Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverter Direct Drive rendszerű mosógépek
Lapozás: OK   1 / 1
(#) gyuszo hozzászólása Dec 1, 2016 /
 
Mosógép vásárlás előtt vagyok. Érdeklődöm, hogy a néhány éve már létező, de még újdonságnak számító közvetlen hajtású és változtatható fordulatszámú megoldással szerelt mosógépekről van-e már kialakult vélemény, tapasztalat, jó választás-e ?
(#) mikado válasza gyuszo hozzászólására (») Dec 1, 2016 /
 
Hanghatás szempontjából mindenképpen. Nálunk kb. 2 hónapja van egy LG gyártmányú. Amikor beengedi a vizet akkor a leghangosabb... Amúgy a motorra 10 év garit adnak,, bár ez nem vonatkozik a csapágyra és a szimmeringekre.
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2016
(#) gyuszo válasza mikado hozzászólására (») Dec 1, 2016 /
 
Köszönöm, ez már jól hangzik. Igen pont erre is gondolok , hogy ez a hajtás befolyásolhatja a csapágy és a szimering élettartamát is.
(#) gerenk válasza gyuszo hozzászólására (») Dec 1, 2016 /
 
Szia !
Egy éve használunk Samsung Eco-Buble direkt hajtású mosógépet, csendes jól mos és rendkívül takarékos. A DD hajtás óriási előnye hogy a processzor minden igényét tökéletesen kielégíti.
A fordulatszámot mindkét forgásirányban széles határok között tudja változtatni az adott mosási és centrifugálási feladatnak megfelelően. A motorban mágnes forgórész forog, az állórész többfázisú tekercseléssel készül, HALL elemes szenzorok érzékelik a forgórész helyzetét. A tekercsek áramát kapcsoló teljesítmény MOSFET-el és a vezérlő elektronika külön vízhatlan dobozolásban találhatók.
A motor szinte nyűhetetlen, 10 év garanciát vállalnak rá, meghibásodás inkább az elektronikában, a szenzorokban lehet, vagy egyéb mechanikus jellegű hiba fordulhat elő.
(#) Medve válasza gerenk hozzászólására (») Dec 1, 2016 /
 
Alig várom, hogy a MÉH-telepeken megjelenjenek és bonthassak egy ilyen motort. Vajon egy szerszámgépben hogy állná meg a helyét?
(#) gyuszo válasza Medve hozzászólására (») Dec 1, 2016 /
 
Elég új még ez a mosógépeknél, lehet még ezzel várni kell.
(#) gerenk válasza Medve hozzászólására (») Dec 1, 2016 /
 
Itt látható egy DD mosógépmotor működés közben, vezérlése egy 3 fázisú inverter.
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2016
(#) Ge Lee válasza gerenk hozzászólására (») Dec 1, 2016 /
 
A BLDC motor örök élet plusz egy nap, mint az indukciós motor. Csapágy, illetve persely mehet benne tönkre, más nem. Ezeknél a meghajtás (vezérlés) hal meg, az a kényes rész. Cserébe nem olyan kötött a használhatósága mint az indukciós motornak, hiszen a néhány V-ostól a hálózati feszig elég sokfélét gyártanak már belőle, szinte tetszőleges fordulatokra. Ha le is égne (de mitől), szinte kézzel meg lehet tekercselni.
(#) Józsibácsi59 hozzászólása Feb 7, 2017 /
 
14.-éve használjuk teljes megelégedéssel, nem volt olcsó de javítani még nem kellett. Tartok tőle, ha a következő is ez a tipus lesz, nem fog ilyen soká működni.
(#) Bakman válasza Józsibácsi59 hozzászólására (») Feb 7, 2017 /
 
Milyen márka? Hátha másnak is hasznos az infó.
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2017
(#) matyi014 hozzászólása Jan 7, 2018 /
 
Sziasztok, van egy Direct Drive rendszerű mosógépem, melyről videót is csatolok. Kb. 29 másodpercnél elkezd valamit ütni a dob, ezt mi okozhatja? Ha kinyitom az ajtót, a dob nagyon könnyen megy előre-hátra, ill. oldalra. De nem tűnik csapágy hangnak.

https://www.youtube.com/watch?v=pe1yjXes8RY

A válaszokat előre is köszönöm!
(#) Ambavir válasza matyi014 hozzászólására (») Feb 12, 2018 /
 
Sztem ez nem a motor lesz. Inkább lengéscsillapító.
Felfogatás, maguk a csillapítók.
Nálam a felfogatások okoztak ilyen hangokat.
Üstön a csillapítók felfogatása. Enyém is kotyogott előre-hátra.
(#) pls hozzászólása Dec 17, 2020 /
 
LG inverter Direct Drive mosógépünk van. Több éve hibátlanul működik. Az ajtajával van új korától kezdve egy kis hiba, erősen kell becsapni, hogy bezárjon, és elinduljon, de ez egy egyszerű mechanikus hibának látszik, nem foglalkoztunk vele. Nem is ezért írok.
Az utóbbi időben felvette azt a szokást, hogy 1000-es fordulatszámon centrifugázva elkezd sétálni a fürdőszobában. 800-as fordulaton még nem tapasztaltuk, de a feleségemnek nem tetszik a 800, mert sokkal nedvesebbek a ruhák, mint 1000-en. Tettünk alá gumiszőnyeget, így jobb a helyzet, viszi magával a szőnyeget, de ezzel még 5 centinél még nem ment messzebbre. Régen viszont bármilyen fordulaton helyben maradt.
Elromlott valami benne, és ha igen, mi lehet az? Javítható-e házilag, vagy hívjak szerelőt, vagy túl költséges lehet a javítás, inkább láncoljam a falhoz?

Még egy kérdés, lehet, hogy viccesen hangzik, pedig sok mosógépnél ismert probléma. Nekünk még nem volt olyan mosógépünk, ami soha egyetlen zoknit sem evett meg. Hova tűnnek benne a zoknik? Valahol gyűlik benne vagy valahogyan ki tud jutni a lefolyóba?
(#) erbe válasza pls hozzászólására (») Dec 17, 2020 /
 
A belsejében a dobházat néhány lengéscsillapító köti a külső házhoz. Eltörhetett valamelyiknek a rögzítő füle. Nem LG-nél, de már találkoztam ilyennel.
(#) Ge Lee válasza pls hozzászólására (») Dec 18, 2020 /
 
Ha megnézed a régebbi gyártású (pl. energomatok) és ezeknek a maiaknak a szerkezetét akkor azonnal látszik a lényegi különbség. A régieknél a dob fixen volt a házban, és az egész mindenestől állt a 4db lengéscsillapítós lábon, ezért táncolt, mert a centrifuga az egész gépet rángatta.
A maiaknál meg ez úgy van, hogy a lengéscsillapítók a ház és a dob között vannak, azaz a ház fixen áll a talajon és csak a dob rángatózik benne, ezért van az hogy nem táncolnak, kis híján megáll rajtuk egy vastagabb érme élére állítva centrifugálás közben.
Mivel manapság nem a tartósságon van a cél hanem a gyártási hasznon (fogyasztói társadalom), ezért ezekben az újabb gépekben jóval gyengébb is minden, közel sem bírják azt a strapát mint amit a régi gépek. Tetszik vagy sem, a csapágyak és a lengő rendszer élettartamát egyedül úgy tudod növelni ha kíméled, azaz nem 1000-rel forgatod a centrit hanem csak 600-zal. Igen, ekkor nedvesebb marad a ruha, na de a régi gépek centrije még ennyit sem forgott...
Nekünk egy Elektrolux van, amivel már "tovább mentek" a mérnökök, és építettek bele egy "okos" súlyérzékelőt, ami ha több ruhát raksz bele az előírtnál akkor el sem indul, hibával kiáll. Néha akkor is, ha még el sem érted a súlyhatárt.
Egyszer azt is eljátszotta amikor még új volt és nem ismertem, hogy végig ment a program, majd amikor jött volna az ezres centri akkor csak folyamatosan nyöszörgött, felpörgött majd lelassított, újra felpörgött majd lelassított és nem centrizett amíg ki nem vettem belőle 3-4 ruhadarabot, mert akkora lett volna a lendület amire már megszólalt ama súly érzékelő.
Ezt találták ki az "okos és ügyes" mérnökök, ahelyett hogy tettek volna bele 2 számmal nagyobb csapágyat, ami bírja a strapát.

A zoknis dolgod pedig már a viccen is túlmutat, elég csúnya lenne ha azokon a 4-5 mm-es lyukakon ami a dobon van, át tudna préselődni egy zokni... És ugye a dob ajtó sem nyílik ki menet közben, mert azt már észre vetted volna, és kb. a javíthatatlan kategóriába sorolta volna a masinát.
(#) szalamandra válasza pls hozzászólására (») Dec 18, 2020 /
 
Ugyan ez nem ennek a topiknak a témaköre, de a zoknik (és más apróbb tárgyak) viccen kívül is eltűnhetnek. Ugyan nem a dob lyukain keresztűl, mert az tényleg elég vicces lenne, hanem a dob és az üstszàjgumi közt be tud férkőzni. Alapvetőleg nincs nagy rés, de például mikor nagyon ugrál a dob, a rés mérete is nagyobb tud lenni. Vagy a mosódob és a mosóüst közt van (onnan elég nehéz kivenni), vagy alul, a mosólúg szivattyúnál található egy "idegentest csapda", szűrőkosár, ami megakadályozza, hogy a szivattyú lapátjai elkaphassák az adott tárgyat, onnan ki tudod szedni.
Soraim előltöltős mosógépre vonatkoznak, felültöltős esetén nem tud kijönni a dobból, hacsak figyelmetlenségből mellé nem szórodik, kiszedéskor vagy betöltéskor, és a dob behordja az üstbe.
Bővebben: Link
(#) pls válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 29, 2020 /
 
Többen is írtátok, hogy lengéscsillapító probléma lehet. Tudja valaki, hogy mibe kerülhet ezek cseréje? Csak azért kérdezem, nem olcsóbb-e új mosógépet venni.
(#) pls válasza szalamandra hozzászólására (») Dec 29, 2020 /
 
A kapcsolt link elolvasása után megnéztem a szűrőt. Néhány kisebb takonyszerű kosz volt benne, meg 6 db pici függöny tartó műanyag kampó. A szűrőben olyan kicsi a hely, hogy abba talán egy fél zokni férne el, nem 8-10 db, ami eltűnt, amióta megvan ez a mosógép. Valószínű az üst és a dob között lehetnek, ha egyáltalán ott vannak. De nem tudom, hogy lehetne megnézni és hozzáférni, Szerelőt kell ahhoz is hívni?
(#) Ge Lee válasza pls hozzászólására (») Dec 30, 2020 /
 
Egy lengéscsillapító biztosan nem ér fel egy új mosógép árával, de látatlanban senki nem fog tudni mondani neked semmit. Az alap az lett volna, hogy beírod az adott típust a gugli meg a youtube keresőjébe, és lehet hogy még videót is találtál volna arról, hogy az adott gépben azt hogy kell cserélni.
Azért kell nézelődni, tájékozódni, hogy ne maradj tévedésben, meg ne ülj fel mindenféle butaságnak amiket a neten irkálnak. Az én Elektrolux-omra is azt írták "okosok" hogy javíthatatlan, meg nem lehet csapágyazni, aztán az orosz bemutatta lépésről lépésre hogy mégis csak szét lehet szedni a dobot, és ki lehet cserélni a csapágyat is meg a szimmeringet is...
(#) gyuszo hozzászólása Márc 22, 2022 /
 
Ez egy vélemény megosztás a következő típusú LG mosógépről : LG F4J3TN5WE
Sok gépet néztem meg, mielőtt megvásároltam. Erről az LG gépről nagyon kevés infót találni, ezért az LG UK gyári oldalon az ottani verziót megkerestem és rengeteg hozzászólást olvastam. Így kiderült, hogy a dob mérete majdnem 60 liter (58) , edzett üveg az ajtó és nem műanyag, a programok száma teljesen elég, sőt mindegyiket személyre szabhatom, ruhát is tudok hozzátenni mosás közben, dobtisztítás funkció stb... Mosás előtt megméri a ruhák súlyát és beállítja az időt, amit végig tudok követni, mennyi van hátra. De van 30 és 45 perces mosás is. A 45 perceset próbáltam, nagyon szépen kimossa a ruhákat, lényegesen kevesebb mosószerrel! Nagyon elegáns a fém ajtó és a fém programválasztó gomb! Direkt hajtású mosógépet kerestem alapból + 1400 fordulatos centrifugával szinte szárazak a ruhák. A következő 8kg-os LG lényegesen drágább.
(#) increduluszoltan hozzászólása Dec 15, 2023 /
 
Sziasztok! LG direct drive F14A8RD tipusú mosó szárítógépünk ma megadta magát... LE hibakódot írt ki és nem hajlandó működni... Kihúztam az áramellátást 15 percre ,illetve a start-szünet gombot 5 másodpercig nyomva tartottam,de ez sem segített rajta..
Tudok még valamit kipróbálni,vagy szerelő?
LG mosógép
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem