Fórum témák
» Több friss téma |
A hőfokszabályzóról csinálj egy képet és tedd fel ide , akkor könnyebb lesz segíteni.
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2016
Sziasztok!
Elromlott a kb. 25 éves orosz háromfiókos fagyasztószekrényem. A hűtőszerelő megállapította, hogy a keretfűtésen szivárog a gáz (R12-es). Megbeszéltem vele, hogy a keretfűtést iktassa ki, és plusz egy kondenzátort építsen a meglévő mellé (a kiesett keretfűtés pótlásaként). A hűtőszerelő javasolta, hogy felszerel egy r134a kompresszort és tökéletesen fog üzemelni. A kiszerelt kompresszor 1 m^3/h-ás, az új 1,4 m^3/h-ás teljesítményű. Szűrőcserével, vákumolással, gázfeltöltéssel -14 C°-ig a hőmérsékletet gyorsan levitte és ott vége. Kb. két hét múlva visszavittem, hogy gyenge a hűtés, annak ellenére, hogy nagyobb teljesítményű kompresszor lett beépítve. Erre a hűtőszerelő töltött rá gázt, az eredmény: a hűtőből visszatérő cső kompresszorig lederesedett, ez nem okozott problémát, mert megbeszéltem vele, hogy a szerviz szelepen egy-egy pisszenésnyit leengedek. Ezt meg is tettem kb. 10 alkalommal (többet azért nem mertem leengedni, mert rátölteni nem tudok). Ezzel elértem azt, hogy a hűtőből szigetelés nélkül visszatérő cső kb. 20 cm-es szakaszon deresedik. A hőmérséklet így - 16-17C°-ig megy le. Négy csillagos szekrénynél ez a hőmérséklet kevés. Az elektromos áramot rendesen fogyasztja. Felvetettem a hűtőszerelőnek szerelés előtt a kapilláriscsövet nem-e kellene a megnövelt kompresszor motorhoz igazítani, ő azt mondta hogy nem kell bántani, nem tudom hogy sokat szállít-e, vagy túl keveset. Én úgy gondoltam a kapilláriscső szállítási mennyiségét szabályozni kellene. Kérdésem az lenne, hogy a kapilláriscső szállító mennyiségét növeltetnem vagy csökkentetnem kellene a hűtőszerelővel, hogy elérje folyamatos üzemre kapcsolt állapotában a -25 C°-ot? (A szűrőnél kb. 1 méter plusz fel van tekerve.) A válaszokat/javaslatokat előre is köszönöm!
A legegyszerűbb megoldás ha keresel egy valódi hűtőszerelőt , és ettől visszakéred a pénzed ,semmi értelme nem volt a kompcserének és a + kondenzátor beépítésnek , a keretfűtést kikötve újratöltve tökéletes lett volna az eredeti kompresszorral .
Egy hűtőszerelőnek természetes lenne hogy ha másik kompresszort tesz fel és ráadásul más gázt használ akkor újraméretezi a kapillárcsövet ....
Szevasztok!
A SAMSUNG RL36EBMS tip. hűtőmben elment a világítás. Vettem bele égőt 2G7 típusút, de miután beleraktam nem világított. vettem egy másik égőt, mert gondoltam, hogy az is rossz amit vettem. A boltban nem lehetett kipróbálni az égőket, mert mondták, hogy azt egy elektronika kapcsolja. Érdeklődöm, hogy a hűtőben a vezérlő panel kapcsolja a lámpát, vagy külön panel, talán abban lehet a hiba?
Ha elektronikus vezérlésű a hűtő akkor legtöbbször a vezérlő panelján van egy reed relé és az ajtóban egy mágnes . Ha a reed megsérült akkor előfordulhat hogy nem kapcsol (egy üvegcsövecske 2 drótlábbal a panelon)
Az ajtó felett van egy kapcsoló,de nem tudom, hogy az kapcsolja-e a lámpát, de a kapcsoló
kapcsolja a riasztást, a hangjelzést ha nyitva marad az ajtó, az működik. A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2016
Akkor a vezérlő panelon van valami hiba , az elektronika kapcsolja a világítást is .
Köszi a választ.
Készitettem képet. Látsz rajta valami gyanúsat? Azon kivül, hogy az izzó kiégett.
A kapcsolón van két csúszósaru azokat húzd le és told össze majd dugd be a dugót a konnektorba ha kigyullad az izzó akkor a kapcsoló a bűnös azt kell cserélni , ha nem kezd világítani akkor már csak az izzófoglalat lehet rossz .
Sziasztok!
Az új hűtőm oldala nagyon melegszik ez normális? Ez egy kombi hűtő Star Light márkájú! A használati útmutatóban azt írja hogy a " ki kell venni a külső kondenzátor és a készülékház közötti habot is˝ ez hol is van mert én nem találtam!
Az hogy melegszik az természetes , a többi meg csak a gugli fordító hibája .
Köszi a választ. Kicsit félresiklottunk.
Az izzót tudom, hogy rossz, kiégett, azt nem kell diagnosztizálni. ![]() A problémám az, hogy nem megy a hűtőm. Lsd első hozzászólás.
Bocs annyi volt a kérdés hogy már nem tudtam ki mit kérdez , neked a hőfokszabályzóról kell lehúznod a sarukat összekötni és úgy bedugni a gépet ha indul akkor hőfokszab csere
Köszi a tippet!
Így el is indult. Akkor hőfokszabályzó csere. Mi döglik meg benne? Ezeket amúgy lehet javítani is kis forrasztással, ezzel-azzal, vagy csak a csere segít.
Szia!
Eltelt a javítás óta 10 nap, hiba és probléma mentesen! Nem kiabálom el, de jó lett a hűtő! Köszönöm a szakmai segítséget amit nyújtottál, nem tudok elég hálás lenni érte! ![]() ![]() Ha fűtési redszer, gáz vezeték,vagy készülékkel kapcsolatos problémád van, keress meg, abban én tudok neked segíteni!
Adott egy whirlpool tropical no frost kombihűtőgép, ajtónyitáskor sípolt meg kattogott, venti is leállt, világítás is a kattogással egyetemben villogott, de ha visszacsuktuk működött rendesen.
De most viszont leolvadt magától egyik percről a másikra és 1 hét pihenő után is ha bedugjuk akkor venti megy, de csak fűt, meleg van belül. Gondolom elektronika hiba, de szerintetek mi lehet a baja? Illetve javítható-e?
Csinálj egy képet az elektronikáról, így elég nehéz segíteni ...
Hűtőt még nem szereltem, letudnátok írni hol is keressem benne az elektronikát?
Hol vannak a beállító gombok és a kijelző ? Ott lehet az elektronika . De fotózd le a hűtőt kívűl belül és majd képről megkeressük
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, mert elromlott a 6,5 éves samsung RL34SCPS tipusú kombi hűtőnk. Hiba jelensége alsó rész fagyasztó megy rendesen hűt is. Felső hűtő rész nem hűt ventilátor nem indul be. Az elműlt 6,5 évben elkövettük azt a hibát, hogy nem lett leolvasztva, most ez zajlik. Holnapi napra várom szerelőt s szeretnék tisztában lenni hogy ezt a hibajelenséget mi okozhatja, s várható javítás mennyibe kerülhet. Válaszokat előre is köszönöm
Sziasztok!
Probléma megoldva szerelő kint volt, ajtó záródás ellenőrzésénél a ventilátor működött a kondenzvíz elvezetőről a beszűkült gumit lehúzta mely miatt nem tudott elfolyni rendesen, azóta hűt rendesen. Kopp kopp kopp Tanácsa annyi volt, hogy hiába no-frost-s akkor is ajánlott félévente de legalább évente egyszer leolvasztani.
Adott egy Indesit R24 kombi hűtő. Túlhűt. Nem megy egyfolytában kapcsolgat ki-be, de 1-es állásban 1°C van benne, a fagyasztóban -20.
A termosztát kapilláris csövének vége hol van? Nem lehet hogy elmozdult a helyéről és ezért nem (mér) érzékel, helyesen? Csak bemegy belül a burkolat mögé és nem látni. A régieknél egy klipsz rögzítette belül de itt nem látom sehol. A hozzávaló termosztát 15 rugó körül van. Sokallom. Danfoss ( 25T65 EN 60730-2-9) 077B6916 (Elvileg 700mm hosszú csővel.) Nem lehet ezt valami olcsóbbal kiváltani? Már ha ez lesz a baja.
Sziasztok!
Van egy fagyasztóládám és frekvenciaváltóról üzemeltetném (a fogyasztás csökkentése érdekében). Szükséges-e hozzá automata adagoló szelep, vagy maradhat a gyári kapilláris cső? A válaszokat előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2016
A kompresszor 50Hz re van tervezve mit remélsz mivel lesz jobb ha frekiváltóval hajtod ? Mi fogja a frekiváltót vezérelni ? Milyen fagyasztóládáról van szó egyáltalán ?
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2016
Szevasz!
Ott a barna hátlapon az érintkezőkhöz közelebb vannak (általában) számok, ezek a kapcsolási értékek. Írd fel mind (fényképen nem látom), biztos van helyettesítő RANCO max. 4e-ért. Üdv: StMiklos
Sziasztok!
1. A kompresszor 50Hz-re van tervezve, a frekvenciaváltó meg arra van tervezve, hogy például 20-tól 50 Hz-ig szabályozzon, vannak olyan típusok amelyek 50Hz fölé is tudnak szabályozni, ez egy értelmű, hogy a fordulatszám változtatásra szolgál. 2. A frekiváltó külső hőmérséklet értéktől tapasztalat után állítanám be. Gyári hőfokszabályzó meg direktbe adná az 50 Hz-et, ha nagyobb hőterhelést kapna a fagyasztó. 3. Gorenje 190 L-es fagyasztóláda. Az esztergapadon (kisebb teljesítményű) egy fázisról előállított három fázisú kimenettel szokták a üzemeltetni + fordulatszámot szabályozni, és ott működik, pedig 50 Hz-es a motor. Üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |