Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Szia!
Engem is érdekel a téma, ezért rákerestem a neten. Az Elliott Sound Products c. oldalon van fent 2-3 utas hangváltóról rajz és leírás, sajnos arról,h 4 v. 8 ohmosak nincs utalás. Szerintem inkább vásároljál, de ha van szabad kapacitásod, akkor hajrá !
ehez tudnátok hangváltot ajánlani elöreis köszi a segitséget jo nekem ha készen is van csak jo legyen.
Mély: Big Bull enroute 380mm: Music power: 700W Sinus power: 350W Impedance: 4ohm Freq. response: 25-2kHz Magnet weight: 85Oz Voice colle 3" Voice colle materic: AL Rdc: 3,7ohm Xmax: 4cm (4mm volt megadva szerintem elírták) Sd: 735cm2 Fs: 25Hz Spl: 92db Mms: 105,2gr Qms:2,55 Qes: 0,73 Qts: 0,57 Vas: 327,8L Bl: 9,7 Rms: 7,3Kg/s Cms: 0,3mm/N Le: 0,5mH Outside dimension: 388mm Mounting widht: 371mm Mounting deep: 18,6cm Magas: Frekvencia: 2kHz-20kHz Teljesítmény: 150/300 W Impedancia: 8 ohm Mágnes: 5 oz Közép: Kónuszos középsugárzó 8 Ω Visaton CMC 12 HiFi Műszaki adatok Szinus: 80 W Max. terhelhetőség (zenei): 100 W Impedancia: 8 Ω Hangnyomás: 85 dB Frekvenciatartomány: 400 - 10 000 Hz Rezonanciafrekvencia: 600 Hz
Van egy 500W-s(8ohm) Reflex Mega mélyládám.Ehhez szeretnék hangváltot szerkeszteni.Milyen vastag rézhuzal kell és hány soros legyen a tekercs?
Ez nem volt konkrét, bocsánat! Az első kapcsolásra gondoltam. De nem csak pont ennek a hangváltónak az "átalakítására" gondoltam, hanem egyáltalán lehet-e készíteni aktív hangváltót elektroncsőből? Vagy érdeklődjek a Csöves erősítő készítése topic-ban?
Idézet: Melyiket is? „Ezt a kapcsolást”
Ezt a kapcsolást megépítettem már, nekem nagyon jól szuperált! :yes: És mazoista ürge lévén: lehet ilyen aktív hangváltót elektroncsővel készíteni?
Hello!
Szeretnék egy kétutas hangváltót csinálni.Erről a hangváltóról lenne szó. A képleteket értem csak azt nem tudom hogy a Frekinek mit kell behelyettesíteni ? A hangszóró adatai megvannak hogy hol kéne vágnia ide az a freki kell amit akarok hogy átfogjon?
Sok helyen leírták már, keress, olvass.
Lamalas, mérés nélkül úgysem megy tökéletesen. De itt eleve nem a tökéletes a cél. Amint a magashszből (piezo) is látod. A körülbelüli megoldás is megfelel. Sokkal inkább mint bármilyen uni váltó. A hangszórókhoz, értékükhöz tökéletesen megfelel, mondhatni optimális lesz....
Ha valami értékelhető eredmény volna a cél, akkor az összes hangszórót cserélni kellene első körben. Megérthetnéd te is, hogy tudni kell különbséget tenni, nem mindig a mérés és hónapokig tartó tervezés az egyetlen jó megoldás.
SAL HV 623
• max. 200 W • keresztezési frekvencia: 700 / 5.000 Hz • levágási meredekség: 6 dB / oktáv Valaki felvilágosíthatna,h mi a levágási meredekség,ill.keresztezési freki.
Milyen adatra lenne még szükség Lamalas?
pl:doboz méret
A piezó hangsugárzók nem adnak tiszta magas hangokat szted?
Ennyi adatbol meg mindig nem fog menni egy optimalis valto tervezes. De ahogy latom nem tulsagosan erdekel teged amiket irok szoval asszem mindegy is. Majd shalafi kitalal neked egy jo valtot ...
A közép hangszóróról az ohm számon kívül mást nem tudok megadni.
Ezt még a régi orion hangfalamból mentettem át(HS 280-as ból) nem tudom h ismered-e.. Idézet: „,tiszta hangzású hangváltót szeretnék” hangváltót még, nem hallottam szólni piezo és a tiszta hang? biztos?
Ehhez a konfighoz uni váltó sosem lesz jó. derítsd ki milyen a közép aztán majd valamit megpróbálok kitalálni....
Hangosításhoz kellene,a lényeg hogy tisztán szóljon..
A magas sugárzó egy piezó asszem 2000-20000Hz,a közép 4-ohm körüli nem tudom hány HZ-tartományú,a mély egy 30-as 4ohm-os,25Hz-3,1KHZ( Big bull MNC) Ha tudsz vmilyen jó minőségű hangváltót légyszi írd + !! thx
nem a legjobb alkatrészekből van, de kérdés, hogy mihez kell?
Azt + hol olvastad h profi
Csak tapasztaltabb vagyok semmi több,de ami késik... Néha olyan jó benézni ide.... kicsit felviditjátok az embert... 1. Idézet: Abban profi?„Ezen a téren még tapasztalatlan vagyok,a mélyládákkal ellentétben” erre: 2. Idézet: A mélyládáknál (gondolom) elhanyagolható tulajdonság.„Átvitel +hasonlók nekem héber” ...na ezért él meg kishazánkban a sok hulladékot forgalmazó :yes:
Nnna. Ehez a "kisegyütteshez" szinte bármilyen "univerzális" hangváltó megfelel, de egy méretezett spécivel sem lesz hallható különbség. Nem azon fog múlani a "tiszta hangzás" :yes:
Ez a legjobb: Idézet: „mély ... 25Hz-3,1KHZ” Gondolom, nyilegyenes átvitellel....
A magas sugárzó egy piezó asszem 2000-20000Hz,a közép 4-ohm körüli nem tudom hány HZ-tartományú,a mély egy 30-as 4ohm-os,25Hz-3,1KHZ( Big bull MNC)
Idézet: Pl; 100/1000/1000 Hz.... Most jobb? „de milyen legyen a keresztezési frekvencia stb..” Honnan a ba'natbo'l tudna' megmondani ba'rki is, amig azt sem tudni, milyen hangszo'ro'hoz kell
Az aktív hangváltó lényege, hogy (amit én építettem) integrált áramkörrel illetve a köré épített szelektív hálózattal (RC) meredek vágású szűrőket képzünk (az én esetemben három), ezeknek a kimeneteit vezetjük egy-egy végerősítőre! És ebből következik, hogy miért nem ezt alkalmazzák gyakrabban. Mert maga a váltó kijön 1500-2000 Ft-ból de ehhez még három (vagy több) végerősítőt kell csatlakoztatni, melyeknek darabja 1500-tól indul (persze tipusa válogatja). Amit én szerettem volna összerakni, az csak az elektronikai cuccokkal került volna cirka 12000-be
Szóval aki vájtfülű és a pénztárcája is engedi, az bátran foglalkozzon ezzel a módszerrel!
Nem hallottam még aktív hangváltóról.
Mi a különbség az aktív és a passzív hangváltó között? Kb.: milyen összegből sikerült összeraknod az akt.hangváltódat?
HV 623 ill.HV318-as hangváltóval érdemes-e foglalkoznom?
Alsó vagy közép kateóriás hangváltónak számít,kinek mi a tapasztalata?
Nem tudom mennyire szeretnél költekezni, de ajánlom az aktív hangváltókat, ha valóban tiszta hangzást szeretnél elérni! Én építettem egy háromutas aktív váltót és én meg voltam vele elégedve. Igaz én csak próba erejére dobtam össze, hogy mire is képes, de akkor nem volt pénzem egy sztereo rendszer kiépítésére, azóta meg időm nem volt
Epp errol irtam az elobb ...
Anelkul, hogy nem is tudjuk milyen hangsugarzoid vannak, milyen hangszorokkal semmit nem lehet mondani. De meg ugy sem sokat ha ezek ismertek. Merni kellene hozza, hogy megfelelo valtot lehessen tervezni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

!
csak kérdés volt...
Szóval aki vájtfülű és a pénztárcája is engedi, az bátran foglalkozzon ezzel a módszerrel!