Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kamerás megfigyelőrendszer
 
Témaindító: zozz12, idő: Okt 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   61 / 70
(#) aroxol válasza merlingerin hozzászólására (») Aug 9, 2021 / 1
 
Power is megoldja. Felnézel az oldalukra és a telepítői listából tudsz választani aki javít is. Ki fog menni és megoldja. A whirlpool esetében sem maga a forgalmazó ment ki hanem egy alvállalkozója.

Én mint riasztókat is készítő csak annak adom a supportot aki tőlem vásárolta a panelt. Ha viszonteladómtól vásárolta keresse Őt. A viszonteladó ezért is kapja jóval olcsóbban és kérésre márkajelzés nélkül a paneleket.

Van elég probléma a termékekkel, és hogy még a user is zaklassa a supportot? Aztán ha elrontja megint zaklat, és sír.

Nem véletlenül van telepítői kód/admin. User ne állítgasson biztonsági rendszeren. Aztán esemény után engem ébreszt a TEK hajnalban... Persze van joga a kódhoz de akkor semmilyen garanciát nem adok a rendszer egyik elemére sem. Oldja meg. Nagyon helyes hogy ez ellen a Power nem asszisztál.
Garancia nálam úgy működik hogy ha az ügyfél kéri a kódot egy véletlenszerűt programozok és egy lezárt borítékban kapja meg a megrendelő. Ha a boríték megsérül nincs garancia.
(#) merlingerin válasza aroxol hozzászólására (») Aug 9, 2021 /
 
Szia!

Ez a borítékos dolog teljesen jogszerűtlen. A magyar jótálási feltételeket törvény határozza meg. Ettől a vásárló kárára eltérni nem lehet, még ha írásban a vásárlóval alá is iratod. Magánokirat nem ír felül törvényt vagy rendeletet. Tetszik, nem tetszik, ez van. Ha velem, vagy ismerőssel aki megkeres megpróbálnád, első körben a jogos igény elutasitásakor kapnál egy felszólító levelet, majd egy ügyvédit, és egy feljelentést 3. Körben. A törvények nem úgy működnek, hogy ami tetszik, betartom, ami nem tetszik, azt nem..

Attól, hogy ez a gyakorlatod, még teljes mértékben törvénysértő.
(#) aroxol válasza merlingerin hozzászólására (») Aug 9, 2021 /
 
Akkor ezek szerint pl. egy telefon feltörése (ROOT) nem jelent garancia vesztést? Ha egy lezárt készüléket felnyitsz továbbra is garanciális?

Minden lezárt egység, így a kamera vagy riasztórendszer esetében ha szakszerűtlen beavatkozás történik ugrik a garancia. Nem csak nálam. Mindenhol.
(#) antikzsolt válasza aroxol hozzászólására (») Aug 9, 2021 /
 
NEkem a telepítő kód nem kellene csak hogy ne zaklasson már azért mert megnyomtam a felvevő gombot vagy hogy a 4 kamerából csak egyet akarok látni. Még visszatekerni sem lehet mert hopp megint kódot kér. Olyan mint egy gyerekzár. Azért ez szívatás rendesen. Semmihez sem fér hozzá az ügyfél így meg kuka az egész. Mi van ha megdöglik/betelik a merevlemez? Hívjon 30 naponta szakít mert törölni kell a felvett videókat? Életszerű mi?
(#) aroxol válasza antikzsolt hozzászólására (») Aug 9, 2021 /
 
Láttál Te már rögzítő menü beállítását?
(#) antikzsolt válasza aroxol hozzászólására (») Aug 9, 2021 /
 
Nem lehet bonyolultabb mint egy lézergép vagy cnc programozása és beállítása. Amúgy meg ha felvétel indításra is kér kódot meg visszatekeréshez is akkor onnantól kezdve az az eszköz és a forgalmazója is a selejtre való. Innentől lezárom az egész vitát mert egy ipari hulladékkal nem foglalkozok tovább. Megy ez is dobozba amit eladok a tördelőknek.
(#) dB_Thunder válasza antikzsolt hozzászólására (») Aug 9, 2021 / 1
 
Idézet:
„Amúgy meg ha felvétel indításra is kér kódot meg visszatekeréshez is akkor onnantól kezdve az az eszköz és a forgalmazója is a selejtre való.”


Nem minden user-nek van jogosultsága mindenhez!
Illetve más, szintén biztonsági okokból, vannak ilyen korlátozások!
Tudod! Ez biztonságtechnikai eszköz, nem egy "forgács gyártó" berendezés! Kicsit mások az elvek..
(#) merlingerin válasza aroxol hozzászólására (») Aug 9, 2021 1 /
 
Szia!

Rootolás nem minden gyártónál tilos. Van, ahol gari vesztés nélkül megteheted.

Másrészt az admin jelszó nem a telefon rootolásával egyenlő. A root jogot a gyártók többsége nem adja ki. Az admin jelszót pedig Te, mint kiskirály tartod vissza, haszonszerzés céljából. Ez nem ugya az. De bízom benne, hogy majd egy ügyvéd a bíróságon el fogja magyarázni.

Teszem hozzá csak zárójelben, hogy a dvr/nvr esetében az admin jog nem a maximális hozzáférési jogosultság. Nem root szintű. Az az op rendszeren belül létezik csak, Te sem tudod. Nyugodj meg, nem egy dvr/nvr flash-ét forrasztottam ki, olvastam ki, fejtettem vissza file rendszerét, és tettem ismét használhatóvá a Te, és hasonló "telepítők" miatt. Picit jobban ismerem a működését ezeknek, mint Te.

És ugye.. a tudatlanság.. nem mentesít...

De ha ilyen mély ismeretekkel rendelkezel, és bejáratos vagy a techson világába, mi az oka, hogy nem ajánlottad fel itt a kolegának, hogy megcsináltatod a cuccát? Nem az enyémet... Azt nem kell, mert hulladék mind.. a kérdező készülékét.
(#) dB_Thunder válasza merlingerin hozzászólására (») Aug 9, 2021 / 1
 
Rég foglalkoztam én is a biztonságtechnikai cumókkal már, de én sem adtam oda a telepítői jelszót csak úgy! Ha kérte az ügyfél akkor megkapta, de egyúttal lemondott a szupportomról !!
Tehát így is meg úgyis pénzébe került ha későbbiekben akart valamit! Sőt drágább lett, ha az elállításait is rendbe kellett szednem.
(#) zaza99 hozzászólása Aug 9, 2021 /
 
Sziasztok!
Telekomos mobilnettel hol bejön az 5 kamera élő képe hol pedig az első kamera képe betöltése után elakad. Net sebességre 60/60Mbit/s mérek. Tp-link MR6400 modem router van most rajta, de sima routerrel és a gyári alcatel modemmel is ugyanez volt a jelenség. A Visszajátszások viszont gond nélkül mennek.
Tud Valaki megoldást?
Vezetékes netre nincs lehetőség.
(#) aroxol válasza merlingerin hozzászólására (») Aug 9, 2021 / 1
 
Legyen neked igazad.
(#) aroxol válasza zaza99 hozzászólására (») Aug 9, 2021 /
 
Szia!
Csak a kamera rendszer adatait, és a platformot felejtetted el leírni.
(#) zaza99 válasza aroxol hozzászólására (») Aug 9, 2021 /
 
Fisotech NVR-9-5Mp 9CH
5db Fisotech Wifi IP B 5MP

A kamerák wifin kapcsolódnak a routerre. Ha belső hálón vagyok akkor semmi gond nincs vele.
A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2021
(#) antikzsolt válasza dB_Thunder hozzászólására (») Aug 9, 2021 /
 
Erre nem kell suport mert kukázva volt alapból az egész gépezet. Az sem biztos hogy működik rendesen csak látszólag. Nem ér annyit hogy fogjam és felhívjam a céget hogy jöjjön ki azt fizessek érte.
(#) aroxol válasza zaza99 hozzászólására (») Aug 9, 2021 /
 
Platformot még mindig nem írtál. IE CMS? Kamerát nézed vagy rögzítőt? Ilyen hiba akkor szokott lenni ha szakadozik a net.
(#) merlingerin válasza zaza99 hozzászólására (») Aug 9, 2021 /
 
Szia!

A konfig hogy néz ki? pontosan...

Első körben a WiFi csatornákkal játszanék. Vélhetően sávszélesség nyűg lesz az, csak az a kérdés, hogy hol.. Ha sok a WiFi cucc, és mind ugyan ott akarnak dumálni, abból lehet probléma. Próbáld meg menüből a kamerákat is, meg a többi cuccodat is valamelyik felső csatornákra tenni, hátha van szomszéd, meg ki tudja még ki, akik default configgal működnek
(#) bbb válasza zaza99 hozzászólására (») Aug 9, 2021 /
 
Az elsődleges, vagy a másodlagos csatornát nézed? Próbáld meg, hogy a gyengébb minőségű másodlagos csatornát nézed élőben, azzal előjön?
(#) zaza99 válasza aroxol hozzászólására (») Aug 9, 2021 /
 
A rögzítőt nézem távolról telefonról a Bitvision progivan vagy pc-ről Ivms320 programmal. Szerintem is a nettel lesz a gond mert ha rajta vagyok a belső hálón tehát kint vagyok a telepen akkor jó minden 60/60Mb/s mérek, hazajövök itt meg már lehet hogy be se jön. Szóval nem mondanám hogy szakad a net inkább valamiért nem jön létre a kapcsolat.
(#) zaza99 válasza merlingerin hozzászólására (») Aug 9, 2021 /
 
A wifin csak az 5 kamera van, ez egy telep nyílt térrel szóval messze van a szomszét tehát a wifi gondot kizárnám mivel ha a belső hálón vagyok én is akkor jól működik laptopról wifin keresztül és telóval is. Bitvision és IVMS320 programokkal.
(#) zaza99 válasza bbb hozzászólására (») Aug 9, 2021 /
 
Alapból a másodlagos csatornára van állítva a program, de hiába. A visszajátszás viszont megy.
(#) aroxol válasza zaza99 hozzászólására (») Aug 9, 2021 /
 
Net probléma lesz. Indítsd egy ping-et pl. ping -t bme.hu látod ha szakadozik. Az video stream nem szereti a szaggatást. Érdemes lenne nézni egy térerőt. Vagy próbaként egy másik GSM szolgáltató.
(#) zaza99 válasza aroxol hozzászólására (») Aug 9, 2021 /
 
75% a jelerőség a pingget megpróbálom még
(#) merlingerin válasza aroxol hozzászólására (») Aug 9, 2021 /
 
Esetleg kipróbálni éjjel 2-kor, mi a helyzet. Akkor lankad a forgalom, szabadabb a cső.

Nem ismerem a modemet, de be lehet valahogy kényszeríteni egyik technológiába? Fix 4G, ha van rendes térerő.. nem -e pattog...
A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2021
(#) aroxol válasza zaza99 hozzászólására (») Aug 9, 2021 /
 
A 75% 2-3-4G?
(#) zaza99 válasza merlingerin hozzászólására (») Aug 9, 2021 /
 
Pl most három kamerát behúzok még jó negyediknél elakad és meghalt.
A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2021
(#) merlingerin válasza zaza99 hozzászólására (») Aug 9, 2021 /
 
Nem ismerem a cuccot.. Csak találgatok.. De nem lehet, hogy marha sok szálat próbál nyitni, és egyszerűen ez a modem/szolgáltató által nem támogatott?

Meg kéne nézni wiresharkkal, a távoli oldalon, mi is történik pontosan.

Más is megy a mobilneten? Esetleg tenni rá QOS-t..
A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2021
(#) bbb válasza zaza99 hozzászólására (») Aug 9, 2021 /
 
S mekkora bitrátán mennének a kamerák? Könnyen lehet, hogy a szolgáltató nem szereti, ha egyszerre több nagy csomag halad át rajta, s DDOS támadásnak érzékeli, ami miatt lekapcsol egy időre. Az is lehet, hogy a modemed beállításai között van ilyen figyelés és az dobja le a kamerát az internetről. Persze az is lehet, hogy csak simán a jelerősség miatt nem tudja azt az MTU-t, amit kellene ahhoz, hogy a kamerák képei menjenek. A rögzítő és a kamerák hálózati beállításait is érdemes lenne megmutatnod, hátha kiderül valami turpisság.
Csomagméretet pingnél nem tudsz állítani, hogy ez kiderüljön, de powershell alkalmas rá a test-connection parancs megfelelő paraméterezésével. Ezzel kellően nagy csomagokat is rá lehet engedni a hálózatra és kiderül mind átmegy-e.
(#) antikzsolt hozzászólása Szept 12, 2021 /
 
ÜDv.

Pár nap és a kezemben lesz az első saját kamerás rendszerem. Áldozati kamera
Viszont pár kérdésre nem találok megoldást. Nem egy nagy technika de pont arra jó hogy a gyerekeket megfigyeljem az udvarban. (egyedülálló szülő vagyok)
1. Ha nem elég a 15 kábel amit gyárilag hozzáadtak lehet e toldani? Kb 5-7m kelhet majd.
2. Mennyire láthat ki a kamera a járdára és egyéb területre. (táblázni kell az tudom)
3. Mennyire bonyolult üzemkészre hozni a linken található rendszert. Valamiért kicsit bonyolultul van leírva számomra.
(#) lelkes amatőr válasza antikzsolt hozzászólására (») Szept 12, 2021 /
 
Az 5-7 méter toldást elviseli. Viszont ha ki akarod használni a tudását, kell hozzá egy Sata HDD továbbá valamilyen megjelenitő eszköz (lehet a TV is).
(#) dB_Thunder válasza antikzsolt hozzászólására (») Szept 12, 2021 /
 
Idézet:
„480 TV soros felbontás”

10éve is már egy kalap kaka volt, már akkor 7-8-900 TV sorosat raktunk fel
Következő: »»   61 / 70
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem