Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Ezt is ki lehet számolni a kalkulátorral :yes:
Legfeljebb 50 m 0,8-as kellhet hozzá. Csinálj egy olyat amit mellékeltem. 20x20 mm-es cséve 400 menet 0,8-as. Jó lesz, maj meglátod
és csak úgy kb-ra a 0,8 vagy az 1 milisből mennyi kellene ehhez? csak hogy nagyjából megtudjam nézni hogy van e
Az nem lesz jó a mélyhez :no:
0,6 lenne a minimum, tehát inkább 0,8-1mm körüli. A vékonynak nagyobb az ellenállása és nemkívánatos érzékenységcsökkenést eredményezne.
heló igencsak vékonyka, ha jól mértem, márpedig valószínűleg jól mértem akkor 0,2 mm es!
Megnéztem, de evvel csak légmagost lehet számolni nem?
megmérem, és elküldöm milyen vastag!
Mérd meg tolómérővel. Az 0,05mm pontos (ha jól olvasod le
) Ez a tekercs méretezéséhez fontos adat. Megnézted a tekercsszámítót amit linkeltem?
Ok köszi a segítséget, akkor van bőven huzalom. Mennyire pontosan kellene tudnom a huzal vastagságát?
Ezt hogyan lehetne megtudni? Bonyolult?
Nem biztos, hogy kell a -10dB, csak a szűrő átvitelét olyanra kell alakítani, hogy eltüntesse a középtartomány kiemelését.
Azt kéne tudni a ker. freki megválasztásához, hogy hol van a magashsz legfelső rez. pontja.
Az elkó 2 db 470 µF-os legyen sorban a negatív pólusuknál ősszekötve. Így lesz kb 235µF bipol. Az így elkészített kondit párhuzamosan kell közvetlenül a hangszóró kivezetéseire kötni, a tekercset pedig sorosan a hangszóróval.
A mágnesben és a trafóban lakkozott huzal van (hacsak nincs szénnéégve)
Szia! Szerinted érdemes feljebb tolni a keresztfrekit, vagy hagyjam így ahogy van? Az L-padot akkor 10 dB-es különbségre csinálnám így elsőre, aztán majd úgy is alakítani kell, mert olyan nincs hogy valami elsőre jó legyen
Szombaton már szólni fog vagy így, vagy úgy Csak hát azt szeretném ha minél jobban szólna.
Lakkozott nem biztos hogy van, megnézem majd, sima elektromágnesben, vagy trafóban milyen van? abba nem lehet lakkozott? ha nem akkor nincs olyanom,.... az elkó meg akkor 2 db 220 µF a negatív lábainál összekötve?
Csak lakkozott, tekercselőhuzal jó hozzá. Pontosan milyen átmérőjű huzalod van? A vasmagosnál nem kell annyi drót. Méretezhetek neked sima légmagosat is, de az nem lesz kicsi
(0.8-as huzalból kb 1 kg lenne) A bipol elkót úgy is megcsinálhatod, hogy két egyforma közönséges elkót a negatív pólusuknál összekötsz.
a tekercset hogyan kéne csinálnom? a rézvezetéknek bevonatosnak kell lennie vagy jó a sima is? és vasmagos legyen? az hány menet kb? a bipoláris az elkónál mit takar?
hát nekem a fejegység rendes hangszóró kimenetére van rákötve, és eléggé közepet szól, meg persze mélyet, és az lenne a célom hogy csak mélyet szóljon, a fejegységen ilyen állítási lehetőség nincs,....
Kb 6-6,5mH-s tekercs kell hozzá és 180-220µF/50V bipoláris elkó. A tekercset érdemes vasmagosra tervezni, máskülönben jó nagy lesz. Bár szerintem ha váltó nélkül kötnéd a fejegység hátsó kimenetét a szubra, (gondolom bandpass láda) úgy sem lenne rosszabb az eredmény ilyen kis teljesítményen.
Behringer C-1 -es kondimikrofonnal.(egyenlőre)
Remélem hamar megjön a WM-61, amit rendeltem.
Hja, úgy 10-nek látszik. Méréssel kapcsolatban, milyen mikrofonnal is mérsz?
oké köszönöm szépen leszek, heló
Oké, majd segítek. Kb 1-2 óra mulva visszajövök.
és akkor ha megkérlek tudsz adni nekem kapcsolási rajzot? meg leírást hozzá hogy mit hogyan kéne csinálnom? huzal van szerintem bőven elég lesz,...
Ha van huzalod, olcsóbb csinálni. A SAL HVS 14 kb 3000 Ft és nem is olyan jó. Ha a drótot nem számoljuk (mert van) akkor akár a tizedéből is kijössz
Ha a hátsó sztereó csatornára akarod kötni, akkor duplatekercses hangszóró kell hozzá, vagy pedig két darab szubláda.
szóval akkor azt javasoljátok hogy inkább vegyek minthogy csináljak,...
nem olcsóbb megcsinálni?
Ja, még valami...
Az érzékenység különbség mennyi lehet a mély és a magas között? Én minimum 10 dB-t saccolok
Csináltam új méréseket. Persze totál más lett mint az előzőek.Úgy vettem észre hogy az sem mindegy, hogyan áll a mikrofon. Az összes mérést ugyanazon körülmények közt és beállításokkal végeztem. Ez a 3 kHz 12dB/okt. váltó amit csináltam, a mérés szerint semmivel sem jobb mint a gyári, de mégis szebben, tisztábban szól
Szerinted milyen lenne ha 4 kHz-re csinálnám a keresztfrekit? Abban a tartományban eléggé kiemel az összhangban és külön-külön is erősnek mondhatóak 4k körül. Gondolom a mély átvitelével úgy sem lehet sokmindent csinálni 1-2 k körül. Ugye?
Lehetne kérni, hogy úgy töltsd fel a képeket, hogy a hozzászólás írása ablakban a "Méretezést" 800*600 helyett "Ne méretezzre" állítod?
Bocs, de nem látom a vonalakat így. és majd kiesik a szemem a helyéről.
Ha nem is veszel autós végfokot akkor ved meg a salnak a sub hangválóját ahoz a mélynyomóhoz biztosan jó lesz amit írtál
ja, de épp ez a gond hogy nincs rá pénzem,... ezért akarok barkácsolni,....
Ha kocsiba kell, akkor jársz a legjobban, ha bármilyen tekercs és egyéb alkatrész helyett veszel egy SAL-os autósvégfokot kb 13ezerért, (3 év gari) abban benne van a szűrő is és le van tudva vele a gondod
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

) Ez a tekercs méretezéséhez fontos adat. Megnézted a tekercsszámítót amit linkeltem?
Szombaton már szólni fog vagy így, vagy úgy
Szerinted milyen lenne ha 4 kHz-re csinálnám a keresztfrekit? Abban a tartományban eléggé kiemel az összhangban és külön-külön is erősnek mondhatóak 4k körül. Gondolom a mély átvitelével úgy sem lehet sokmindent csinálni 1-2 k körül. Ugye? 

és majd kiesik a szemem a helyéről.