Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » ICD1 kérdések
 
Témaindító: dakos, idő: Ápr 4, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) dakos hozzászólása Ápr 4, 2006 /
 
Sziasztok!

Hozzá jutottam egy ICD1 -hez de nincs támogatva az új MPlabokban és azt szeretném kérdezni, valahogy rá lehetne e venni az új mplabokat az együttműködésre vagy felejtsem el? Ha ez így van akkor megtudnátok mondani, hogy mplab latest version-okat honnan tudok letölteni mert microchip oldalán nem találtam.

Válaszotokat előre is köszönöm szépen.
Üdv. Danczák Ákos
(#) Tomee válasza dakos hozzászólására (») Ápr 4, 2006 /
 
Nekem is volt/van icd1-m és sehogy sem ment az új mplabokkal.
Szerintem keress rá, hogy mplab 5.7.
(#) iamrob válasza dakos hozzászólására (») Ápr 4, 2006 /
 
Hali!

MPLAB 5.74-em van, ha érdekel. (13.5 MB)

Sajnos az új MPLab-ok valóban nem támogatják már az ICD1-et.
(Valószínű, hogy az MPLab 8-asok meg csak az ICD3-at fogják, mert akkor azokat is el lehet majd adni )
De itt a HE-n is van ICD2 építéssel foglalkozó topik, érdemes szétnézni.
(#) dakos válasza iamrob hozzászólására (») Ápr 4, 2006 /
 
Köszi mindenkinek a segítséget!

Hát mostanában nem fogok ICD2 -utánépíteni sajna idő híján de kiváncsiságból megvizslantom a témát (persze én sem értem minek egyáltalán a 2 az után meg a 3 de jó üzlet nekik az tuti). Viszont érdekelne az MPLAB 5.74 ha esetleg megtudnánk oldani valahogy odaadd annak nagyon örülnék.

Köszönöm még 1x!
(#) mspike válasza dakos hozzászólására (») Ápr 6, 2006 / 4
 
microchip oldalán is fent van, csak be kell írni a keresőbe, mert linkelve már nincs a főoldalakra, de ha beírod a pontos verziót úgy emlékszem kidobja.
(#) dakos válasza mspike hozzászólására (») Ápr 7, 2006 /
 
Még lenne 1 kérdésem ha nem gond. Szóval van ez az ICDI de nem szeretnék foglalkozni az mplab régebbi verzióival nincs valami szoftver amivel közvetlen tudok .hex-ákat égetni az ICD1-el az mplab nélkül?


köszi előre is!
(#) mspike válasza dakos hozzászólására (») Máj 29, 2006 /
 
Talán a winpic de úgy emlékszem még az se... ilyen módszerre a jdm van és a downloaderek (bootloaderes megoldások) nem épp az amit te keresel...
(#) gergoo hozzászólása Okt 18, 2006 /
 
Hello!

Szeretnék segítséget kérni, mivel teljesen kezdö vagyok ebben a témában.
Van egy PIC16F877 demopanelem lcdvel, gombokkal, rs-232ve, stb. és rajta egy PIC16F874A mikrokontrollerrel. Meg van egy MPLAB-ICD modul, amivel programozni lehet a kontrollert. Rákötöttem a soros portra a programozót, azt a demopanelra. MPLAB 5.70.20al próbálkoztam vmi kapcsolatot létrehozni, mivel ugy olvastam az még müködik ICD1-el.
Csakhogy sehogy se sikerül csatlakozni. A programozon villog a led ha vmiféle próbálkozás van, de nem történik semmi, a mplab egyszerüen kiirja hogy nem tudott csatlakozni. A port elvileg jó, a panelon világít minden, szóval nem tudom mi lehet a hiba oka...

elöre is köszi
Gergő
(#) Magor hozzászólása Nov 21, 2006 /
 
Sziasztok!

Van egy ICD1-em. A következő kérdésem lenne. Eddig nagyon szépen tudtam vele a PIC16F87x-es családot programozni. A kérdéseim a következőek lennének:

1. Milyen megkötéseket vannak a programban, hogy debug üzemmódban is tudjam használni a PIC-et?

2. Lehetséges e a PIC16F87xA típusú család programozása is. Ha igen, akkor hogyan, esetleg melyik régi MPLAB verzió tudja ezt a családot programozni?

Köszönöm válaszaitokat előre is!!
(#) Tomee válasza Magor hozzászólására (») Nov 21, 2006 /
 
Itt találsz némi infót az icd 1-ről.
Lehet vele 16F87xA-s piceket ic progizni csak a pic tipusának a sima "A" nélküli változatott kell választani a project menüben.
pl.: 16F876A => 16f876
A fordító kicsit sír a proci tipus miatt, de nem számít.
(#) Bucherátor hozzászólása Szept 3, 2007 /
 
Szeretnék én is segítséget kérni ICD1 ügyben.
Megépítettem egy nagyon egyszerű "demo-áramkört", a tápfesz korrekt 5v-on megy. Az ICD1-et hozzákapcsolva remekül kommuniál a két eszköz. Legalábbis ez látszik.
A program fordítás is hibátlan, a felprogramozást is látszólag hibátlanul elvégzi (az opciókat az ICD1-nek megfelelően, a gépkönyv szerint állítottam).
Viszont amikor visszaolvastatom vele az elvileg "beégetett" programot, az első esetben csupa '3f', a második esetben pedig mindif '00' (nop) van a program helyén. Az ellenőrzéskor is azt írja, hogy a lefordított programom és a PIC16f877-ben található tartalom nem azonos.
Tehát magyarul úgy néz ki a dolog, hogy a program nem íródik be a PIC-be. Pedig az ICD a programozó feszültséget is rendben előállítja.

Találkoztatok már ilyen problémával?
(#) Bucherátor válasza Bucherátor hozzászólására (») Szept 13, 2007 /
 
Köszönöm, ne fáradjatok vele, megoldottam
(#) Secret hozzászólása Máj 26, 2008 /
 
Hátha tud valaki segíteni:
Elővettem régelfelejtett ICD 1-emet, üzembe szeretném helyezni, de már az MPLAB-bal elakadtam. Hibát írt ki, futtatáskor az 5.7 verzió, ha 16f877 processzort választottam (az ICD driverem v1.26.02). Megpróbáltam az 5.4-es MPLAB-ot, de az ICD drivert már nem is hagyta maga alá installáni, 4.12 MPLAB-ot javasolta.
Tehát valószínűleg az a baj, hogy nekem túl régi ICD1 driverem van, de sajnos nem találok a neten sem újabbat. Van v.kinek újabb verziójú ICD drivere, amelyik együttműködik az MPLAB 5.7-el?
Előre is köszönöm!
(#) Secret válasza Secret hozzászólására (») Máj 30, 2008 /
 
Ez a kérdésem egy nagy tévedés volt.
Ott követtem el a hibát, hogy az MPLAB 5.74 alá automatikusan installáltam a RÉGI drivereket, holott az 5.74 tartalmazza a megfelelőket.
(#) Horatio hozzászólása Jan 11, 2009 /
 
Nem tudna nekem valaki segíteni, hogy honnan tudnék régi mplabokhoz jutni.Már próbáltam mindent, de neten nem találtam.Előre is köszi.
(#) MPi-c válasza Horatio hozzászólására (») Jan 11, 2009 /
 
A Microchip honlapján fent vannak a korábbi verziók is! Bővebben: Link
(#) Horatio válasza MPi-c hozzászólására (») Jan 12, 2009 /
 
Köszönöm szépen.Én is kerestem ott, de nem találtam.(meg kéne tanulni angolul)Még egyszer köszönöm.
(#) Horatio hozzászólása Jan 14, 2009 /
 
ICD cannot establish communication using com1 and baud rate of 57600.Please refer to README.ICD for troubleshooting information. Ha ezt írja ki mi a baj?Nem látja a gép az ICD-t?A választ előre is köszönöm.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem