Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   120 / 133
(#) pl13 válasza Bassmester hozzászólására (») Jan 9, 2009
hjA, panasonic márkaszervíz.
(#) Bassmester válasza pl13 hozzászólására (») Jan 9, 2009
Azt sajnos nem közli a gyártója, bemérni meg lehetelen dolog lenne számomra, ez már igazi labormunka volna. Ha meg neaggyisten szűrőzve van, ami elképzelhető (ez egy beszéd felvételi miki), tovább nehezedne a feladat. A WM-61-re tudsz bezserzési forrást?
(#) pl13 válasza bakkerbela hozzászólására (») Jan 8, 2009
óh, én nagyon szívesen. holnap is.
(#) pl13 válasza Bassmester hozzászólására (») Jan 8, 2009
Még mindig WM-61. De a C1 is jó volna, ha ismernéd az átvitelét 40Hz alatt.
(#) bakkerbela válasza pl13 hozzászólására (») Jan 8, 2009
Nem tudtam ,hogy Te vagy az, azt hittem csak olvasod Megegyszer ezer koszonet erte!
(#) Bassmester válasza pl13 hozzászólására (») Jan 8, 2009
Ilyen célra tudsz megfelelő elektret kapszulát ajánlani?
Van egy Behringer C-1-es mikim, de ez nem teljesen lineáris és 40 Hz -től visz át , tehát felejtős :no:
De azért nézd meg, hátha mást mondasz rá.
(#) Szabi87 válasza Bassmester hozzászólására (») Jan 8, 2009
Mennem kell ! Holnap délután meg lesz szinte minden !
És nagyon köszi a segítséget !!!
Mármint ha valami lineáris átvitelű mikrofonnal mért. Mert az olcsó kapszulák 4k fölött csak utólagos korrekcióval használhatók.
(#) pl13 válasza bakkerbela hozzászólására (») Jan 8, 2009
A másik fórumon nagyjából minden használható infót megkaptál már. Ott shalafi66 néven írok.
(#) pl13 válasza Szabi87 hozzászólására (») Jan 8, 2009
Már egyszer feltetted ugyanezt a kérdést, azóta is ugyanazokra az infókra van szükség, amit a másik topikban kértem.
(#) Bassmester válasza Szabi87 hozzászólására (») Jan 8, 2009
Oké. De ezen adatok alapján nem lehet kideríteni a hangszóró adottságait, képességét. A Thiele-Smal paramétereire lenne szükség ahoz hogy bármit is lehessen róla mondani. A doboz hogyan jött létre?
Gyári dobozterv szerint? Konkrétan mire akarod használni? Egycsatornás szubként akarod használni, vagy párja is lesz? Ha szub, akkor milyen szatelitek lesznek/vannak hozzá? Milyen erősítő(K)-ről fog menni a cucc? Ez nem valami autócsomagtartós buffogó akar lenni? Van róla képed, terved, bármi egyebed? Csak akkor tudhat bármelyőnk is segíteni, ha tisztában vagyunk a konkrét problémával, és a fentebb felsorolt kérdésekkel.
Bocsi rossz volt a modelszám !

Size: 6" / 150mm
Impedance: 8ohm
Power handling: 80 / 160W
Frequency range: 50Hz - 6,5kHz
Voice coil: 25 mm
Sensitivity (1W/1m): 88 dB
Magnet size: 20oz
(#) bakkerbela válasza Bassmester hozzászólására (») Jan 8, 2009
Na akkor holnap ramegyek a kerdesre! Beugrom valahova egy mikiert es megmerem!
(#) Bassmester válasza bakkerbela hozzászólására (») Jan 8, 2009
Én egy régi progival, az Audiotesterrel mértem, bár erről is megoszlanak a vélemények, de szerintem jó.
Hangkártya és driver terén válogatós. A mérőáramkört a program illusztrálja.
Ha küldesz linket, vagy adalapot ezen hangszóró T-S adatairól akkor megnézem. Rákerestem de nem egyértelmű a dolog
Ha mélyládaként akarod használni, akkor az erősítő és a jelforrás közé bekötött aktív szűrő lehetne jó megoldás.
Progira van javaslatod mivel tudnek merni? Elektret mikrofon stimmel, anno azzal mertem! Bar a bekotesere nem emlekszem, ketlem ,hoyg szimplan csak be kene kotni...
Lehet hülyeségeket beszélek, de csak most kezdő lelkes amatőr vagyok ! A végfok nem csak az erősítőben van ? Típus: MNC Eclipse II Home (322 06).
Méret: 40magas, 50hosszú, 30széles !
Szia!
Hangváltót szeretnél hozzá?
Ha mélyláda, akkor a végfok elé csinálj egy aktív aluláteresztő szűrőt. Ehez sokféle kapcsirajz létezik, de nagyjából mind ugyanazt a célt szolgálja.
Ha a hangszórók tipusát és a doboz jellegét, térfogatát, egyebeit is megadnád, akkor jobban képben lennénk hogy miről is van szó.
(#) Szabi87 hozzászólása Jan 8, 2009
Sziasztok !
Tudna nekem valaki segíteni, van egy mélyládám(haver csinálta), de mivel csak a szűz hangszórók így nemnagyon faxa ! Valaki csinálna nekem egy kapcsolási rajzot(alkatrészek feltüntetésével) ? 2 darab 100W-os 8Ω-os mélyközép MNC hangszóró van benne. Még nincs összekötve semmi, csak 1 hangszóróhoz 1 kivezetés.Tudna valaki segíteni vagy legalább támpontot adni ? Csak annyit szeretnék, hogy bármilyen erősítőre rákössem és pöpecül szóljon !
Ha elektret mikivel mérted, akkor az átviteli görbéről nagyjából valós képet kaptál, ami a dB- ileti már nem biztos (kalibráció). Itt közrejátszanak a szoba befolyásoló tényezői is. A nemrég csinált mélyládámat az udvaron és ittbent is méregettem. Eltérő görbéket produkált, még fülre is más volt. Kint sokkal szebben szólt, a környék kutyáinak legnagyobb örömére
Na ja, derek! Mindegy, botfulnek jo lesz

Ha kesz, majd nyilatkozom. Meg is kene merni de mar fogalmam nincs mivel mertem anno, csak azt tudom ,hogy hanggeneratort raengedtem 20hz-tol 20 khz-ig es 1 meterrol mertem, de hogy milyen programmal azt mar nem tudom...mindenesetre tanulsagos volt meg ha nem is tul reprezentativ es nem is egy kukk suketszobaban tortent. Max arra jo ,hogy a frekikeprol kapsz egy nagyjaboli kepet, ha esetleg valahol nagyon borzalmas akkor javitasz rajta de mast nem tehetsz, ugyanis en biztos nem tudom mondjuk 1w-ra beallitani az erositest es hasonlok
Az derék! Majd eszerint kell a váltót méretezni, akkor nem lesz olyan gáz, a piezóknál viszont mindenképp jobb hangja lesz a cuccnak.
szuro es minden nelkul, csak falban volt. JBL-t meg megvizsgalom, sosem hasznaltam de lehet itt az ideje!
Ja igen, a mereshez meg annyit ,hogy eleg csak impedenciat nezni es rajossz ,hogy siman 5%-os elteresek vannak. Pl van nalam 2 SAl DTF-12 dom. Most banyasztam elo, ha nezted a masik forumot is akkor ott emlitettem is ,hogy talaltam tehat valoszinu az megy az sbx-ek melle. Mindenesetre egyszerre vettem anno a 2 darabot es az egyik pl 8.3 ohmos a masik meg 7.7, ez mifelent csipobol 7,5% elteres. Ennyit somogyiekrol, no comment!
Az a 7 kHz-es "kiugrás" szűrővel volt, vagy anélkül?
Ha ott annyival hangosabb hogy zavar, akkor a nagyobb meredekségű szűrő is megfontolandó lehet.
Reflexbe biztos hogy nem raknám. Nézd meg a JBL-lel hogy várhatóan mit fog művelni. Úgy sem megy sokkal lejjebb, viszont a kaotikus mélyátvitel az borítékolható.
Ilyet en is csinaltam meg anno az akkori SAL SRP 1620-as "csodaval". Nem olvastam elotte meg ilyesmirol, nekem is csak ugy Isteni szikra volt de melysegesen csalodtam, semmi extrat nem produkalt. Annyi volt az elteres ,hogy en sarokelembe raktam a hangszorot, ugy az elore nezett es nem felfele. A 16 centis jo valasztas volt, gyakorlatilag majdnem hibatlanul passzolt a jo kis baumaxos szennyvizvetekbe Azt tudom ,hogy elég draga is volt a cso!!
Bass reflexbe kerul vegulis...mert mar elotte osszeraktam...Hat ez a peldany regebbi, gyari specifikacioja szerint 83 dB...volt akkor....persze a fele sem igaz ez mindig igy van...

Amig meg falban van es nem dobozban meg kene nekem is merni...bar tippem igy hirtelen nincs...Regen meregettem de, hogy a teljesitmenyt, hoyg allitom be nomad hazgyari modszerekkel azt igy hirtelen nem tudom
(#) Bassmester válasza pl13 hozzászólására (») Jan 8, 2009
Ez komoly? Az nagyon kevéske. Közelről kell hallgatni
Nekem is vannak itthon 10 cm körüli hsz.-im, csak sajnos a gyártójukat sem tudom beazonosítani.
Asszem rakok fel képeket a hangfalas topikba, hátha valaki ráismer.
Igen, és ennyi erővel akár TL is lehetne belőle, de szerintem ez a hangszóró nem ér annyi vesződséget amennyivel a TL hangolása járna. Megtaláltam a mérésem, és sajnos 79dB@1W.
Van itt a fórumon egy érdekes topik. Hangsugárzó PVC csőből.
Ajánlom figyelmedbe. Ilyen kis térfogatnál én biztosan kipróbálnám az egyszerűsége és még egyebek miatt.
Ha még egy szubot is csinálnál alájuk, úgy sokkal komolyabb hangja lehetne a "rendszernek".
Következő: »»   120 / 133
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem