Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   119 / 133
(#) Gyurix válasza agressiv hozzászólására (») Jan 12, 2009
Oké akkor megcsinálom ezt a szűrőt de ehez mekkora trafó kell hány watt hány amper? Szűrő:http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/subwoofer_-_alul_atereszto_szuro.html
(#) pl13 válasza agressiv hozzászólására (») Jan 12, 2009
Ez sem igaz ebben a formában. Annyi igaz, hogy szubnál egy passzív szűrő megépítése drágább lehet, mert a nagy induktivitású tekercsek nem túl olcsók, de van, amikor nincs más járható út, mert nem tudunk az erősítő előtt belenyúlni a jelbe, vagy nem is akarunk.

Egyébként jól méretezett passzív szűrőnél, minimális a tekercs teljesítményfelvétele, ugyanis nagyon alacsony a DC ellenállása, és alig esik feszültség rajta (ami meg esik, az néha még jól is jön, mert lehet vele módosítani kicsit a hangszóró paramétereit).
(#) agressiv válasza Gyurix hozzászólására (») Jan 12, 2009
Nem lehet helyettesíteni passzív szűrővel. Lehet passzív szűrőt csinálni,de az soha nem lessz olyan mint az aktív. Nagyon drága, és az erősítő teljesítményének a fele elveszik a szűrőben.
(#) pl13 válasza ngyzoli hozzászólására (») Jan 11, 2009
Hát a monacor hangszóróit egyébként nem volna nehéz, mert ők is pont ugyanazt csinálják, mint a SAL, csak sokkalta nagyobb méretekben.
EGyáltalán nincs összefüggés az ár és minőség között sajnos.
Persze ez nem azt jelenti, hogy a SAL tudna olyan olcsó lenni, amilyen rossz, és megérné megvenni a hangszóróikat.
(#) Gyurix válasza lapose hozzászólására (») Jan 10, 2009
én passzívat szeretnék.
(#) lapose válasza Gyurix hozzászólására (») Jan 10, 2009
Megoldható, de nagy induktivitás és kondi kell hozzá, már majdnem egyszerűbb egy aktív aluláteresztő.
Igen ahoz kellene olyan 140 vagy 160Hz től kéne vágnija.
Az erősítő kimenetére rakott passzív szűrővel kiválthatod.
Mihez kellene szubhoz?
Nem felejtettem el hanem erre az oldalra gondoltam a hobbielektronikára de itt a link:http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/subwoofer_-_alul_atereszto_szuro.html
Szia!

Melyik oldalon? A linket elfelejtetted!
(#) Gyurix hozzászólása Jan 10, 2009
Sziasztok az oldalon található alul áteresztő szűrőt lehet helyetesíteni egy passzív szűrővel? És azzal is el lehet érni ugyanezt a jó hangzást?
(#) bakkerbela válasza agressiv hozzászólására (») Jan 10, 2009
Ugy van....magam sem ertem mit kell a monacortol ugy elajulni. Sima olcso embereknek valo mint a SAL amivel keves penzol lehet otthonra valami hasznalhatot takolni...se tobb se kevesebb. Mellesleg szo nincs rola , hogy a SAL milyen jo volna, epp par beirassal ezelott irtam mekkora egy *** pl a hirhedt domjuk, mert nem kis kulombdeget mertem mar az impedenciaban is....tehat no comment!

Csak ismételni tudlak: no comment.
-- kobold
(#) bakkerbela válasza ngyzoli hozzászólására (») Jan 10, 2009
Ácsi! Senki nem mondja, hogy barmit is a foldbe dongol. Monacor pl szoba sem jott es ha mar itt tartunk a moncor is csak egy atlagos marka, semmi elhagyom a hajam dolgot nem produkal. Itt csupan arrol volt szo, hogy sokkalta kevesebbet vartam ezektol a 10 centis SBX-ektol mint amit produkalnak. Kar ezt kiforgatni ha engem kerdezel!
(#) agressiv válasza ngyzoli hozzászólására (») Jan 10, 2009
Tényleg mókás, de volt nekem monacor hangszóróm, ami megbízható volt ugyan, de a hangja elég vicces volt.
És van amelyik még a somogyinál is olcsóbb.
(#) ngyzoli hozzászólása Jan 10, 2009
Azért itt tényleg érdekes dolgokat lehet olvasni...
Megtudható például,h egy tízcentis sbx-vacakból,meg egy ötszáz ft-os piezóból olyan sugárzót lehet tákolni,amit akár mérőmikivel is érdemes lehet vizsgálni...mindeközben pl.a monacor hangszóróit a földbe döngölik.Ez igen... :yes:
(#) rammeradrian válasza rammeradrian hozzászólására (») Jan 10, 2009
Üdv 12l
A kép még folyamatban van
(#) Szabi87 hozzászólása Jan 10, 2009
Sziasztok ! Köszi a segítséget, de már megoldódott a probléma ! Egyik havertól kaptam egy kész cuccost !
(#) pl13 válasza bakkerbela hozzászólására (») Jan 10, 2009
Az nehéz lesz, mert kevesebb lesz a mélytartomány. Csak cserébe pontosabb.
(#) rammeradrian válasza Bassmester hozzászólására (») Jan 10, 2009
Az adatos matrica le van róla szakadva tehát nem ismerem de képet csinálok róla!
(#) bakkerbela válasza pl13 hozzászólására (») Jan 9, 2009
Ez valoszinuleg igy is van, en nem igazan tudok sem merni sem mast, Te jartasabb vagy a temaban.

Csak 2 gyari 50 lityo koruli 3 utas sonyhoz tudom hasonlitani per pill....lehet rossz a fulem de nekem egy 12 m2-es szobaban nem sok hianyerzetem van, leszamitva persze ,hogy a hangnyomasa ertelemszeruen kisebb.

De usse ko, osszedodom 4,5 literbe is, megnezzuk Igerem abszolute objektiv maradok!
(#) pl13 válasza bakkerbela hozzászólására (») Jan 9, 2009
13,5 liter? Viccelsz? A 8 is sok.
(#) pl13 válasza bakkerbela hozzászólására (») Jan 9, 2009
Reflex? Az a hangszóró soha az életben nem működik majd normálisan egy b-reflex dobozban. Felejtős, ha kicsit is érdekel hogyan szól. Ez így csak egy kiemelős rezonáns mélytartomány, amit hallasz, és a "jótól" nagyon, nagyon messze van, főleg ha hozzáveszed a 79dB-s érzéketlebnségét is...
(#) bakkerbela válasza Bassmester hozzászólására (») Jan 9, 2009
Na ja, ha eltakarom, de akkor meg mindig 2x akkora mint kene mert 8,4 liter lett....bar 13,5 literre nekem jobban tetszett volna. De mivel ugy sem vartam sokat igy elso korben a meretek voltak adottak, ahogy nekem tetszik. Aztan ahhoz igazitotam a meretet es a hangolast!

Reflexnyilas nem cso, hanem negyszogletes. 12x1 cm nyilas es 10,2 mely. Azert 12 mert a netto merete is 12 cm igy ertheto. Masik lapocskat ha cserelem akkor csak 4,4 cm mely lesz.

Kep lesz, csak legyen szepen rendben. Szerintem nagyon kis mutatos es hangra tenyleg jol hasznalhato, filmezni vagy akar zenelni is azt hiszem jol produkal igy felig osszebarkacsolva

En kozel nem vartam ennyit. Volt 1620-as srp-m is zart ladaban de azt tudom ,hoyg nagyon gyenge volt. Csoben is nagyon gyengen muzsikalt.

Aztan ha segit rajta a reflex ha nem, igy kellemes tehat igy marad
(#) pl13 válasza Bassmester hozzászólására (») Jan 9, 2009
1700,- körül volt mikor én vettem.
(#) Bassmester válasza bakkerbela hozzászólására (») Jan 9, 2009
Ha eltakarod a reflexcsövet, akkor máris zárt lesz a doboz és vatelinnel tudod hangolgatni. De ha jól szól akkor hagyd így.
Mekkora a cső? Kép is lesz róla?
(#) bakkerbela hozzászólása Jan 9, 2009
Na, osszedobtam amit kell! Egyelore piezok nincsenek bekotbe es csak minden masodik csavar van bent, kitomve sincs, szelel is meg ezer helyen, ragasztva lesz csak nem vettem ragasztot en hulye!

A lenyeg ,hogy bitang jo lett Hat almomban sem gondoltam ,hogy ez a 10 cm-es kis sbx ilyen jol produkal a melytartomanyban!

Raadasul halal perfektul sikerult a reflex nyilast is hangolnom...65-70 hz nagyon kajak...63-ra hangoltam, ennyi elteres belefer Majd 50-nel elfogy a hangszoro es alatta csak a reflexnyilas szol de bitang jol el lehet kuloniteni...

Igazsag szerint igy elsore elegedett vagyok...kivancsi leszek milyen ha egyben lesz rendesen....mellesleg 2 meretben terveztem a nyilast, csak egy lapot kell cserelnem belul, az egyik 63 hz a masik 51-re....megnezem majd azzal is...

Nem tudom mit szotl volna egy 4,5 literes zarthoz de ez igy eleg patent lett...majd ha ugy adodik meghallgatom egy kicsi zartban is...bar eros ketsegeim vannak afelol ,hogy jobb lehet!

(#) Bassmester válasza rammeradrian hozzászólására (») Jan 9, 2009
Közöld velünk légyszi legalább a hangszóród tipusát, esetleg mellékeld az adatlapját, hogy azt se nekünk kelljen keresgélni, így jó eséllyel kaphatsz segítő válaszokat. A felhasználás jellegével is jó lenne ha tisztában lennénk, valamint a láda térfogata, a kívánt vágási frekvencia is érdekes lehet azok számára akik használható segítséget kívánnak nyújtani neked.
Képet is dobhatnál fel róla, ha lehetséges
(#) bakkerbela hozzászólása Jan 9, 2009
Hat kiprobaltam a domokat meg a piezokat is. DTF12 es KHS 106. Hat oszinte leszek. Piezok jobbak, akarki akarmit mond. Ugyan jobban kijon rajtuk az alapzaj a tolcseres szerkezet miatt de szerintem a domoknak semmivel sincs jobb hangjuk, raadasul olyan fulethasogatoan nagy a kulombseg a 2 dom kozott ,hogy teljesen felejtos. Igaz 16 esetleg 17 khz-ig tudtam probalni mert egy 20 eves SONY gyongyszemmel hajtottam oket, ami tobbet nem visz mar at. Mindenesetre szerintem ezek a piezok rendben vannak, nem erzem ,hoyg nagyon butan szolnanak...amen!
(#) Bassmester válasza pl13 hozzászólására (») Jan 9, 2009
Kb mennyit érdemes fizetni érte?
Csak azért kérdem mert nem vagyok tisztában az árával, csak azt tudom hogy elég ritka, de azt sem szeretném hogy nagyon lehúzzanak
(#) rammeradrian hozzászólása Jan 9, 2009
Üdv valaki legyen szíves dobjon meg egy hangváltó vagy egy aluláteresztő szűrő kapcs. rajzzal!Mélynyomót készítettem.
És szeretném megkérdezni kell-e bele cső?
Ha igen milyen szempontok szerint?
Köszönöm!
LÉCCI RAJZOKAT!
Következő: »»   119 / 133
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem