Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » IMI villanymotor
 
Témaindító: toxysanyi, idő: Jan 28, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   14 / 60
(#) frenx hozzászólása Márc 14, 2012 /
 
Tisztelt IMI-sek és fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni új vagyok s nem hozzáértő! A kérdésem, van egy húsdarálóm tip.:MA 750, a motorja IMI HZFK 80b-4d2268-1, 380v/ 750w/ 1400ford, ezt szeretném 220v-ra átalakíttatni /tekercseltetni/, vagy egy másik 220v-os IMI-re le cserélni ami egyezik méretben /de melyik/? Vagy más egyszerűbb megoldás esetleg /álló, forgó rész csere/?Most 220v-ról megy ki lett húzva valami vezeték, de gyenge. Előre is köszönöm a segítséget, tisztelettel frenx!
(#) lalibatyo válasza frenx hozzászólására (») Márc 14, 2012 /
 
Üdv
Ha csillag deltás akkor jobban jársz ha veszel hozzá frekiváltót. A fordulatszám szabályozás is meg lesz oldva. Ha csak 380 ról megy akkor én inkább elgondolkodnék egy 220/380 as autotrafón és egy 380 as frekiváltón ( ilyen kicsi teljesítménynél) mint egy egy jól működő gép átalakításán.
(#) dobo válasza lalibatyo hozzászólására (») Márc 14, 2012 /
 
Ha jól tudom akkor 750W-os imiben létezik 230 voltos és 380 voltos kivitel is.
Feltehetőleg mivel a teljesítmény azonos ezért a tengely mérete is azonos lessz.
230 voltról a motorod csak a teljesítményének a töredékére képes.Ne csodálkozz hogy gyenge.
(#) frenx hozzászólása Márc 14, 2012 /
 
Köszönöm a gyors válaszokat, infóból még az OZ IMI táblázatokat is át nézem ha találok, idáig csak HZ-t találtam. Ikladot is hívtam de már a múlté /megvette egy Francia cég s nem beszélni Magyar / Illetve keresek egy szakit a szomszéd városban, ahol lakom nincs már. Ha valakinek van még infója köszönöm előre is! Ja a frekiváltó működhet köszörűgépnél is ha 220v / 400w / 2800ford és lassítani szeretném kb 1400-1600fordulatra? Tisztelettel frenx!
(#) lalibatyo válasza frenx hozzászólására (») Márc 14, 2012 /
 
Üdv
Nekem Yaskawák vannak ezeken egy kis potival könnyedén lehet állítani a frekit ( fordulatot) akár nullától és ami a szuper hogy a nyomaték megmarad egész kicsi fordulaton is. Az enyém 100 hz max frekire van engedélyezve tehát akár 2 szeres fordulattal is tudom járatni a motorjaimat. A 2800 as fordulatú motorok mondjuk már nem nagyon szeretik a 80 hz feletti hajtást de a 960 fordulatú simán bírja a 100 HZ-t Csak 3 fázisú motorokhoz jó ( létezik 1 fázisúra is de nem elterjedt) Vagy 220 as vagy 380 as kivitelben tudsz beszerezni. A köszörű fordulatát miért akarod csökkenteni ? A kőnek van egy ajánlott kerületi sebessége azt célszerű tartani.
(#) frenx válasza lalibatyo hozzászólására (») Márc 14, 2012 /
 
üdv A köszörűt levetkőztettem /burkolat ill 175 kő/ és lamellás korongra cseréltem ami viszont 250mm és így a kerületi sebesség /vágósebesség/ nő ami nem jó. Viszont nagyon hatékony kicsi mobil pld henteskéseket köszörülni, és polírozni, a kényszer szülte. Olasz csontozóban nem volt ők heti egyszer össze gyűjtötték és köszörűshöz vitték.Én kényelmesen reggelente meg köszörültem, míg rám nem szoktak az Olasz kollégák.
(#) frenx válasza lalibatyo hozzászólására (») Márc 14, 2012 /
 
Köszönöm viszont az infót lalibatyo! Mivel szeretném a gép parkomat bővíteni illetve több funkcióra tervezni. Tisztelettel frenx
(#) Alkotó válasza frenx hozzászólására (») Márc 14, 2012 /
 
Kicsit filozofikus leszek, de Te is nagyon szokatlanul közelíted a problémákat.
- Ha van egy 3 fázisú motorral szerelt géped, de nincs 3 fázisod, akkor arra vagy kell egy másik motor, ami 220V-ra készült és ezért van hozzá valamilyen kondenzátor, vagy a meglévő 3 fázisú motort tekercselteted át 1 fázisúra. A megadott típus alapján, a ház alkalmas erre.
A frekvenciaváltós fordulatszám szabályozás, ha ahhoz kellő teljesítmény is társul, drágább megoldás mint a motorcsere vagy annak átalakítása.
- Azért akarod a köszörű fordulatát csökkenteni, mert túl nagy átmérőjű a 'szerszámod'. Hátborzongató megközelítés. Véleményem szerint a szerszámot kell olyanra cserélni, ami illik az adott géphez. Csak mellékesen jegyzem meg -mint gyakorlott késköszörülő-, hogy erre a célra (jó a lamellás is, de sajnos nem tökéletes) a szalagcsiszoló a tuti megoldás. Annak asztalán szinte bármilyen élprofilt ki lehet alakítani. Ha már van egy jól előkészített késed, akkor utána már nagyon gyorsan, kevés munkával lehet az élét karban tartani. Ha sokat csiszolod, akkor hamar "elfogy" a kés.
Viszont ha szükséges, akkor polírozni én is köszörűre szerelt polírkorongot használok, de észnél kell lenni, mert veszélyes mutatvány egy éles kést polírozgatni.
(#) frenx válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 14, 2012 /
 
Tisztelt Alkotó! Amit írtál igaz, én csupán válaszoltam /kényszer szült, kicsi, mobil,hatékony,főleg ha egy öltözőszekrény aljából kell elő szedegetni naponta többször/ viszont csontozókésre legjobb,20 éve csontozok és az alap szakmám esztergályos,azokról a késekről ne is beszéljünk. Szeretnék viszont egy nagyobb testű /teljesítményű/ rögzített gépet, ami tud:fémet,fát,szarut/kívül belül/,műgyantát úgy,hogy csak a korongokat cserélgetem, illetve a fordulatot szabályzom. Ezért is kérdeztem mint plusz infót, illetve bármilyen más lehetőséget amit a továbbiakban hasznosíthatok.Igazából az IMI motor legegyszerűbb megoldása volna számomra fontos. Köszönöm a segítséget, tisztelettel frenx
(#) Bánki Csabi hozzászólása Márc 28, 2012 /
 
Sziasztok !! segítséget kérnék tőletek. Van imi motorom 220V 1500W 11.8A 0.8 2920 1/min cos a kondi tönkrement és az adatok lekoptak róla.Milyen kondi kell rá ez lenne a kérdésem Uraim előre is köszönöm!
(#) steve25 válasza Bánki Csabi hozzászólására (») Márc 28, 2012 / 1
 
Helló!
A táblázatom alapján 125-160µF 280V inditókondenzátor kell hozzá és a relé tipusa MIHÁ C 120/530
De viszont nagyon jó motorok ezek!! nekem is van belőle 3 db.....
(#) jagerv hozzászólása Ápr 16, 2012 1 /
 
Sziasztok Mindenki, kiváltkép a tekercselőket kérdezném!

Nem tudna valaki segíteni abban, hogy van az a zöld HITACHI 2000W sarokköszörű, G23SR tip. és ennek a hátsó csapágya milyen számú? Hátha valaki csinált már, és feljegyezte. Vagy ha van valakinek valami jó ötlete, honnan tudhatnám meg. Sajna a régi egyáltalán nincs meg, hiányosan kaptam.

Köszönettel:
Jáger Viktor
(#) Bánki Csabi válasza steve25 hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /
 
Szia! köszönöm a segítséget de volna még egy kérdésem az én nagyker ismerősöm nem tudja beszerezni az indító relét hol lehet beszerezni mert a gyártása megszűnt! vagy helyettesíteni valamivel .
Előre is köszönöm!
(#) erbe válasza Bánki Csabi hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /
 
Bármelyik komolyabb motortekercselő be tudja szerezni, amelyik üzletet is fenntart, annál kapható. Több elektromos felszerelési cikk forgalmazónál is kapható (nem lámpa vagy háztartási gép, hanem pl. trafó, mágneskapcsoló, kábel, ... szerelési anyagok boltjában).
(#) dobo válasza jagerv hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /
 
Megméred a fészkét és a tengely átmérőt és méret alapján csapágyboltban adnak neked.
(#) Anc hozzászólása Júl 13, 2012 /
 
Segítségre van szükségem! VAn egy BP 1504-es szivattyúm, rajta HZ 792 R 803 típusú IMI villanymotor ,szivattíúoldali motor pajzs gajrament!KI tud segíteni???
(#) liderces válasza Anc hozzászólására (») Júl 13, 2012 /
 
Képek esetleg a szivattyuról vagy a pajzsról? Keresel egy forgácsolót csinál másikat. Vagy MÉH telepeken körül nézni hátha van bontott.
(#) steve25 hozzászólása Aug 17, 2012 /
 
Sziasztok. Valaki ismeri ezt a speciális tipusu motort, miben volt használatos??
IMI HZF 80c-4D /2251-2
220/380V
1100W
1370 1/min
(#) zolika60 válasza steve25 hozzászólására (») Aug 17, 2012 /
 
Egy képet tennél fel? Könnyebb úgy ráismerni. Nem mindenki feje motorkatalógus.
(#) steve25 válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 17, 2012 /
 
Ilyen a motor. Kb akkora mint egy egyfázisu 750W motor. Csak a speciális motorok szervízkönyvében nem találtam infót nekem csak egyfázisu katalógus van. de nem sima motor mert van utána számsor csak nemtudom miben volt vagy mire használták.
(#) steve25 válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 17, 2012 /
 
Köszi a burkolatot ))) pont hozzá való , kikalapáltam szépen lefújtam az egészet olyan mint egy új
(#) zolika60 válasza steve25 hozzászólására (») Aug 17, 2012 /
 
Talán szellőzőben lehetett. Persze mérget nem vennék rá.
(#) zolika60 válasza steve25 hozzászólására (») Aug 17, 2012 /
 
Örülök, hogy jó lett. Használd egészséggel.
(#) szabopeteke válasza liderces hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Ha a csapágyillasztés ment csak tönkre, akkor egy esztergályos gond nélkül megoldja..
(#) szabopeteke válasza frenx hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Szerintem...Az a helyzet, hogy a HZF, HZFK sorozatok szinte mind 3 fázisúak .. Az OZF, OZFK sorozatok egy fázisúak... (aminél két jegyű szám következik , azok ilyenek.. (Pl HZF80-c4...de kivételek azk, amelyeknél 3 jegyű szám van...pl HZ792-t802, ott valami specialitás van benne, és nem törvényszerű, hogy a H kezdőbetű 3 fázisú) Mindenesetre a dolog lényege, hogy van olyan eset, amikor a csillagpont a tekercselésben el van kötve, és csak a három fázis kivezetése van kihozva...Ilyen esetben is meg lehetne oldani tekercselés nélkül, de hozzá értő embernek kéne csinálni... a tekercsfejben a csillagpont kötését meg kell szűntetni, és a három szálat, amely a csillagpontot alkotta, ki kell vezetni...(célszerű más színű vzetékkel, mint az eredeti...illetve megjelölni, melyik új kivezetés melyik réginek a haverja... Ha megvan, sikerült a tekercselés többi részét nem bántani, megköt a lakk(mert szerintem nem árt rálakkozni ilyen esetben a megbontott részre ) ...akkor meglesz a 6 kivezetés, és be lehet kötni delta-kapcsolásba a motort... Erre a csillagpontos keverésre akkor lehet szükség, ha gyárilag csak 3 szál jön ki a tekercselésből. A művelet után 6 szál jön ki, amit már be lehet kötni így is, úgy is,de nem mindegy , milyen esetben hogyan . Így ha delta-kapcsolásban kötsz rá fázist, nullát, meg egy megfelelő kondenzátoron keresztül a fázist a..delta-kapcsolás harmadik pontjára, akkor is elég sokat veszít a motor a teljesítményéből, de nem annyira sokat, mintha csillag kapcsolásban menne...
(#) frenx válasza szabopeteke hozzászólására (») Szept 1, 2012 /
 
Tisztelt szabopeteke, köszönöm a választ!Tisztelettel frenx!
(#) szabopeteke válasza szabopeteke hozzászólására (») Szept 1, 2012 /
 
Pár kép még...csak akadozik a netem..is...azóta már másik épületben vagyunk...változik a helyzet a cégnél..
(#) szabopeteke válasza szabopeteke hozzászólására (») Szept 1, 2012 /
 
Kb ennyi kép van..lehet, hogy egy-kettő kimaradt..
(#) steve25 hozzászólása Szept 10, 2012 /
 
Sziasztok szép napot!
Segitséget szeretnék kérni hogy
IMI OZF 90C 4ND 1450 1100W 9,8A
motorhoz milyen csapágy való? sajnos a táblázatom nincs itthol amibe levan irva. Ha jól emlékszem 6206 vagy 6205 való hozzá??
Köszönöm
Következő: »»   14 / 60
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem