Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Ertem. Milyen vastag drot kell ahhoz hogy birjon 600-800 wattot, es milyen kondik?
Ezt már nem tudom, de azt igen h a somogyinál a 300as mélyhangváltóba 50v-os a kondi és kinyílik. Azóta nincs a ládámba mélyhangváltó.
Valamint attól s hogy esetleg a tekercs vasmagja mikor telítődik. De ez ritkábban fordul elő.
Meg attól hogy hány voltosak benne a kondik.
Sziasztok.
Mitol fugg az hogy a hangvalto mennyi wattot bir? A tekercseken levo drot vastagsagatol?
hello!! nekem egy 8ohmos 3utas 2-300W-os hangváltó terve kéne ha megoldható hogy a magas-közép 8ohmos de a mély 4ohmos
vagy vesz egy ismert induktivitású tekercset.
még mindig.
Amikor megveszed a boltban a ferritet, rá van írva hogy mekkora az Al értéke. Lehet pár száz és több ezer.
L=Al*n^2 Ebből a képletből könnyedén kiszámolhatod a szükséges induktivítást. Alacsony frekin amit átenged a tekercs nem lesz rajta eső feszültég. Viszont a vágási freki felett a bemenőfeszültség nagy része a tekercsen fog esni. Ez gerjeszteni fogja a vasmagot, és ha kevés a menetszám akkor azt telítésbe is viszi. Mivel B=(10000*Utekercs)/(4,44*n*f*Ae) értelemszerűen a telítést több menet felhasználásával kell meggátolni. Viszont ekkor túlságosan nagy lenne az induktivításunk értéke. Éppen ezért csökkentjük a vasmag AL értékét, méghozzá légréssel. Lehet akár légréses magot is venni, de az is jó ha beteszünk a ferrit illesztési pontjai közé papírlapot. Minél vastagabb a papírlap, annál nagyobb légrést képvisel és annál kisebb lesz az AL érték. Tehát ez a házikészítésű ferrites hangváltó akkor kivitelezhető, ha van otthon induktivításmérő, vagy egy szkóp.
Jo,de ferit magos tekercshez van progi amivel lehet számítani vagy hogy tudom számolní
Helósztok
Én egy laikus vagyok ilyen téren, és van egy házilag öszerakot mnc hangfalam de viszont a hangváltó ami most van hozzá az csak olyan amit találtam itthon és elég csúnyán szól vele ,de most szeretnék venni hozzá egy tiszteségeset mert az öszerakáshozz nem értek a hangszóró:http://mnc.hu/index.php?tld=hu&page=product_table&category=car&product=03_08_Sunflower itt található a 10"-os hangváltók vagy keresztváltók vagy mik elvileg itt vannak hozzá:http://mnc.hu/index.php?tld=hu&page=product_table&category=accessories&product=01_02_X-Over ha valaki hozzá értő meg mondaná hogy milyet érdemes hozzá venni vagy tudna ajánlani vallamit konkrétan ami csak a mélyet nyomja azt nagyon meg köszöném előre is kösz
HY
jaaa...passzívan szeretnél maradni? Arra egy progit tudok adni.... Bővebben: Link Szerintemmaradj az aktívnál...kisebb a veszteség és szerintem könnyebb megcsinálni,mint tekercselni hangváltót. de arra is adok egy képet: Bővebben: Link2
Ez egy aktiv hangválto nekem nem az kellet volna de lehet hogy megépítem elég jonak tűnik!
kőszi
Sziasztok kellene nekem egy subválto(alulátersztő)kapcsolási rajza olyan 100 Hz-nél kéne vágjon
4ohm-os hangszorora!(Milyen kondi és,tekercs vagy ellenállás kell ehhez)! Probáltam az iTTenit megépiteni nem sok sikerrrel mivel tulságosan átereszti a magas hangokat is!!! A segítséget előre is kőszőnőm!!!!
Sziasztok kellene nekem egy subválto(alulátersztő)kapcsolási rajza olyan 100 Hz-nél kéne vágjon
4ohm-os hangszorora!(Milyen kondi és,tekercs vagy ellenállás kell ehhez)! Probáltam az ITTenit megépiteni nem sok sikerrrel mivel tulságosan átereszti a magas hangokat is!!! A segítséget előre is kőszőnőm!!!! Vagy lehet készen kapni fazék-ferrites tekercseket.
Hát, jah. 10mH
Használj ferritet, megfelelő légréssel. Ferrit azért jó mert megnöveli a relatív permeabilitást, ami kevesebb menetet=>kevesebb huzalt=>kisebb Rdc-t eredményez. Légrés meg azért kell mer különben telítődne a vas és betorzítana a dübörgés.
Akkora induktuvutást nem biztos hogy jó ötlet megtekerni kézzel, ami egy 8 ohmon 100Hz-nél vágó aluláteresztő szűrőhöz kell, kb 10mH fölötti értéknek saccolom....
Mint ahogy aflmor kollégánk is mondotta,jó hozzá bármilyen. Csak a 4ohm stimmeljen.
amire 100/200W rá van írva,annak elégnek kell lennie. Ha egy pici lehetőséged van választani,akkor ezek legyenek a vágások 800-1500Hz/6000-7000Hz(ez utóbbi függően a közép tulajdonságaitól. Pl,ha papír tölcséres,akkor jobban bírják az alacsonyabb vágást. De ha pillés,akkor 2Khz alattit ne kapjon,mert "zörögni fog". Piezó meg igénytelen....ahol nincs közép a hangfalban,ott neki betesznek egy 4-10mikrós bipoláris kondit és kész
Nézd meg ezt!!!http:
//web.t-online.hu/whiteful1545/crossover2.htm
Hali!
Zománcozott rezet itt tudsz venni: Bővebben: Link Postáznak is, árlistát le lehet tölteni.(Ami txt és át kell irni zip-re). 0.1kg a minimális mennyiség amit eladnak. 2100Ft körül van 1 kg
Még lenne egy kérdésem mégpedig az hogy holt tudok venni tekercseléshez huzalt,vagy link-rá
Előrre is kőszőnőm a segítséget!
Nincs mit!
Kőszőmszépen nagyon jó oldal sokat segitetél!!!!!
tudom hogy lehet kapni és nem is drága de meg szeretném csinálni mert érdekel!
Hi!
Sztem vedd meg EZT! Jobban jársz sztem vele mint h csinálj egyet. Am meg kell hozzá egy tekercs meg egy bipoláris kondi!
Sziasztok!
Segitséget kérnék! egyutas hangváltot szeretnék készíteni mely 50-100hz műkődne ehhez kellene nekem egy kapcsolási rajz és (mik kellenek hozzá pontosan) A segítséget előre is kőszőnőm!!!!
"Xmax: 4cm (4mm volt megadva szerintem elírták)"
Az a 4cm talán pp mechanikai, az Xmax inkább elfogadható +-4mm-nek. Ennyi adatból sajnos nem lehet normális váltót méretezni, csak hasraütésszerűt. A pontos megoldáshoz méregetni kéne. Nem is keveset. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

még mindig.
Vagy lehet készen kapni fazék-ferrites tekercseket.