja vagy éppen zene amolyan belsőégésű motor szerű zajt ad ki hang az eredeti hang helyett (Lásd /halld/ a mellékelt fájlban).A robogó hang nem függ a hangerőtől,tehát a hangerő emelésével csökkentésével nem változik mindíg az adott erősségen szól kivételt tesz mikor 0-ra van véve a hang mert olyankor a zaj is elnémul.A zavaró hangot a saját hangfalain adja ki valamint a tv-ben is kellene szóljon a hang de a TV-ben is valamilyen zavaró hang van jelen de ez már nagyon régóta viszont a robogás nem megy át a tv-be de viszont hangot sem ad.Tartottam kondenzátorszemlét is de semmi nem tűnt gyanúsnak beleértve nem csak a kondenzátorokon hanem összességében.
Kíváncsian várom az ötleteket a problémára.
Előre is köszönöm
(#) GPeti1977 hozzászólása Aug 2, 2014 /
 
Meg szeretnék javítani egy házi mozi erősítőt, típusa VSX-420-K Pioneer. A hibája hogy egyszer csak nem kapcsolt be. M16C M3030FEPFP mikrokontroller van benne; a 3,3V tápfeszültséget megkapja, a reset láb H szinten van, a standby gomb megnyomásakor az órajel elindul de nem csinál semmit a relé sem húz be mert nem ad ki H szintet ide.
Nem tudom mi lehet a baja, lehet csak kis valami ami elkerüli a figyelmemet, esetleg az EEPROM-ban elíródott valami, vagy a kontroller a hibás.
Valaki tudna segíteni?
(#) OPetya válasza Remci hozzászólására (») Aug 3, 2014 /
 
Szia. Nekem van egy ilyenem. A távirányítón van egy fm gomb,azt kell lenyomni és hangolható a tuning gombokkal. Nekem ujkora óta rossz a rádiója. Nem fog szinte semmit pedig csatlakoztatva van a gyári antennája. Távirányító száma: KG-8777A Ha ez segít. Az útmutatóját nem találom, biztos kidobtam már. Újonnan vettem kb 2002ben 39.900ért.
(#) djjwill hozzászólása Aug 4, 2014 /
 
Sziasztok. Szerintetek egy hazimozi erősítőnek megoldható a front es surround kimenetének hidalása? Nem tudom hogy a nyák fotójárol megállapítható e. De csinálok képet

2.1 -ben akarnám üzemelni és így jó lenne azért kihasználni a hátsó hangfalak erősítőjének a teljesítményét is
A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2014
(#) proba válasza djjwill hozzászólására (») Aug 4, 2014 /
 
Gondolom a káosz hangképhez tökéletes. Szerintem nem ugyan az jön ki rajtuk.
(#) djjwill válasza proba hozzászólására (») Aug 4, 2014 /
 
ha a sztereó bemenetet használom akkor ugyanaz! ez nem egy dekóderes erősítő csak egy mélyládába épített kis egyszerű 6 csatornás erősítő. tehát se coax se optikai bemenet hanem külön rca-kon minden csatorna
(#) proba válasza djjwill hozzászólására (») Aug 4, 2014 /
 
Szerinted mélyhang szúrés sincs benne? Egyébként meg próbáld ki, szerintem nem lesz tőle baja.
(#) Gabó hozzászólása Aug 7, 2014 /
 
Adott egy kenwood krf-5070d típusú házimozi. Jelenség, hogy ha bekapcsolom, bejön a kijelző, és mikor a védelem kapcsolna, kikapcsol, és a stby led villog. Ha kétszer megnyomom a stby gombot, megint bekacsol, tölt, és újra le. Én STKra gyanakszom, mert ahogy méregettem, az egyik stk-n a kimeneten volt DC szint és ha kivenném bekapcsolna e, nem pedig valami más védelem tiltana e, hogy nincs benne a végfok. Vagy esetleg itt is egy megszakadt ellenállás, vagy forrasztási hiba okoz dc szintet a kimeneten?
(#) bandisk96 hozzászólása Aug 18, 2014 /
 
Sziasztok!
Orion HT 800 HC házimozim van, de csak 2.0 jelet ad az aux-on, kéne egy kis segítség abban, hogyan tudnám átalakítani, hogy legalább 2.1-be tudjon szólni ez a kis erőlködő!
Gondolkodtam azon is, hogy ami jelet kap a dvd lejátszó részről, azt a kábelt csinálnám meg auxnak... Ha így is meglehet oldani jó lenne
Ha kell kép róla, küldök!
Köszi előre a segítséget!
(#) real95 hozzászólása Aug 23, 2014 /
 
hellosztok! a segítségeteket kérem. van egy LG LH-D6230 házimozi rendszerem.van egy kis gond vele,amikor be teszem a CD vagy DVD akkor csak megpörgeti a CD vagy DVD de nem akarja be olvasni,de csak akkor olvassa be ha picit rá ütök a tetejére és akkor el indul.szerintetek mi a baja?

images.jpg
    
(#) sssen hozzászólása Ápr 10, 2015 /
 
Segítséget szeretnék kérni van egy Panasonic SA-HE75 erősítőm de a hűtő ventilátor nem megy mi lehet a gond vagy érdemes-e ja vitatni és menyi lehet?A ventilátorja jó mert kipróbáltam.
A hangerőszabályzója is össze vissza pörög a digitális kijelzőn a skála, a kontakt spray -vel orvosolható vagy csak nagyobb lesz a gond?A távval jól működik.
Várom választ.
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) jmdi56 hozzászólása Máj 8, 2015 /
 
ORION HT 80OA házimozi CD, DVD lejátszás, rádió működik, de sem pendrive-ról, sem külső memóriacsatlakozóról nem. Kapcsolási rajzom nincs.
MI lehet a hiba valószínű oka?
(#) jog27 hozzászólása Júl 18, 2015 /
 
Sziasztok!

Hozzám került egy Acoustic soultions AS150 5.1-es házimozi mélynyomója. Benne van az erősító is.
Szeretném kipróbálni, de sajnos hiányzik belőle a toroid trafó.
Csak a trafó hiányzik belőle, ezen túl mindene megvan és épnek tűnik.
A mélynek TDA2030A a meghajtó IC-je, a hangszóróknak D2030A IC-k és van benne F4558-as előerősítő, ha ez segít valamit. A panelen ez a szám van: AM990E230V-S06, a nyákon pedig: 4V010041 és KDA7.820.654/03.
Valaki meg tudná mondani esetleg mekkora és milyen trafó való bele?
Köszi szépen!
(#) Bender92 hozzászólása Júl 22, 2015 /
 
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. A minap vásároltam használtan egy Onlyo TX-DS484 tipusú házimozi erősítőt, amely kb 1 óra mulva elhallgatott. Nincs égett szaga a relék kattannak ki és bekapcsoláskor. Valakinek van ötlete hogy hol kezdjem a hibakeresést?
(#) gabika26 hozzászólása Aug 17, 2015 /
 
sziasztok. van egy samsung HT-P10 tipusu házimozim. Laptophoz használom zene hallgatásra, tegnap kihúztam a laptopból az audió dugót és ahogy az aszra tettem leesett és pont bele esett a 3,5 jack dugó a hosszabbítónak pont abba a lyukjába amibe a fázis megy. Azóta nem szól az aux bemenet egyik oldala. Amúgy filmmel,rádióval tökéletes a hangzás, valami az aux bemenetnél történt van valakinek ötlete? esetleg van itt szakember is? töltök fel pár fotót, Segítségeteket előre is köszönöm szépen
(#) kadarist válasza gabika26 hozzászólására (») Aug 17, 2015 /
 
A képen melyik csatlakozó az AUX bemeneté? Valamint érdemes lenne éles képeket készíteni.
(#) gabika26 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 17, 2015 /
 
a jobb oldali az aux bemenet, nem tudok ettől élesebbet csinálni. a jobb szélső kondi tetejéhez ha hozzá érek akkor zúg az az oldal ami nem szól, 50V 2.2 mikrofarát, nagyitóval a pici ellenálásokon kerestem égési nyomokat de nem találtam semmit. van digitális multiméterem de nem tudom hogy milyen értékeknél jók vagy rosszak
(#) simi21 hozzászólása Aug 28, 2015 /
 
Üdv.Adott egy Aiwa AV-D58EZ tipusú házmimozi erősítő és a következő a hibája.Készenlét van, bekapcsol és utána 2mp után kikapcsol. Mitől lehet ez? Végfok hiba?
(#) gabika26 válasza gabika26 hozzászólására (») Szept 18, 2015 /
 
nem tud segíteni?
(#) faceboy hozzászólása Szept 18, 2015 /
 
Sziasztok.

Segitségetekre lenne szüksègem.
Van egy LG 5.1-es wirelleszes házimozim a hátsó hangszórók nem szólnak eldobtàk a jelet pirosban villog a jelfogó egység.
Ha valaki tudna segíteni megköszönném.
(#) Krisz1994 hozzászólása Dec 3, 2015 /
 
Üdv!

Van egy Pioneer VSX-D711 erősítőm valamiért a napokban AMP ERR-t ír ki és ki be kapcsolgat folyamatosan. Mi lehet az oka? Már neten nézegettem mindenki a hangfalat okolja érte de nem az mert magába is csinálja amikor nincsenek rákötve. Van olyan is amikor nem csinálja és megint csak. Mi lehet a gond vajon? Az ic-je? Túláramot kap esetleg vagy mi lehet?
(#) Gabó válasza Krisz1994 hozzászólására (») Dec 3, 2015 /
 
Ezer és egy oka lehet. Előzmény? Tettél rá más hangfalat, rövidre se záródott a kimenet? Forrasztásokat megnézted? Főleg a végfok körül.
(#) barthaz hozzászólása Dec 19, 2015 /
 
Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Van ez a Acoustic Solutions DS1233-as házimozi. Van több bemenete is, egyelőre csak az analóg bemeneteket teszteltem. De bármelyiken van egy pár másodperc után elhallgat. Ha újra arra a csatornára kapcsolok, megint megy egy pár másodpercig.
Kapcsolási rajzot eddig nem találtam, hozzá. 3 panel is van benne az egyik a végfok, az elvileg jó mert amikor elnémul, akkor a bemenetet megfogva van hangja. Ezt kizárnám, van egy digitális része, ami a kijelzőt és gondolom az 5.1-es részért felelős. A 3-ik egy a bemeneteket kapcsoló rész. Ezen van több műveleti erősítő és egy HCF4052BE elvileg ez kapcsolja a bemeneteket. Erre gyanakodtam, kicseréltem de a hiba továbbra is fent áll. Valakinek valami ötlete? Rakok fel még képeket. Ma este letesztelem az optikai bemenetet, mert igazából nekem csak ez lenne a legfontosabb.
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2015
(#) proba válasza barthaz hozzászólására (») Dec 19, 2015 /
 
Sok típusnál maga a bemenetválasztó, vagy annak a tápja romlik el, lehet neked is ezen az úton lehetne tovább menni. Ami hasznos segédeszköz egy apró erősítő (akár egy aktív hangfal némi védelem a bemenetén (ellenállás dióda) .Ezzel tudod követni hol veszik el a hang, esetleg műszerrel tudod keresni a 0V/ féltáp (izlés és szerkezet szerint) meglétét. Mindkét jellemzőnek meg kell lennie, mert ilyen hibáknál gyakori, dc-ben mászik el valamiért.
(#) barthaz válasza proba hozzászólására (») Dec 19, 2015 /
 
Egyelőre úgy tűnik, hogy az optikai bemenete jó, de ezt még tesztelnem kell.
(#) ozzy76 hozzászólása Jan 2, 2016 /
 
Üdv! Kaptam javításra egy orion ht 800hc típusú házimozit azzal a hibával , hogy nagyon halkan szól hangszoró kimenetről . Megnéztem és tényleg nagyon halkan szól max hangerőn is alig hallani . Így hát nekiálltam a hibakeresésnek . Először is csináltam egy teljesen alapra visszaállítást , de semmi a hiba megmaradt ígyhát jöhetett a szétszedése . Tápegységen ellenőriztem a feszültségeket kerestem forrasztási hibát esetleg látható hibát de semmi , megnéztem az erősítő részt is ott se találtam semmi erre utaló nyomot. Így hát gondoltam lehúzom a főpanelről az erősítő bemenet csatlakozóját és kipróbálom külső hangforrásról . Külső hangforrásról teljesen normálisan szól tehát normális hangerővel . Elképzelhető , hogy a főpanelen beszart a főchip ? Esetleg gondoltam arra , hogy a főchip jobb sarkánál lévő és a felső részénél lévő kondenzátorokat kicserélem .

IMG_1916.JPG
    
Következő: »»   4 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem