Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Intelligens lámpák, vezérlés, DMX, LPT portos rendszer
Lapozás: OK   8 / 8
(#) Szabi1 hozzászólása Jún 2, 2016 /
 
Sziasztok! Érdekelne engem egy olyan kapcsolás, lehetőleg ATMEGA8-al ami veszi a DMX jeleket, 2-3 csatornát vesz, és egy analóg 1500W-os stroboszkópot vezérel (a villogási sebességet jelenleg remote PWM-el vezérlek, amit remote egy 555 hoz létre. fényerőnek van analóg poti rajta, valószínüleg ki fog kelleni váltsam egy digitális potméterrel, mert ha jól emlékszem nagyfeszültséget szabályoz)
(#) Primary hozzászólása Jún 8, 2017 /
 
DMX-es dimmereket építgetek, illetve PWM-es LED meghajtókat, és van néhány kontrollerem (AVR) is. Viszont nincs annyi lábam, mint amennyi kellene a cím kiválasztásához. Ara gondoltam, hogy talán az lenne a legegyszerűbb, hogy teszek mindegyik modulra egy-egy nyomógombot, és amikor megnyomom elmenti az EEPROM-ba az első két DMX bájt értékét, és onnantól az fogja képezni a címet.
A vezérlés QLC+-szal történik, ott könnyedén tudok beállítani pontos kimeneti értéket.
Mi a véleményetek erről megoldásról?
Elvileg nagyon ritkán lehet szükség cím változtatásra. Ha egy ilyennel találkoznátok, tépnétek a hajatokat tőle?
(#) ozpecs válasza laszbence96 hozzászólására (») Jún 8, 2017 /
 
Épp most csináltunk dmx-led vezérlőt, 5 csatornán hajt ledeket fettel (12-24 V) 8 dmx csatit használ RGBW UV és a 6-7 csatorna az strobi a 8. meg progi átusztatással vált különböző sebességgel szineket. Elég egyszerü maga az áramkör egy PIC meg 5 fet meg 75176 meg pár apróság (táp) . Megoldható a dolog Természetesen egy 10-es dipen lehet címet állítani illetve a 10 bit az saját program futtatása 9 a cím.
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2017
(#) ozpecs válasza djgaby hozzászólására (») Jún 8, 2017 /
 
Ne igazán ajánlott ha el is megy rajta, szokás mikikábelen vezetni hivatalosan viszont a dmx más impedanciájú kábelt szeretne
(#) kokozo válasza Primary hozzászólására (») Jún 8, 2017 /
 
Szia! Ha van 2 láb akkor egyszerűen egy 4017-es ic-vel megoldható a dolog.. egyik lábbal lépteted a 4017-et a másikkal meg a dip állásától függően visszaolvasod az értéket. És ezt bármilyen dmx-es rendszer ismerni fogja, nem kell csítelni
(#) Primary válasza kokozo hozzászólására (») Jún 8, 2017 /
 
Köszönöm az ötletet.
De hogyan reseteljem?
(#) kokozo válasza Primary hozzászólására (») Jún 8, 2017 / 1
 
Bekapcsoláslor a 4017 reset lábát egy 100n/10k-s ellenállással lehet resetelni és akkor a 0-ról indul.
(#) kokozo válasza Primary hozzászólására (») Jún 8, 2017 / 1
 
Közbe lerajzoltam hogy gondolnám..
(#) Primary válasza kokozo hozzászólására (») Jún 10, 2017 /
 
Köszönöm. Valami hasonlóra gondoltam én is.

Mivel vezérelnétek a fényeket egy házi buliban, ahol az az egyik cél, hogy minél automatábban működjön az egész. Nincsenek bonyolult elemek a rendszerben (dimmerek RGB LED-ek).
Most a QLC+-szal ismerkedem, de lehet, hogy valami elkerülte a figyelmemet. Hang alapú triggerelésre lenne szükségem, plusz x ütemenként vagy y másodpercenként változzon a téma.
Egy időben próbálkoztam a Music Beam nevű programocskával, ott egyszerűen, de nagyszerűen megoldották a téma váltást.
(#) kokozo hozzászólása Jún 11, 2017 /
 
Szia!
Bővebben: Link
Ebben rengeteg fény el van mentve lehet kreálni bele újakat, előre meg lehet tervezni a színpadképet, hangvezérlést is tud füstgéppel meg mindent ami dmx-es
(#) Primary válasza kokozo hozzászólására (») Jún 11, 2017 /
 
Eddig elég körülményes szerintem. A QLC+-szal rájöttem a dolgokra magamtól, de az nem annyira használható magára hagyva.
A Freestyler tudja azt, hogy van x darab chaser, amik zenére működnek. Ezek közül véletlenszerűen vagy valamilyen sorrendben választ egyet x időre? Azt szeretném elérni, hogyha nem nyúlok hozzá, akkor is változzon a dolog.
Eddigi benyomások és elmondások alapján a QLC+ nagyon jó és kényelmes, csak azt nem tudja ami nekem kell; a Freestyler pedig nagyon nem kényelmes, de elvileg tudja azt, ami nekem kell.
(#) Zsarka hozzászólása Okt 25, 2020 /
 
Szép jó estét mindenkinek. Tud e valaki 4 csatornás dmx demultiplexer Kapcsolási rajzot adni ? egy kis dj. fényvezérlőt szeretnék DMX vezetékről irányítani . Köszönöm a hozzászólásaitokat!
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2020
Következő: »»   8 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem