Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hidropóniás vezérlő Arduinoval
Lapozás: OK   2 / 2
(#) strobi hozzászólása Ápr 20, 2021 / 1
 
Sziasztok,

Van-e valakinek bármiféle ismerete a Blynk platformmal kapcsolatosan? Számomra egy felhőalapú szolgáltatásnak tűnik mely kisemberek számára ingyenes. Különböző szenzorok értékei nyomonkövethetőek mobil appon keresztül. Lényegében open source okos otthon.
Blynk honlapja

Találtam egy erre épülő akváriumos projektet, melyet szeretnék megvalósítani hidropóniás rendszeremhez. Vízhőfok levegőhőfok, PH, EC amiket trendszerűen szeretnék követni, szóval az akváriumos projektből szerintem könnyen összehozható.
Aquvárium project

Amit nem látok át, hogy például a hozzá szükséges Aurdinot mennyire kell sajátkezűleg programozni? Programozás nem az én világom, kerülöm amennyire lehet.
Köszi a segítséget!
(#) omegas hozzászólása Ápr 23, 2021 /
 
Szia

A Blynk nagyon keveset nyujt ingyenesen.
Találtam egy nagyon jo megoldást. https://thingspeak.com/ nagyon profi. 8 csatornát lehet ingyenesen figyelni. e-mail értesítés .
(#) Bakman válasza omegas hozzászólására (») Ápr 23, 2021 /
 
Négy csatorna hozható létre ingyenesen, csatornánként nyolc mezővel.
(#) strobi válasza omegas hozzászólására (») Ápr 24, 2021 /
 
Blynk tényleg korlátolt egy kicsit, ránézek erre is, köszi a tippet. Egyelőre mondjuk a mikrokontrollerrel szenvedek, fel se ismeri a gépem annak ellenére, hogy "UART ready to use". "Power surge on USB port" üzenetet kapok amikor csatlakoztatom.
(#) omegas hozzászólása Ápr 25, 2021 /
 
Milyen modul?
(#) strobi válasza omegas hozzászólására (») Ápr 25, 2021 /
 
NodeMCU. Közben észrevettem, hogy VV és G lábak gyárilag össze vannak húzva ónnal egy picit, szóval most várom az eladó válaszát.
(#) strobi hozzászólása Ápr 29, 2021 /
 
Időzközben megjött a működőképes modul. Sikerült felrakni a megfelelő könytárakat, illesztőprogramogat. Egyelőre egy értéket szeretnék olvasni ,szóval a blynk is bőven elég nekem. Van egy ds18b20 hőmérőm melyet a blynk-kel sikerült is beolvasnom, viszont csak egy meglehetősen alacsony, fix negatív értéket ad, melyet hibakódnak vélek. Szóval az alkalmazás és kapcsolat működik, de mi lehet a baj az értékkel? Az érzékelő hozzátartozó vezetékei G, D1 és 3V lábakra lett kötve.
(#) strobi válasza strobi hozzászólására (») Ápr 30, 2021 /
 
A problémát sikerült elhárítani, szóval hőmérés már működik. Továbbiakban szeretnék folytonos PH és EC mérést. PH szenzort találni ami kompatibilis Arduinoval. EC mérőt nem találtam az elvárásoknak megfelelőt. Amit találtam, az ppm-et mér, nem tudni melyik ppm-et a sok közül, de sejtéseim szerint a határértéke 1500 uS/cm, ami nem elegendő, mert az oldat általában 1500uS/cm körül mozog.
(#) omegas hozzászólása Máj 16, 2021 /
 
https://www.youtube.com/watch?v=-xKIczj9rVA
Kiprobáltam és jol müködik.
(#) strobi válasza omegas hozzászólására (») Máj 18, 2021 /
 
Köszi a tippet, bár sajnos már vettem DIY szettet. Jelenleg szuperül működik a rendszer, félpercenként küldi a víz, levegő hőmérsékletét, páratartalmat, és PH, vagy EC értéket (egyelőre adott időben vagy egyik, vagy másik). Következőképp relé vezérléssel fogok kísérletezni, ez könnyűnek ígérkezik.
Emellett EC és PH kalibráció még nem megoldott, mivel a gyári kód eppromban tárolná, viszont az a programrész nálam valamiért nem működik (értékre "Infinity" érkezik), szerencsére kalibráció nélkül is tizeden belül van a pontossága,szóval egyelőre anélkül is használható.
Ezen felül a Matlab vizualizációs eszközöket is próbálom kiismerni, kisebb-nagyobb sikerrel.
A ThingSpeak javaslatért hatalmas köszönet jár, nagyon tetszik a platform, valószínűleg évekig tartogat kísérleteznivalót.
(#) strobi hozzászólása Dec 16, 2021 /
 
Sziasztok!

A kérdésem az EC és PH szenzorok zavarszűréséről szól. Nagyon sokáig értékelhetetlen jelet mutatott földhurok miatt, mivel az EC és PH is valamelyest feszültségmérésen alapul azt hiszem. Amikor pontosnak tűnt, akkor is pár nap alatt szépen elkúszott a PH, az EC viszonylag leolvasható volt, bár zavaros.
A jelenlegi helyzet az, hogy a mérés 10-es átlagolással egész értékelhető. Ezt úgy értem el, hogy a két mérőfejet hermetikusan elkülönítettem, tehát a PH van a tápoldatban, az EC-hez pedig csináltam egy edényt ahova időnként friss vizet szivattyúzok. (Igy most mér is ahogy illik, csak nem túl praktikus, illetve hőkompenzációt ki kellett iktassam. A tér mondjuk stabil 15 fokos)
Az eszköz NodeMCU, Relével váltok PH és EC között perces ciklusokban, így A0 olvassa mindkét szenzor analóg jelét. (Természetesen a szenzor bekapcsolása után még várok ~10 másodpercet a beolvasásig).
Korábban próbáltam a PH-t és EC-t 2 külön uC-el olvasni, külön tápegységről, aksiról, de a jelenlegi megoldás volt messze a legjobb (hermetikusan elkülönített szenzorok). (Illetve TP is szereti egy irányból fogadni az adatokat).
Kérdésem, hogyan tudnám a jelenlegi zavart is megszűntetni?
A képen látható negatív tüskék a lámpák kapcsolásával esnek egybe. A pozitív tüske csak valami babrálás eredménye lehet. Emellett vannak további relék a fűtéshez (~10 percenként kapcsol), a szenzorokhoz (percenként 2-szer).
Tippeket előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2021
(#) omegas válasza strobi hozzászólására (») Jan 30, 2022 /
 
Szia

Milyen ph szenzort és ec t használsz?
(#) strobi válasza omegas hozzászólására (») Feb 8, 2022 /
 
Gravity Analog pH és EC Sensor (DFRobot)
(#) omegas hozzászólása Ápr 28, 2022 /
 
Sikerült egy jó megoldást találnom.
Két tranzisztorral lekapcsolom a vcc és a gnd a tds szenzortól mihözben mérem a pht.
De egy optocsatoloval még jobb értékeket kapnék.
(#) omegas hozzászólása Ápr 15, 2023 /
 
Alakul

Videó.mov
    
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem