Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma

Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   221 / 300
(#) Busz válasza Busz hozzászólására (») Dec 6, 2017 / 1

A kompresszor van megszorulva, előtte nagyon csörgő hangot adott.

Érdemes ebben kompresszort cserélni? Vagy már teleküldte fémreszelékkel a hűtőkört?
(#) kaqkk válasza Busz hozzászólására (») Dec 6, 2017 /

Ha úgy ítéled meg hogy megér még 30 at a javítása akkor igen
(#) StMiklos válasza Busz hozzászólására (») Dec 6, 2017 /

Szevasz!

Hány fok környezeti hőmérséklet? Konyha? Garázs? Erkély?

Üdv: StMiklos
(#) botigta hozzászólása Dec 10, 2017 /

Üdv,

Drágalátós Whirlpool Nofrost fagyasztós kétventillátoros hűtőm, most újabb mókával állt elő, egyszerűen nem áll le, a normál hűtőtérben is -1-2 fok van már. Minden hőfokmérő jó, a gyári táblázat szerinti értéket produkálják, és be is mennek az értékek az alaplapra. Gondolom, a processzor hülyült meg teljesen... (töbször újraindítottam már, de olyan mintha a gyorshűtő funkcióba ragadt volna az agya...)
(#) minitrue hozzászólása Dec 11, 2017 /

Sziasztok.

Van egy problémás Indesit kombinált no-frostos hűtőm (BAN13NF), amiben rendszeresen eljegesedik a mélyhűtőtérben lévő "radiátor". Legutóbb már csak 1 hónapot bírt kiolvasztás után.
Amikor nem jeges, akkor hűt rendesen, teszt üzemmódban (indítása: hőfokszabályzó 0->max->0) a fűtőszálak is rendesen melegednek, lefolyó nincs eltömődve. Jelenleg az a gyanúm, hogy a periodikus leolvasztás nem működik - nem igazán hallom a jellegzetes jégropogást, amit a leolvasztással jár.
A jelenleg félig eljegesedett hűtőt leállítva rámértem a két NTC-re, a képen 1-el jelölt érzékelőn ~10 kOhm, a kettessel jelöltön kb. 66 kOhm ellenállást mértem a vezérlőnél.
Sajnos nem tudom, milyen NTC-k ezek - a gyártó nem közli a paramétereiket, s máshol sem találtam.
Tudja esetleg valaki?
(#) molnarf válasza minitrue hozzászólására (») Dec 11, 2017 /

Széles körben a 10K NTC szoktak használni de nem biztos, hogy ebben is ilyen van.Szobahőmérsékleten mérjél rá mindkét érzékelőre lehet, hogy így megállapítható a helyes érték.
(#) molnarf válasza minitrue hozzászólására (») Dec 11, 2017 /

Találtam adatlapot az Indesit hűtökről , hátha segít!
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2017
(#) minitrue válasza molnarf hozzászólására (») Dec 11, 2017 /

Kösz, ezek hasznosnak tűnnek s még nem találkoztam velük. Ugyan a típusok nem egyeznek, de így már úgy tűnik, hogy 10k-s NTC-kről lehet szó, s egy készülékben mindegyik érzékelő azonos karakterisztikájú (hiszen egy táblázat van készülékenként).
Legközelebbi szétszedéskor majd megejtem a szobahőmérsékletű mérést.

Még annyit megjegyeznék (statisztikai célból), hogy a vezérlő kondenzátorai ennél a példánynál elég jól tartják magukat. A nagyobbik elkó és a nagyobbik fóliakondi (ezeket mértem) egyaránt hozza a specifikációját kb. 9 év üzemelés után is.
(#) StMiklos válasza molnarf hozzászólására (») Dec 12, 2017 /

Szevasz!

Mérheted a helyén is, a hőfok kb. ismeretében már jó eséllyel tippelhető.

(#) probert69 hozzászólása Dec 15, 2017 /

Sziasztok, samsung RL39Trcmg öt éves hűtőm nem kapcsol be, csak kattog az indítórelé kb 10 mp-enként be, majd ki. A kompresszor ekkor enyhén búg, de nem indul. Van, hogy gondol egyet és elndul. Kondicsere lehet?
(#) kaqkk válasza probert69 hozzászólására (») Dec 15, 2017 /

Reméljük hogy a kondicsere megoldja a problémát, ha az nem segít akkor kompresszor csere ...
(#) granpa hozzászólása Dec 15, 2017 /

Szervusztok!
Electrolux 180 (külön fagyasztós) miért csinálja, hogy a 3-ra állított termosztát gomb magától elmászik 5-ig (senki nem járt a gépben, ellenőrizve)? És persze megfagy ami középtől beljebb, vagy lejjebb van. A gép alig néhány éves, újkorától ezt csinálja.
(#) probert69 válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 17, 2017 /

Minden rendben van, a kompresszor oldalán lévő kis dobozkát kinyitottam, ott a csatlakozókat megigazgattam. Kontakthiba volt. Azóta két napja rendesem megy.
(#) StMiklos válasza granpa hozzászólására (») Dec 17, 2017 /

Szevasz!

Nem szokot ilyet csinálni, nem igazán tudom miért csinálja, de ha Te mondod..
Húzd le a gombot, nem rögzíti csavar, ilyesmi, vágj egy szivacskorongot, bökd át közepét, húzd rá a tengelyre, rakd vissza a gombot.
Nézd meg, milyen könnyen-nehezen jár, (előtte milyen is volt?) ha kell "igazíts" a szivacskorongon.
De azzal kezd, hogy kihúzod a gépet, ha kész, akkor dugd vissza.
Én ezt tenném, ha már ezt csinálja velem.

(#) granpa válasza StMiklos hozzászólására (») Dec 17, 2017 /

Szervusz!
Holnap kipróbálom a "lötyögést". Az "ellen" figyelte meg az eseményt.
Köszönöm: Kálmán
(#) StMiklos válasza granpa hozzászólására (») Dec 17, 2017 /

Szevasz!

Ez nálunk akkor szokott előfordulni, amikor berakodáskor "meglökjük" a gombot.
Én nem, mert tudom, hogy relative könnyen mozdul (de magától sosem!), ügyelek rá.
De általában nem én rakodok be nagybevásárlás után....
Csak a fagyásra figyelek fel.

(#) SLC hozzászólása Dec 22, 2017 /

Sziasztok!

Van egy KGV36Y32 / 03 / FD9004 Bosch hűtőm.
A világítás kapcsolója szétporladt. Mintha szétégett volna.
Ugye nem működött a belső világítás.
Megrendeltem hozzá a kapcsolót: 00610369
NC, ugye benyomva szétkapcsol

Kiszedtem a régi kapcsolót, ott van a két csúszó saru nincs összekötve semmivel.
http://www.nemethelektronika.hu/sites/default/files/styles/medium/p...9uiY0n két ilyen van fixen műgyantával kiöntve benne.
Erre bekapcsolt a hűtőben a lámpa.
A kapcsolót a helyére pattintva, benyomva nem alszik el a lámpa.
Van ezekben valami elektronika amit vezérel?
Vagy közvetlenül a lámpát kapcsolja mint a régi LEHEL hűtők?

Sajnos neten semmi service maual vagy robbantott ábra nincs hozzá
(#) Joe_001 válasza SLC hozzászólására (») Dec 23, 2017 /

Üdv!
Vedd ki a kapcsolót, mérd ki benyomott és normál állapotban. Ha rendben utána lehet tovább lépni. Pl. lehet csak feszül berakáskor.
(#) SLC válasza Joe_001 hozzászólására (») Dec 29, 2017 /

Kapcsoló NC, benyomva szétkapcsol. A nyílást szépen kitakarítottam, nem szorul.

Gyanítom, hogy összeégett a világítás kábel, a bosch sem a régi már
Probléma, hogy a "foglalat" az műgyantába ragasztott 6,3 stekker. igazi kisipari hulladék megoldás. és nem lehet hozzáférni, kivenni a kábelt stb.

Egy robbantott ábra jó lenne, hogy legalább a csavar helyeket megtaláljam
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2017
Moderátor által szerkesztve
(#) increduluszoltan hozzászólása Dec 29, 2017 /

Sziasztok!

Hátha más is találkozott ilyen hibával..mielőtt kidobom a hulladékba..

Indesit kombinált hűtő TH355 leáll,majd nem indul újra..néha sikerül beindítani,de aztán ismétlődik ugyan ez....
(#) botigta válasza SLC hozzászólására (») Jan 3, 2018 /

Nem lehet rövid a pöcök/rúd, amit benyom az ajtó?
(#) botigta hozzászólása Jan 3, 2018 /

Nemrég valaki javasolta, hogy melyik gyártmányú hűtőgépet érdemes manapság megvásárolni, úgy rémlik, hogy mert magyar, meg elég jól hozzáférhetőek szervízanyagok, stb. Melyik márka lehet ez?
(#) ezermester1 válasza botigta hozzászólására (») Jan 3, 2018 /

Helló! Zanussit vegyél.
(#) StMiklos válasza botigta hozzászólására (») Jan 3, 2018 /

Szevasz!

Elektrolux, Zanussi.
(Aztán szigorúan magánvélemény: ne No-Frostos, hanem automatikus leolvasztásút)

(#) kaqkk válasza StMiklos hozzászólására (») Jan 3, 2018 /

Ez nem csak a te magánvéleményed ! 100 ból 99 hűtőszerelő ezt ajánlja ! (az az egy meg nem jött el )
(#) lelkes amatőr válasza StMiklos hozzászólására (») Jan 3, 2018 /

Idézet:
„ne No-Frostos, hanem automatikus leolvasztású”

Nem kötözködés, tényleg nem tudom. Mi a különbség? Az enyémre az van írva, hogy NOFROST és automatikusan leolvaszt mindig.
(#) StMiklos válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Jan 3, 2018 /

Szevasz!

Na azon nem csodálkozom, mert a nevéből végképp nem derül ki.
Alapeset, a hűtő: 1 kompresszoros normál+mélyhűtő.
Az automatikus leolvasztású: nem olvaszt, csak olvad..
A titok a termosztát, az a bizonyos tekerőgomb és annak a kapcsolási tulajdonságai:
Kikapcsolási értéke, amikor megáll a kompresszor: -15 -25 között állítható.
Visszakapcsolása MINDIG +4C. Az érzékelő, amely ezt figyeli a normáltér hátlapja mögött, az ott lévő hűtőtestet érzékeli. Minden hűtési (járási) ciklusban a hátlapon megfigyelhető, hogy dér/jég képződik. Na ez fog leolvadni, lefolyni, mielőtt a visszakapcsolás (+4C!) megtörténik.
Ez a termosztát ugyan elromolhat, de 2800-5000 Ft között megvásárolható, akár házilag cserélhető.
Mélyhűtő részhez is tartozik hűtőtest, ez jóval nagyobb, annak a hőmérséklete eme szabályozással megfelel a mélyhűtés igényeinek. Ezt mélyhűtőt nagyjából 3-4 havonta teljes kikapcsolással max. 1 óra alatt le lehet olvasztani.
A No-Frostos:
Van benne egy hűtőtest, ezt nem látod, de itt van a "hideg". Kell egy ventilátor, ami ide-oda juttatja ezt a hideget, meg olykor zsalu(motorral) hogy menjen vagy ne menjen a hideg.
Ugyanerre lehet szükség a normál tér irányában is. Kell érzékelő a mélyhűtőbe és a normálhűtőbe is, hogy a beállított hőmérsékletek meglegyenek. Na de, a hűtőtest, mint mindegyik egyszer csak eljegesedik. Na ezt le kell olvasztani, ehhez kell egy leolvasztó fűtőtest. Ha netán hibázik a vezérlés, hogy ne gyulladjon ki a hűtő, kell hőkorlátozó. A leolvasztás végét valahogy érzékelni kell, hogy felesleges meleget ne vigyen be. Ide is kell érzékelő.
És az egészhez nyilván tartozik egy elektronikus vezérlő egység, digitális kijelző stb.
Van benne örökké mozgó elemek, vannak benne olykor mozgó elemek, érzékelők, elektromos egységek, ezek, miután mozognak, előbb-utóbb hibásodnak.
Ezeknek a javítása szakértelmet igényel, még a jó szerelő általános ismeretei is olykor csak a hibamegállapításra elegendők (ez sem kevés a sok típus között!).
A vezérlés ha megadja magát, csak a belevaló jó bele, ami nem biztos, hogy hozzáférhető és ezzel nincs vége a speciális alkatrészeknek és az ismeretlen tulajdonságú érzékelőknek, elemeknek az árukról nem szólnék, nagyon nem aprópénz.
Dióhéjban, bár nyilván vannak más kialakítású hűtők is, de felépítésben, bonyolultságban hasonló problémákra lehet számítani.
Mindezt csak azért, hogy a No-Frost jól hangzó jelzőt lehessen rá mondani, az átlagembernek meg fogalma sincs, mire bólint rá.

(#) lelkes amatőr válasza StMiklos hozzászólására (») Jan 3, 2018 /

Kössz a választ, így már felfogom a különbséget.
Eddig abban a tudatban voltam, hogy az enyém is automatikus leolvasztású. Nekem egy Daewoo hűtőm van amiben egy elektromotoros óra ketyeg (ami addíg áll amíg a kompresszor dolgozik) és napjában egyszer jégtelenití az elpárologtatót.
Ez az *automatikus* szó kicsit bekavart az értelmezésbe.
(#) antikzsolt válasza StMiklos hozzászólására (») Jan 3, 2018 /

helyesen igy jó a neve : NO NO-FROST
(#) ezermester1 válasza StMiklos hozzászólására (») Jan 3, 2018 /

Helló! Teljes mértékben egyetértek veled. Én már lemondtam a no-frost rendszerű kombihűtők javításáról. Nem ecsetelem miért. Aki ilyennel foglalkozik az tudja.
Következő: »»   221 / 300
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem