Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Szerintem meg nagyfrkis inverter hajtja és ezért lehet kissebb fajta is!
Itt van egy aktív hangváltó ami nagyon jó, itt legalul megtalálot a további kimenetet a 10cmes hangszórók erősítőjének és nemtom mekkora teljesítményű, de egy pc mélynnyomónak sztem ez elég és akkor nemkell inverter
A xenon-lámpáké "durvább" téma...
Itt egy egyszerűbb inverter megfelel, aztán közben fűtheted is a csövet , ahogy kell, de mértékkel... Nagyfrekivel jobb is a táplálás.
Javaslom még: elgondolkozni azon,hogy nyitott kollektoros-e,avagy van neki a kimeneten felhúzóellenállása?
Ez okozhatja esetleg,hogy a tranzisztoros inverter nem működik együtt az érzékelővel....
Lehet, h. nemed egy 3x380V AC / "1"x220 V AC-as (400V/230V-os) inverter kellene!?
Szeva Tom025!
Igazad van az-az URBAN elektronik által áttervezett QUAD405, a tranyói BD249C,és oldalanként kettő áramkör üzemel egy inverter segítségével,igaz így csak 8 Ohm.ig terhelhető,de oldalanként 400W-ot tud!!! (valamit valamiért) A FET-es pedig teljesen a rezós, de ha jobban megnézed az áramkört rájössz h. csak a meghajtófokozat Fet-es,a vége Full tranyós(8db/oldal) 2sk1058-2sk162,de a meghajtás elejében is van kettő, ezek:2sk170-esek. Ezzel az erősítővel lemehetsz nyugodtan 2 Ohm-ig,simán! Amúgy köszi szépen!
köszi,már képben vagyok.csak azt nem értem,hogy az 500W-os inverter készítésénél,polarizált van rajzolva.akkor,most ezt mindegy,hogy rakom be?
Üdv Mindenkinek!
Felületes keresésem miatt indítottam egy új témát "szélenergia" címen, de aztán ide irányítottak. Egy darabi eltartott míg végig olvastam nézegettem a fórumot! Nem hivatkozok senkire, csak egy két nyitott gondolatra reagálnék.. - a generátort nem ütköztetném ki körbefordulás ellen, hanem a generátort fixen az oszlopon rögzíteném függőleges tengellyel és áttétellel közvetíteném aforgást. (pl.: a lapátok meghajtanak egy tányérkereket aminek a fogazata meghajtja az erre merőleges tg-ű kisebb fogszámú fogaskereket ami agenerátorhoz kapcsolódik Mint a differenciálműben) Így megvan az irányváltás ill. az áttétel is. - a vihar elleni védelemnek több megoldást is olvastam, ilyen ami elég ötletes, magas fordulatszám esetén ki kellene fordítani szél irányából, a másik a lapátok tengely körül elfodíthatóak amit rugó tart vissza. Túl nagy lapátnyomás esetén a lapát széllel bezárt szöge csökken, mert a rugó ellenében elcsavarodik, így a forgatónyomaték is csökken - A mechanikus áttétel egyik feltétele, a lapátok nagy felülete, így azok kis fordulaton is nagy erőt tudnak leadni, illetve a generátor is megkapja a szükséges fordulatut -A generátor nagyobb gerjesztése is fékezi a lapátokat bizonyos határok között - A termelt energia hasznosítása: nem minden esetben az energiát kell a fogyasztókhoz igazítani, hanem a fogyasztót az energiaforráshoz (persze ez nem mindig lehetséges)Bővebben: Linkinverterledlámpa egyenlőre ennyi! Üdv mindenkinek!
Sziasztok!Villanypásztorral én is foglalkozok,de kielégítő eredmenyt nemtudtam produkálni!Azonban azRT-ben megjelent tirisztorosgyujtás elvét felhasználva megszakító helyett egyszerű gyujtókörrel jó erdményt lehetne elérni.Azt jó eredménnyel megépítettem akkor és ledaraboltkörmű gyertyával tökéletesen járt a motor, a gázelemző kiválló értékeket mutatott! a primérrel felmentem 800V-ig,a szekundert fordulaton a gyujtásvizsgálószkóp 50KV-os méréshetárba állítva sem fért a képernyőre!Izoláció szempontjából is a legjobb megoldás lenne.Az inverter a RT-ben egy Trakisz kistrafóval,555-el és egy bd-tranyóvolt,+4db 007-es diófa volt.Sajnos Költözés miatt nemtaláltam még meg az évkönyvet.Talán itt valakinek kéznél van! Üdvözlettel!
igen de az inverter ötletet kilöttem mert a laptop töltöm felvesz majd 400W-ot és lead 65-öt akkora a veszteség hogy nem éri meg
Van egy uv neonom /gépmoddinghoz vettem és végül nem lett beépítve/ azzal gyönyörűen világít a szövegkiemelő a sötétben. Próbáltam lefényképezni, de a képen csak egy fényes folt látszik, azt meg nem rakom fel. Ha sikerülne ezzel is stroboszkóp hatást elérnem akkor szebben meg lehetne oldani, mint ledekkel.
/cső + inverter 1600Ft volt/
őőő nem egészen. mivel ha a másiknál a pozitívat kötöd a az erősítő földjére akkor az a mégfok nemfog valójában jelet kapni. inverter kell hozzá, ami 180 fok fázist fordít a hidaláshoz.
Hello! Csak néhány kérdésedre tudok pontosan válaszolni
--Hol lehet beszerezni az említett mikrovezérlőt? Egy elektronikai alkatrészboltban vásárolható ill megrendelhető --Miként lehet levenni a jelet egy digitális tolómérőről? Olyat kell szerezni, amelyen van adatkimeneti csatlakozó Data, Clock nem TTL szinten hozzáférhető s kissé rendhagyó módon dekódolható a méret. --Milyen IC az U4 és az U5? 1413 nem sokat mond néhány prefix-szel sem, rajzjeléből itélve inverter, amely alkalmazásából itélve nagy áram (1-2A) leadására képes --Milyen PC-s szoftverrel van vezérelve ez a készülék? A cikkben le kell írva lennie, szerintem "speciális" csak ehhez való. --Mire kell ügyelni az összeszerelésnél? Számomra a varázsszavak: pontosság és merevség MC68HC908QY4: Ezt a mikrokontrollert nem ismerem, nem a legnépszerűbb típus, lehet, hogy nem lesz könnyű ezt és a hozzá való szoftvereket beszerezni. A "PIC" családhoz minden támogatást megkapsz, én ezért nem ajánlanám ezt a kapcsolást. Bár tetszik a tolómérős megoldás, profi rendszer. Én STEP-DIR rendszerű gépet építenék, de lehet, hogy le vagyok már maradva...
megoldható lenne én is azon gondolkodtam legvégső esetben mert drágák az inverter trafók... és nekem nem csak 1 ilyet kéne csinálnom a switcheim mennemk 48vdc rol meg a dslmodem is ... de a 2 pc-m nem pedig nekik is kéne mert serverek... egyik csak webserverem a másik a belső háló tartomány vezérlője 2db p3as szemét.... a másik hogy az a megoldás elég veszteséges is ... 230(töltö háló)-48dc-230-3,3 5 ,12..
hát bemenne kb 500W230v ki kb 480W48V onnan a 48v480W bol jönne kb 400VA!!!230v megint a tápok meg 2x250w ami nem igazán lenne jó főleg mire kijön a pcnek a tápfesz... enyi konverterrel kb 2kW -t kéne befektessek hogy minden stabilan menjen.. és völös lenne a több100W ot kibobni elfüteni.. bár télen hasznos ![]() valami marha nagy stabok kellenének amik viszik az alaplapokat.. a vinyok nem vesznek fel tul sokat ahoz 7812,7805 ha meg van fejelve egy tranyoval az is elég... de a deszkának nem tom mennyi kéne meg mi.
a rezonátor cső kb 1000 ft a hűtőcső kb 5000
a tükrök összesen kb 50,000 ft. A táp már nyűgösebb arra több alternativa is van. 40 W már éget az elegendő pl 20 mm plexi vágásához vagy falemezhez fémet nem vág. Csak "karcol" ahoz több kell. Egy 1500 w -s gépben hat darab csővan igy ha több csövet együttesen használsz, akkor nagyobb a teljesitmény is. Ez már 12 mm acéllemez vágásáshoz is elég !!! A teljesitmény a csőátmérő és a hossz függvénye! Ha valakit érdekel akkor csináljuk meg. Van gyári leirásom . A tükör beállításhoz is. Egy 50 w-s csőhöz Kb 1500 W betáplált teljesítmény kell. Ezt egy kis inverter simán megoldja.
Szia !
Ha más is van a panelon, de neked csak az inverter kell, akkor ha jól átnézed lehet el lehet vágni az invertereknél. (csak ha szerencséd van). Érdemes lenne látni egy kapcsolási rajzot ! A fénycső - hidegkatódsugár cső inkább. Üdv!
Szevasztok!!! Építettem egy PWM vezérlésű sorkimenő meghajtót. Az a gondom vele, hogy az áramkör egy része működik csak. Ha a végFET-eket nem teszem bele az áramkörbe, akkor hibátlanul működik. A 4 meghajtó tranzisztor után még van jel, de a FET-ek bekötése után már nincs. Tudna valaki segíteni, hogy mi lehet a gond????
(SUP85N06-05 -ös FET-eket használtam a Vishay jóvoltából, de nem megy IRF640-nel, és sima tranzisztorral sem) Bővebben: Link
Hali!
Számtech boltban dolgozom, ahol csomó cucc kerül kukasorsra, mindíg is sajnáltam ezeket csak úgy kidobni, annyi cucc van rajtuk, ami még jó lehet.... Szóval azért nyitottam ezt a topikot, hogy a hozzám hasonló emberkék ötleteket kapjanak, hogy mire és hogyan használhatják fel ezeket a használt alkatrészeket. Kezdeném is a dolgot: Van egy panelem, ami jobb napjain egy Neovo TFT/LCD monitor vezérlője volt. A monitor halála után kimentettem a panelt, és a megvilágító fénycsöveket. A panelen van 2 inverter, ezek hajtják meg a fénycsöveket (ez a rész működik). A kérdéesm, hogyan menthetem le csak ezt a részt, hogy mondjuk egy kapcsolóval vagy gombbal modding célra alkalmazzam a fénycsöveket? Csináltam pár makrót, hogy lássátok miről van szó. Köszi a segítséget!
Inkább így:
"A gyakorlatban az akkumulátor az odaírt Ah érték 1/20-ad résznyi áramával terhelhető pontosan 20 órán keresztül, és ekkor csökken a feszöltsége 10.5V-ra. Nem jelenti tehát azt, hogy az akkumulátort 1órán keresztül lehet a feltüntetett árammal terhelni, mint ahogy azt sem, hogy 1 amperes terhelést a feltüntetett érték szerinti órán keresztül képes leadni." Tapasztalati dolgok tőlem: Ugrás a "pc-tápból 12v-230v - os inverter" című topicra Plussz infó: Pl. mélyhűtőládát nem lehetett róla üzemeltetni, mert az indulóáram miatt mindig letiltott...holott a névleges teljesítmény alapján vígan kellett volna üzemeljen. Üdv Inhouse
Helló!
A kérdésem a következő: Van egy fogyasztóm, ami 220v-os és kb. 300W-ot vesz fel folyamatosan. Ezt szeretném 12v-ról üzemeltetni. Vajon ez mennyi idő alatt merít le mondjuk egy 55Ah-ás akksit? Mekkora manapság az inverterek hatásfoka? 80% körül? Mekkora inverter kellene?
Igazság szerint egy autóba akarom megépíteni első sorban, már az inverter meg van hozzá. Tranzisztorból melyiket vegyen a BD-t vagy TIP-et? Meg még egy kérdés hogy ehhez kell-e előerősítő?
Nekem is van itthon egy ilyen kondim de én a műhelybe használom, autós erősítők lepróbálásához, meg elég sok invertert építek és ahhoz nagyon jó. Van amikor kevés a táp.
Erről az autó hifis dologról nekem meg az a véleményem hogy sokkal jobban jár az ember ha az erősítőbe az inverter után kicseréli a kondikat, ezekbe az erősítőkbe nagy részt két darab 4700µF kondi van, volt amelyik be tettem 4db 10000µF kondit és sokkal többet ért mint a tápkondenzátor, csak ilyenkor kb évente cserélni kell a kondikat mert kiszáradnak a nagy frekvenciától!!!
Ha troidod csak 50VA én inkább 4ohmra törekednék, a 4ohmos hangszoró is kocsikba lett tulajdonkébben kitalálva mert inverter nélkül nemlehet nagyáramokat kiszedni viszont ha a hangszóró 4ohmos akkor nagyobb a teljesítmény elérhető.
Ez csak egy tipp de ha megvannak már az alkatrészek is akkor nemszólok bele....
JA!
Az áramkör védett a kettős vagy többgombos vezérléstől. ( Ezért kell az a sok dióda. ) Beállítható, h. melyik kimenet legyen aktív bekapcsolás ( RESETELÉS ) után. Ezt a nyomógombal párhuzamosan kötött NPN tranyóval lehet megtenni. Valamint ha kell, a kézi resetelés is megoldható. A megnyomott gomb eltárolódik a kimeneten egészen addig, amig egy másik gomb meg nem lett nyomva. (Elvileg,) Stabil, zavarmentes működést biztosít a 40106-os "Schmitt Trigger" bemenetű inverter. ...
GK generátort nem fogsz tudni használni erre a célra! Ha jobban megnézed az ékszíjat, csak akkor tölt(általában a fesszabályzó is bele van építve) ha megnő a fordulat. A másodpercenkénti kb 5 fordulat feletti sebességet csak egy áttétellel tudod elérni, de ez máris rontja a berendezés hatásfokát. Kisebb szép nem fogja tudni megmozdítani a tengelyt. A másik jelentős probléma a gerjesztés, de erre Te is rájöttél...
A megoldás egy dinamó lehet amelyhez nem kell gerjesztés és elég lehet egy 1:2 arányú áttétel a szélkerék tengelyére. Másik sarkalatos pont az inverter. Jó és spéci invertert nagyon nehéz építeni ami a váltóáramú oldalon nagyobb terhelésnél is jó hatásfokkal dolgozik. Általában a jó inverter kapcsolások nem publikusak. Ezzel lehet a legnagyobbat szívni és ez a legnagyobb buktató az egészben! Én is sokat foglalkoztam e témával, de sajnos nincs lehetőségem tornyot állítani a városunk közepén, viszont a napkollektor jól bevált és megy a "naplopás". Sok sikert a szélerőmű építéshez!
Ha kell valakinek, van egy fölös 6 KW -os szünetmentesem akksikkal együtt, vagy inverter, ha tetszik. Erőművészkedéshez is jó.
Szia!
Nézd meg a chiped adatlapját (vagy esetleg írd meg nekünk), hogy hol vannak a Timer1 oszcillátor lábai. Pl. fejből tudom, hogy 16F877-esnél a T1OSO (RC0=11) és a T1OSI (RC1=12). A programot tekintve a TMR1CS (clock source) bitet 1-re kell állítanod, hogy "extern" üzemmódban legyen. T1OSCEN is 1 kell hogy legyen, hogy menjen az inverter. Lényeges lehet még a szinkronizáló bit, amit T1SYNC-nek hívnak és invertált.
Meg egy par1..
2x 100w amp (aztmondjak STK alapu erosito modul, de en nemnagyon hiszm.. szerintem a kis jamcsik dobtak ossze az orszag fele jovet valamelyik halaszhajon.. De attol eltekintve meneget, csak meg nem volt kihajtva rendesen..Drotnelkuli mikrofon (mar regebben epitettem volt, na vajo miert?..) Kisse bummos a kicsike de muxik.. 500w inverter (egy 500w inverternek a szaggatoja, csak meg a tranyos reszre nem utotte az allam ![]() Fan cooler speed (ez egy cooler forgasi sebesseget kijelzo ketyere, amibol aze hianyzik az ice mert kellet mashova.., az ice melle egy 10 -es ledmodul jar..)
Hááát ha ennyire szretnél fejleszteni, szerintem probáld meg azt.... Van itt a forumtémák közt egy inverter kapcsolás 500W. ami ugy müködik hogy 50Hz-el megszaggatják a 12V-ot és ez belemegy egy hagyományos trafóba csak fordítva van bekötve ahol kijönne a 12 a trafón oda kötöd a megszaggatot 12V-ot és a 220V-os felén pedig ott a nagy villany amiröl járathatod a végfokokat hagyományosan is.....vagy számolgatsz egy kicsit és olyan trafót teszel az inverterbe aminek a szekundere nem 2*12V hanem mondjuk kétszer 36 akkor a primer oldalon kb 70Vlesz és a primernek is olyannak kéne lennie hogy van egy közepe a tekercsnek és azt már csak egyenirányitanod és pufferelni kell és 2*35-40V-ról simán megy a QVAD. Ez igy még elég nyers de kicsit utánna kell nézni simítgatni és szerintem összelehet hozni.
Hááát ennyi
Hazakerült a fényképezőgép, felrakom a képet az osztópanelról. A felső oldalon látható az utólag beépített 74HC14-es inverter.
Közben kiderítettem hogy a LF357-nek a sávszélessége 10×-es erősítésnél csökken le 4MHz-re. Ez eddig végülis jó lenne, de csak 5×-ös erősítésnek lesz szerintem jelölve, mivel a neminvertáló kapcsolás miatt alapból 2×-es az erősítés és azt nevezném 1× esnek.... |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Erről az autó hifis dologról nekem meg az a véleményem hogy sokkal jobban jár az ember ha az erősítőbe az