Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kábel tv jel átvitele 300 m-re?
 
Témaindító: bütykölő, idő: Márc 9, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) bütykölő hozzászólása Márc 9, 2006 /
 
Már régóta foglalkoztat az a gondolat,hogyan lehetne a kábel tv jelét rádiósan 300 m-re átjátszani ,csatorna választási lehetőséggel.
Mivel a legnagyobb csomagról van szó igy átfogja a teljes VHF-UHF sávot,amit át kell játszani.
Az én általam elképzeltek szerint:
-- antenna erősitő kimenet illesztve a tv antennához,majd a másik oldalon ugyanez forditva.
-- vagy egy müködő tv alaplapból kompozit videó jelet videó jel adó-vevő közbe iktatásával átvinni.
A csatorna választást a tv panel távszabályzójával oldanám meg csak nem infra jellel hanem Rf jellel.
--de tudomásom van arról hogy lehet vásárolni GHz -es tartományba müködő videójel adó--vevőt kb 10-13 ezer forintért.
Kérném, hogy akinek a témával kapcsolatban nagyobb rálátása van segitsen.
köszönettel:bütykölő
(#) Sebi válasza bütykölő hozzászólására (») Márc 10, 2006 / 4
 
Csak egyenként tudod megoldani.Ahány csatorna, annyi átjátszó.
(#) creative válasza Sebi hozzászólására (») Márc 10, 2006 /
 
Hello!

Nem akarlak elkeseriteni de iszonyat nagy dologba vagtad a fejszedet ilyen szelessavu erositot es adot nem igazan tudnal megvalositani ez kb olyan lenne mint ha egy muholdat akarnal otthon csinalni szoval MAXIMUM azt tudod megcsinalni hogy fogsz egy videot azon behangolgatod az adokat es annak a jelet tovabbitod de akkor mindig csak egy adast tudsz nezni hacsak nem csinalsz egy masik ado vevo parost a tavkapcsolo infra jelehez is igy mar esetleg megoldhato de nem biztos hogy megeri az esetleges anyagkoltsegeket es az ido raforditast minimum kell egy pic a tavkapcsolohoz amihez csatolni kell a radio adot meg vevo e melle jon az adashoz az ado szoval sztem vegyel egy antenna erositot 300meter vezeteket es kabelezd be amit kell... pénzbe kb ugyanannyi de kevesebb munka...
(#) mrkatona válasza bütykölő hozzászólására (») Márc 10, 2006 /
 
Szevasz bütykölő!

Nekem a második elgondolásod a szimpatikus amit én úgy oldanék meg,hogy bontanék egy "hulladék" videóból egy stereo tunert egy picces megoldással meg eltároltatnám vele az adásoknak megfelelő hangolófeszültség szinteket (0-30V) meg persze dekódolná egyben a vezérlő jeleket amit rádiós távirányítással küldözgetnél neki,mikor csatornákat váltogatsz le/fel. A jelátvitel 300 méterre macerásabb lehet mert szerintem ezek a gyári 2,4 GHz-es cuccok nem hidalnak át ekkora távolságot! Építhetsz egy kis UHF/VHF adót magadnak,de azt akkor mások is foghatják és ezt nem ajánlom,mert akkor a játéknak hamar vége lehet ha erre mások is felfigyelnek.
(#) bütykölő válasza bütykölő hozzászólására (») Márc 11, 2006 /
 
Köszönöm a hozzászólásokat.Azért még reménykedem benne.
Én is gondoltam arra hogy lehetőleg csak én fogjam az adást ezért arra gondoltam elforditom az antenna polarizációját vertikálisra .
Egyébként örülök,mert alakul a téma.
Üdv.
(#) patexati válasza bütykölő hozzászólására (») Márc 11, 2006 /
 
Teljesen mindegy ha el is fordítod akkor is fogható más számára egy darab dróttal az adó közelében!Megoldás digitálisan kódolt mpeg jel sugárzása
(#) creative válasza patexati hozzászólására (») Márc 11, 2006 /
 
Digitalisan kodolt mpeg..... DVB tunert akarsz a sraccal otthon osszebutykoltetni? aranyos... egyebkent mrkatona otlete tetszik de minek mindenbe pic nem azert en is imadom meg minden de azert minek tulbonyolitani? eleg lenne a csatornak lepteteset (ket nyomogomb kezelese) es a tavkapcsolo jelet feldolgoznia... akkor szegeny srac se kapna idegrohamot a programozas kozben...
(#) tszaboo válasza bütykölő hozzászólására (») Márc 12, 2006 /
 
Bocs, hogy megkérdezem, de a koax kábel nem jó 300m-ig? mert szerintem kibírná. Ha meg nem, akkor vegyél üvegszálas átjátszót
(#) bütykölő válasza tszaboo hozzászólására (») Márc 12, 2006 /
 
Azért közben zajlik az élet.....mily szrencsés vagyok,az egyik használt németes kereskedésben a sok közül megakadt a szemem egy mühold vevőn amely előlapján a következő felirat volt olvashatóigital Videó Broadcasting.Hátul a műhold vevőkre jellemző csatlakozók.Mvel hibás termék volt igy 300 ft -ért hozzájutottam.Egy tápot cseréltem benne és láss csodát rákötöttem az analóg vevő helyére,müködött csak távszabályzó nincs de igy is lehet föl és le léptetni.akkor csodálkoztam igazán amikor kb 120 csatornáig irtam az állomásokat,az Astra 1 müholdról ,de leesett az álam hogy mennyi csatorna foghato vele az analóghoz képest,pedig ,még az antenna forgatómat be sem kapcsoltam.
(#) nyulbul válasza bütykölő hozzászólására (») Márc 12, 2006 /
 
Szóval akkor a kábel helyett műholdat használsz,s a kérdésed így tárgytalan. Pedig érdekelt volna hogy mi a vége.
(#) Inhouse válasza bütykölő hozzászólására (») Márc 13, 2006 /
 
Vigyázat! Illegális dolgot akarsz csinálni!
A kábeles szerződésekben benne szokott lenni, hogy nem sugározhatod ki a jelet. Másokat zavarhatsz ezzel, ha kihívják a bemérősöket, akkor elkapnak...
Csak óvatosan!

Üdv
Inhouse
(#) creative válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 13, 2006 /
 
Sztem megtaláltam a megoldást

Volt valamelyik hobby elektronika ujsagban olyan hogy adatávitel soros porton lézerrel
Nah ezzel meglehetne oldani a dolgot ha a kabel mindket felen lenne egy egy analog digit digit analog atalakito... Mit szóltok?
(#) mrkatona válasza bütykölő hozzászólására (») Márc 13, 2006 /
 
Bütykölő!

Te mázlista!

Az rendben hogy jön egy rakás adás az analóghoz képest,de tudtommal csak a dunát meg az mtv2-öt lehet fogni ami magyar és azt is csak a hot-bird műholdon. Nem? Jól tudom? Meg az LNB sem árt ha szélessávú! ( 9.75-10.6 GHz) Neked milyen van?
(#) nyulbul válasza creative hozzászólására (») Márc 13, 2006 /
 
Pont ezt az ujságot keresem,én is emlékeztem erre.
(#) szabi83 válasza creative hozzászólására (») Márc 13, 2006 /
 
csatoltam ez az ?
(#) creative válasza szabi83 hozzászólására (») Márc 13, 2006 /
 
Igen pontosan erre gondoltam... ha belegondoltok erre a feladatra kiváló mivel egy szálon mehet odafele a video meg a hang visszafele pedig a távkapcsoló jele a videóig... tehát megvan az odavissza kapcsolat... es sztem egy jol muködő fókuszált lézer pointerrel simán lehet 300metert hidalni es faja mert ködös időben látszanak a sugarak mekkora show nem?... egyébként csak ötlet tehát neked kell eldönteni hogy ez megfelel-e neked
(#) nyulbul válasza creative hozzászólására (») Márc 13, 2006 /
 
Csak kérdezem. Nem lehetne a "kábelTV" kábelnek a végére rátenni az A/D-t ......LÉZER........D/A, és innen mehetne a TV be? Így nem kellene visszafele távirányítózni.
(#) creative válasza nyulbul hozzászólására (») Márc 13, 2006 /
 
nem tudom talan
de ha belegondolsz nagyon széles az a sáv és túl sok az info azaz nem tudom ki kellene probalni ezert lenne egyszerubb kozvelenul a kepet es a hangot kuldene el
es a tavkapcsolo aramkor se lenne bonyolult es lehetne az eredeti tavkapcsolot hasznalni
(#) szabi83 válasza creative hozzászólására (») Márc 13, 2006 /
 
lézeres cucc még, de pc nélkül
(#) Kera_Will válasza szabi83 hozzászólására (») Márc 14, 2006 /
 
Jó Reggelt!

Kollegák ne gyömöszöljétek az elefántot csigaházba!

Mert nemfog menni !
Ezek az egyszerű áramkörök nem képesek több MHz sáv szélesség(videó jel) átvitelére! Örüljünk hogy a 9600 baudot meg csinálja kis hibákkal...soros porti laser pointeres adatátvitelre.

Shannon minta vételi törvénye alapján meg legalább 10-15 Mhzes mintavevős AD átalakító kell a videó átvitelre... ezzelé se kéne bonyolítani az életet.

Létezik a Conrádnál kifejezetten erre a problémára megoldás!
Video/audio/infra "átvivő doboz" egyik irányban 1.2 - 2.4 GHzen adnak videót / sztereo hangot ... és a vétel helyén meg az infra adó jeleit veszi a vevő doboza. Ezt meg 430 Mhz küldi vissza az adás helyén lévő készülékre.

Igaz az 1 házon belüli 50-100 méteres távot tudja.
Tehát erre a 300 méteres távra is lehetne ez megoldás a távoli videomagnó vezérlésére.
(#) Inhouse válasza Kera_Will hozzászólására (») Márc 14, 2006 /
 
Idézet:
„Létezik a Conrádnál kifejezetten erre a problémára megoldás!”


Próbáltunk már 2 ilyet. A 300m nem fog menni. Mi 150m-t tudtunk rálátással, fa sem volt közte, de bizonytalan volt a vétel.
Egy másikat most a lakásban teszteltünk (kb. 6-7m távolság, azonos légtér csak egy lépcsőfeljáró van közte), az infrakapcsolat tökéletes, de a 2,4Ghz kényes. Ha nincs közvetlen rálátás, akkor nagyon kell játszani a lapantennákkal, hogy jó legyen. De így is bizonytalan lehet, pl. elmegy valaki a 2 cucc közt, vagy elfordítják a cuccot pl. portörléshez.
Ezeknek a cuccoknak kötött a max teljesítménye, tehát gondolom a többi is nagyon hasonló tulajdonságokkal rendelkezik.
Egyébként ez lehetne a megoldás...

Üdv
Inhouse
(#) Kera_Will válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 14, 2006 /
 
igen igen de a lap antennák helyett 1 több elemes yagit rakni akkor mindjárt jobb lenne a helyzet

infrár 430asra is inkább yagi lenne jobb ...
(#) bütykölő válasza mrkatona hozzászólására (») Márc 14, 2006 /
 
A müholdvevőhöt használt fej ,szélessávú,de rátapintottatok a lényegre,mert sok csatorna,német, francia,angol,talán arab nyelven.is,de nekem nekem a kábelcsomagban nézhető magyarnyelvű adásra fáj a fogam.
(#) bütykölő válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 14, 2006 /
 
Örülök hogy valaki kipróbálta már ezt a megoldást,mivel gondoltam erre én is de gyakorlati tapasztalatom ezzel kapcsolatban nincs.
(#) Inhouse válasza bütykölő hozzászólására (») Márc 16, 2006 /
 
Nehogy félreérthető legyek, nem a Conradosat próbáltuk, hanem 2 máshonnan beszerzett különböző típust. Azért írtam, hogy nem valószínű, hogy a többi jobb lenne, mert adott a szabvány.

Üdv
Inhouse
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem