Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Infraszauna
 
Témaindító: hbal, idő: Máj 18, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) hbal hozzászólása Máj 18, 2007 /
 
Sziasztok!

Az egyik haverom infraszaunát épít otthon. Azt szeretné, ha a kívánt hőmérséklet elérése után nem ki lennének kapcsolva a csövek, hanem kisebb teljesítménnyel továbbra is működnének. 5*500W amit vezérelni kellene.
Tehát szükség lenne egy kapcsolásra, amivel meg lehetne oldani a höfokszabályzást.
Esetleg akinek van valamilyen blokkvázlata, vagy sémája, hogy a gyári kapcsolások hogyan néznek ki, az kérem ossza meg velem/velünk.

Előre is köszönöm!

Balázs
(#) kyrk válasza hbal hozzászólására (») Máj 18, 2007 / 4
 
Egyszerubb esetben valamilyen P szabalyozora lesz szuksege a baratodnak.
Gondolom ezek a csovek valamilyen futoszalak. Ha aranyos (P) szabalyzas kell ra akkor fazishasitasos teljsitmenyszabalyzo kell majd oda (valamilyen triakos kapcsolas).

Amivel esetleg problemaja lehet az a homerseklet erzekeles. Illetve inkabb a beallitas. Ha van egy tekero gomb ami min es max kozott allitja be a hofokot akkor nincs baj, mert ugyis raerzesre allitja be az ember. Ha viszont hofokkijelzes is van az mar problemasabb, mert belul akkor pontosan kellene merni a hofokot. Ami az infra sugarzas miatt nem egyszeru. Mas hoerzete lesz az embernek mint amit a mert ertek alapjan varna. Pl 80fokot mer a homero de mar reg 300 fok van bent. Legalabbis en hasonloval szivok egy minisutoben. De az mas teszta.

Szerintem celszeru ha a homerseklet szabalyozo valamilyen nem fok egyseget hasznal. Pl min-max, 1-2-3-4-5, vagy egyre pirosabb pontok. Kell majd egy P szabalyozo, homero es egy triakos resz. Hogy ilyet olcson honnan lehet szerezni azt nem tudom. En fogok hasonlot csinalni de az eltart meg egy ideig.
(#) hbal hozzászólása Máj 21, 2007 /
 
Esetleg küldhetne valaki triakos szabályzóról kapcsolási rajzot, amivel 2,5-3kW-ot lehet szabályozni
Köszi!
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem