Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   122 / 133
(#) rammeradrian hozzászólása Jan 1, 2009
Üdv
Találtam egy hangszórót az egyik dobozom mélyén.
Kipróbáltam.Egészen szép a mély tartománya.Adatokat semmit sem tudok.
Szeretnék belőle építeni egy mélynyomót és szeretnék tanácsot kérni A HANGVÁLTÓVAL kapcsolatban.
Van egy rajzom és érdekelne hogy használható-e?
Ha nem kérlek küldjetek kapcsolási rajzot ahhoz amit ehhez használni lehet.Rajz

xover.gif

(#) ZPKing hozzászólása Dec 25, 2008
Sziasztok!
Kellene nekem egy kis segítség egy hangváltóhoz!
Addott egy mélyközép hangszóró ez.
és adott egy magas sugárzó ez.
Ezekhez kellene egy hangváltó amit házilag megtudok csinálni!
Szeretnék ötleteket kérni vagy akar kész kapcsolást.
Mindenféle megoldás érdekel.

Köszönöm!
(#) Andreas89 válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Dec 25, 2008
Helló
már megcsináltam egy másik váltót bele, most jó lett... amugy 8ohmos..
(#) goldscorpio07 válasza Andreas89 hozzászólására (») Dec 25, 2008
Hello
A mély direktbe megy majd...hát ez elég érdekes dolog,pont azért van a hangváltó hogy a hangsugárzók azt a frekvenciát kapják meg amelyet le tudnak sugározni...Azt hogy kivetted a kondenzátort a mélysugárzó előtti körből,azzal annyit értél el hogy kaptál egy 6dB/oktávos váltót.(Ha jól értettem akkor van tekercs a mélysugárzó előtt sorba kötve)
Egyforma a két a mély?Hány ohmosak stb...
Én a helyedbe gyártanék egy olyan váltót ami már egyértelműen a hangszórókhoz van tervezve,van erre sok progi.Utána jöhet a láda tervezése.
"A hangváltó a doboz lelke"
Üdv.
(#) Andreas89 hozzászólása Dec 24, 2008
Hellósztok
Beraktam a ládámba egy váltót, gyári még (nemsokáig, holnap szedem is ki) 2db 30 centis mély van sorba plusz egy magas, az egyik váltó 12dbes, a másik váltón le vettem a mélynek a kondiját kiváncsiságból, és ugy sokkal jobban szólt!! nemcsak szebben de hangosabb is volt ugyanazon a terhelésen! Vélemény?? Holnap megpróbálom hogy csak kondit hagyom a magason, a mély direktbe megy majd...
(#) cimopata válasza Gyurix hozzászólására (») Dec 23, 2008
Igen!

A kondenzátor párhuzamosan a hangszóróval és ezzel a 2 cuccal sorosan a tekercs.

Csupán egy költői kérdés általában:
Vannak itt olyanok akik "nemigazán" értenek az elektronikához és ilyen dolgokon (hangváltó) akarnak spórolni. Amennyi energiát és tanulópénzt beleölnek az egészbe, nyugodtan megvehetnék készen a hangváltót.
Boltban kb 2000ft. Mire beszerzi a megfelelő huzalt, vagy megveszi a megfelelő induktivítást majdnem ott van ahol a kész cucc a boltban.

Tehát kérdem én: Kezdő szinten miért akar mindenki hangváltót építeni?
(#) Gyurix válasza sound.man hozzászólására (») Dec 23, 2008
ok és a kondit párhuzamossan a hangszóróra?

(#) sound.man válasza Gyurix hozzászólására (») Dec 23, 2008
A hangszóróval sorba a tekercs. Szerintem vedd meg inkább boltba, jobban jársz.
ok de ez hány menet?és tudsz kapcs rajzot is?
Vasmagra csináld mert ha légmagos akkor nagyon sok.
7,96mH hány menetet jelent nem vagyok hozzáértő.?
Egy 7.96 mH tekercs jó lesz. Megépíted ezt és le is tudod mérni a tekercset: Bővebben: Link

Üdv.: Gábor
8ohmos
Láda hány ohm -os?
Hát 160Hz körül igazából mindegy csak nagyon brutál hangja legyen.olyan mint a földrengés.zenére is szép basszust szeretnék meg filmekre is.
(#) sound.man válasza Gyurix hozzászólására (») Dec 22, 2008
Hol vágjon?
(#) zenegép válasza soskajoska hozzászólására (») Dec 22, 2008
hangválltó(sávszürö)
(#) zenegép hozzászólása Dec 22, 2008
Probáld ki ezt a progit. Én még nem probáltam de akitöl kaptam az mondta hogy jó
Ha nem jó keress rá :google:
(#) Gyurix hozzászólása Dec 22, 2008
Üdv! Subwooferhez hangváltó kapcsolási rajzot tudnátok küldeni?Kössz!
(#) soskajoska hozzászólása Dec 22, 2008
Sziasztok! Bár ez nem biztos, hogy az a fórum, de tudna valaki egy jó hangváltó tervező progit javasolni? Olyat, ahol variálhatom a szűrő karakterisztikáját, Zobel tagot tud számolni. És esetleg még szimulálni is tudja az elkészült váltót! Vagy ez így már sok a jóból?
(#) lapose válasza ZPKing hozzászólására (») Dec 21, 2008
Szia!

Pl. itt:

Bővebben: Link
(#) Gyurix hozzászólása Dec 20, 2008
Sziasztok szeretnék építeni egy 1 utas hangváltót subwooferhez arra szeretnélek titeket kérni, hogy legyetek szivessek küldjetek kapcsolási rajzokat Köszönöm!legalább 100W-os -ra lenne szükségem és megtudni, hogy milyen vastag huzalú és hány menetes tekercs kell hozzá.Előre is köszönöm!
(#) zenegép hozzászólása Dec 20, 2008
Sziasztok vettem két videoton dcr 3090-es hangfalat és a benne lévö hangváltó bekötési rajza kéne. Én még nem láttam ijen régi hangváltót, de azt mondták nekem hogy nagyon jók ezek a régi videotonos cucok. kérem SEGÍTSÉGETEKET!!!!
(#) goldscorpio07 válasza ZPKing hozzászólására (») Dec 20, 2008
Szia
Ez segíthet.
(#) sound.man válasza lapose hozzászólására (») Dec 20, 2008
Megtaláltam csak angol az egész, de azért köszi.
(#) ZPKing hozzászólása Dec 20, 2008
Sziasztok!
Lehet hülye kérdés lesz. Ha igen bocsi)
Hol lehet beszerezni vagy csinálni ilyen tekercseket
amik a hangválltókba vannak?
Köszi
(#) lapose válasza sound.man hozzászólására (») Dec 20, 2008
Szia!

Ha jól emlékszem a helpjében benne van, azt hiszem a kalibrálás alatt kell valahogy beállítani!
(#) sound.man hozzászólása Dec 20, 2008
Szeretnék hangváltót tekercselni és van ez az indukvitás mérő. Ott van a kapcsolás és van benne egy trimmer. Azt nekem hova kell állítani? Honnan tudom hogy elég a jel, vagy éppen kevés? Vagy elég ha beállítom középre? Gondolom biztos középre kell mert akkor nem is sok nem is kevés, de inkább megkérdezem.
(#) mhatalyak hozzászólása Dec 16, 2008
sziasztok!
Szeretnék egy olyan hangváltót építeni, ami 50HZ alatt szól csak, mélynyomóhoz kellene és 4ohm os, a boltban csak 120HZ eset találtam és szeretnék egy oylat építeni, amely 50HZ fölé már nem megy! Ha valaki tud segíteni előlre is köszönöm!
(#) lobbooo válasza martin19 hozzászólására (») Nov 1, 2008
hy!
ha mélyládát akarsz késziteni,mindenképp aktív váltót használj,passziv váltóval csak pazalrod a végfok teljesitményét,az aktiv váltós subláda fokokkal szebben és nagyobbat szól.
Következő: »»   122 / 133
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem