Fórum témák
» Több friss téma |
Szevasz!
Ha már Gorenje.. Nem hűvös/hideg, esetleg olykor párás a szekrány oldala, vagy bármelyik kivülről érinthető része? Üdv:
Nem tudtak helyette semmit. Ezért kérnék hozzáértő embertől segítséget. Hol tudnék ehhez a kompresszorhoz ilyen kapcsoló relét szerezni.?
Mielőtt felhördül valaki, felejtsük a kapcsolót is, meg a relét is, ez egy PTC eszköz, bár relé funkcióban használják.
soos.hu>webáruház>termékkeresőbe: ICG (vagy 2001618 cikkszám) Üdv: StMiklos Én próba gyanánt meg tudtam nyitni... A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2016
Hali!
Meg találtam, de ez külsőleg egy teljesen más kinézetű alkatrész. Persze, - ettől függetlenül, lehet hogy ezt a feledatot látja el, amit én szeretnék. Tehát ezzel megolgható a problémám?
Szevasz!
http://www.partmaster.co.uk/images/mediator/241/service%20manual%20(hrfz-307aas%20bk0xl0e9200).pdf Ezen az oldalon a 4. lapon találod a SU60CY kompresszort, mint beépített egységet, a 10. oldalon egy kapcsolási rajzot. Ebből az általam javasolt "relé" alkalmas a starter feliratú alkatrész helyettesítésére. Üdv: StMiklos
Hali!
Köszönöm a meggyőző infót. Biztos az én gépemmel van valami gond, mert ezt a linket sem tudom megnyitni rá kattintással. Be másoltam az egész sort végig, így kiadott valamit, de nem egészen azt amit leírtál. Az előző hozzászólásodban is ezt tettem, ott kiadta azt az oldalt, ahol megtaláltam a keresett/ajánlott alkatrészt. Valószínű megveszem, de a bekötéshez szeretnék segítséget/magyarázatot kérni.
Link amit beküldtél tényleg nem jó. Ha megnézed a zárójelnél megszünik a link csak a fele működik. Lehet nem a te hibád ilyen az oldal strukturája.
Kapcsirajz a 7. oldalon van.
Nem tudom, nálam működik a link ha beteszem.
Haier
Szevasz!
Nálam működik a link, de az egészet másolom be, hogy az alápontozás féle miért van ott, azt nem tudom. A hűtőszekrény az általad említett kompresszort tartalmazza. A gép kapcs. rajza itt látható. Üdv: StMiklos A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2016
Idézet: „Nálam működik a link, de az egészet másolom be” Természetesen, - úgy nálam is. Oké, köszönök minden segítséget, szerintem a témát zárjuk le.
Szia!
Az oldalát hidegnek érzem, párásnak nem párás. Sosem figyeltem, így nem tudom, hogy hidegebb-e, mint új korában volt a hűtő oldala. üdv, Z. A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2016
Korábban tipikus Gorenje hiba volt, hogy néhány év alatt átázott a szigetelés, leromlik a szigetelő képessége és a megnövekedett hűtőteljesítmény igényt már nem tudja biztosítani a hűtőrésze.
Gyakorlatilag semmi se segít rajta. Garázsban tartott fagyasztó oldalára hungarocell táblát ragasztottak (volt feleslegbe, nem került semmibe), ráültették egy táblára és vidáman ment tovább még sok évig... Üdv: StMiklos
Régebben (kb 10 éve ) hetente 4-5 gorenje ládát habosítottam újra . Vizes szigetelőhab kikaparva -két három nap pihentetés majd kétkomponenses gyári purhabbal újraszigetelés ....
Egyelőre még működik, ha már nagyon nem hozza az elvárt funkcióját, akkor nem vesződöm vele tovább veszek másikat, végtére is nem egy mai darab már.
Márkára milyen hűtőt érdemes venni vagy ez a 9-10 év élettartam teljesen jónak mondható, ezt hozza más gyártó hűtője is? A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2016
Ha nem is háztartásit, de nagyon sok egyedi hűtőt és ipari habosítást csináltunk.
Ipari 2 komponenses kézi hab volt (lassabb a szálhúzási ideje mint a gépinek, bár volt, hogy azt is lehetett használni), csak "méreg" engedélyre adták, ismertük a tulajdonságait, tudni kellett mit és hogy lehet vele csinálni. Ha rosszul kalkuláltál mennyiséggel és a fellépő erővel szétnyomott mindent. Tucatszám használtunk méteres asztalos szorítókat. De ez a tapasztalás (mert volt rossz is) nem került nekem pénzbe, még anno a cégnél kellett csinálni kísérleti szinten. Szép volt, jó volt taulni. De igaz, hogy háztartásit így nem javítottam, nem foglalkoztunk vele üzletszerűen. Üdv: StMiklos A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2016
Nem igazán tudom, legfeljebb azt, hogy nemrég kellett vennem egy újat.
Hazai márkát választottam, egy szimpla "tekerős" hőfokszabályzóval. Igaz 2-3 havonta le kell a mélyhűtőt olvasztanom. Még bizonyos fokú hűtős és legalább annyira elektronikus ismeretekkel felvértezve sem tudok mit kezdeni egy programját vesztett, "szélütött", mikroprocesszor vezérelte hűtőszekrénnyel. Processzoruk úgy van felprogramozva, hogy kiolvashatatlan a tartalma... Szóval nálam a No-frost nem varázsige.. Üdv:
Sziasztok!
Kb. három hete elromlott a Zanussi ct235-ös hűtőnk (gázhiány) és gondoltam nézek helyette egy újabb jó állapotú használt hűtőt a választás egy kb 5 éves újszerű Liebherr CPESF 3523 inox inverteres "csodára" esett. A helyszínen hűtött ,de nyilván terhelés alatt csak itthon tudtam kipróbálni...2-3 nap múlva véletlenszerűen riasztott,a kompresszoron van egy inverter panel azon egy led és az hibát nem jelzett. Kombinált egykompresszoros alulfagyasztós hűtőről van szó ahol a szabályzást egy mágnesszeleppel oldották meg valamint ventilátoros, de nem szerelhető fajta tehát az elpárologtató a műanyag burkolat alatt van. A mélyhűtőben a hőfok kb -15 és -22 fok között váltakozott a normál hűtő része legtöbbször felment +13-15 fokra (hiába vittem le a hőfokot ...természetesen elektronikus vezérlésű). Azzal kezdtem hogy kiszedtem az összes vezérlőpanelt belőle és szemrevételeztem (split klímáknál néha segített) valamint átmozgattam a kontaktokat, szemre semmi hiba nem látszott..összerakás után ugyanúgy nem változott a helyzet. A normál hűtőrészben bal oldalt fent a ventillátor mellett fagyott le,a többi részen nem látszott fagyás nyom. Következő lépés a gáz újratöltése volt (nem volt még előtte szerelgetve ez látszott rajta) a töltőcsövet elvágva szusszant egy kicsit de biztosan nem volt meg benne a gyári 64 gramm r600a töltet...gázt elengedtem, szelepes töltöcsonk ráforraszt,valamint szárítószűrőt is kicseréltem a szárítószűrőhöz is tettem egy szelepet (hogy két oldalról lehessen vákumolni valamint működés közben esetlegesen rá lehet mérni mekkorát nyom a kompresszor),utána száraz nitrogénnel feltöltöttem kb 14bar-ra,a nyomást tartotta,ezek után levákumoltam,és konyhai mérleggel megtöltöttem a gyári mennyiségre (sajnos a töltőhengerem palástján nincs R600a így a mérleges vari maradt),a szívóoldalon kb -0.5 bar nyomáson ment (tehát kb -30fok) ,a normál hűtő elpárja (ami ugye a fix burkolat alatt van) az végig nedvesedett majd később már végig ráfagytak kis vízcseppek,a fagyasztó lement kb. -25fok köré és még ki is kapcsolt időnként a hűtő ( előtte ugye állandóan ment a kompresszor). Viszont kár volt hamar örülni,mert egy nap múlva ismét ott voltam ahol a part szakad a normál hűtőrészben a hőfok iszonyatosan lassan ment lejjebb és kb 10-12 fok alá így sem megy,viszont a normál hűtő elpárja az most végig deres-jeges. Kezdek teljesen tanácstalan lenni,az is lehet ,hogy valahol egy kis lyuk van a szívóoldalon... bár egyik szakmám a hűtős másik a klímás ,de igazából hűtőt nem sokat javítottam,mert nem igazán éri meg a dolog (főleg garancia véget sem) ez a hűtőt is saját részre vásároltam,ráadásul nem is olcsón és most nagyon úgy néz ki a helyzet ,hogy megszívattak... Ha esetleg van valakinek tippje vagy tanácsa a számomra az légyszi segítsen,köszönöm előre is mindenkinek: Tibi
Az még kimaradt,hogy miután feltöltöttem és ugye másnapra vacakolt, levákumoltam ismét ,megint beletöltöttem a 64 gramm gázt és néztem mit csinál...szinte még sz@rabb lett mint volt,a gyári töltettől másnapra a kompresszor szívó csonkja jeges volt ezért,a szárítószűrőnél a nyomó oldalon az oda beforrasztott szelepnél elengedtem egy kis gázt,most már nem deresedik a szívócsonk,viszont a helyzet változatlan...a mélyhűtőben kb -20-23 fok van a normál hűtőben pedig +12,+14 fok van.
Nem tudom,hogy vajon ezeknél a szerelhetetlen csodáknál vajon lehet-e valami érzékelő az elpáron vagy leolvasztó fűtőszál stb .stb. (sajnos nem látok be a burkolat alá) gyári service manuált pedig nem sikerült találjak...szinte minden liebherr típushoz találtam de ehhez pont nem....
Szia. Mennyi kapilláris csöve van? 1 vagy 2. A szelep a kalorikus kör melyik részébe van kötve?
Szia, két kapilláris csöve van és a mágnesszelepnek 3 db csöve van az egyik a folyadék betáp a szárítószűrőtől , a másik kettő kimenetébe pedig egy-egy kapilláriscső van beleforrasztva.
Alapból erre a mágnesszelepre csak két elektromos vezeték csatlakozik,tehát igazából a mélyhűtő kör az mindig adagol amikor a kompresszor jár(direktbe van) , a normál hűtő kör kerül elzárásra a mágnesszelep által ,ha elérte a kívánt hőfokot. Most viszont elég jól üzemel a hűtő (kérdés meddig? ...) lejjebb vittem a hőfokot a hűtő részben 3 fokra és az így kb 5-6 fokot tart ,a mélyhűtő részben pedig -21 re állítottam be és így kb -22, -25 fok van a fagyóban. Az elpár végig deres-jeges ,tehát az elméletileg végig van árasztva, viszont lehet így kell hűtenie de szerintem a normál hűtő rész nem elég intenzív,mondjuk én alapból az R12-ből indulok ki,lehet ez A600a is egy kalap sz@r ahhoz képest.
Javalat: Kössél rá a szelep tekercsére egy a feszültségnek megfelelő izzót. Tedd olyan helyre ahol látod a hőfokot is és az izzót is. Így kitudod szűrni,hogy az elektronika a rossz vagy a szelep ragad le. Én ugyan így jártam egy kombi Dimarson készülékkel. Nekem a szelep ragadt le elég sűrűn. Gagyi egy szelep volt. Ennek a szelep megoldásnak az a lényege,hogy külön is tudja indítani a fagyasztó ha kell neki a hűtés. Különben a fagyasztó része gyorsan vissza melegszik a kompresszor véget. Nekem lent volt a fagyasztó része. A kompresszor felől nagyon gyenge a hőszigetelése.
Hali,szerintem a mágnesszelep az jó,mivel amikor forog a ventillátor (csak akkor forog amikor a normál hűtő rész hűt) tehát olyankor mindig hallom jobb oldalt fent,hogy csobog-szürcsög benne a gàz ,ebből kiindulva a szelep jó (meg gondolom egy 300ezres hűtőbe azért csak nem raknak egy gagyi szelepet) anno a Dimarson split R22 gázzal töltött klímák egy igazi hulladékok voltak ...na de mondjuk akkoriban 38ezer forintért mit is várhat az ember...felszerelés után rögtön zörgött a kültéri...szétszedés után deült ki hogy két rézcső összeért benne...és ez rendszeres hiba volt...a többi dolgot inkább meg sem említem
![]()
Sziasztok!
Van egy Whirlpool S25B RWW22 típusú "Ruhás szekrény " no-frost-os hűtőm. Bal oldalon mélyhűtő, jobb oldalon normál hűtőtér. Mélyhűtőben a hőcserélő, onnan keringeti a ventilátor a lehűlt levegőt. A problémám, hogy nem olvaszt le. Egyre ritkábban csinálta a leolvasztási fázist, most meg már egyáltalán nem csinálja (cca2 hete). November óta (7 hónapja kínlódok vele). Először havonta kellett leolvasztani kézzel (hűtő áramtalanítás, kipakolás, szétszedés, leolvasztás, visszapakolás), aztán bírta 2 hónapig, mostanában meg már hetente kell. Fogyasztásmérőn keresztül vizsgálgattam, időnként tényleg csinálta a leolvasztást. Voltak már kin hűtősök is,de feladták. Cseréltem kettős bimetált, fölöslegesen, mert a régi is jó volt. A hőcserélőre pattintható kettős bimetálok jók! Kimérve. Új és régi is. Ha átkötöm a fűtéskört és kézzel vezérlem, működik, leolvaszt, kapcsolgatnak a bimetálok. Csak automatikusan nem indul a folyamat. Vezérlő panelra gondolok, de kapcsolási rajzom nincs hozzá, csak a szerviz leírásban szereplő bekötési rajz, a panelt csak egy négyzettel jelöli, ill a csatik számozása van meg. Kérdéseim a következők: 1, Egyáltalán, milyen időközönként kéne elindítania a leolvasztást. 2, A két leolvasztás közötti időt méri, vagy valahogy figyeli a hőcserélő jegesedési mértékét? 3, Van-e valakinek rajza az elektronikáról ( alsó főpanel, nem a kijelzőnél lévő...) Ha valaki tudna segíteni, esetleg már találkozott ezzel a hibajelenséggel, nagyon megköszönném!
Üdv!
Van egy Samsung (No Frost) hűtő fagyasztó kombóm. (külön ajtós, külön szabályozható hőmérséklet) Az lenne a gondom, hogy a fagyasztó része az jó, fagyaszt, de a hűtő rész nem hűt. Le lett engedve többször is, de nem ér semmit. Teljesen fel van tekerve a hűtés. Mi tudok ez ellen tenni?
Javaslom,hogy hívj egy jó szerelőt. Az egy komoly gép. Még a szerelőknek is néha feladja a leckét. A Hőfokszabályzót meg fölösleges tekergetni mert az csak hőszinteket kapcsol és nem gázpedál. A hűtés intenzitásában nem vesz részt közvetlen.
Ventillátor megy? Nincs semmi a levegőáralás utjába?
De a legjobb ha szerelőt hívsz. A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2016
Leolvasztó órát nézted?
Sziasztok.
Gondom a következő. Van egy Zanussi Lehel hűtőnk: Bővebben: Link A gond az, hogy a fagyasztó kompresszora állandóan megy, de így is csak kb -16 fokra hűt le. Ha letekerem a hőfokszabályozót nem kapcsol le, csak ha koppanásig tekerem. Mi lehet a baj? Ez a -16 egyébként elég kevésnek tűnik ahhoz képest hogy állandóan megy. |
Bejelentkezés
Hirdetés |