Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Függvény generátorral kapcsolgattam 50Hz-es szinusz hullámba az akksit, akkor már a glimm folyamatosan világított de hamarosan megdöglött az inverter, gondolom az IC adta meg magát!
![]() Nem értem az 50 A biztis dolgot!!! Sorry
Szia!
1-2 ohm különbség nem számít,ugyanis egymás tetejére van tekerve a 2db 12v-os tekercs,ezért van néhány méter különbség a tekercsek hossza közt. Két dologra gondolok,az egyik,hogy nem jól kötötted be a trafót,a másik pedig hogy nem jó frekin működik az inverter.Természetesen 50Hz-nek kell lennie. A trafó búgása természetes is lehet,attól függ hogy mennyire lazán készítették a tekercselést,illetve a vasmag is mozoghat ha nincs rendesen összeszorítva.
és ez a "trafóm" ... igen jól hegeszt bevont elektródával: "trafóm"
vendégeim jöttek, majd pontosítok de egyértelműen ez a berendezés, tőlük vettem : HF Unit
Üdv!
Köszönöm a választ! Ez az UV csövet is be tudja gyújtani? Mert ami nekem van épített inverter, az egy sima csövet begyújt, de az UV-val nem tudott mit kezdeni.
2-3 db inverter vezérlőpaneljét -szervízből kerültek közvetítőkön keresztül hozzám és valami kemény lakkal van érhetöen lehúzva ,hogy még a páka sem ér sokat a trafókra is megfelel a kromofág-gondolom.
Köszönöm! /ez az "olasz"amit kitettem tegnap az egyik/
Olyan 200e-körül.
Amit már engedélyeztettek is. SMA inverterek azok még drágábbak. Keress rá Grid tie inverter.
Köszönöm válaszod, de mint említettem gyatra vagyok elektrotechnikából.
Elmondanád légyszi mi a hálózatra tápláló inverter ismérve, meg egyáltalán mi különbség van a két fajta között? Meg az is érdekelne, hogy a hálózatra tápláló típust, amellet, hogy "táplál a hálózatra" -lehet használni a háztartás energetikájában? - Vagy csak kimondottan hálózatra táplál? Előre is köszi a választ.
A multkorába meggyőztél arról, hogy nincs értelme a generátor feszültség szabályzásának, mert azt egy inverterrel könnyebb és olcsóbb elintézni. Most meg Te akarsz szabályozni. Az rendbe, hogy a gerjedést is biztosítani akarod, de írtad:
..a kimeneti feszültség éppen ne emelkedjen, azaz egyensúlyban legyen a fogyasztással, …. Főleg fűtés és akku töltés esetén én inkább azt szeretném, ha a szabályzás azt csinálná, hogy a generátor a fogyasztó fele mindig a szélsebességnek megfelelő teljesítményt adja le. Ez szerintem most nem megoldott a mi szintünkön.. Ez csak egy gondolat a szabályzáshoz, én a generátor-fogyasztó kapcsolata miatt akartam a szabályzást, aminek első lépése a szabályozható generátor is lehet. (de az inverter is adhatja a megoldást).
Az inverternek nem saját frekvenciája van, hanem illeszti magát az aktuális hálózathoz.... annyira, hogy ha a hálózati feszültség megszűnik, az inverter is megszünteti a feltáplálást. Ezt még a nem tanúsított minőségűek is így teszik. Szóval ez semmiképpen nem lehet probléma. Az összes többi pedig szerződés kérdése, amit vállalsz, azt bizony számon kérhetik.
A szinkronból kiesni pedig elég nehéz ügy, (nagyon barátságtalan körülményeket jelentene az elektronikának) forgógéppel pedig szinte lehetetlen is.
Helló! köszi a választ! Van köze a meleghez. Pont most szedtem szét. Mérek a inverter tápjánál, hogy meg a van a feszkó mikor leál a fénycső.
Sziasztok!
Végigolvasva a fórumot, tényleg azt gondolom, hogy amennyiért lámpahibás projektort lehet kapni ma, nemigen érdemes próbálkozni az építéssel, mert ugyanazt a minőséget és fényerőt, mint a gyáriak tudnak (ráadásul még hasonló méretben, és fogyasztásban), nemigen lehet lepipálni. Ugyanakkor nekem is voltak eletronikai projektjeim, amik drágábbak voltak, mint a gyári, de ezeket legalább én csináltam. Na most is ez van! Felelkette érdelődésemet a dolog. Van egy Goldstar 12,1", 800*600, TFT LCD-m (LP121-S1). Szalagkábel hiba miatt jött, laptoppal együtt (néha ment, láttam működni), tehát elvileg jó. A laptopalap közben ajándék lett, de ez maradt. Én nem tudom vezérelni, a háttér inverter is elkallódott, de a kijelző karcmentes. Ha valakit érdekel, egy írásvetítő FERNSEL lencséért cserealap. BOCSI A HOSZZÚ HOZZÁSZÓLÁSÉRT. Üdv: Zsolt
Erre nem nagyon gondoltam....Köszönöm szépen!
Viszont kissé megkavarodtam ... Most a kompakt fénycső gyújtója (ami , ha jól sejtem nagyfeszültséget gyárt, hogy átüsse a gázt) lesz kiegészítve izmosabb alkatrészekkel, így az IRF-ekkel és a PC táp legnagyobb trafójával? Sajnálom, ha sík vagyok....... :no: ![]() Huh sose késő módosítani egy hozzászólást! (: fénycső Gondolom valami hasonló/ ugyanilyen van a gyári cuccban is.
Azt gondolnám, hogy egy oszci nem más mint két, vagy 3 inverter, esetleg némi késleltetés(persze külső tagokkal, mint kondi és kristály)...
Inkább az a gyanúm, hogy belül minden órajelfüggően működik, de ennek ellentmond az, hogy vannak logikai kapuk, amiknek nincs órajel bemenete, valamint az, hogy lehet statikus hálózatokat is kialakítani. Sajnos nem látom még át kellően a teljes áramkört, ezért vannak még fekete foltok(dögivel). Ez teljesen más világ...
Szerintem a PC táp is ide tartozik. Mellékelek néhány képet. Jelenleg a szélerőművem állványa ott található, ahol a tájképen látható, de ha felvinném oda, ahol álltam amikor fényképeztem, már a terület is nyitottabb és 4-5 méterrel magasabban lenne. De, legalább 50 méterrel távolabb. 700 ford/min testvérek között is 11- 12 ford/ sec. Ez, ahogy olvasgattam, elérhető. Könnyen indul a generátor, mert csak egy adott fordulatnál gerjed be. A szélkerék felpörgött, a generátor begerjedt és már termeli is a 220 volt egyenáramot. Két rézvezetéken, mint régen a telefonhuzal már a lakásnál a 220 volt, minimális veszteséggel. Ekkor lép üzembe a PC táp. Termeli nekem a +3,3 +-5 és+- 12 voltot, de egyiket sem használhatom akku töltésre, mert oda 14,4 volt a jó. Ennyi munka után már legyen jó. Tudom én, hogy a PC táp árammal működik, de mi hajtja? A kimenő feszültségeket tranzisztor, ic stb. stabilizálja? Köthető – e sorosan, valahogy a 12 volt az 5 - tel és a – 3 volttal? Esetleg egy Zener dióda kicserélésével feljebb piszkálható valamelyik kimenetnek a feszültsége? Na erre kellene nekem a kapcsolási rajz, de azt veszem észre, hogy hét lakat alatt őrzik. Talán így a helyes? Nem tudom. Az én helyzetemben az inverter nem szükséges, bár van egy félig készen. Két 2N3055 – ös tranzisztorral, egy 4047 -es ic – vel, meg még néhány alkatrész. Az elődje működésbe tudta hozni a cinező pisztolyt.
A PC táp a 876740 hozzászólással indúlt, hogy: …szélerőművem termeljen is valamit….220 V, 250 W, 700 ford/min egyenáramú dinamó….PC táp…..ezzel a módszerrel az akkumulátor konyhakész áramot kap majd.
Ez a PC táp talán mégsem lesz olyan, mint a szélgépekhez használt inverter. Egyáltalán van értelme a vázolt kapcsolást kialakítani? Én a PC tápot nem ismerem.
Szerintem a kalickáktól meg kell válni,gerjesztett vagy állandó mágnesű lesz,mindkettőnek van előnye és hátránya is.A gerjesztett jól szabályozható,de a savonius túl nagy szélben eleve korlátozza a fordulatot és nem lép ki az inverter szabályzási tartományából.Egyébként az aszinkron átalakításról a 274. oldalon szép próbálkozások vannak képekkel.
Pontokba szedném, hogy az általad ajánlott megoldás miért nem tetszik:
1.a 220 voltos egyenáramú generátor már adott, nem kell elkészíteni; 2.az akku, inverter, töltésszabályzó nagyobb biztonságban van otthon, és még bódéra sem kell költeni; 3.a 8 erű kábel bizonyára drágább, mit a két erű, de a nyolc érből azért kettő erősebb kellene legyen, amin lejön a 220 volt; 4.a megérkezett 220 volt egyenáramot egy PC táp konvertálja, egyenirányítja, diverzifikálja és stabilizálja, csak kapjak valahonnan egy kapcsolási rajzot az átalakításhoz. Már írtál a fórumban a rendszeredről. Felvetődött bennem egy kérdés. A te rendszered kombinált, szélerőmű és napelem. A napelemek is távol vannak a házadtól, a szélgenerátor közelében? Nem akarom ellop(at)ni, pusztán csak kíváncsiság.
Ilyen estben a legjobb megoldás ha a szgenerátor torony tövébe egy kissebb bodét teszel,amibe berakod az akku(kat),töltésszabályozot,invertert,és onnan aztán már a ,,,kész,,, 220 voltot hozod le.Egy,valamilyen olcsobb,8 erü,UTP kábellel pedig megoldhatod a táv ellenörzést is.(töltésszint,inverter ki-be kaocsolás,stb)Mivel az én rendszerem is elég messze van a házamtol,ezt a megoldást alkalmaztam.
Sziasztok! Van nekem egy LG26lc2R-ZJ tv-m. Az neki a nagy baja, hogy a háttérvilágítás kb 5s. után lekapcsol. A vezérlésen ha feszt mérek, nem látok változást, A tápban volt két púpos kondi, jó nagy esr-el, azt cseréltem, előtte kb 3 s. volt az idő. Az egyik inverteren van egy led, a kondi csere előtt nem világított, utána igen, de szépen lassan elhalványul. Ha a tápot mérem nem látok csökkenést. Eddig csak laptopot jívítottam, ott inverter, esetleg fet csere segített, itt viszont két inverter van, és a csőhöz csak 1-1 vezeték megy mindkettőből, nem találkoztam még ilyennel. Merre induljak?
A segítséget köszönöm előre is!
Nekem is az a problémám, hogy az inverterem 14 és 28V határok között dolgozik. Ha túllépi a 28V-ot, akkor az inverter lekapcsol, és a rendszer képes túlpörögni. Vagy feszültséget, vagy fordulatot kellene érzékelni, és aszerint bekapcsolni a műterhelést. A fordulatszámlálót meg lehetne működtetni a lejövő váltóáram frekvenciájával.
Nem voltam egyértelmű a beszélgetésünk elején, amikor a táp panel átforrasztását írtam, mert a mai monitorokon a táp és inverter rész ugyan azon a panelon van általában.
Ahogy kiveszem, változott is a helyzet azóta, mert be se kapcsol a monitor. Ma már sajnos nem lesz időm, de holnap valamikor elküldöm majd a pontosítást. Addig nézd meg, hogy az inverter nélkül (képen baloldali függőleges panelen középső csati széthúzása), bekapcsol e a monitor és ad e képet (erről háttérvilágítás nélkül csak nagyon közelről nézve tudsz meggyőződni). Ha igen, akkor a két szélső csatlakozóból húzd ki a CCFL csövek csatlakozóit, majd -a hálózatból kihúzott tápvezetékkel- dugd össze újra az invertert és a logikai panelt(középső csati), majd kapcsold be a monitort, hogy mit csinál?
Sajnos nem ott lesz a gond, csak a fény törik meg a képen, itt egy közelebbi tiszta kép az inverter azon részéről.
Kipróbáltam igy szétszedve, bedugtam a monitort, és ahogy bedugom felvillan egy másodpercre a led, de semmi több. Az lenne a tuti ha ki tudnám próbálni másik táppal, de csak olyan sima trafóm van ami 18v-os és 6A azt nem hiszem hogy szeretné a monitor
Tegyél fel képet a komplett elektronikáról (táp+inverter+logikai panel) és küldd el légyszíves a képeket privátban is, mert a képhost-ról iszonyat lassan jön le.
Most kezdtem egy EP Systems Energi@130 inverter javításába. Nézegetve (#788916) Jackass képeit - rákérdeznék a nyákon lévő R10 és R11 értékére mivel az értékek a melegedés miatt nem leolvashatóak...Remélem tud valaki segíteni...
Írtál itt 400voltos inverteről is,meg tekerenytyűről ami a heggesztő áramát növeli...
Hogy is van ez
Fénycsőinverter panel is van: Bővebben: Link
Igen ezt ismerem.Mint mondtam nekem már van egy hagyományos,300W-os 24v két aksiba termel onnan egy 1600-as inverter 220v
![]() Aranyos de a turbulencia betesz neki,így sokkal kisebb a hatásfok ![]() Lehetne egy 10m-es oszlop de akkor rám szállnak. Van valakinek egy épkézláb ötlete szerinted ?
Mint emlitettem,nem értek ehhez a technikához
Van 2 darab kapcsi tranzisztor mje13009 tipus és ezek után jön a nagyfrekis kimenőtrafó az inverter ugye 12V-os és 150VA- max terhelésű sajnos,igy utólag megnézve,nem leoldott,hanem megsült az egész.A féloldali tranzisztor elégett,sajnos,igy be sem kapcsol,cserélhetem,ha még használni szeretném Viszont van egy zárt dobozos,ez 105VA-es.Ezt nem szeretném megölni,ezért kérdezem: -Alkalmasak ezek a halogén trafók arra hogy a kimenetét egyenirányitsam és állandó,teljes terhelés mellett üzemeltessem? Semmi kedvem egy PC tápot venni és vagy sikerül-vagy nem alapon 12-ot kivenni belőle |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Viszont kissé megkavarodtam ... Most a kompakt fénycső gyújtója (ami , ha jól sejtem nagyfeszültséget gyárt, hogy átüsse a gázt) lesz kiegészítve izmosabb alkatrészekkel, így az IRF-ekkel és a PC táp legnagyobb trafójával? Sajnálom, ha sík vagyok....... :no: