Fórum témák
» Több friss téma |
A hőfokszabályzóról csinálj egy képet és tedd fel ide , akkor könnyebb lesz segíteni.
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2016
Sziasztok!
Elromlott a kb. 25 éves orosz háromfiókos fagyasztószekrényem. A hűtőszerelő megállapította, hogy a keretfűtésen szivárog a gáz (R12-es). Megbeszéltem vele, hogy a keretfűtést iktassa ki, és plusz egy kondenzátort építsen a meglévő mellé (a kiesett keretfűtés pótlásaként). A hűtőszerelő javasolta, hogy felszerel egy r134a kompresszort és tökéletesen fog üzemelni. A kiszerelt kompresszor 1 m^3/h-ás, az új 1,4 m^3/h-ás teljesítményű. Szűrőcserével, vákumolással, gázfeltöltéssel -14 C°-ig a hőmérsékletet gyorsan levitte és ott vége. Kb. két hét múlva visszavittem, hogy gyenge a hűtés, annak ellenére, hogy nagyobb teljesítményű kompresszor lett beépítve. Erre a hűtőszerelő töltött rá gázt, az eredmény: a hűtőből visszatérő cső kompresszorig lederesedett, ez nem okozott problémát, mert megbeszéltem vele, hogy a szerviz szelepen egy-egy pisszenésnyit leengedek. Ezt meg is tettem kb. 10 alkalommal (többet azért nem mertem leengedni, mert rátölteni nem tudok). Ezzel elértem azt, hogy a hűtőből szigetelés nélkül visszatérő cső kb. 20 cm-es szakaszon deresedik. A hőmérséklet így - 16-17C°-ig megy le. Négy csillagos szekrénynél ez a hőmérséklet kevés. Az elektromos áramot rendesen fogyasztja. Felvetettem a hűtőszerelőnek szerelés előtt a kapilláriscsövet nem-e kellene a megnövelt kompresszor motorhoz igazítani, ő azt mondta hogy nem kell bántani, nem tudom hogy sokat szállít-e, vagy túl keveset. Én úgy gondoltam a kapilláriscső szállítási mennyiségét szabályozni kellene. Kérdésem az lenne, hogy a kapilláriscső szállító mennyiségét növeltetnem vagy csökkentetnem kellene a hűtőszerelővel, hogy elérje folyamatos üzemre kapcsolt állapotában a -25 C°-ot? (A szűrőnél kb. 1 méter plusz fel van tekerve.) A válaszokat/javaslatokat előre is köszönöm!
A legegyszerűbb megoldás ha keresel egy valódi hűtőszerelőt , és ettől visszakéred a pénzed ,semmi értelme nem volt a kompcserének és a + kondenzátor beépítésnek , a keretfűtést kikötve újratöltve tökéletes lett volna az eredeti kompresszorral .
Egy hűtőszerelőnek természetes lenne hogy ha másik kompresszort tesz fel és ráadásul más gázt használ akkor újraméretezi a kapillárcsövet ....
Szevasztok!
A SAMSUNG RL36EBMS tip. hűtőmben elment a világítás. Vettem bele égőt 2G7 típusút, de miután beleraktam nem világított. vettem egy másik égőt, mert gondoltam, hogy az is rossz amit vettem. A boltban nem lehetett kipróbálni az égőket, mert mondták, hogy azt egy elektronika kapcsolja. Érdeklődöm, hogy a hűtőben a vezérlő panel kapcsolja a lámpát, vagy külön panel, talán abban lehet a hiba?
Ha elektronikus vezérlésű a hűtő akkor legtöbbször a vezérlő panelján van egy reed relé és az ajtóban egy mágnes . Ha a reed megsérült akkor előfordulhat hogy nem kapcsol (egy üvegcsövecske 2 drótlábbal a panelon)
Az ajtó felett van egy kapcsoló,de nem tudom, hogy az kapcsolja-e a lámpát, de a kapcsoló
kapcsolja a riasztást, a hangjelzést ha nyitva marad az ajtó, az működik. A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2016
Akkor a vezérlő panelon van valami hiba , az elektronika kapcsolja a világítást is .
Köszi a választ.
Készitettem képet. Látsz rajta valami gyanúsat? Azon kivül, hogy az izzó kiégett. ![]()
A kapcsolón van két csúszósaru azokat húzd le és told össze majd dugd be a dugót a konnektorba ha kigyullad az izzó akkor a kapcsoló a bűnös azt kell cserélni , ha nem kezd világítani akkor már csak az izzófoglalat lehet rossz .
Sziasztok!
Az új hűtőm oldala nagyon melegszik ez normális? Ez egy kombi hűtő Star Light márkájú! A használati útmutatóban azt írja hogy a " ki kell venni a külső kondenzátor és a készülékház közötti habot is˝ ez hol is van mert én nem találtam!
Az hogy melegszik az természetes , a többi meg csak a gugli fordító hibája .
Köszi a választ. Kicsit félresiklottunk.
Az izzót tudom, hogy rossz, kiégett, azt nem kell diagnosztizálni. ![]() A problémám az, hogy nem megy a hűtőm. Lsd első hozzászólás.
Bocs annyi volt a kérdés hogy már nem tudtam ki mit kérdez , neked a hőfokszabályzóról kell lehúznod a sarukat összekötni és úgy bedugni a gépet ha indul akkor hőfokszab csere
Köszi a tippet!
Így el is indult. Akkor hőfokszabályzó csere. Mi döglik meg benne? Ezeket amúgy lehet javítani is kis forrasztással, ezzel-azzal, vagy csak a csere segít.
Szia!
Eltelt a javítás óta 10 nap, hiba és probléma mentesen! ![]() Nem kiabálom el, de jó lett a hűtő! Köszönöm a szakmai segítséget amit nyújtottál, nem tudok elég hálás lenni érte! ![]() ![]() ![]() Ha fűtési redszer, gáz vezeték,vagy készülékkel kapcsolatos problémád van, keress meg, abban én tudok neked segíteni! ![]()
Adott egy whirlpool tropical no frost kombihűtőgép, ajtónyitáskor sípolt meg kattogott, venti is leállt, világítás is a kattogással egyetemben villogott, de ha visszacsuktuk működött rendesen.
De most viszont leolvadt magától egyik percről a másikra és 1 hét pihenő után is ha bedugjuk akkor venti megy, de csak fűt, meleg van belül. Gondolom elektronika hiba, de szerintetek mi lehet a baja? Illetve javítható-e?
Csinálj egy képet az elektronikáról, így elég nehéz segíteni ...
Hűtőt még nem szereltem, letudnátok írni hol is keressem benne az elektronikát?
Hol vannak a beállító gombok és a kijelző ? Ott lehet az elektronika . De fotózd le a hűtőt kívűl belül és majd képről megkeressük
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, mert elromlott a 6,5 éves samsung RL34SCPS tipusú kombi hűtőnk. Hiba jelensége alsó rész fagyasztó megy rendesen hűt is. Felső hűtő rész nem hűt ventilátor nem indul be. Az elműlt 6,5 évben elkövettük azt a hibát, hogy nem lett leolvasztva, most ez zajlik. Holnapi napra várom szerelőt s szeretnék tisztában lenni hogy ezt a hibajelenséget mi okozhatja, s várható javítás mennyibe kerülhet. Válaszokat előre is köszönöm
Sziasztok!
Probléma megoldva szerelő kint volt, ajtó záródás ellenőrzésénél a ventilátor működött a kondenzvíz elvezetőről a beszűkült gumit lehúzta mely miatt nem tudott elfolyni rendesen, azóta hűt rendesen. Kopp kopp kopp Tanácsa annyi volt, hogy hiába no-frost-s akkor is ajánlott félévente de legalább évente egyszer leolvasztani.
Adott egy Indesit R24 kombi hűtő. Túlhűt. Nem megy egyfolytában kapcsolgat ki-be, de 1-es állásban 1°C van benne, a fagyasztóban -20.
A termosztát kapilláris csövének vége hol van? Nem lehet hogy elmozdult a helyéről és ezért nem (mér) érzékel, helyesen? Csak bemegy belül a burkolat mögé és nem látni. A régieknél egy klipsz rögzítette belül de itt nem látom sehol. A hozzávaló termosztát 15 rugó körül van. Sokallom. Danfoss ( 25T65 EN 60730-2-9) 077B6916 (Elvileg 700mm hosszú csővel.) Nem lehet ezt valami olcsóbbal kiváltani? Már ha ez lesz a baja.
Sziasztok!
Van egy fagyasztóládám és frekvenciaváltóról üzemeltetném (a fogyasztás csökkentése érdekében). Szükséges-e hozzá automata adagoló szelep, vagy maradhat a gyári kapilláris cső? A válaszokat előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2016
A kompresszor 50Hz re van tervezve mit remélsz mivel lesz jobb ha frekiváltóval hajtod ? Mi fogja a frekiváltót vezérelni ? Milyen fagyasztóládáról van szó egyáltalán ?
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2016
Szevasz!
Ott a barna hátlapon az érintkezőkhöz közelebb vannak (általában) számok, ezek a kapcsolási értékek. Írd fel mind (fényképen nem látom), biztos van helyettesítő RANCO max. 4e-ért. Üdv: StMiklos
Sziasztok!
1. A kompresszor 50Hz-re van tervezve, a frekvenciaváltó meg arra van tervezve, hogy például 20-tól 50 Hz-ig szabályozzon, vannak olyan típusok amelyek 50Hz fölé is tudnak szabályozni, ez egy értelmű, hogy a fordulatszám változtatásra szolgál. 2. A frekiváltó külső hőmérséklet értéktől tapasztalat után állítanám be. Gyári hőfokszabályzó meg direktbe adná az 50 Hz-et, ha nagyobb hőterhelést kapna a fagyasztó. 3. Gorenje 190 L-es fagyasztóláda. Az esztergapadon (kisebb teljesítményű) egy fázisról előállított három fázisú kimenettel szokták a üzemeltetni + fordulatszámot szabályozni, és ott működik, pedig 50 Hz-es a motor. Üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |