Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hősugárzó javítás
 
Témaindító: Balu002, idő: Dec 8, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 3
(#) Bakman válasza meszi_1985 hozzászólására (») Okt 25, 2019 /
 
Én ilyet ajánlok, lásd melléklet. Egyszerű, mint a faék, olcsó. Két fűtőszál van benne, egy 800 és egy 1200 W-os, külön-külön kapcsolhatóak. Van ventilátoros változata is, szerintem teljesen felesleges.
(#) janbor hozzászólása Dec 10, 2019 /
 
A 3D FIRE HEATER HŐSUGÁRZÓ működési tartományát szeretném +5 C -ra levinni .
Tudtok -e valamilyen trükköt amellyel fagyvédelemre használhatom ?
(#) proba válasza janbor hozzászólására (») Dec 10, 2019 /
 
Nem garanciavesztéses megoldás, valami jól szellőző házikóba tedd. Így a környezetében melegebb lesz, mint a fűtött helyen. Esetleg fogsz egy hűtőgép mechanikus termosztátot ( olyat aminek mindkét állása ki van vezetve, és ezen keresztül táplálod meg. A bonyolultabb, garanciavesztős megoldás, a hőelemével kell párhuzamosan kötni egy megfelelő értékű ellenállást.
(#) janbor válasza proba hozzászólására (») Dec 10, 2019 /
 
Köszönöm a segítő véleményedet . A baj az ,hogy a működési tartomány 15-30 C. A hőelem lehet ,hogy a panelra van integrálva . A működése is csak 6 órára van korlátozva . Igazából fagyvédelmi hőfokszabályzó sem mindennapos. Mindenesetre a gondolataid előre vittek . Köszönöm : BJ.
(#) Gafly válasza janbor hozzászólására (») Dec 10, 2019 /
 
Tegyél elé egy "uraságtól leselejtezett" MMG termosztátot.
Divatból mostanában úgyis mindenki Q7-re cseréli.
Én ajándékba küldtem fórumtársnak, úgy, hogy a postát is én álltam. Szóval nem egy nagy beruházás.
Mellesleg ha még nem vetted meg (a "csodát", ami elég gagyi vacaknak néz ki, szerintem), akkor Bakman javaslatán is elgondolkoznék. Még talán ingyen is ajánlanak fel...
(#) proba válasza janbor hozzászólására (») Dec 10, 2019 /
 
A 15 fok az már nagy eltérés. Régen az alant említett MMG termosztátoknál csinálták, hogy a hőérzékelőt fűtötték egy kicsit, ezzel megoldva az éjszakai hőfok csökkentést. Gondoltam itt is lehetne egy picit "ráfűteni" a részleges bezárással, de ekkora különbség már sok.
(#) yvsmad hozzászólása Dec 11, 2019 /
 
ROWI HIW 1800/ 1 F BASIC infra hősugárzóhoz keresek szervizt Miskolcon. Több cég is forgalmazza, még sincs szervizhálózat itthon. A megkeresett szevizek nem vállalták azzal, hogy semmilyen alkatrészük nincs ROWI termékekhez.
Az a hiba, hogy bekapcsoláskor a relé nem kattan és nem fűt. A viisszajelző LED szerint van feszültség és be is van kapcsolva, csak a relé vagy nem kap feszültséget, vagy hibás és emiatt nem kapcsol.
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem