Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
Sziasztok!
Nincs valakinek az alábbi képen látható inverterhez kapcsolási rajza, doksija? Milyen frekvencián működhetett? Ingyen kaptam viszont hiányoznak belőle IGBT-k illetve a diódák, gondolom nem véletlenül. Köszi.
Egyen vagy váltakozóáram, hány voltra?Mihez kellene?
Szia! Ha értesz a NYÁK-lap visszafejtéshez és már elég sok kapcsolási rajzon el tudsz igazodni, lehet esélyed a javításra. Iweld-nek rengeteg típusa van és nemigen publikálják a rajzokat. Én egy Gorilla típussal küzdöttem és végül valami orosz oldalon találtam hasonló rajzot az enyémhez. Nem kis ideig tartott, mert az ott fellelt rajz más név alatt futott. Nálam a mellékletben lévők hasonlítottak.
A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2024
Köszi szépen, orosz oldalakon kutatva azt vettem észre, hogy a Hitachi W160 hegesztőjére hajaz ami meg elvileg az Esab buddy arc 180 koppintása.
Még nem tartok a CO technológiánál ezért bevontnál használnám. Bár mire odáig jutok lehet veszek egy több funkciósat.
Ha építenél, a téma rajzai közt -a legelején- találsz egyszerű kapcsolásokat ("erdgab"). Gábor nagyon részletesen leírta az építést. Kis odafigyeléssel könnyen után építhető. Még tán alkatrészeket is tudok hozzá adni (anno foglalkoztam a témával).
Sziasztok.
Bár lehet, hogy nem ez a legjobb hely erre, de hátha valakit esetleg érdekelne a maradék motyóm a hamvában sült projektemből: Link
Üdv.
Inverter hegesztő javítási tanácsot kérnék. Nem a tipikus Kínai fölépítés. Gép bekapcsol, venti teker, pufferek feltöltve, feszültségek megvannak relé behúz. Nem megy a meghajtás. Power led világít, tiltásra utaló jelet nem látok. Merre induljak a hibakereséssel? A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2024
1. Hívd fel a Gyurcsókot! (távgyógyítás TV-n keresztül)
2. Rajzold vissza a kapcsolást! 3. Hátha szerencséd lesz, és ismeri valaki. ~97-es gyártás, 27 éves Lehet próbálkozni a korábban tanácsolt megoldásokkal. Segédtáp feszültség van? Oszcilloszkóppal vezérlőjelet keresni. Kiforrasztani a kapcsoló, feltételezhetően FET-eket és kimérni, ... Adattáblája nincsen? Gyártó, típus? Szemre hasonlít egy régi Castolin Eutectichez, de több gyártó is gyártott saján nevén azonos készüléket akkoriban. A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2024
Kezd a "hatsójával", ahol a típustáblájáról leolvasható, hogy pontosan melyik gép ez.
Addig nézegesd ezt (de lehet a tiéd 5-6 amperrel kevesebbet tud). A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2024
Köszönöm a rajzot. Segit eligazodni.
Sikeresen meghalt a segédtáp ic UC3845, de labitáprol élesztgetem a vezérlést. Egyenlöre találtam egy 200kHz es lassu felfuto majd hirtelen letörö fürészre hasonlo jelet, gondolom ezen ketyegne a csoda. Szerintem valami blokkolja de nem tudom mi mire szolgál a nyákon. Szivesen fogadok mindenféle segitséget. Ahogy idöm engedi foglalkozom a hegesztövel. A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2024
Sziasztok!
Hoztak Hozzám javitásra egy inverteres heggesztőt aminek a neve IWELD POCKETPOWER 140 IGBT, a porobléma az vele hogy a primer körben a P1 es meghajtó MOS FET zárlatba ment és vitte magával még driver IC-t is és a körülötte lévő ellenállásokat is amik széjjel égtek, a baj az hogy igy nem tudom be azonositani milyen értéküek lehettek. A kérdés az hogy volt e már dolga valakinek ilyen heggesztővel, javitott e már ilyen tipust?, de a legjobb egy kapcsolási rajz lenne.
A kis tápegységet ki váltottam egy 50Hz -es sima transzformátorra ami váltófeszültségben tudja a 16V-ot.
A transzformátor kivezetéseit pedig rá kötöttem a már meg volt egyenirányitó részhez ami egyenirányitva kell tudja a +16V, és a -21V-ot, igy tökéletesen működik a kis heggesztő. |
Bejelentkezés
Hirdetés |