Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   125 / 133
(#) anonym1s hozzászólása Szept 8, 2008
Ertem. Milyen vastag drot kell ahhoz hogy birjon 600-800 wattot, es milyen kondik?
(#) sound.man válasza cimopata hozzászólására (») Szept 8, 2008
Ezt már nem tudom, de azt igen h a somogyinál a 300as mélyhangváltóba 50v-os a kondi és kinyílik. Azóta nincs a ládámba mélyhangváltó.
(#) cimopata válasza sound.man hozzászólására (») Szept 8, 2008
Valamint attól s hogy esetleg a tekercs vasmagja mikor telítődik. De ez ritkábban fordul elő.
(#) sound.man válasza anonym1s hozzászólására (») Szept 8, 2008
Meg attól hogy hány voltosak benne a kondik.
(#) anonym1s hozzászólása Szept 8, 2008
Sziasztok.
Mitol fugg az hogy a hangvalto mennyi wattot bir? A tekercseken levo drot vastagsagatol?
(#) hitter.zoltan hozzászólása Aug 20, 2008
hello!! nekem egy 8ohmos 3utas 2-300W-os hangváltó terve kéne ha megoldható hogy a magas-közép 8ohmos de a mély 4ohmos
(#) shalafi66 válasza cimopata hozzászólására (») Júl 6, 2008
vagy vesz egy ismert induktivitású tekercset. még mindig.
(#) cimopata válasza viktorka0011 hozzászólására (») Jún 20, 2008
Amikor megveszed a boltban a ferritet, rá van írva hogy mekkora az Al értéke. Lehet pár száz és több ezer.
L=Al*n^2 Ebből a képletből könnyedén kiszámolhatod a szükséges induktivítást.

Alacsony frekin amit átenged a tekercs nem lesz rajta eső feszültég. Viszont a vágási freki felett a bemenőfeszültség nagy része a tekercsen fog esni. Ez gerjeszteni fogja a vasmagot, és ha kevés a menetszám akkor azt telítésbe is viszi. Mivel B=(10000*Utekercs)/(4,44*n*f*Ae) értelemszerűen a telítést több menet felhasználásával kell meggátolni.
Viszont ekkor túlságosan nagy lenne az induktivításunk értéke. Éppen ezért csökkentjük a vasmag AL értékét, méghozzá légréssel. Lehet akár légréses magot is venni, de az is jó ha beteszünk a ferrit illesztési pontjai közé papírlapot.
Minél vastagabb a papírlap, annál nagyobb légrést képvisel és annál kisebb lesz az AL érték.

Tehát ez a házikészítésű ferrites hangváltó akkor kivitelezhető, ha van otthon induktivításmérő, vagy egy szkóp.
(#) viktorka0011 válasza cimopata hozzászólására (») Jún 20, 2008
Jo,de ferit magos tekercshez van progi amivel lehet számítani vagy hogy tudom számolní
(#) lestal hozzászólása Jún 19, 2008
Helósztok

Én egy laikus vagyok ilyen téren, és van egy házilag öszerakot mnc hangfalam de viszont a hangváltó ami most van hozzá az csak olyan amit találtam itthon és elég csúnyán szól vele
,de most szeretnék venni hozzá egy tiszteségeset mert az öszerakáshozz nem értek
a hangszóró:http://mnc.hu/index.php?tld=hu&page=product_table&category=car&product=03_08_Sunflower
itt található a 10"-os
hangváltók vagy keresztváltók vagy mik elvileg itt vannak hozzá:http://mnc.hu/index.php?tld=hu&page=product_table&category=accessories&product=01_02_X-Over
ha valaki hozzá értő meg mondaná hogy milyet érdemes hozzá venni vagy tudna ajánlani vallamit konkrétan ami csak a mélyet nyomja azt nagyon meg köszöném

előre is kösz
(#) djyuri válasza viktorka0011 hozzászólására (») Jún 19, 2008
HY

jaaa...passzívan szeretnél maradni?
Arra egy progit tudok adni....
Bővebben: Link

Szerintemmaradj az aktívnál...kisebb a veszteség és szerintem könnyebb megcsinálni,mint tekercselni hangváltót.

de arra is adok egy képet:
Bővebben: Link2
(#) viktorka0011 válasza djyuri hozzászólására (») Jún 18, 2008
Ez egy aktiv hangválto nekem nem az kellet volna de lehet hogy megépítem elég jonak tűnik!
kőszi
(#) djyuri válasza viktorka0011 hozzászólására (») Jún 17, 2008
SZia

pl itt nincs egy bevált?Bővebben: Link
(#) viktorka0011 hozzászólása Jún 17, 2008
Sziasztok kellene nekem egy subválto(alulátersztő)kapcsolási rajza olyan 100 Hz-nél kéne vágjon
4ohm-os hangszorora!(Milyen kondi és,tekercs vagy ellenállás kell ehhez)!
Probáltam az iTTenit megépiteni nem sok sikerrrel mivel tulságosan átereszti a magas hangokat is!!!
A segítséget előre is kőszőnőm!!!!
(#) viktorka0011 hozzászólása Jún 17, 2008
Sziasztok kellene nekem egy subválto(alulátersztő)kapcsolási rajza olyan 100 Hz-nél kéne vágjon
4ohm-os hangszorora!(Milyen kondi és,tekercs vagy ellenállás kell ehhez)!
Probáltam az ITTenit megépiteni nem sok sikerrrel mivel tulságosan átereszti a magas hangokat is!!!
(#) shalafi66 válasza cimopata hozzászólására (») Jún 15, 2008
Vagy lehet készen kapni fazék-ferrites tekercseket.
(#) cimopata hozzászólása Jún 15, 2008
Hát, jah. 10mH
Használj ferritet, megfelelő légréssel.
Ferrit azért jó mert megnöveli a relatív permeabilitást, ami kevesebb menetet=>kevesebb huzalt=>kisebb Rdc-t eredményez.
Légrés meg azért kell mer különben telítődne a vas és betorzítana a dübörgés.
(#) shalafi66 válasza viktorka0011 hozzászólására (») Jún 15, 2008
Akkora induktuvutást nem biztos hogy jó ötlet megtekerni kézzel, ami egy 8 ohmon 100Hz-nél vágó aluláteresztő szűrőhöz kell, kb 10mH fölötti értéknek saccolom....
(#) djyuri válasza danny333 hozzászólására (») Jún 14, 2008
Mint ahogy aflmor kollégánk is mondotta,jó hozzá bármilyen. Csak a 4ohm stimmeljen.
amire 100/200W rá van írva,annak elégnek kell lennie.

Ha egy pici lehetőséged van választani,akkor ezek legyenek a vágások 800-1500Hz/6000-7000Hz(ez utóbbi függően a közép tulajdonságaitól. Pl,ha papír tölcséres,akkor jobban bírják az alacsonyabb vágást. De ha pillés,akkor 2Khz alattit ne kapjon,mert "zörögni fog".
Piezó meg igénytelen....ahol nincs közép a hangfalban,ott neki betesznek egy 4-10mikrós bipoláris kondit és kész
(#) viktorka0011 válasza Ruzsy hozzászólására (») Jún 11, 2008
Nézd meg ezt!!!http:
//web.t-online.hu/whiteful1545/crossover2.htm
(#) Thomas10100 válasza viktorka0011 hozzászólására (») Jún 11, 2008
Hali!

Zománcozott rezet itt tudsz venni: Bővebben: Link

Postáznak is, árlistát le lehet tölteni.(Ami txt és át kell irni zip-re). 0.1kg a minimális mennyiség amit eladnak.

2100Ft körül van 1 kg
(#) viktorka0011 válasza xray hozzászólására (») Jún 11, 2008
Még lenne egy kérdésem mégpedig az hogy holt tudok venni tekercseléshez huzalt,vagy link-rá
Előrre is kőszőnőm a segítséget!
(#) xray válasza viktorka0011 hozzászólására (») Jún 10, 2008
Nincs mit!
(#) viktorka0011 válasza xray hozzászólására (») Jún 10, 2008
Kőszőmszépen nagyon jó oldal sokat segitetél!!!!!
(#) djzorro hozzászólása Jún 10, 2008
akkor tud valaki ajánlani valamit?
Értem.
Akkor viszont et az oldalt tom neked ajánlani -> White Fül
Sok sikert az építéshez.
(#) viktorka0011 válasza xray hozzászólására (») Jún 10, 2008
tudom hogy lehet kapni és nem is drága de meg szeretném csinálni mert érdekel!
Hi!
Sztem vedd meg EZT!
Jobban jársz sztem vele mint h csinálj egyet.
Am meg kell hozzá egy tekercs meg egy bipoláris kondi!
(#) viktorka0011 hozzászólása Jún 10, 2008
Sziasztok!
Segitséget kérnék!
egyutas hangváltot szeretnék készíteni mely 50-100hz
műkődne ehhez kellene nekem egy kapcsolási rajz és (mik kellenek hozzá pontosan)
(#) shalafi66 válasza djzorro hozzászólására (») Jún 3, 2008
"Xmax: 4cm (4mm volt megadva szerintem elírták)"
Az a 4cm talán pp mechanikai, az Xmax inkább elfogadható +-4mm-nek.

Ennyi adatból sajnos nem lehet normális váltót méretezni, csak hasraütésszerűt. A pontos megoldáshoz méregetni kéne. Nem is keveset.
Következő: »»   125 / 133
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem