Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   248 / 291
(#) Graza válasza minitrue hozzászólására (») Jún 21, 2019 /
 
Idézet:
„A hagyományos típusok más kialakításúak, s nem tudom, hogy azokba tesznek-e leolvasztó fűtőszálat”


Általában nem, a termosztát karakterisztikája adja a leolvasztást, de láttam már kivételt.
(#) Tikekesi74 válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 22, 2019 /
 
Heló! A tanácsodat követve megpróbáltam szerelőt keresni de nem sikerült. Úgy tűnik mindenki szabin van bár szerintem klímáznak, de mindegy is! Szóval úgy döntöttem nekiállok szétszedni mivel javítottam már egyet s mást így gondoltam nekiugrok! Szóval műanyag burkolat le,(alig jött le mert alatta tele volt jéggel) csatlakozókat széthúztam a két hőérzékelőt leszedetem a hűtőcsövekről miután leolvadt róluk a jég. Kettő hőérzékelő volt a csövekre erősítve az egyik(a nagyobbik) gondolom az említett hőérzékelő ezt műszerrel kimértem miután kerestem az adott típushoz egy ellenállás-hőfok táblázatot és az ellenállásértékeket helyesen mutatta úgyhogy nem az a hiba. Volt még egy kisebb cucc is odaerősítve külön csatlakozón az gondolom valami hőbiztosíték lehet, ellenállása volt úgyhogy gondolom az is jó. Már kezdtem feladni mikor úgy döntöttem hogy kitakarítom a lyukat amin a víz kifolyik alulra mert a másik hűtőnkön volt hogy eldugult, és ki kellett vennem a hűtőcső alatti fémtálcát és csak akkor láttam hogy abba is megy két kábel amit addíg nem láttam mert a csövek mögött volt szóval akkor néztem hogy annak az alján is van fűtőszál viszont az el van égve.( Képek) tehát ez nem melegített akkor lehet hogy ez okozta az összes problémát, rendelek ilyet és kicserélem. Persze nem biztos hogy ezzel megoldódik minden gond csak reménykedem benne hogy ezért nem engedi az elektronika újraindítani a gépet megállás után mert nem érzékeli a fűtőszálat és "levédi" magát!
(#) kaqkk válasza Tikekesi74 hozzászólására (») Jún 22, 2019 / 1
 
A lejegesedés volt az ok , általában a hőbiztosíték megy tönkre és nem a fűtőbetét (de a probléma megvan)
(#) Joe_001 válasza Tikekesi74 hozzászólására (») Jún 22, 2019 / 1
 
Üdv!
Nézd meg a kifolyócsövet is átjárható-e Legalábbis kifelé. A külső végén van egy szelep a kompresszor felett. Ha esetleg el van tömődve, összekövesedett, akkor ez indíthatta a problémát.
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2019
(#) Sebastiano1458 hozzászólása Jún 25, 2019 /
 
Tisztelt Szakértők! Kedves Fórumozók!
Sajnos erre az "apró" problémára nehéz szerelőt találni, de egyelőre még nem is tudom, hogy mit kellene javítani, cserélni. Ha megoldható, akkor magam kezelném a helyzetet, de hol is kezdjem.
Van egy Zanussi ZRA33103WA (RF330) típusú hűtőgépünk, aminek a kompresszor feletti műanyag tálkájában állandóan megtelik a víz és kifolyik a gép mögé. Először arra gondoltam, hogy a tálkában lévő zselés anyag nem tud elpárologni, de kimeregettem belőle (levenni sajnos nem tudtam a tálkát). Miután üres lett kb. egy hét alatt megtellett és minden nap a felesleg kifolyik, bár ebben a melegben nagyjából el is párolog. A kompresszor meleg, a hűtő működik, kapcsoltam 1-4-es állásba, változás nincsen. Sokszor nyitjuk az ajtót, a gyerekek nyári szüneten vannak.
Kérdésem az lenne, hogyan tudnám helyesen működtetni (ne legyen felesleges víz, ami kifolyik) a hűtőgépet?
Nagyon köszönöm előre is a segítséget!
Üdvözlettel Nagy Szabolcs
(#) erbe válasza Sebastiano1458 hozzászólására (») Jún 25, 2019 /
 
A sok ajtónyitogatás a magyarázat. Még előfordulhat, hogy már nem zár az ajtón a gumitömítés, de az első magyarázat bőven elég a vízáradathoz.
(#) Sebastiano1458 hozzászólása Jún 26, 2019 /
 
Kedves Erbe!
Köszönöm a reagálást. Sajnos, ezen nehezen tudok változtatni, de megpróbáljuk.
(#) Koneko hozzászólása Jún 30, 2019 /
 
6 éves Ariston EBM18210 NoFrostos alulfagyasztós hűtőszekrényem 3 hónappal ezelőtt "maga alá pisilt", majd a tegnapi napig összesen kb 10szer megismételte ezt. A mélyhűtő részbe tettem egy hőmérőt, -8 és -22 közt változott benne a hőmérséklet a 3 hónap alatt, sosem olvadt ki és a felső sima hűtő része is jól működött. Tegnapra viszont a fagyasztó már csak -3 fokos volt, és a hűtő rész is érezhetően felmelegedett, max hűvösnek mondanám. Berregett és az oldala meg a rács is melegedett ahogy szokott, de nem hűlt le egyik része sem. Kihúztam hogy leolvasztom, és jó sokáig jött belőle az olvadt víz meg jégdarabok (ezek valahol belül lehettek, mert amíg ment nem látszódott sehol jég), pl onnan is ahol fújja a hideg levegőt. Most reggelre teljesen leolvadt, kitöröltem, bedugtam és az alja fúj, hűt, a tetejét meg ugye nem tudom ilyen hamar megállapítani. Kérdésem az lenne, hogy okozhatta-e ez az eljegesedés a hibát? Teljesen laikus vagyok, de azt gondolom hogy a sima hűtőrésznek semmi köze ahhoz hogy a mélyhűtő eljegesedett, attól még rendesen kellene működnie. Azért lenne fontos tudnom, mert most a sok fagyasztott kaját elvittük máshoz (jó pár kilométerre) és feleslegesen nem hoznám vissza, ha megint ugyanez történhet a hűtővel mint tegnap, de ugye azért a végtelenségig nem is tárolhatom másnál. Plusz most lenne lehetőségem olcsón venni egy használt hűtőt, de nyilván ha ez a leolvasztás megoldotta a gondot, akkor az olcsó is pénzkidobás (2 nem fér el sajnos). Ti annyi mindent láttatok már, kérlek segítsetek!
A szoba ahol a hűtő áll, most ebben a nagy melegben akár 28-29 fokos és simán előfordul 75%os pára is. Plusz szégyellem, de a 6 év alatt sosem olvasztottam le, nem tudtam hogy a NoFrostosat is kell
(#) antikzsolt válasza Koneko hozzászólására (») Jún 30, 2019 /
 
Nofrost= ne vegyed meg. Csak a baj van vele. Keres rá pár oldallal feljebb is van ilyen téma.
Évenkénti olvasztás kötelező. Már csak a higiéniai dolgok miatt.
A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2019
(#) Graza válasza Koneko hozzászólására (») Júl 1, 2019 /
 
Szia,
Elképzelhető hogy a leolvasztás megoldotta a problémát, be kell kapcsolni és járatni, közben figyelni a hőfokokat. Az olvadékvíz kifolyóját azért mindenképp érdemes átjárhatóvá tenni.
Ha a probléma továbbra is fennáll, jöhet a következő hibakeresés.
(#) Koneko válasza Graza hozzászólására (») Júl 1, 2019 /
 
1 napig gyönyörűen működött, fagyasztó -20 fokos volt, a hűtőtér is megfelelően hideg... Erre most megint felmelegedett -5re :O Igaz még nem pakoltam bele vissza csak pár dolgot próbaképpen, de attól még a levegőnek is minimum -18 fokosnak kellene lennie, nem?!
(#) kaqkk válasza Koneko hozzászólására (») Júl 1, 2019 / 1
 
Ha üres és kinyitod azonnal lecserélődik a levegő benne ("kifolyik a hideg") Ha lesz benne valami az már tartja a hőfokot.
(#) MacGiver hozzászólása Júl 1, 2019 /
 
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne, hol lehet mágnesszalagot kapni emberi áron, méterre. Nem a mindenhol kapható, mindenhol 7.999 Ft-os univerzális szalagra gondolok (ami árából már használt hűtő vehető), hanem amivel olcsón megjavítom a hűtő alsó szigetelését. Köszönöm
(#) kaqkk válasza MacGiver hozzászólására (») Júl 2, 2019 /
 
Azt sehol , az egész szigetelést egyben kell cserélni , de nem egy "ökör ára"
(#) dittim hozzászólása Júl 3, 2019 /
 
Üdvözletem! Egy olyan problémám van amire hiába próbáltam rákeresni a neten, nem találtam! megoldást. Van egy ELECTROLUX LOW ENERGY 7 fiókos fagyasztóm, ami költözés miatt ell lett mozdítva. Kb 3_hét muúlva bekapcsoltam, és az alarm lámpa villog egy érdekes hang kiíséretében. Az az érdekes, hogy közben a fagyasztó működik, az azazaz fagyaszt! Mi lehet a probléma?
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2019
Moderátor által szerkesztve
(#) Graza válasza dittim hozzászólására (») Júl 3, 2019 /
 
Üdv.!
Szerintem mérj benne egy hőfokot. Lehet hogy fagyaszt, de nem eléggé, ezért a hibajelzés is.
(#) dittim hozzászólása Júl 3, 2019 /
 
Csonttá fagyott benne mimnden! Már bekapcsolás után jelzett, kb. 20 mp muúlva.
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2019
Moderátor által szerkesztve
(#) Graza válasza dittim hozzászólására (») Júl 3, 2019 /
 
A -5°C is keményen kopog, és A -15°C is. Az élelmiszerek tartóssága végett viszont nem mindegy, és ezt a gyárban is tudják, ezért is van rajta ez a figyelmeztető lámpa.
Egyébként ahogy látom be van kapcsolva a 'super' funkció, ez felülírja a hőfokszabályzót. Szerintem kapcsold ki a super funkciót, tekerd a hőfokszabályzót kb. közepes állásba, és figyeld a hőfokot. Közben azt is jegyezd fel hogy a kompresszor folyamatosan jár, vagy néha lekapcsol-e? (Tehát szabályoz-e)
(#) dittim hozzászólása Júl 3, 2019 /
 
14:20 mMost néztem meg, -28 fokon állt a hőmérő! Valószínűleg nem kapcsol ki, mert mintha egyfolytában menne.
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2019
Moderátor által szerkesztve
(#) dittim hozzászólása Júl 3, 2019 /
 
aAzt elfelejtettem odaírni, hogy az idő az finn idő.
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2019
Moderátor által szerkesztve
(#) dittim hozzászólása Júl 3, 2019 /
 
nNem, itt egy órával előrébb vagyunk, de ahogy 11 után írtad kikapcsoltam a szuper funkciót. Kközépre állítottam a szabályzót, és most néztem meg, -28 volt.
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2019
Moderátor által szerkesztve
(#) Graza válasza dittim hozzászólására (») Júl 4, 2019 /
 
Üdv.! Valami változás? Hőfok hogy alakul? Kompresszor állandóan jár, vagy néha kikapcsol? Hibajelzés maradt?
(#) dittim hozzászólása Júl 4, 2019 /
 
Üdv! nem voltam itthon ugy hogy nem tudtam megfigyelni de nekem az az érzésem ,hogy nem kapcsolt ki. Most megpróbálom mégegyszer kissebbre veszem . A lámpa továbbra is világít.
(#) dittim hozzászólása Júl 4, 2019 /
 
A hibajelzés maradt! Ki és bekapcsol de most üres és jelenleg -22 és -24 fok között mozog a hőmérő.
(#) ügyes hozzászólása Júl 9, 2019 /
 
Sziasztok!
A LEHEL F300ET fagyasztóláda (1993 évjárat) indítóreléjében (valószínűleg AEG, de nincs rajta semmilyen felirat) darabokra tört a PTC, így ki kellene cserélnem. Ezt a típust már nem lehet kapni. Mivel helyettesíthetem (esetleg melyik MPV sorozatú jó hozzá)? A kompresszor típusa: M1040C.
Köszönöm a segítséget!
(#) phr3ak hozzászólása Júl 19, 2019 /
 
Sziasztok! A hűtőkbe a hőfokszabályzó bimetálos vagy nem? Mert tekergettem a hűtőnkbe a szabályzót, de kattanást nem hallok. Ez egy kb 2001-es siemens hűtő és fagyasztó, de nem két külön rendszerű.
A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2019
(#) kaqkk válasza phr3ak hozzászólására (») Júl 19, 2019 /
 
Nem bimetál hanem egy éterrel töltött cső egy membrános tágulási térrel , ahol is hő hatására membrán "feldagad" és átbillenti a mechanikusan hozzáépített kapcsolót . Ha nem hallasz kattanást az azért lehet mert a hűtött tér már elérte a kapcsolási küszöböt (kikapcsolt) és ezért mivel elég nagy a hiszterézis nem kapcsol vissza . Ja ! Ha működik a hűtő akkor ne tekergesd a hőfokszabályzót , állítsd "kettesre" és hagyd békén , majd ő tudni fogja a dolgát . Nem tesz jót a kompresszornak a ki be kapcsolgatás .
A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2019
(#) phr3ak hozzászólása Júl 19, 2019 /
 
Hármason volt a hűtő és kikapcsolt, feltekertem maxra azaz 6, akkor se indult be. Visszatekertem háromra és vártunk... Később elindult, de teljesen hektikusan kapcsolgat ki és be. Most folyamatosan mérem az alsó polc hőmérsékletét és rögzítem az adatokat. Egyelőre itt tart a dolog lásd mellékelt kép.

Délután három után volt, hogy beindult, már ott furcsáltam, hogy 4.4-nél amikor elötte 5 foknál kapcsolt be. Aztán megállt a gép és tovább melegedett a hűtőtér. Ekkor tekergettem meg a kapcsolót, de nem jutottam vele semmire.
(#) kaqkk válasza phr3ak hozzászólására (») Júl 19, 2019 /
 
Nem kell túlagyalni a dolgot , 2-8 fok közt dolgozik a hűtő és pont . A bekapcsolások száma függ attól mennyi élelmiszer van benne és a külső hőmérséklettől is na meg a hűtő korától (a szigetelés állapotától és még sok mindentől)
(#) Tomi111 válasza phr3ak hozzászólására (») Júl 20, 2019 /
 
Ezek a termosztátok nem így működnek. Eleve a hűtőben az elpárologtató( belül deresedő hátoldal) hőmérsékletét mérik, ide van felfogatva az éterrel töltött cső vége. Te lényegében a kikapcsolási hőmérsékletet állítod, ami lehet mondjuk -10-és -24 között (termosztátfüggő), hisz hűtéskor ez a hátfal lefagy, jegesedik. Ezáltal hűt. Ha eléri a beállított, pl, -15fokot, akkor kikapcsol, majd csak +3-5fok körül kapcsol vissza. Így kikapcsolt állapotban leolvad a jég és kifolyik a csövön a kompresszor tetején lévő tálba, ahonnan a kompresszor hője elpárologtatja. (Ez az automata leolvasztás! - nem keverendő össze a no frost-tal, az más téma!!) Láthatod, hogy a hűtőtér hőmérséklete így aránylag tág értékek között változhat, hisz nem azt mérik közvetlenül. De nincs is rá szükség.
Nyáron előfordulhat ezeknél a hűtőknél, hogy ha sokat van nyitogatva vagy meleg helyen van, nem áll le a kompresszor, nem tud leolvadni a hátoldal, vastagon bejegesedik és nem hűt egy idő után, vagy annyi víz olvad le, ami nem tud elpárologni a tálcából és kifolyik belőle.
Következő: »»   248 / 291
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem