Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   83 / 97
(#) AMD hozzászólása Dec 30, 2011
Sziasztok!
Soros induktivitással jónak tűnik. Csak néha nem kapcsol fűtést. A baj az, hogy 250°C beállított hőmérsékletnél amint bekapcsol a fűtés leesik a valós kijelzett érték 244°C-ra. Amint eléri a beállított hőmérsékletet 5°C-al többet mutat. Így kapcsolóüzemű tápról 244 - 265°C míg labortápról 248 - 258°C között tartja. Ha csak a vezérlés megy a kapcs. tápról de a fűtéshez szükséges delejt más forrásból kapja akkor nincs ilyen probléma. Mi zavarhat be neki?
(#) emmzolee válasza vicsys hozzászólására (») Dec 24, 2011
A Skory tápja rezonáns táp. Fölösleges a kimenetre egy LC szűrő. A tápot kell rendesen beállítani, hogy rezonáns legyen tényleg, és az áram szép szinuszos legyen. Akkor zavarmentes lesz a táp. Dobok be egy képet az enyém áramáról. 100W körül volt a terhelés, ha jól emlékszek.
(#) AMD válasza vicsys hozzászólására (») Dec 23, 2011
Gondoltam rá, holnap ki is próbálom. Lehet, hogy nem a tápágon kapja a zavart hanem közvetlen szórja meg a trafó.
(#) vicsys válasza AMD hozzászólására (») Dec 23, 2011
Mielőtt feladnád azért próbáld ki, hogy soros induktivitást/kondit pakolsz rá.
(#) AMD válasza mate_x hozzászólására (») Dec 23, 2011
Még kisérletezgetek vele, beszámolok ha előrébb jutok. Köszönöm a segítséget!
Viszont kívánok boldog Karácsonyt!
(#) mate_x válasza AMD hozzászólására (») Dec 23, 2011
Olyat én még nem csináltam, úgyhogy abban nem tudok segíteni.
Boldog Karácsonyt neked!

Üdv, mate_x
Már csak az a kérdés, hogy fog kapcsolóüzemű táppal menni.
Én mondtam
További jó forrasztgatást vele!

Üdv, Máté
Labortápról megy. Nem tetszik neki a kapcsoló üzem.
Ha nem jó így sem, akkor töltsd a PIC-be ezt a programot. Így az mclr lábra nem kell kötni semmit.
Van elötte és utána is elkó meg két 100nF kondi. Rámérek szkóppal és kiderül.
Jó bele az lt1013. Próbáld ki még azt, hogy a 7805 elé teszel egy 1000 µF-os kondit. Lehet ez is megoldaná a problémát.
Még LM324 műveleti erősítő van benne ami magyarázhatja az ugrálást. De hogy be se kapcsol. LT1013 IC jó bele? Jó lenne egy helyről rendelni.
Szerintem próbáld ki rendes 24 V-os trafóval, és nagy pufferkondenzátorral, azzal mennie kell. Az értékek is azért ugrálhatnak annyira, mert a műveleti erősítő sem kap stabil feszültséget. Az egy dolog, hogy ott van a 7805, attól még pár tizedvoltot ugrálhat a feszültség, esetleg a kapcsolóüzemű táp miatt, olyan gyorsan, hogy nem is látod.
Igen az első verziót. Tápon van egy 7805 IC. Stabil 5 voltot kap. A páka 24V-ot kap ami nem stabilizált és független az 5V-tól. A vezérlő nyákon kapott helyet a FET amivel kapcsolom a fűtést. Ott találkozik a két szekunder GND-je. Próbáltam közvetlen a trafón összekötni de akkor ugrál a kijelzés és ki-be kapcsol a fűtés. Érdekes. Még esetleg arra gondolok, hogy a táp szórja meg a pic-et. Ha bekapcsolom a műhelyben nem szinkronizál a DCF órám. Mintha nem is lenne jel.
Szia!

Az első változatot építetted meg? A második változat tökéletesebb, de annak is működnie kell.
Lefogadom, hogy az a hiba, hogy a kapcsoló üzemű táp nem ad ki stabil feszültséget. Mérj rá a pic táplábaira, szinte biztos, hogy nem egyenletes 5 V lesz.
Gondolom a páka fűtését is egyenáramról hajtod, de ez esetben a triakos részt fetessel kell helyettesíteni.

Üdv, mate_x
(#) kissadam válasza AMD hozzászólására (») Dec 23, 2011
Ne keseredj el! Majd lesz az még működőképes is. Az analóg forrasztóállomás sok embernek működött már és a digitális kivitelek is jó pár embernek működnek. Majd jönnek a szakik és segítenek a hibajavításban, csak várj türelemmel.
(#) AMD hozzászólása Dec 23, 2011
Sziasztok!
Építek egy tökéletesen használhatatlan forrasztó állomást. Mate_x féle kapcsolást építettem meg skory önrezgő tápegységével. Miért használhatatlan? Mert 100-ból 100-szor nem kapcsol be a fűtés. Reset után ugyan ez, a 14-es lábra kapcsolót teszek akkor csak P-ket ír a kijelző. Kondi kisütögetés és jó sok próbálkozás után bekapcsol a fűtés. Ilyenkor 40-50 C-al túlfűti a pákát majd 20-30 C ingadozással tartja a beállított hőmérsékletet. Ez elött analóg állomásom volt. Így a két állomásra költött összegért már gyárit tudtam volna venni. De az új gyári állomásom helyett pillanatpákával forrasztok. Én azt tanácsolom mindenki mérlegelje, hogy épít vagy vásárol. Kezdek afelé hajlani, hogy a műszereket, szerszámokat stb... megveszem és azokkal építek.
(#) kaqkk válasza StripeZ hozzászólására (») Dec 9, 2011
Ezek a vezérlők általában 10A-t tudnak kapcsolni 300v on
a 24v 2A gyerekjáték a számukra .
(#) StripeZ válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 9, 2011
Igen, azt tudom, de a 2A nem fogja tonkretenni a vezerloben levo relet egy ido utan? Azert gondoltam, hogy ulso relevel oldom meg, hogy ha cserelni kell, akkor egyszerubb.
Nem kell ! A vezérlőd közvetlenül tudja kapcsolni a pákát !
(#) StripeZ válasza StripeZ hozzászólására (») Dec 9, 2011
Ja, jut eszembe, akkor kell szereznem AC-s tekercsu relet :S
(#) StripeZ válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 9, 2011
Okes, koszi!
Osszedobom delutan a maradek dolgokat, es kiprobalom.
Akkor nyugodtan hagyd ki az egyenirányítót , és közvetlenül kapcsoltasd a pákát a trafóra a vezérlővel.
(#) StripeZ válasza shield hozzászólására (») Dec 9, 2011
Nem "kapcsolast" epitek, csak osszedobom alkatreszekbol. Konkretan ez a vezerlo: http://industrial.omron.hu/hu/products/catalogue/control_components...t.html , erre van kotve bemeneti jelnek a paka hoerzekeloje, a kimeneten meg van egy rele, amit vezerel, es a relevel kapcsolom a paka futeset. Lenyegeben kb. ennyi az egesz. Azert is kerdeztem, mert nem tudom, mit kellene meg tervezni a taphoz, mert csak a toroid van, meg a graetz.

@kaqkk: pufferkondi sincs.

Tudnatok segiteni, hogy mi kellene meg ide, esetleg hol talalok hozza rajzot?
Koszi a segitseget
(#) shield válasza StripeZ hozzászólására (») Dec 9, 2011
Hagyd ki az egyen irányítást, a pákának talán jobb is a váltóáram! Persze akkor ehhez kell alakítani a páka áramának kapcsolását. Jó lenne tudni melyik kapcsolást építed.
A greatz kimenetén mérted a feszültséget ? Akkor semmi baj
mert a pufferkondi emeli meg a feszültséget (ez természetes )
(#) StripeZ hozzászólása Dec 9, 2011
Sziasztok!
Forrasztoallomast epitek, es a tapellatasnal akadtak gondjaim. Az alabbi toroidot hasznalom: http://www.hqelektronik.hu/info/hu/trafo24v_50t.html . Bekotottem egy Graetz-et egybol a secunder kabeleire, es az a problemam, hogy nagyobb feszultseget mertem a kimenetein, mint 24V (27-28 korulit). Graetz nelkul jo az ertek. Tudnatok tippet adni, mi lehet a problema? Nem jo a Gratez, vagy szuksegem lenne mas alkatreszekre?
Elore is nagyon koszonom!
Udv.:
Zoli
(#) stelok válasza CHZ hozzászólására (») Nov 29, 2011
Köszönöm holnap megprópálom
(#) CHZ válasza stelok hozzászólására (») Nov 29, 2011
Én szek. tekercsen mértem, érdemes terheléssel is ellenőrizni.
Következő: »»   83 / 97
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem