Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   253 / 291
(#) Ktulu válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 5, 2019 /
 
Rendben, köszönöm.
(#) Mosomasa01 hozzászólása Okt 7, 2019 /
 
Sziasztok! Volna egy Grundig márkanéven futó, de lehet Elektra Bregenz SBS hűtő ami E12 hibakódot ír és a jobb alsó része nem akar fagyasztani. Tudja valaki mire utal ez a hibakód?
(#) somys hozzászólása Okt 11, 2019 /
 
Sziasztok! Kapcsolót , kijelzösort keresek Obod - Bauknecht fagyasztószekrényhez.Hol lehet kapni esetleg infot rólla.Bontott is jó .Köszönöm
(#) sixtysix hozzászólása Okt 25, 2019 /
 
Üdvözlök Mindenkit! Az után érdeklődöm, hogy ha a Lehel hűtőgépünk csak a kompresszor rugdosásra kezd el hűteni, de ha abbahagyom akkor leáll, a kompresszor az folyamatosan megy, csak a hűtőgáz nem cirkulál. Javítható még, vagy már nincs remény. Ősszel kikapcsoltuk a nyári konyhában, fűtés nem volt télen, tavasszal meg már nem indult. Mostanában próbáltam ismét szóra bírni, ilyen eredménnyel. Kösz a segítséget, ha van aki járatos a témában.
(#) kaqkk válasza sixtysix hozzászólására (») Okt 25, 2019 /
 
Kompresszor cserével javítható valószínűleg a szelepek akadnak fel ..Ha rugdosod akkor egy időre helyre jön , ilyennel még nem találkoztam (igaz még ezt a javítási metódust nem is próbáltam )
(#) ezermester1 hozzászólása Okt 30, 2019 /
 
Szép napot mindenkinek! Volna 1 Hotpoin Ariston (tip:CM02XE) kombi hűtőm. Sajna megadta magát az elektronikája.Keresnék hozzá service manuált és használati utasítást. Tudom,hogy a Google a barátom de most valahogy nem jött össze. Ha valaki tudna segíteni,hogy hol keressem meg köszönném.
(#) kaqkk válasza ezermester1 hozzászólására (») Okt 30, 2019 /
 
Nem fogsz találni hozzá semmit , fotózd le tedd fel ide a képet . aztán reméljük tudunk segíteni .
És írd le mi a hiba (ez hogy megadta magát elég tág fogalom)
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2019
(#) Mate78 hozzászólása Nov 2, 2019 /
 
sziasztok,

rokonoméknál van egy kombi hűtőszekrény kint a hőszigeteletlen garázsban.Amikor bejönnek a hidegek, mint most, kb. 5-10°C alatt a hűtő kikapcsol, egyáltalán nem hűt, le is olvad.Áramot kap, a belső világítás működik.Aztán ha a kinti hőmérséklet megint feljebb megy, kb. 10-15 °C fölé,ismét normálisan kezd működni, hűt, fagyaszt.
Valakinek ötlete, mi lehet a baja?

köszönöm előre is.
(#) elektroton válasza Mate78 hozzászólására (») Nov 2, 2019 /
 
Valószinűen van benne egy környezeti hőmérsékletet figyelő hőkapcsoló. Nem szokásos megoldás, ugyanis szobahőmérsékletre tervezik ezeket a hűtöket. Nagyon alacsony környezeti hőmérsékleten a benne lévő gáz nyomása nagyon alacsony lesz, nem is tud hűteni. Így védi önmagát.
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2019
(#) Mate78 válasza elektroton hozzászólására (») Nov 2, 2019 /
 
Szia,

Köszönöm,utánanézek annak, amit írtál.
Nekem is van a garázsomban hűtő, kettő is, egyik sem produkál ilyet, pedig ott is szokott 2-3 fok lenni.
(#) kaqkk válasza Mate78 hozzászólására (») Nov 2, 2019 /
 
A kombinált hűtőknél a normál térben van a hőfokszabályzó és 3-5c ra van belőve 5 fok alatt természetes hogy nem kapcsolbe mert nem melegszik feljebb a normáltér ...
(#) kaqkk válasza elektroton hozzászólására (») Nov 2, 2019 /
 
Ha valamit nem tudsz kár ötletelni , ilyen érzékelő egyetlen hűtőben sincs (nem is volna értelme)
(#) ezermester1 válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 2, 2019 /
 
Pontosítanék! Van a hűtőn 1 útváltó szelep,amiből 2 kapillárcső megy a dobozba . A fagyasztó is különtudja indítani a kompresszort és a normál tér is. Ez úgy van megoldva ha a fagyasztó indítja a kompresszort akkor a normál tér nem hűt.Ha a normál tér indítja a kompresszort,meghúz az útváltó szelep és hűtőfolyadékot enged a normáltéri elpárba. A normáltér hűtésekor a fagyasztó is működik mert a rendszer így van megépítve. Nos a probléma abban van,hogy a normál teret vezérlő elektronikai oldal nem működik. Vagyis az útváltó szelep nem működik. 3 hőfokérzékelő Ntc van benne.Miért? mer csak 2 kellene.Nem találom az érzékelőket. Műszerrel mérve jók. Van 4 vezeték ami csak úgy elmegy valahova a dobozba de nem lehet kimérni,hogy mi lenne. Ezért keresem a szervíz leírást. Tehetek fel képet de melyik részéről? Az elektronikán nem látszik semmi elváltozás. Cserélni kellene az útváltó szelepet mert kicsit átenged,de cserélni kell az elektronikát is mert nem vezérli a szelepet. 14600ft a szelep.34800ft az elektronika. Gázfeltöltés+munkadíj(szelepcsere stb...) közel 20eft.
(#) kaqkk válasza ezermester1 hozzászólására (») Nov 3, 2019 /
 
Az elektronikáról kéne kép (elvileg az a hibás) A váltószelepet egyenlőre nem piszkálnám .
Idézet:
„A normáltér hűtésekor a fagyasztó is működik mert a rendszer így van megépítve”
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2019
(#) molnarf válasza ezermester1 hozzászólására (») Nov 3, 2019 /
 
Az 1 µF kondi kapacitásvesztessége is bebolondíthatja az elektronikát.Mielőtt megbontanád a rendszert ellenőrizd ezt a kondít.Ha véletlenül trafóval működik a táp akkor bocs , hogy szóltam
!
(#) manao hozzászólása Nov 3, 2019 /
 
Sziasztok. 25 éves Zanussi kombinált hűtőn a mélyhűtő beépített analóg hőmérője kiakadt negatív irányban -30°C körül mutathat. Megjavítható? Ellenőrizve lett másik hőmérővel a hőmérséklettel elvileg nincs gond.
(#) kaqkk válasza manao hozzászólására (») Nov 3, 2019 /
 
Cserélhető .
(#) manao válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 3, 2019 /
 
ezek szerint lehet ilyet kapni? kompletten vagy csak az érzékelőt kell cserélni?
próbáltam alkatrészáruházban rákeresni de nem találok semmit.
(#) Mate78 válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 3, 2019 /
 
Logikus amit írsz, de miért olvad le a fagyasztó rész olyankor?
(#) Tomi111 válasza Mate78 hozzászólására (») Nov 3, 2019 /
 
Ezekben a hűtőkben a fagyasztóban NINCS érzékelő, csak a normál hűtőtérben! Lakásban való használatra vannak tervezve, ahol úgy kb:15-25fok között van mindig. Ekkor a normál hűtőtér miatt annyit megy a kompresszor, hogy lefagy a fagyasztó. Természetesen nem állandó a hőmérséklete. A normál tér hőmérséklete általában 2-8 fok között állítható. Namost ha úgy középállásban mondjuk 5 fokra van állítva, és a helyiségben is kb 5 fok a hőmérséklet, akkor értelemszerűen a hűtő normál tere nem fog felmelegedni. Így nem fog bekapcsolni a kompresszor, ebből következik, hogy a fagyasztó kiolvad, ott is 5 fok lesz, mint a környezet hőmérséklete. Ezt egyébként a hűtőszekrény használati utasítása is mindig írja. Csak általában nem olvassa el senki. Ha fűtetlen helyiségbe lesz a hűtő, oda direkt fagyasztószekrény vagy láda kell, az működik hidegben is, mert az a fagyasztóban méri a hőmérsékletet.
(#) kaqkk válasza manao hozzászólására (») Nov 4, 2019 /
 
Csak egyben cserélhető
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2019
(#) manao válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 4, 2019 /
 
Köszi. Le kell bontani a tetejét vagy csak ki kell pattintani?
(#) ezermester1 válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 4, 2019 /
 
Megtaláltam a hibát. A normáltér IC-je ment tönkre. Kicserélni semmi esély mert irás nincs rajta. A kondikat kimértem és jók voltak. Agyon bonyolított elektronika,gagyi alkatrészekkel megépítve.
(#) kaqkk válasza ezermester1 hozzászólására (») Nov 5, 2019 /
 
És hogyan jöttél rá hogy az ic a hunyó ?
(#) kaqkk válasza ezermester1 hozzászólására (») Nov 5, 2019 /
 
Van a panelon trafó ?
(#) kaqkk válasza manao hozzászólására (») Nov 5, 2019 /
 
Emlékeim szerint a tető 4 sarkán van 11 műanyag dugó azokat kell kipattintani és alattuk vannak a rögzitő csavarok
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2019
(#) ezermester1 válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 5, 2019 /
 
A működtető feszt.1 kapcsolóüzemű táp látja el. A normál-térnek és a fagyasztónak is 1-1 ic-je van. A kompresszort működtető relét kapcsolják 1-1 dióda és ellenálláson keresztül. A normál-tér ic-je nem adott ki jelet.
(#) kaqkk válasza ezermester1 hozzászólására (») Nov 6, 2019 /
 
A működtető fesz megvan ? Szupertitkos a történet hogy nem vagy hajlandó csinálni egy képet az elektronikáról ?
(#) serzi9 hozzászólása Nov 6, 2019 /
 
Sziasztok!
Adott egy BEKO dsa 25020 hűtőszekrény. Használtam vásároltam. Sajnos arra lettem figyelmes, hogy a hűtőszekrény folyamatosan hűt, sosem kapcsol le. A hőfokszabályozó tekerőt bárhova állítom, mindig kb. ugyan olyan hideg van bent. Értelemszerűen ha lejjebb veszem, akkor sem kapcsol ki sosem. Így belül a fala foylamatosan jegesedik. Nemrég egy 8 cm vastag jeget olvasztottunk le. Azóta időközönként lekapcsolom manuálisan a hűtőt, hogy kicsit olvadhasson. Az ajtók jól záródnak. Segítséget kérnék, mi lehet a probléma? Laikusként arra gondolok, hogy nem jó a hőfokszabályozó, így nem érzékeli, hogy elérte az adott hőfokot és nem kapcsol le. Így nem indul lassú olvadásba a hátfalon létrejött jég, ami nem folyik el hátra/lentre a kompresszor mögé, hogy elpárologhasson a csepptálcáról.
Előre is köszönöm a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2019
(#) ezermester1 válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 6, 2019 /
 
Nem titkos a történet csak elvitték a hűtőt tőlem. Mikor megírtam hogy menyibe kerül,jött a tulaj és elvitte. Ennyire egyszerű a történet. Nem érte meg neki a javítás.
Következő: »»   253 / 291
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem