Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Futópad
 
Témaindító: duCiel, idő: Aug 13, 2010
Lapozás: OK   17 / 17
(#) Chipmunk1960 válasza kendre256 hozzászólására (») Jan 12, 2020 /
 
Igen, az elmélet jó. Gyakorlatban viszont nem találkoztam vele, hogy a zárlatos motortól megvédte volna az IGBT-t, a jó motornak az áramfelvétele a tűrésen belül van. Így gyakorlatilag nem látom értelmét benne. Esetleg nagyon extrém esetekben, pld ha a csapágy megáll, vagy a padra egy 200Kg -os ember áll... stb. De ilyennel még nem találkoztam.
(#) zsoltee0001 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Jan 12, 2020 /
 
Nos meg volt az 1 db próba /2000 forintos teszt.

Szépen kimértem a vas huzalt ahogy írtad, kb 20centi hosszon volt az a 18mV-os feszültség esés 10W-nál, ezt be is építettem, az 50N60-as igbt, majd indult a teszt, a betápra 5A-es biztosítékot tettem.
Bekapcsoláskor még nem tudta megmozdítani a szalagot, elkezdtem emelni a sebességet, de csak a biztosítékot lőtte ki, meg persze az igbt-t is.
Egyszerűen fel nem bírom fogni, hogy egy 50A-es igbt, hogy tud megpusztulni egy 5A-es biztosíték mellett, de még ha nem is lett volna, eleve a hálózat max16A-t tud.
Most egyenlőre lerakom, mert ez már nagyon sok pénzembe lesz, nem ér annyit a pad, mert ez így nem pálya, hogy 1 teszt 2000ft legyen.
Most akkor a motor a szar? De akkor 24v-on hogy mehet doxa óra?
Bővebben: Link
(#) kendre256 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 12, 2020 /
 
Idézet:
„Egyszerűen fel nem bírom fogni, hogy egy 50A-es igbt, hogy tud megpusztulni egy 5A-es biztosíték mellett, de még ha nem is lett volna, eleve a hálózat max16A-t tud.”

A félvezetőket nem tudja megvédeni egy közönséges biztosíték. A félvezető sokkal gyorsabban tönkremegy, mielőtt kiolvadna a biztosíték. A hálózat terhelhetőségével ugyanez a helyzet. A 16A-es kismegszakító a típusától függően 5-6 másodperc alatt 60A-nél, vagy akár 160A áramnál old le. Ezalatt a félvezető bőven tönkremehet.
(#) zsoltee0001 válasza kendre256 hozzászólására (») Jan 12, 2020 /
 
Oké, van ötleted, hogyan tovább? mert teljes elakadás van.
(#) kendre256 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 12, 2020 /
 
Amikor 24V-ról próbáltad a motort, rajta volt a szalag is? Teljesen szabadon, megakadás, "döccenés" nélkül ment? Arra gondolok, hogy nem lehet-e a motor zárlatos valahol. Érdemes lenne megnézni a kommutátorát, nincs-e valamelyik szegmensnél égésnyom. Vagy nagyon kis feszültségről lassan járatva (esetleg kézzel mozgatva), nincs-e valamelyik szegmensnél nagyobb szikra, mint a többinél
A másik lehetőség, hogy a motor részben lemágneseződött, vagy rossz helyen vannak a pólusai. Ilyenkor lehet olyan, hogy kis feszültségen, terhelés nélkül szépen, egyenletesen megy még, viszont nagyobb feszültségen már túl sok áramot vesz fel, de mégsem terhelhető.
Amiket eddig leírtál, abból én azt szűrtem le, hogy akkor ment tönkre valami, mikor csak a motort tetted rá. Amikor a 2 kW-nyi izzós műterhelés sorba volt vele kötve, biztosan folyt rajta elég sok áram, azzal valamit mocorognia kellett volna a motornak. (A 3x700W rendes, izzószálas izzó?)
Én ezért a motor környékén keresgélnék tovább.
(#) zsoltee0001 válasza kendre256 hozzászólására (») Jan 12, 2020 /
 
Nekem is az a gyanúm, hogy a motornál nem stimmel valami, a 24V a szalaggal együtt volt hajtva, akár sétálni is lehetett rajta, ezért gondoltam azt, hogy a motor jó + a szalag is, itt nagy gond nem lehet, meg is vettem a padot, hogy majd pár ezerből megjavítom.
A motort szétszedtem, de semmi beégést nem látok a kommutátoron, láttam már zárlatos porszívót, de azon látszódott.
Viszont akkor, hogy nem bír elindulni 2 KW-nyi műterheléssel? (220-as halogén égő)
Szerintem az egész project ott bukik el, hogy nem lehet kinyilvánítani, biztosan jónak a motort, miközbe az elektronika se 100%, többismertetlenes az egyenlet.
(#) Chipmunk1960 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 13, 2020 /
 
Sajnos az elektronika ilyen, nem lát bele az ember. Párszor meg....tapasztaltam én is, mikor már mindent kicseréltem egy gépben, /csak a festést nem/, s mégsem akart indulni. Ha a motort meghajtod 24V -al, a forgórészt kesztyűben lefogod, s nem érzel lüktetést, akkor az jó szokott lenni. Még ha kicsit sántít is, nem feltétlen veri le az IGBT-t. De úgy is letesztelheted a motort, hogy fogsz egy triac-os ford szab modult, akármilyen bontott, porszívó, sarokköszörű jó, a kimenetre egy Graetz-et, s ezzel hajtod meg a szőnyeget. Nem árt egy V mérő sem, mert a teljesen felcsavart 360V körül ad már le, 180V fölé nem érdemes vinni. Ha a motor nem jó, vagy van egy menetzárlat, 12 V akksira kötve lefogva, találsz egy pontot ahol nem indul, na itt leverheti a félvezetőt. Azt a vezérlést, meg úgy látom a panelon a 4db tranyóval oldották meg az IGBT drivert, érdemes lenne szkóppal megnézni. A régi padokban IRFP250 -ek vannak, azt is beleteheted amíg nem stabil a rendszer, az "csak" 3-400 Ft otthon ha innen rendeled, 1,4€.
(#) zsoltee0001 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Jan 13, 2020 /
 
Köszi, most eszembe jutott és már régebben is meg akartam kérdezni:
Van egy böszme nagy 400µF 400V-os kondi a motorral párhuzamosan beépítve a motor mellett közvetlen.
Nem tudtam eldönteni, hogy ez gyárilag van beépítve, vagy utólagosan?

Van ilyen triacos ford szabályzóm, majd kipróbálom.
A Fet, amit ajánlottál, nem gáz, hogy csak 200V-os?
Aliról nem nagyon merek rendelni, ami 8A-nál izmosabb. Párszor belefutottam hamisítványba.
(#) Chipmunk1960 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 13, 2020 /
 
Nagy kondi csak a Greatz után van. A motor körében, mint a képemen láthattad, csak kis zavarszűrők vannak, amik a tüske impulzusokat lecsípik. A motorral párhuzamosan nem kell semmi féle elektrolit kondi. Lehet az verte le, mert mikor elkezd töltődni, szinte rövidzár az áramkörben. A speed ctrl jel a szalag tengelyről jön ugye, mert nem látok a motoron, jeladó-tárcsát? Most összeraktam egyet lehúzott speed senzorral, akkor teljes "erőbedobással" pörgeti fel a motort, kb 2 sec -ig, míg a proc le nem old, de nem veri le a félvezetőt.
Nem gond a 200V, mert a motor max 180V, de a szalag max fordulatához, amin még be tudsz állítani úgy emlékszem annyi sem kell.Én rengeteget rendeltem onnan, a hegesztő inverteremben s cserélni kellett az egész sort, a 16-20 as furatokat kifújom vele az 5-ös lemezben.Olyat kell nézni, akitől sokat rendeltek, s jó a feedback-je.
(#) zsoltee0001 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Jan 13, 2020 /
 
Idézet:
„A motorral párhuzamosan nem kell semmi féle elektrolit kondi. Lehet az verte le, mert mikor elkezd töltődni, szinte rövidzár az áramkörben”

Ezen pont elgondolkoztam, de akkor minek tette be valaki ezt a böszme (nem is 400, hanem 1000uF) kondit.
Nem is értettem, minek ekkora, két darab 500µF kondit tettem helyette be, tizede akkora méretű, mert úgy mértem, hogy átvezet, aztán azzal próbáltam, de lehet benne valami, hogy az + terhelés és rövidzárként hat.
Azt mondod egy futópadba se láttál ilyen megoldást?

Van két reed szenzor, mindkettő a szíj tengelyén, működik is rendesen, ha 24V-ról hajtom, akkor számolja szépen a kalóriát.

Üdv
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2020
(#) Chipmunk1960 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 14, 2020 /
 
1Db van, az is a Greaz-en, 470µF/450V. Ott a panel, amit lefotóztam, arra nem csatlakozik semmilyen + kondi. A bemenet az EMI filterre, a +- kimenet a motorra. Ha nem incline-os akkor csak a screen + speed sensor.
(#) Aida395 hozzászólása Jan 14, 2020 /
 
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem a tapasztaltabbaktól, hogy a motor fél óra terhelés vagy program után, kb. milyen átlag hőmérsékletre melegszik fel? Olyan 6-7 km˛h sebességet váltogat, nem egy erős program.
Most burkolat nélkül használom, figyelem a motor melegedését, és eléggé forrónak találom munka után. Az eddigi hibát nem produkálja hogy megáll alacsony sebességen sem.
Volt itt egy feltevés, hogy kopott a szalag, de talán annyi üzemóra nincs a gépben szerintem.
Milyen áramfelvételekkel dolgozik egy ilyen motor? Megmérem kíváncsiságból, ez a forró motor nem hagy nyugodni. Főleg ha visszakerül a burkolat.
(#) zsoltee0001 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Jan 15, 2020 /
 
Kipróbáltam triacos szabályzóval + kötöttem rá egy graetzt, ahogy írtad és szuperul pörgeti a motort, kb 120V-ig mertem föltekerni, a legalja meg 40V körül van a szabályzónak.
Egyáltalán nem melegszik, szerintem biztos, hogy jó a motor. Hurrá... ennek örülök.
Mondjuk nincs valami szép hangja, de gondolom nem 50Hz-s pwm jellel kéne ezt hosszú távon hajtani.
De próbának tökéletes.
Basszus és akkor nem kellett volna bele az a puffer és már működne, na mindegy elkönyvelem tanulópénznek.
Úgy a legnehezebb valamit megjavítani, ha valamit átvariáltak.
Üdv
(#) muslica69 hozzászólása Pé, 17:49 /
 
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni: KETTLER MARATHON TX1 futópad error 1 hibát jelez. Ez milyen
hibára utalhat? Első lépésben ellenőriztem a biztosítékokat ,azok jók. A paneleken nem látok égés
ill. füst nyomokat.
(#) kzozo válasza muslica69 hozzászólására (») Pé, 20:53 / 1
 
Szénkeféket nézd meg a motorban. Ha jók, akkor a panel ellenőrzése következik.
(#) muslica69 válasza kzozo hozzászólására (») Szo, 4:30 /
 
A gép a barátomé, pillanatnyilag csak a panel van nálam. Elmondása szerint befújta a szalagot kenőanyaggal és fél óra használat után leállt , több újra indítás után mindig más hibakódot jelzett,végül error 1. A panel szinte úszik a ráverődött kenőanyagtól (nem ismerem az összetételét). Ez csinálhat ilyen hibajelenséget? Mindenképp leellenőrzőm a panelt, lezsírtalanítom, a motort csak jövő héten tudom megnézni.

7.jpg
    
(#) Chipmunk1960 válasza muslica69 hozzászólására (») Szo, 9:42 / 1
 
Szia, Itt az error code táblázata, valószínű az opto jeladó "szeme" koszos, ott a motor tetején. Kontakt-spray-el Tiszta, nem olajos. vagy IPA-val tisztítható. Esetleg lakkbenzin, ha más nincs, erősebb oldószerek kárt tesznek a műanyagban. nitro, észter, aceton, és társai. A futószalag kenésére sűrű szilikonolajat szoktunk használni, azt nem veri szét, s a gumiban sem tesz kárt.
(#) kzozo válasza muslica69 hozzászólására (») Szo, 12:52 / 1
 
Azt nem írtad eddig, hogy inditáskor megmozdul a szalag? Ha igen, akkor valóban az optikai szenzor koszos. Ha nem, akkor továbbra is a panelen kell körülnézni.
(#) muslica69 válasza kzozo hozzászólására (») Szo, 14:27 /
 
Jövő héten tudok konkrétabbat írni, hogy mire jutottam. Jelenleg csak a panel van nálam ,ezt leellenőrzöm. Indításkor nem mozdul meg a szalag.
(#) Chipmunk1960 válasza muslica69 hozzászólására (») Szo, 15:43 / 1
 
A Panelt, csak a saját kijelzőjével tudod elindítani. Esetleg annyit, hogy a nagyfesz /360V / jelen van-e, illetve zárlat-szakadás keresés. Igaza van kzozo-nak, a motornak szenzor nélkül is meg kell mozdulni indításra, ha nem a motorban, vagy a PWM részben kell keresgélni a hibát.
Következő: »»   17 / 17
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu