Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Internetes rádióvevő
 
Témaindító: Vales, idő: Júl 4, 2008
Lapozás: OK   5 / 15
(#) Inhouse válasza Skori hozzászólására (») Aug 2, 2020 /
 
Köszönöm. Igen, az MP3-at mindkettő tudja, szerintem a rádiók 90%-hoz elég, vagyis akár mindhez is jó lehet, mert általában van több stream is hozzájuk. A panel elvileg ugyanaz, ha jól látom. Megjött a héten a vezérlő és a dekóder modul is, lassan csak időt kéne szakítani felprogramozni és összedrótozni. A minimálkoncepciós internet rádió, akkor VS1003-al építhető, az csak 4-5$, nem 8-9$.
(#) Inhouse válasza tomi52 hozzászólására (») Aug 2, 2020 /
 
Azért az fura, hogy mindkét chip-et odaírják, de nem jelzik, hogy konkrétan melyik van rajta. Mintha egy autót úgy vennél, hogy vagy a 80LE-s, vagy a 160LE-s motorral szerelt, de csak akkor derül ki, ha kifizetted és hazavitted.
(#) Inhouse hozzászólása Aug 5, 2020 / 2
 
Elkészült az első KaRadio-s saját internetes rádióm.
Majd írok egy kis összefoglalót, a buktatókról, van pár. Érdekes, hogy 2016-al befejeződött a projekt, mégis mennyi ellentmondás van a neten ezzel kapcsolatban. Ha megjön a VS1003-as panel, akkor csak a másik ki, ez be és kiderül, hogy ugyanúgy jó-e. Ha igen, akkor tényleg pár $-ból lehet internet rádiót készíteni.
(#) HA5AWS válasza Skori hozzászólására (») Aug 5, 2020 / 1
 
Szia!
Köszönöm! Megrendeltem a modulokat, egyenlőre várakozó állásponton vagyok.
A gombos megoldás nekem is jónak tűnik de egy kijelző szintén kell majd rá. Ha megszólal akkor gondolom az utólag is rátehető. Egy Nextion 2,4" kijelzőt gondoltam, ha jól láttam arra is van megoldás a jelzett weboldalon. Ahhoz nem kell külön Arduino vagy egyéb illesztő. Még új nekem ez a technika de remélem sikeres lesz. Biztos lesz kérdésem az élesztés folyamán. Addig mis köszönöm a segítségeket, lelkesen olvasok!
Üdv: Gábor
(#) proba válasza Inhouse hozzászólására (») Aug 9, 2020 /
 
Én is megépítettem, de valamiért nem szól 1-2 percnél tovább, akkorr kiirja cli.stopped... errno: 11 próbálkozik újra de nem sikerül neki. Reset/ujraindítás után ismét szól egy kis ideig. Ugyan ezen a neten, számítógép,raspi akadás nélkül játsza ugyan azt az adót.
(#) Inhouse válasza proba hozzászólására (») Aug 10, 2020 / 2
 
Csak ismerkedek vele, nekem is ez az első. Ilyet nekem nem csinál.
Kicsit utólag nagyképűnek tűnik az előző hozzászólásomban az "írok egy összefoglalót". Úgy értettem, hogy egy egyértelmű leírást arról a pár lépésről, ami az összeépítést segíti. Vannak apró bizonytalanságok, buktatók, rejtett infók...
(#) Skori válasza proba hozzászólására (») Aug 10, 2020 /
 
A raspi valószínűleg betáraz több percnyi műsort a cache-be, így amikor elakad a stream, bőven van ideje újra felépíteni a kapcsolatot, anélkül, hogy észrevennéd.
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2020
(#) proba válasza Skori hozzászólására (») Aug 10, 2020 /
 
Ezt azért zártam ki, mert ha bont, az újra csatlakozás sem sikerül soha ( pedig próbálkozik) reset után pedig azonnal talál adót mindig. Szerintem valami nyűgje van a D1 mininek, mert soros porton indított szoftverfrissítés elindult, de kihalt. Számítógépes újraprogramozás során is több volt a piros ablak, mint a sikeres kísérlet. ( külső táp, 470µF a panelen közvetlenül..)
(#) Skori válasza proba hozzászólására (») Aug 10, 2020 /
 
Az aktuális szoftver interneten keresztül is frissíthető. NodeMCU-val teszteltem is, és jól működött.
(#) proba válasza Skori hozzászólására (») Aug 10, 2020 /
 
Nekem is elkezdte, az első lap még ment is neki, a másodikba meg belehalt. Újra programoztam gépről, a következő netes frissítésnél már az első lapba belehalt... ( cserébe előtte most tovább szólt ) Kuka....
(#) Inhouse válasza proba hozzászólására (») Aug 10, 2020 /
 
Milyen netes frissítés? A weboldalán keresztül?
Ti is a Flash download tool v3.8.5-el programoztátok fel? Egyébként a KaRadio32.bin mire van?
A neten több helyen is írják, hogy néha vacakol a felprogramozás. Sebesség jól volt beállítva?
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2020
(#) proba válasza Inhouse hozzászólására (») Aug 10, 2020 /
 
Netes frissítésnek én azt nevezem, mikor soros porton mondom neki sys.update.
Számítógépről én is Flash download tool v3.8.5-el programoztam fel. A KaRadio32.bin, az szerintem más fajta wifis chipphez van, nem az ESP8266-hoz. A sebességen nem tudom mit kell állítani, illetve milyen sebességet. A soros porté biztosan jó, mert írja olvassa, az hogy saját frissítésekor összeomlik, azzal nem tudok mit kezdeni. A download tool-al programozva, meg volt egy képernyő mentés, azt beállítgattam, a többit meg a chipből / vagy valahonnét kiolvassa, beállítja magának.
(#) Inhouse válasza proba hozzászólására (») Aug 10, 2020 /
 
Igen a soros port sebességére gondoltam, hogy egyezzen a portoknál megadott és a programban beállított.
Ja még valami! Sokat szívtam egy 4 portos USB 3.0 HUB-on keresztül akartam csinálni, néha látszólag minden rendben volt, de mégsem sikerült., máskor fel sem ismerte. Aztán átdugtam közvetlenül az alaplapra dugott előlapi kivezetésre és ott már ment.
(#) Skori válasza Inhouse hozzászólására (») Aug 11, 2020 /
 
Rátöltöttem az eggyel régebbi szoftvert, majd a netrádió webfelületén kattintottam a frissítésre. Letöltötte, lefrissítette, újraindult, és működött.
A KaRadio32.bin ESP32-re való. Az is egy ügyes kis projekt, ki fogom majd próbálni, ha megjön a kijelző hozzá.
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2020
(#) Skori válasza tomi52 hozzászólására (») Aug 11, 2020 /
 
Tudsz olyan netrádióról ami FLAC formátumban szórja a műsort?
(#) Inhouse válasza Skori hozzászólására (») Aug 12, 2020 / 1
 
Akad, de nem jellemző.
(#) jimmi12 hozzászólása Aug 18, 2020 /
 
Sziasztok,
Valaki tudna felrakni egy screenshot-ot, hogy milyen .bin fájlokat kell feltölteni az ESP modulra?
Előre is köszönöm!
(#) proba válasza jimmi12 hozzászólására (») Aug 18, 2020 /
 
Szerintem amit letöltöttem, abban a dokumentum részében korrektül benne van. Először én is dokumentumok könyvtárban kerestem ,és a hiányosba botlottam, de később megtaláltam a jó változatot is. A szövegben is pontosan le van írva, milyen címtől mit kell betölteni. A főkönyvtában van egy readme.md, ott leírja a címeket, a filek meg az esp8266-firmvare/bin könyvtárában vannak szétszórva.
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2020
(#) jimmi12 válasza proba hozzászólására (») Aug 18, 2020 /
 
A leírás alapján csináltam, a flashelés meg is történik, de nem jelenik meg a wifi eszközök között a "WifiWebRadio" ssid.

ESP_flash.jpg
    
(#) Inhouse válasza jimmi12 hozzászólására (») Aug 18, 2020 /
 
Feltöltés után újra kell indítani egy RESET-el.
De én a Flash download tool v3.8.5-el csináltam és ott néz így ki a feltöltési sor. A másik programmal, amit te használtál más. Azt nem tudom miért, de ott 2 bin-t is kétszer kell, két helyre feltölteni. Vagy neked nem ESP8266-od van?

Ma megjött a VS1003-as, a hétvégén kipróbálom.
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2020
(#) jimmi12 válasza Inhouse hozzászólására (») Aug 18, 2020 /
 
A reset megvolt, de nem segített, flashelés után is USB-n kapja a tápot vagy külső tápról hajtod?
(#) jimmi12 válasza Inhouse hozzászólására (») Aug 18, 2020 /
 
Megpróbáltam a V3.85-el, el sem indul a flash feltöltés, valami chip stub error hiba üzenet van...
(#) Inhouse válasza jimmi12 hozzászólására (») Aug 18, 2020 /
 
Flash download tool v3.8.5 elindít, developer mode, aztán ESP8266 (ez lehet, hogy fordítva van). Com port számát megnézni, sebességet megnézni, a programban beállítani, meg az órajelet, ilyesmit. Utána a linkelt képernyő szerint a bin fájlok betöltése és mehet.
Rögtön ezután már USB-n keresztül is ment. A program írta a chip stub error-t? Nézd meg soros port monitoron keresztül, hogy mit ír!
ESP8266-al próbálod?
USB HUB-on keresztül vacakolt nekem, közvetlenül dugd a gépre!
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2020
(#) jimmi12 válasza Inhouse hozzászólására (») Aug 18, 2020 /
 
Kellett neki a külső táp, így már működik a wifi és a web-es felületen is elérem, még össze kell kötöznöm a VS1003-al.
(#) proba válasza jimmi12 hozzászólására (») Aug 18, 2020 /
 
Én a SPI módban a diot választottam. Valahol azt találtam. Lehet ez az oka. Nekem más baj is volt ezzel párhuzamosan, ezért nem tudom fontos e.
(#) Inhouse válasza jimmi12 hozzászólására (») Aug 19, 2020 /
 
Akkor nem csak én fogom VS1003-al próbálni!
(#) jimmi12 válasza Inhouse hozzászólására (») Aug 19, 2020 /
 
Remélem nem
Te tudod, hogy saját webrádiót hogyan lehet hozzáadni? Az okés, hogy a webstations.txt-be kell beírni, de mit és hogyan?
(#) proba válasza jimmi12 hozzászólására (») Aug 19, 2020 /
 
A honlapja elérhető a routertől kapott ip címen. Ott van olyan menüpont, hogy edit. Itt tetszés szerinti adó beállítható. Utána exportálható, az általad beírt filébe. ( Itt visszaolvasni még nem próbáltam, de szerintem az is működik.)
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2020
(#) Inhouse válasza jimmi12 hozzászólására (») Aug 19, 2020 / 1
 
Jelentem a VS1003-al is ugyanúgy működik (persze MP3-as stream kell, de majdnem mind az).

Amúgy kicsit szívatós amikor nem talál wifit, meg néha elkavarja az egyik router beállítást, csak a másik marad... Akkor vissza AP módba és újra beállít, aztán megint megy. Rendelek majd memóriát szerintem, mert ritkán, de akad anélkül egy pillanatra. Illetve hajlítok rézdrótból egy Wifi antennát, és megpróbálom úgy, de nem lehet az a baj, mert nagyon közel van a routerhez.
Elnéztem és fordítva dugtam fel az alappanelre az ESP8266-ost, nézem miért nem világít...aaaaaauuuu....megfordítottam és szerencsére semmi gond. Jó, hogy így vannak megoldva a kivezetések.
Lejátszási lista: egyet fel szoktam vinni a weboldalán keresztül. Elmentem, aztán meg lehet kívülről kényelmesen szerkeszteni, majd visszatölteni. PC-n kicsit könnyebb a stream-eket is kinyerni.
(#) jimmi12 hozzászólása Aug 20, 2020 /
 
Az első szint nálam is meg van, remekül működik az alap felállás. A következő lépés az LCD illesztés és a nyomógombok, majd pedig a távirányítás.. A github-ról letöltöttem egy I2C-s LCD-s Arduino programot, de mint általában nem működik....
Következő: »»   5 / 15
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem