Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverter Direct Drive rendszerű mosógépek
Lapozás: OK   1 / 1
(#) gyuszo hozzászólása Dec 1, 2016 /
 
Mosógép vásárlás előtt vagyok. Érdeklődöm, hogy a néhány éve már létező, de még újdonságnak számító közvetlen hajtású és változtatható fordulatszámú megoldással szerelt mosógépekről van-e már kialakult vélemény, tapasztalat, jó választás-e ?
(#) mikado válasza gyuszo hozzászólására (») Dec 1, 2016 /
 
Hanghatás szempontjából mindenképpen. Nálunk kb. 2 hónapja van egy LG gyártmányú. Amikor beengedi a vizet akkor a leghangosabb... Amúgy a motorra 10 év garit adnak,, bár ez nem vonatkozik a csapágyra és a szimmeringekre.
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2016
(#) gyuszo válasza mikado hozzászólására (») Dec 1, 2016 /
 
Köszönöm, ez már jól hangzik. Igen pont erre is gondolok , hogy ez a hajtás befolyásolhatja a csapágy és a szimering élettartamát is.
(#) gerenk válasza gyuszo hozzászólására (») Dec 1, 2016 /
 
Szia !
Egy éve használunk Samsung Eco-Buble direkt hajtású mosógépet, csendes jól mos és rendkívül takarékos. A DD hajtás óriási előnye hogy a processzor minden igényét tökéletesen kielégíti.
A fordulatszámot mindkét forgásirányban széles határok között tudja változtatni az adott mosási és centrifugálási feladatnak megfelelően. A motorban mágnes forgórész forog, az állórész többfázisú tekercseléssel készül, HALL elemes szenzorok érzékelik a forgórész helyzetét. A tekercsek áramát kapcsoló teljesítmény MOSFET-el és a vezérlő elektronika külön vízhatlan dobozolásban találhatók.
A motor szinte nyűhetetlen, 10 év garanciát vállalnak rá, meghibásodás inkább az elektronikában, a szenzorokban lehet, vagy egyéb mechanikus jellegű hiba fordulhat elő.
(#) Medve válasza gerenk hozzászólására (») Dec 1, 2016 /
 
Alig várom, hogy a MÉH-telepeken megjelenjenek és bonthassak egy ilyen motort. Vajon egy szerszámgépben hogy állná meg a helyét?
(#) gyuszo válasza Medve hozzászólására (») Dec 1, 2016 /
 
Elég új még ez a mosógépeknél, lehet még ezzel várni kell.
(#) gerenk válasza Medve hozzászólására (») Dec 1, 2016 /
 
Itt látható egy DD mosógépmotor működés közben, vezérlése egy 3 fázisú inverter.
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2016
(#) Ge Lee válasza gerenk hozzászólására (») Dec 1, 2016 /
 
A BLDC motor örök élet plusz egy nap, mint az indukciós motor. Csapágy, illetve persely mehet benne tönkre, más nem. Ezeknél a meghajtás (vezérlés) hal meg, az a kényes rész. Cserébe nem olyan kötött a használhatósága mint az indukciós motornak, hiszen a néhány V-ostól a hálózati feszig elég sokfélét gyártanak már belőle, szinte tetszőleges fordulatokra. Ha le is égne (de mitől), szinte kézzel meg lehet tekercselni.
(#) Józsibácsi59 hozzászólása Feb 7, 2017 /
 
14.-éve használjuk teljes megelégedéssel, nem volt olcsó de javítani még nem kellett. Tartok tőle, ha a következő is ez a tipus lesz, nem fog ilyen soká működni.
(#) Bakman válasza Józsibácsi59 hozzászólására (») Feb 7, 2017 /
 
Milyen márka? Hátha másnak is hasznos az infó.
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2017
(#) matyi014 hozzászólása Jan 7, 2018 /
 
Sziasztok, van egy Direct Drive rendszerű mosógépem, melyről videót is csatolok. Kb. 29 másodpercnél elkezd valamit ütni a dob, ezt mi okozhatja? Ha kinyitom az ajtót, a dob nagyon könnyen megy előre-hátra, ill. oldalra. De nem tűnik csapágy hangnak.

https://www.youtube.com/watch?v=pe1yjXes8RY

A válaszokat előre is köszönöm!
(#) Ambavir válasza matyi014 hozzászólására (») Feb 12, 2018 /
 
Sztem ez nem a motor lesz. Inkább lengéscsillapító.
Felfogatás, maguk a csillapítók.
Nálam a felfogatások okoztak ilyen hangokat.
Üstön a csillapítók felfogatása. Enyém is kotyogott előre-hátra.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu