Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hőmérő Deprez-műszerrel
 
Témaindító: Müszi, idő: Nov 25, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) zoly15 válasza Kera_Will hozzászólására (») Júl 27, 2007 /
 
ma összeraktam és ki is próbáltam
(#) zoly15 hozzászólása Júl 27, 2007 /
 
nekem ami van analóg műszer annak a belső ellenállása 890Ohm és a(z) 1 2 3 -as klpépsekkel vagyok gondban esetleg képletet nem tudnál írni?
(#) Kera_Will válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 27, 2007 /
 
Milyen módon mérted meg ?

Milyen mérőműszerekkel rendelkezel ?

Van legalább egy 3.5 digites multimétered esetleg kölcsönbe tudsz kérni ?

Ennek fügvényében tudok segíteni.
(#) Kera_Will válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 29, 2007 /
 
Itt van minden ami kellhet neked képletek számítási lépések.

1 2 dolog önkényesen lett felvéve amitől eltérhetsz nyugodtan pl a tápfesz méretezése képlet.
De kisebb feszt ne válasszál mert akkor nem teljesülnek a határ feltételek amik a működéshez szükségesek. (pl.: +2 volt hozzáadása a tápfesz számítás esetén ez önkényes volt )

No meg túl nagy Iág -at se válasszál mert az már jelentősen fűtené a diódákat ez pedig a mérés tehetetlenségét is
begolyásolja. Pl.: a nagy áramtól a dióda fűt és van körülötte 30 fok így már kevésbé fog érzékelni 1 2 fok változást csak nagyobbat .Tehát csak mértékkel és
ész szerű határok között.
Iág kb.: 1 - 2 mA legyen max de ha érzéketlen az alapműszered és emiatt jön ki több kb.: 5-10 mA akkor már keressé jobb műszert érzékenyebbet !Minimum 100 uA vagy jobbat 1 - 10 - 50 uA

(u - értsd mikró
magyar ábécében nincs görög MŰ betű ezért 1 kis u betűvel szokás helyetesíteni mert már majdnem olyan mint a görög MŰ csak bal szára nincs lehúzva mint a MŰ betűnek)

Bocsi kicsit nagy lett csatolva !

homerohid.JPG
    
(#) takarp hozzászólása Jan 1, 2009 /
 
Sziasztok!
Van egy pár régi műszerem, olajnyomás kijelző műszerek voltak repülőgépben, csatlakozójukban 3 érintkező van, 1.5V-os elemtől már teljesen kitér. Multiméterrel még nem méricskéltem, nem tudom milyen belső felépítésűek, nem akartam még szétszedni őket.
Ezekből szeretnék az autómba olaj hőmérőt és nyomásmérőt fabrikálni. Valamenyire otthon vagyok az elektronikában, de nem tudom hogyan lehetne érzékelőt illeszteni ezekhet az analóg műszerekhez, hogy pontos legyen. A hőmérőnek LM35-re gondoltam, bár a nagy méréstartomány miatt kb 5 °C-ot lehet leolvasni, lehet túl pontos ez az érzékelő. Milyen kapcsolással lehet megoldani?
Az olajnyomáshoz érzékelőnek egy Lada nyomásadót akarok felhasználni, megvannak az adott nyomáson az ellenállás értékek. Ezt wheatstone-híddal gondoltam, megoldható úgy? Milyen ellenállás értékeket kell választani a hídba? 12V tápfeszültségből indulnék ki.
Köszi a segítséget
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem