Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   6 / 12
(#) makrai attila válasza Orbán József hozzászólására (») Jún 21, 2015
Kedves Orbán József.
Nem azért nem válaszoltam mert bunkó vagyok, csak egyszerüen még nem kaptam semmilyen üzenetet a freemailomra.
Most néztem meg és üres.
Nem tudom mi lehet az oka.
Attis
(#) Orbán József válasza makrai attila hozzászólására (») Jún 21, 2015
Nem tudom, feltűnt-e, hogy írtam neked, valamint elküldtem a megadott mailcímedre egy linket, ahonnét letölthető egy szakkönyv, amit feltöltöttem.
Írjak nagybetűkkel...?

Egyébként szívesen.
(#) Geza46 hozzászólása Jún 21, 2015
Sziasztok!

Én is szeretném elkérni az összes szakirodalmat a villanymotorok tekercseléséről.
Mostanában füstölt el egy kisebb teljesítményű szivattyú és egy körfűrész motorom, voltam több tekercselőnél, de horror árakat mondtak, amennyiért már új gépeket lehet venni boltban garival...
Szeretném megjavítani saját magam őket, ha lehetséges, mert sokáig bírták a strapát és jó kis gépek voltak.

Köszönöm!
(#) makrai attila válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 21, 2015
Köszi köbzoli.
Kerestem így is de az a baj.hogy csak szövegek vannak a motorok működéséről meg hasonló dolgokról, de nekem az kellene,hogy hogyan lehet szétszedni/próbáltam de iszonyú babrás/
megtudni,hogy mennyi menetes,hogyan lehet letekerni egyben vagy külön-külön a résztekercseket meg ehez hasonló dolgok de bemutatva lépésről lépésre mint a dedósoknak.
De köszi a segítséget. Atis
(#) Orbán József válasza makrai attila hozzászólására (») Jún 20, 2015
Szia!
Nemsokára kapsz egy letöltő linket a Villamos forgógép tekercselő kiskáté címmel...
Egy igen jószívű embernek köszönheted, nem is értem, miért nincs még szobra valahol...olyan lovasra gondolnék...
Használd egészséggel.
(#) makrai attila válasza lacu hozzászólására (») Jún 19, 2015
Hali.
Egy kis kérésem lenne. Van -e valakinek olyan elektronikus könyve amelyből meg tudom tanulni a villanymotor tekercselést pl.hajdú mosógép,még a régi keverőtárcsás.
Próbáltam linket letölteni visszábról, de nem nyitja meg a gépem,vagy csak angolul hadovál valamit.Jó lenne ha valaki tudna segíteni.Egyébként vill.szer.vagyok de még ilyet nem csináltam.Ideje ezt is elkezdeni.
Köszönettel Attis.
(#) makrai attila válasza foxi63 hozzászólására (») Jún 19, 2015
Helló.
Köszi a tanácsot de nekem az lenne a lényeg,hogy megtanuljam a villanymotor tekercselését.Van rengeteg mosógép motorom ,régi keverőtárcsás és azokat kellene felújitami mert van hozzá minden és előbb vagy utóbb rá fognak fanyalodni a régi mosógépekre.
Ha tudnál olyan e.letöltést a tekercselésről szivesen venném.Kösz Attis
(#) mustangdc3 válasza granpa hozzászólására (») Márc 3, 2015
köszönöm! megnézem hátha sikerül.
(#) granpa válasza mustangdc3 hozzászólására (») Márc 2, 2015
Keress a kommutátornál elvált szálat. Ha ott nincs, akkor belül szakadt. Tekercselés.
(#) mustangdc3 hozzászólása Márc 2, 2015
Sziasztok
Lenne nekem egy kis motorom amit airsoft fegyverben használok,
sajnos nincs rajta semmilyen jelzés de szénkefés.
Üres járatban teker rendesen mig birja az akksi de terhelve már nem forog. Próbáltam új akksival is működtetni de ugyanaz azt csinálja. A szénkefe nem kopott.
Van valakinek esetleg tippje hogy kuka vagy lehet javítani?
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2015
(#) eyess válasza nagyapa01 hozzászólására (») Nov 25, 2014
Két dolgot segítség képen leírnék.
Az első , hogy mielőtt akárhogy is szétszedődne még jobban előtte meg kell mérni a tekercseket külön külön .A megható fokozat nem véletlenül égett meg. Ha bármely eltérés van a tekercsek közt ohm értékben , akkor minden bizonnyal , ha nem is égett meg teljesen , de menetzárlat keletkezhetett.

A másik dolog ha egyeznek a tekercsek , akkor még mindig ott van a rossz alkatrész cseréje .Ez amennyire látszik a műanyag részből kipattintható , illetve ragasztással felfogatott.A panelt óvatosan felfelé feszitgetve minden oldalról el kell , hogy mozduljon .Aztán , ha lejön akkor már cserélhetőek a rossz alkatrészek.

De , mert mindig van egy de, és ott marad a kérdés , hogy miért is ment tönkre ??? Az igazi ok más véleményem szerint.
(#) nagyapa01 válasza fecameca hozzászólására (») Nov 25, 2014
Ná vákuljak még. nemtom mit láttatok de elővettem a ékszerészkukkert, és lás csodát. IGAZATOK VAN. H SD2 alatta 822P feliratú valamibő, amiből 2 db van beépítve, mindkettő el van repedve! barnult lakk vagy más látható sérülés, általam nem felfedezhető. viszont szakszerűltlen szerelésér már kaptam 1-est 30évvel ezelőtt amikor az ifa hátsó hídját bontottam 10kg-os kalapácsal. bár ez most más kategória de nem szeretném elbarmolni mert mindtha préselva esetleg ragasztva lenne, mert sem a tekercset sem az alaplapot nem tudtam már kijjebb szerelni. lehet hogy valami célszerszámmal vagy kinyomóval, vagy csak rutinal sikerülne. de egyik sincs. Tehát kérem szépen valaki babrálja meg nekem, vagy szerezzen egy hasonlót. meg ér nekem a jó megoldás néhány ezer forintot. az oda vissza szállítás az én gondom. köszönettel.
(#) fecameca válasza nagyapa01 hozzászólására (») Nov 25, 2014
A leégés esetén meg lenne barnulva a huzalon a lakk, esetleg kormos is lenne, pedig ezt könnyebb megtekerni, mint a hozzá való elektronikát beszerezni. Az a repedt valami 2SD882 típusú japán NPN tranzisztor, esetleg BD 139-el jól helyettesíthető. Ez a jó hírem: lehet, hogy más nem is rossz benne, akkor néhányszor tíz forint, sajnos nem tudom, lehet-e még benne valami más is rossz, végig kellene mérni a többi alkatrészt is, de ha csak ezt cseréled, akkor is csak annyit veszítesz, hogy egy öngyújtó áráért füstöltél egyet, ha csak ez ment tönkre, akkor mondjuk már gyárilag is selejt volt.
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2014
(#) zoz11 válasza nagyapa01 hozzászólására (») Nov 25, 2014
Leégve ugyan nincsen, az biztos. de a panelon az a tranzisztor szerűség szépen végig van repedve...
(#) pixels válasza nagyapa01 hozzászólására (») Nov 25, 2014
leégés tünete egy jellegzetes égett lakk szag, és a tekercselésen is általában látható elfeketedett lakk szigetelés. Ez a motor tekercs a fényképezett szögekből épnek néz ki.
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2014
(#) nagyapa01 hozzászólása Nov 25, 2014
lehet hogy nincs leégve, bár a leégés tüneteit nem ismerem (ha csak nem az itteni bénázásom) de szaga van de nem látok semmit, bár nem tudom mit kéne nézzek? és azt hogy nézzem? valaki lát valamit, kérem segitsen. köszönöm.
(#) nagyapa01 hozzászólása Nov 25, 2014
van mége képem
(#) nagyapa01 válasza erbe hozzászólására (») Nov 25, 2014
na mondanám hogy értem , de még csak olvasgatom amiket írtál és a lexikonbol megpróbálom kiolvasni a szakszavakat. de nagyon köszönöm hogy segiteni próbáltok. Hát szétszedtem, legalábbis a kis zégergyűrűt már elhpatintottam valahová de ez a kép tárult elém. s megértettem hogy az egyik előző segitőmnek milyen igaza is volt.

IMG_0320.JPG

(#) erbe válasza nagyapa01 hozzászólására (») Nov 14, 2014
Alkatrészek
Eszerint lehet hozzá kefés motort is kapni és kefenélkülire átalakító készletet is. A sok madzag szerint a tied kefe nélküli. Ha egyszerű a kialakítása, sokkal könnyebb megtekercselni, mint a keféset. Ha szerencséd van, nem leégett, hanem csak leszakadt a szál. A vezérlést ellenőrizni kell, mert ha mégis leégett, akkor tranzisztor vagy FET is hibás lehet.
(#) nagyapa01 válasza erbe hozzászólására (») Nov 14, 2014
azzal kezdtem hogy rákerestem a neten "igloo kool mate 36" ez egy hűtőláda kocsiba 12 voltos de csak egy ventillátorban és egy hűtőborda külső és belső része. ha igy dugod be hűt, ha emigy dugodbe fűt. de nincs gázos kompresszor csak a borda és a ventillátor ami erre forog vagy arra, leszívja a lvegőt vagy ráfújja a levegőt a bordára. ennyi. gagyinak hangzik de állitólag akár 2fokra is lehűti bent a cuccot csak lassan. még nem tudtam kipróbálni. de holnap szétszedem a mocit és rkok fel képet. hátha tanulságos.
(#) erbe válasza nagyapa01 hozzászólására (») Nov 14, 2014
Ilyen méretű villanymotornál általában a megtekerés többe kerül, mint egy új.
A sok kivezetés miatt először is tudni kellene, hogy sima DC kefés motor jeladóval vagy léptető (szervo-) motor, esetleg BLDC,...
Mérete alapján régebbi magnó motorral kiváltható lenne. Léptetőmotor esetén nyomtató, nagyobb floppy motor. Furcsa a kétirányú járatás. Ill. inkább értelmetlen.
A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2014
(#) nagyapa01 válasza fecameca hozzászólására (») Nov 14, 2014
n nekem is ez volt az első gondolatom de mivel nem értek hozzá nem is tudom mit kéne keresnem. a méretét le tudom mérni de mivel mindkét irányba forognia kell és mindkét vége használatban van és fontos a tengely hossza is, tul sok az ismeretlen még ha a felfogatást meg is tudnám valahogy oldani. ezért gondoltam inkább hogy megtekercselem, vagy valaki aki már látott karón villanymotort. de itt a környékbe senki nem vállalta.
(#) fecameca válasza nagyapa01 hozzászólására (») Nov 13, 2014
Mivel ventilátorról van szó, nem olyan nagy tragédia, ha nem sikerül. Keresni kell valamit, ami oda befér. (Alaposabban alegondolva én ezt tenném, nálam utolsó megoldás lenne a tekerés.)
(#) nagyapa01 válasza fecameca hozzászólására (») Nov 12, 2014
Tisztelt fecameca. nagyon köszönöm a választ. én is igy gondoltam de! Most elég bátorságot adott hogy szétszedjem és megcsináljam magam. Nagyon köszönöm. ha * szólok. ha nem nemszólok de kösz mégegyszer.
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2014
(#) fecameca válasza nagyapa01 hozzászólására (») Nov 12, 2014
Üdv! Törpefeszültségű motort még nem olyan nehéz kézzel megtekerni, ugyanis a pólusonkénti menetszám 100 alatt van. Meg sem kell számolnod, csupán ugyanolyan vastag huzalból kell teletekerned. Sajnos nem tudom, melyik megyében laksz. Nem tudom, hogyan nézhet ki az a motor belülről, és hogyan lehet szétszedni? Ezek után, ha láttam a tekercselést, akkor is azt mondanám, ugyanolyanra kell tekerni, mint gyárilag volt. Eddig életemben 2 kismotort tekertem újra, egy panelfúrót, és egy hajszárítót (24V-os). Nem büdös, és forog, bár lehet, hogy tehetné gyorsabban. Ennyi gyakorlattal senkinek nem vállalok pénzért, bár közeli ismerősöknek szívesen segítek. Nem tudom, ennyi tanácstól lettél- e boldogabb, valószínűleg más se tud tbbet segíteni, ezért nem írtak.
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2014
(#) nagyapa01 hozzászólása Nov 11, 2014
Üdv!
Teljesen nem idevalóként kérek segítséget. Egy 12 voltos autós hűtőláda ventilátort kéne megtekercselni, vállalja valaki? Vagy ha nem, akkor hogyan kell?
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2014
(#) foxi63 válasza makrai attila hozzászólására (») Nov 10, 2014
Vegyél újat, nem éri meg lebontani, huzalt venni megtekercselni, tekercsfejet elkötni és impregnálni. Ezek után még maradt a kikopott csapágy,lötyögő kerekek,és csorba kés....
Gondolkozz el ezen... (Ha megsült, akkor a többi tekercs se százas, lebontani a többi sérülése nélkül szinte lehetetlen)
Aztán szigetelés vizsgálat?? A Gyárira meg van még 1 év gari is.
üdv.: Foxi
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2014
(#) makrai attila hozzászólása Máj 30, 2014
sziastok
volna egy kérdésem, mégpedig az,hogy fűnyiró mor tekercselésselkapcsolatban tud e valaki felvilágítást adni. kb.1100 w. leégett az egyik zekercs de még kiszedni is alig tudtam . nem tudom,hogy fért bele aba a kicsi vájatba? az állórészről van szó. előre is köszi a váéaszokat.
attis
(#) Alex2 hozzászólása Feb 19, 2014
Sziasztok!
El tudná küldeni valaki a Karl Wilkinson: Kis villamos motorok áttekercselése c. könyvet? A korábbi linkek nem működnek.
Köszönöm.
(#) Prome válasza _BiG_ hozzászólására (») Jan 11, 2014
Köszi neked is. Bocsi a nyavalygásért.
Következő: »»   6 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem