Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kábel TV osztása
 
Témaindító: balsa, idő: Aug 1, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 3
(#) acsom válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 8, 2021 /
 
Én is csodálkoztam, amikor néhány napja jobban megnéztem és megláttam, eddig nem figyeltem erre. Lehet hogy a DIGI-sek ilyent "adtak" régebben, mert ez volt a zsebükben. a TV-k jól működnek vele is. de ha veszek akkor nem iylen veszek majd. Köszönöm.
(#) Inhouse válasza acsom hozzászólására (») Jan 8, 2021 /
 
Ez arra való, hogy amikor bejön a szolgáltató kábele a lakásba, ott kettéosztja a TV és az internetes modem számára. Véletlenül nem adnak ilyet, ők tudják mire való.
(#) acsom hozzászólása Jan 9, 2021 /
 
Köszönöm a hozzászólásokat. Azt még meg szeretném kérdezni, melyik fajta lenne jó nekem? vannak amikre 5-1000 Mhz és vannak amikre 900-2400 Mhz van írva. Ha mindkettő jó a DIGI tv jel szétosztásához, akkor melyik a jobb, vagy csak egyik frekvenciasáv?
(#) Joe_001 válasza acsom hozzászólására (») Jan 10, 2021 /
 
Szia!
Az 5-1000 a tv sávban dolgozik, a 900-2400 a szatellit KF sávjában, azaz a szatellit beltéri. elé való. Nem láttam, nem dolgoztam vele még. Nem 5-2400MHz? (Olyanom van.)
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2021
(#) Joe_001 válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 10, 2021 /
 
A Teletronik valóban gyárt osztót is. (jókat) Házátadási pontnak kettő félét is az egyikben van kettes osztó is. de az MMWO-k ban a lényeg a két diplexer és a leágazó, meg a hpf szűrő. Ezekből mind van benne. ("pucuka" adott rajzot is hozzá.) Tehát az MMWO 4, MMWO-5 az nem egyszerűen osztó, picit bonyolultabbak annál. A lényeg az, hogy az MM ágra kizárólagosan internetes eszközt illik tenni az esetleges visszirányú zavarok kiszűrése érdekében. A TV és R ágak szélessávúak o, bármelyikre lehet bármit tenni. (Persze amíg a jel el nem fogy.)
Osztónak azt az eszközt nevezzük aminek egyforma a kimenete, spektrumban, kimeneti csillapításban, tehát ennek a definíciónak,(elnevezésnek) Az MMWO-(4-5) Teletronik gyártmány, hogy osztó a nomenklatúra szerint nem felel meg, attól, még hogy ugyanolyan kotlában van. Ja leágazókat is tesznek ugyanebbe a dobozba, akinek a kimenetei spektrumban azonosak, de jelszintben nem.
(#) syleecon hozzászólása Jan 31, 2021 /
 
Sziasztok! Szülők olyan igénnyel léptek fel, hogy jó lenne, ha használhatnák a TV-ket a lakásban, azokban a szobákban is, ahol anno gyerekként mi laktunk. Mivel kiépítés anno nem érdekelt, így most segíteni akarásom jeleként utána jártam, hogy most hogyan is van valójában, és működésre próbáltam bírni a rendszert minden eszközön. Kezdő érdeklődő lévén megkösznöm, ha tudtok segíteni, első körben ennyit tudtam összeszedni (csatolt ábra). Próbáltam megmérni minden kábelhosszt, illetve összeszedni hol, és milyen osztásokkal van a rendszer összetéve. DIGI FTTH + 5 TV van, amiből 2 nagyon jó képet kap (1-2) illetve a harmadik enyhén szemcsés, zavaros (3), de a legnagyobb gond a két legmesszebbi TV (4-5). Mivel tudnám javítani? Esetleg más jelerősítő? Vagy a jelerősítő FTTH coax kimenetéhez sokkal közelebb tegyem az erősítőt? Kábellezek újra? csináljak leágazást már az FTTH coax kimenettől, és onnan vigyem a kábelt a 4-5 felé? (A kábelek 2x árnyékoltak sztem, de lehet tévedek ) (Az 1-2 TV közötti splitter 4-es, de most 2 kimenet van használva csak.) Előre is köszi nektek!
(#) Inhouse válasza syleecon hozzászólására (») Feb 1, 2021 /
 
Cseréld meg a 2 osztót és rögtön kiderül, hogy mivel van a gond. A 3-asnál valami gondnak csak kellene lennie a kábelezés/csatlakozó/készülék vonalon. Szemcsés kép? Ez nem DVB-C adás?
Az a Tratec mi lenne egyébként, nem egy MM/TV szétválasztó? Az egyik ág biztosan nem jó TV-hez. Vegyél 2db rendes 2-es osztót és nézd át a 3-as ágat! Ha van lehetőség, akkor vidd át a 3-as TV-t egy olyan helyre, ahol jó a kép, hogy ott mit mutat...
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2021
(#) Gafly válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 1, 2021 /
 
Valamint honnan és hová mennek a kábelek?
Mert ugye ha csillagpontosan, akkor jobban lehet sakkozni, mintha sorosan lennének felfűzve és azért van két külön elosztó is a rendszerben...
(#) Inhouse válasza Gafly hozzászólására (») Feb 1, 2021 /
 
Nem olyan rossz a helyzet a kép alapján.
(#) Gafly válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 1, 2021 / 1
 
Még annál is jobb a heyzet, mert a kolléga adatlapja szerint viszonylag a közelben lakik, és úgyis kell mennem arrafelé, és van a fiókban splitter, és amit szivesen odaadok ajándékba.
Már ugye ha kapunk bővebb információkat, hogy például "F" csatlakozós kell, stb...
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2021
(#) syleecon válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 1, 2021 /
 
Köszönöm a tanácsot! DVB-C adás, legalábbis annak kéne lennie (DIGI).
A 3-as TV-t kicsit nehezebb mozgatni, ez a konyhában egy bútorrészhez rögzített TV.
4-es és 5-ös TV-t talán egy fokkal könnyebb mozgatni. Sajnos nem tudom milyen célt szolgál pontosan TRATEC, ez anno még az első, parabolás rendszerre kiépített hálóból maradhatott fent, ami azóta nem lett cserélve. Tudnál ajánlani 'rendes' 2-es osztót (a 3-as TV-t is megpróbálom levenni a rendszerről majd, de ez picit melósabb, holnapután tudom sanszosan megcsinálni. (Százhalombatta).
(#) syleecon válasza Gafly hozzászólására (») Feb 1, 2021 /
 
Csillagpontoshoz ha jól értem, akkor kéne egy 5-ös elosztó?
(#) syleecon válasza Gafly hozzászólására (») Feb 1, 2021 /
 
Igen, én Pesten lakom, Dagály mellett, és igen, F csatlakozós
(#) Inhouse válasza syleecon hozzászólására (») Feb 1, 2021 /
 
Mivel 3 kimenetű az erősítőd, nem olyan rossz a kábelezés, 2,2,1. De még mindig nem tudom, hogy egy digitális adás hogyan lehet mákos?
Az a Tratec nem való oda, mint ahogy nem előnyös a 4-es osztó egy olyan helyre, ahova 2-es kellene (bár pont ez a szakasz a jól működő).
Gaflynak volt egy felajánlása...
(#) syleecon válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 1, 2021 /
 
Igen, köszönöm erre írtam is. Ha cserélném a splittereket elől is (a 4-est) akkor milyet javasolsz? a 3-as tv-t letesztelem külön majd az 1-es vagy 2-es helyén is.
(#) Inhouse válasza syleecon hozzászólására (») Feb 1, 2021 /
 
Igazából mindegy, hogy melyik TV-t viszed, a csere a lényeg, hogy látszódjon, hogy egy jól működő ponton mit mutat a másik TV, illetve a rossz helyen egy olyan TV. amin jó kép van. Ebből kiderülhet, hogy van-e TV gond. Az is lehetséges, hogy a TV-d menüjében meg lehet nézni a jelszinteket, az is sokat segíthet.
Hogyan lehet szemcsés egy digitális adás képe? Kockásodik?
Az osztó annyi ágú legyen, ahány kimenet szükséges. Az ezüst színűek általában már jobb minőségűek, mint az aranybarnák. SIC! Szimmetrikus legyen a kimenete, minél kisebb csillapítással, ne legyen TV/radio felirata, nem kell DC átadás és iránycsatolt sem. És persze, ahogy most, F-es csatlakozásai legyenek.
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2021
(#) Gafly válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 1, 2021 /
 
A 4-5 Tratec helyett tudok adni egy F csatlakozós kettős splittert.
Ezzel elvileg helyre is billenhet a nagyjából a dolog.
(#) Gafly válasza syleecon hozzászólására (») Feb 1, 2021 /
 
Idézet:
„Ha cserélném a splittereket elől is (a 4-est)”

Azt minek, ha ott jó.
Ámbár az erősitőn cserélhetnéd próbára a kábeleket.
Inhuse-nak lehet abban igaza, hogy DVB-C eseteben nem lehetne hangyacsata, bár néhol még tolják/nem kapcsolják le alatta az analógot sem...
(#) syleecon válasza Gafly hozzászólására (») Feb 1, 2021 /
 
Köszönettel elfogadnám! Beszéljük le privátban?
(#) syleecon válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 1, 2021 /
 
Olyan, mintha átfedésben lenne a háttérsugárzás a valós adással. Küldök mindjárt képet.
(#) syleecon válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 1, 2021 /
 
3-as TV képe csatolva.
(#) Inhouse válasza syleecon hozzászólására (») Feb 1, 2021 /
 
Ez olyan kicsit, mintha analóg adás lenne...ilyet a digitális nem igazán tud. De annyira nem rossz.
(#) syleecon válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 1, 2021 /
 
Most jut eszembe, hogy azt a kábelt meg sem néztem, de okozhatja a 3-ason ezt tré kábel is? . Ha cserélni kell, milyen típust javasoltok? Köszönöm a sok segítséget!!
(#) Gafly válasza syleecon hozzászólására (») Feb 1, 2021 /
 
Szerintem inkább a csatlakozásoknál nézgelődjél.
(#) proba válasza Gafly hozzászólására (») Feb 1, 2021 /
 
Mintha a földhurok is okozna ilyet, esetleg az erősítő mennyire szükséges (esetlegesen egy kis gerjedés ?) A harmadik kérdés, a TV-k jelinformációja mit mond?
(#) syleecon válasza proba hozzászólására (») Feb 1, 2021 /
 
Szia! Megnézem mindegyiken külön majd, de ezt szerda előtt sajnos nem tudom már.
(#) syleecon válasza syleecon hozzászólására (») Feb 5, 2021 / 1
 
Szia Gafly és Inhouse! Utólag is nagyon szépen köszönöm a kedves segítséged. Jelerősítő továbbra is kell. a hátsó elosztó cseréje azonnal javította a jelet a 4-es, 5-ös TV-n is. 5-ös TV eléggé régi, valószínűleg nem DVB-C képes, de egy DIGI Box maradt, itt a jelet a box veszi, és működik HDMI-re kötve. 4-esen a lehetőséghez mérten elég jó kép lett. 3-as TV is javult, minimálisan. Cseréltem egy leágazást 3x árnyékolt kábelra, így még egy fokkal jobb lett. Teljes átkábelezés nem lesz, így már a célnak megfelel a dolog!
(#) Inhouse válasza syleecon hozzászólására (») Feb 5, 2021 /
 
Örülök, hogy jó lett.
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem