Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kamerás megfigyelőrendszer
 
Témaindító: zozz12, idő: Okt 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   68 / 70
(#) uniman válasza hzsiga hozzászólására (») Jan 17, 2024 /
 
Ezzel kellett volna kezdened! Sok fölösleges hozzászólás elmaradhatott volna...
De legalább most már tuhatjuk, hogy miféle kamerákkal működtethető... Bővebben: Link
1. A gyártó oldalán még a leírásért is regisztrálni kellene...
2. Belföldön is forgalmazzák, ahol vásároltad ott kéne rákérdezni...
3. HDD nélkül/új HDD-vel kéne megnézni mit lép...meg "üresen", bekötött kamerák nélkül.
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2024
(#) hzsiga válasza uniman hozzászólására (») Jan 17, 2024 /
 
Köszönöm szépen a gyors választ. Kipróbálom az általad leírtakat. A kínai kit-hez van-e magyar nyelvű frissítés?
(#) hzsiga válasza hzsiga hozzászólására (») Jan 18, 2024 /
 
A felvevő idáig jutott el hdd és internet nélkül.
(#) Gyöször hozzászólása Jan 24, 2024 /
 
Üzemeltetek egy 8 kamerás analóg megfigyelőrendszert itt a házon 2017 óta. Utp kábelekkel hozom be a kamerától a jelet és tápfeladós video balunokkal van csatlakoztatva, tehát ugyan az a kábel viszi ki a tápot is. Minden kamerához 1 külön utp kábel.
Egy makrai 10 Amperos KTEI becenevű szünetmentesíthető táp ad fel 13,8V-ot, a kameráknál makrai 1A 13,8->12V stepdown konverter veszi vissza 12Vre a tápfeszt.
A DVR előtt egy makrai kb 3 Amperos stepup stepdown DC DC konverter van.

2017ben egy kínai szettel kezdtem, 8 gyenge képminőségű de jó fényerejű kamerával.
Pár éve hikvision DVRre váltottam, a téves riasztások kiszűrése miatt, illetve apránként lecseréltem a kínai kamerákat is hikvision analog Fullhd 2MP-kre.
A probléma itt jött ki, a dvrben a merevlemez amikor dolgozik (tehát mindig) a "recegő winyóhang"al egyenértékű képzaj látható az éjszakai képeken. Továbbá az új kamerák szellemképes földhurkos képet adtak, amit földhurokleválasztóval zajossá de szellemkép mentessé sikerült tenni.
Tavaly év végén kipurcant a makrai táp, ezért a házban fellehető összes 12V adapterrel áthidaltam a problémát:
Az eredmény: kristálytiszta kép minden kamerán, és a winyó munkája sem zavarja az adást mert külön adapterre került.
A gond az, hogy 3 adapter lát el 8 kamerát, 5-6 Amperosak, de már 1 kamerát rádugva ezek csak 11.8V körül adnak ki magukból, ami az esetenként 40méter vezeték végén 8-9V jelenik meg terhelés alatt..
Egy kamera meg is halt.
Rendeltem kínából egy ilyen szünetmentesíthető tápot, ez meg 15,5Vra tölti az akksit. Ezért most nem szünetmentes a cuccom, ami kellene nagyon. Valamint a kép nem földhurkos szellemképes, hanem a házban elinduló hűtő stb zajára inkább "traktormintás"nak jellemezném.
Viszont ami meglepő, hogy a makrai átkapcsolási ideje annyira sok volt, hogy a DVR sokesetben újra is indult, ez a kínainál nem fordult elő.

Ha ráraktam a kamerákon kívül a dvrt is akkor itt is rángatja a képet a winyó.

Tud-e valaki segíteni abban, hogy esetleg kondenzátort kellene tennem a dvr és a táp közé a winyódarálást kiküszöbölni? Nem értek az elektrohoz.
Illetve az adapteres fullgagyi kínai tápjaim simább dc feszt adnak ki magukból mint a direkt erre a célra tervezett makrai? Azon lehetne segíteni, valami zavarszűréssel?
Válaszokat előre is köszönöm!
(#) proba válasza Gyöször hozzászólására (») Jan 24, 2024 /
 
Lehet a winchester azért darál, mert a kép ugrál, ezért mozgásnak nézi, és rögzíti ahogy győzi az összeset. Ha a kamerák képe nem változik, a rögzítő is leáll. Így tippem szerint ami nyugodt képet okoz, minden segít. A dugasztápoknál, arra is figyelj, némelyeknél nem mindegy hogy van konnektorba dugva, illetve a kimeneti test a bemeneti hálózat egy részét kiadja, büntetlenül nem mindig kötözgethetők össze vissza.
(#) Udvari Zsombor válasza Gyöször hozzászólására (») Jan 24, 2024 /
 
Tehetnéd külön tápra a DVR-t és a kamerákat, ha úgy jó volt ‒ igaz, hogy így két táp kell, de egy próbát megérhet.
(#) Ge Lee válasza Gyöször hozzászólására (») Jan 24, 2024 /
 
A DVR legyen mindig külön tápon a kameráktól. Nekem sima árnyékolt kábelekkel (koax-szal a végei) vannak bekötve a kamerák, és én is azzal szembesültem, hogy éjszaka amikor megnő az infra miatt a kamerák áramfelvétele (50 vs 300mA) akkor leesik a tápjuk 10V-ra vagy az alá. Én annyit csináltam, hogy a kamerák tápján emeltem kb. 1,7V-ot azóta nincs velük gond.
(#) Gyöször válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 25, 2024 /
 
Én is szeretnék emelni a feszültségen, de az adaperes tápokkal erre nincs lehetőségem.
Valamilyen szünetmentesíthető 13,8Vos tápra van szükségem ehhez. A makrai behalt meg villogott is, illetve a hálózati zajokat sem szűrte ki. Vehetnék ugyan olyat de a hibák megmaradnának.
A kínából rendelt SC-12V-180W jelű valami MZMW táp meg azontúl, hogy nagyon zajos, még túltölti az akksit is.
Ha pedig szünetmentesítettet akarok, akkor azt csak 1 tápról tudom megoldani. Tehát gond lesz a winyó okozta villódzás.
Valaki ha tudná mondani, hogy milyen kondival vagy bármivel próbáljam meg a zajokat kiküszöbölni, azt megköszönném.
(#) Gyöször válasza proba hozzászólására (») Jan 25, 2024 /
 
Ez nem felel meg a valóságnak, mert pont fordítva van. A kép attól ugrál, ha rögzít a vinyó. Ha leveszem a közös tápról nem rángat a kép.
Sőt a mikrofon hangjában is rögzül a winyó hangja.

Jah, 0-24ben veszek mindent, az okoseseményeket meg gondolom megjelöli.
(#) proba válasza Gyöször hozzászólására (») Jan 25, 2024 /
 
Ha egy winchester fogyasztásából problémák adódnak, akkor vagy a winchestert cserélném, vagy a tápot nagyobb terhelhetőségűre. Az utólag rámókolt kondenzátorok max akkor segítenek, ha a huzalozással is vannak gondok ( vezeték hossz, keresztmetszet, nem jó elrendezés...) Lehet rögzítőt sem ártana meggyanúsítani, lehet annak a belső tápja sincs a helyzet magaslatán.
Amúgy meg a rögzítő táp betáplálási pontjára közvetlenül nem sokból tart tenni egy 100-1000µF kondit. Eredmény rögtön látszik.
(#) vision61 válasza Gyöször hozzászólására (») Jan 25, 2024 / 1
 
Szia!

Az nem lenne jó megoldás, ha az egész rendszer elé a 230 V-ra tennél egy megfelelő teljesítményű szünetmentes tápegységet?
Akkor szerintem egyszerűbb lenne találni jó minőségű 12 V-os tápokat.
(#) KBal76 hozzászólása Jan 25, 2024 /
 
Sziasztok! Hozzám került örökbe egy Hikvision DVR, és mellé két AHD (ugyanilyen márkájú) kamera (max. FHD). Az a gondom, hogy a kamerák menüjébe nem tudok belépni a DVR-en át, valamiért. Van olyan hogy a DVR-be elromlik az a rész, ami a kamerákkal a koaxon kommunikációér felelős (a PTZ rész)? Hogyan tudom ezt ellenőrizni? Lehet egyáltalán kapni külön ilyen koaxra iktatható kezelőt? Nem PTZ kamerák, csak a menüjükben 720p/25 van állítva, és jobb volna a teljes felbontásra kapcsolni, legalább kipróbálásig.
(#) Gyöször válasza vision61 hozzászólására (») Jan 25, 2024 /
 
Most pont úgy van, egy 600VA ups megy a rögzítő előtt, a kamerákat meg viszi a kínai csoda nem szünetmentesen, de 13,8Von.

Az a gond, hogy ha van egy 12V akksim, akkor trafózzam fel 230V-ra, hogy azután azonnal beledugjak egy 230v Dc12V tápot. Ez butaság. Egy 12V 12Ah akksival elmegy 8-12 órát a rendszer. A 7Ahval elment kb 4-6 órát, ha ugyan ekkora akksiból trafózok egyet meg lekapcsolóüzeműzöm, akkor 1 -1,5 óra.
(#) Gyöször válasza KBal76 hozzászólására (») Jan 25, 2024 / 1
 
Akkor szokott ilyen lenni, ha gond van a képminőséggel (mint pld nálam) és elvész az infó amit küld a dvr.
De mikor kristálytiszta volt a kép, akkor is volt egy kamerám, ami csak éjjeli módban volt hajlandó menübe lépni.
A másik, hogy a kamerákon szokott lenni egy kis kilógó vezeték és egy kupak. Az alatt vagy 2 dip kapcsoló van, és a fedelében a kotta, vagy csak egy gomb. A gombot ha hosszan nyomod akkor vált AHD, TVI, CVI, 960 soros D1 (gyengébb minőségű kép) üzemmodok közt. Ha van rajta akkor babráld egy kicsit. Én AHD-ra tenném.

Vagy tök más baj van.
Egyébként meg az írisz +- vagy a fókusz +- gombbal szokott a kamera belépni a menüjébe
Ha van dedikált menü gomb az nekem még nem működött. Próbáld végig mindet (1 bites júzer módjára kell) )
Labor üzemmódban próbálod asztalon?
(#) Gyöször válasza proba hozzászólására (») Jan 25, 2024 /
 
Ilyesmi próbálkozást szeretnék, de gügye vagyok a kondihoz, a típusa milyen legyen? A polaritásról mit kell tudni?
Winyó csere volt, haverom ajánlotta vegyek bele ssdt, de 4 terrásat nem szeretnék...
Amúgy ha a DVR elötti makrai 3Amperos DC DC konverterben nincs egy ilyen kondi, akkor megolvasztom és a hajukra kenem.
(#) KBal76 válasza Gyöször hozzászólására (») Jan 26, 2024 /
 
Asztalon próbálom igen, csak toldó van a kamera és a DVR között (nincs sehová felszerelve). A kamerákon levő gombbal AHD-ra tettem, illetve már végig próbáltam persze a 4 üzemmódot. Csak az IR filter motoros benne, a fókusz és a zoom is a kamera alján kézzel állítható, egy kis műanyag fül alatt. Próbáltam a kamera leírása szerinti 95-ös paranccsal, meg tulajdonképp egy csomó véletlenszerűvel, de semmi reakciót nem érzékeltem. Ezért gondoltam arra, hogy esetleg a DVR elektronikája képtelen kiadni a parancsot (merthogy két kamera csak nem romlik ugyanúgy el). Van valami baudrate stb. állítási ablak, de mintha csak tájékoztató volna, mert nem tekergethetem, csak hogy HIKVISION-C, meg valami másik protokoll legyen. Tehát ha ismert valami jelinjektálási lehetőség, akkor simán küldenék neki parancsokat soros terminál alól a kamerának, csak erre az infóra még nem bukkantam rá.
(#) KBal76 válasza KBal76 hozzászólására (») Jan 26, 2024 /
 
Egy másik AHD-hez kapcsolódó kérdésem/problémám is lenne: lehet itthon kapni olyan átalakítót, ami az AHD jelet (vagy ami kijön ezekből a kamerákból jó felbontású videojel TVI/CVI), csinál monitorra, vagy TV-re jelet? (VGA vagy HDMI) Tehát nem felvenni, csak nézni, mint ahogyan áruházak bejárata felett sokszor látható. Lényeges lenne a lehető legkisebb jelkésés (lag).
Mert Ali-n már találtam ilyen átalakítót (két kamerát fogad, és HDMI a kimenet), de az is ~11e Ft lenne, ami elég soknak tűnk (miközben egy DVR sem kerül sokkal többe), és egyáltalán nincs infóm arról hogy mekkora késése lehet egy ilyennek. Szerelőmikroszkóp-szerűséget gyúrnék, mert végülis kamerák, monitor/tévé vannak hozzá, de fontos hogy ne késsen a kép. Amik digi kamerák vannak itthon, azok a HDMI felé mind sokat késnek. A Hikvision DVR-nek alig van késése, ezért gondolom egy ilyen átalakítónak még ennyi se lenne.
(#) Inhouse válasza KBal76 hozzászólására (») Jan 26, 2024 /
 
A szerelőmikroszkóp lényege, hogy közelre tud fókuszálni és megfelelő nagyítással rendelkező optikája van. Ezt nem fogja tudni egy biztonsági kamera. A mikroszkópok ebben jobbak, mint egy digitális fényképezőgép makro módban.
Kell venni egyet, mert mire oda jutsz, hogy ré kell jönnöd, nem járható út, már elköltötted egy jó eszköz árát.
(#) KBal76 válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 26, 2024 /
 
Kösz az aggódást, a dvr és kamerák mint írtam ingyen voltak (amúgy 1cm-re is fókuszálnak, nem mintha ez lenne a célom). Kár hogy egyik problémára és kérdésre se írtál megoldást.
(#) dB_Thunder válasza KBal76 hozzászólására (») Jan 26, 2024 /
 
Ilyenre nagy tárgytávolságú mikroszkóp kell!
Az enyém kb fél méterről figyel, nem aggat, ha közben matatok a nyákon!
(#) KBal76 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Jan 27, 2024 /
 
Egy próbát megért, zéró anyagi ráfordítással. Bár sem a megvilágítást, sem a beállításokat nem lihegtem túl így első nekifutásra (mint látható, csak PoC), de akár használható is lehet. A gyári objektív kb. 22cm távról kb. 9cm a látómezőt ad, de akad néhány különféle kameraoptikám még. Találtam sokféle ennél kisebb tárgytávolságú gyári kamerás-monitoros mikroszkópféleséget neten, nekem meg sajnos ez a legkisebb játszós fhd tv-m itthon.
Az összes kérdésemre/problémámra sikerült megoldást találnom, úgyhogy az indító kéréseim (amiken csak Gyöször próbált segíteni ) már nem aktuálisak.
(#) umkumiut hozzászólása Jan 27, 2024 /
 
Üdvözletem!
Egy újonnan felszerelt Hilook (Hikvision) IPC-B121H és egy IPC-B150H IP kamerával gyűlt meg a bajom.
Az alapfelállás a következő: eddig két régebbi (DS-2CV1021 és DS-2CD1021) Hikvision kamerát üzemeltettem az otthoni hálózatomon úgy, hogy mozgás érzékelése esetén a kamerák állóképet töltenek fel egy helyi Windows 10-es PC-n megosztott mappába, FTP-n keresztül (a Windows IIS Managerrel hoztam létre egy FTP oldalt). Ezekkel a kamerákkal nincs gond, szépen teszik a dolgukat évek óta.
A két újabb kamera viszont ugyanazokkal a beállításokkal mint a régebbiek (a menü 90%-a megegyezik), ugyanazzal a felhasználóval (az FTP-hez) csak akkor hajlandók képeket feltölteni, ha éjjeli üzemmódban vannak (azaz sötétben), vagy egyáltalán nem. Amint kivilágosodik és automatán átállnak napközbeni üzemmódra, nem töltenek fel egy képet sem. A beállításokban nem találtam semmit, ami ezt befolyásolná. Érdekes módon amikor beállítottam és még bent a házban kipróbáltam őket, működött a feltöltés. A probléma a felszerelést követően jelentkezett. A kamerák tápellátása PoE-en történik.
Amit eddig próbáltam:
- átcseréltem egy-egy régi és új kamerát, hogy ellenőrizzem hátha a hálózattal van gond azon a ponton, de az új kamera továbbra sem működik a régi helyén, viszont a régi működik az új helyén.
- újraindítottam a kamerákat.
- frissítettem a FW-t a legújabbra amit a gyártónál találtam, de ez nem segített, inkább csak lassítja a webes felületet és sokszor a beállítások sem jelennek meg (nem töltődnek be a checkboxok címkéi pl.).
- visszaállítottam a gyári beállításokat amikor már egyáltalán nem töltött fel semmit (éjjel sem).
- áramtalanítottam a kamerákat rövidebb-hosszabb időre. A hosszabb (~3óra) áramtalanítás után szokott legalább az éjjeli módban működni.
Mit csinálok rosszul?
Köszönöm a segítséget.
(#) Inhouse válasza KBal76 hozzászólására (») Jan 28, 2024 /
 
Ügyes. Csak kár beszólogatni.
(#) Gyöször válasza Gyöször hozzászólására (») Márc 6, 2024 /
 
Vettem egy vadonatúj tápegységet: az eredmény fantasztikus!
Bővebben: Link youtube videómhoz
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2024
(#) Gyöször válasza Gyöször hozzászólására (») Márc 6, 2024 /
 
Töltöttem fel egy másik videót amin jobban látszik a lényeg, tehát akksis módban a kép kiváló, ha bedugom a tápot, akkor katasztrófa.
Ennél a kínai MZMW is jobb képet produkált míg fel nem robbant múlt héten ))
Bővebben: Link újabb videómhoz
(#) dB_Thunder válasza Gyöször hozzászólására (») Márc 6, 2024 /
 
Nem tápot vettél, hanem zavarót!!
Óccó kici kínai táp öccázért bármit zavar!!
Én visszavinném!!
(#) Gyöször válasza dB_Thunder hozzászólására (») Márc 6, 2024 /
 
Igen, csak ez nem 7 volt mint a kínai hanem 21 most kihúztam előle a villámvédős elosztót, nem-e az kavar be. Nappal jó minden villámvédővel meg anélkül is.. Ha bekapcsolnak az infrák akkor várható, hogy kacifános lesz a kép. De addig hátha bejáródik
Meghalt a hikvision központ is, pedig az külön adapterről ment, mivelhogy továbbra is rángatja a képet. A mostani új is ugyan úgy rángatja, akkor is ha az adapteres 12V tápokat osztom el.

Kondit még nem írta meg senki melyik lábát tegyem a plusszra??? Milyen fajta kondit?

Továbbra is gond a 12V adapterekkel, hogy hiába 5A meg 6A a másik, ha kint a kameránál csak 8V van este. Emelni kéne a betáp feszt valahogy..
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2024
(#) kadarist válasza Gyöször hozzászólására (») Márc 6, 2024 /
 
[quote][Emelni kéne a betáp feszt valahogy..[quote] Inkább jóval nagyobb keresztmetszetű tápvezetéket kellene használni.
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2024
(#) dB_Thunder válasza kadarist hozzászólására (») Márc 6, 2024 /
 
Erre van a feszültségesésre méretezés....
(#) Gyöször válasza kadarist hozzászólására (») Márc 6, 2024 /
 
A dolog lényege, hogy utp kábelt behúztam, soha nem akarom újrahúzni. Amúgy 40 méterre mekkora keresztmetszetű vezeték kellene, hogy 1A terhelésre ne essen 0,1V nál többet a tápfesz?
Következő: »»   68 / 70
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem