Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hidropóniás vezérlő Arduinoval
 
Témaindító: omegas, idő: Nov 22, 2020
Lapozás: OK   2 / 2
(#) strobi hozzászólása Ápr 20, 2021 / 1
 
Sziasztok,

Van-e valakinek bármiféle ismerete a Blynk platformmal kapcsolatosan? Számomra egy felhőalapú szolgáltatásnak tűnik mely kisemberek számára ingyenes. Különböző szenzorok értékei nyomonkövethetőek mobil appon keresztül. Lényegében open source okos otthon.
Blynk honlapja

Találtam egy erre épülő akváriumos projektet, melyet szeretnék megvalósítani hidropóniás rendszeremhez. Vízhőfok levegőhőfok, PH, EC amiket trendszerűen szeretnék követni, szóval az akváriumos projektből szerintem könnyen összehozható.
Aquvárium project

Amit nem látok át, hogy például a hozzá szükséges Aurdinot mennyire kell sajátkezűleg programozni? Programozás nem az én világom, kerülöm amennyire lehet.
Köszi a segítséget!
(#) omegas hozzászólása Ápr 23, 2021 /
 
Szia

A Blynk nagyon keveset nyujt ingyenesen.
Találtam egy nagyon jo megoldást. https://thingspeak.com/ nagyon profi. 8 csatornát lehet ingyenesen figyelni. e-mail értesítés .
(#) Bakman válasza omegas hozzászólására (») Ápr 23, 2021 /
 
Négy csatorna hozható létre ingyenesen, csatornánként nyolc mezővel.
(#) strobi válasza omegas hozzászólására (») Ápr 24, 2021 /
 
Blynk tényleg korlátolt egy kicsit, ránézek erre is, köszi a tippet. Egyelőre mondjuk a mikrokontrollerrel szenvedek, fel se ismeri a gépem annak ellenére, hogy "UART ready to use". "Power surge on USB port" üzenetet kapok amikor csatlakoztatom.
(#) omegas hozzászólása Ápr 25, 2021 /
 
Milyen modul?
(#) strobi válasza omegas hozzászólására (») Ápr 25, 2021 /
 
NodeMCU. Közben észrevettem, hogy VV és G lábak gyárilag össze vannak húzva ónnal egy picit, szóval most várom az eladó válaszát.
(#) strobi hozzászólása Ápr 29, 2021 /
 
Időzközben megjött a működőképes modul. Sikerült felrakni a megfelelő könytárakat, illesztőprogramogat. Egyelőre egy értéket szeretnék olvasni ,szóval a blynk is bőven elég nekem. Van egy ds18b20 hőmérőm melyet a blynk-kel sikerült is beolvasnom, viszont csak egy meglehetősen alacsony, fix negatív értéket ad, melyet hibakódnak vélek. Szóval az alkalmazás és kapcsolat működik, de mi lehet a baj az értékkel? Az érzékelő hozzátartozó vezetékei G, D1 és 3V lábakra lett kötve.
(#) strobi válasza strobi hozzászólására (») Ápr 30, 2021 /
 
A problémát sikerült elhárítani, szóval hőmérés már működik. Továbbiakban szeretnék folytonos PH és EC mérést. PH szenzort találni ami kompatibilis Arduinoval. EC mérőt nem találtam az elvárásoknak megfelelőt. Amit találtam, az ppm-et mér, nem tudni melyik ppm-et a sok közül, de sejtéseim szerint a határértéke 1500 uS/cm, ami nem elegendő, mert az oldat általában 1500uS/cm körül mozog.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem