Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kandósok
 
Témaindító: mspike, idő: Jan 17, 2006
Lapozás: OK   2 / 51
(#) zaik válasza zaik hozzászólására (») Jan 21, 2006 /
 
még egy szőke kérdés; nem para, hogy nem műszaki középsuliba jártam? mekkora hátrány? (hány félév? ) csak azért kérdezem, hogy nem fognak- e olyannal indítani, amitől első nap elmegy az egésztől a kedvem. (Bátyám járt így a Naumann-on, kb 2 napig járt oda.)
(#) Tomee válasza zaik hozzászólására (») Jan 21, 2006 /
 
Hát ez rázós kérdés...
Én a kandó előtt technikumot végeztem - gyakorlatilag 2 évig nem csináltam semmit. => elfelejtettem tanulni.
De ha mondjuk most gimnáziumba jársz és esetleg tudsz és akarsz is tanulni akkor nem lesz gond.
Bár az első 10 percben olyat mondanak amiről még nem is hallottál, de ha folyamatosan készülsz akkor menni fog. Kemény, de ez van! Végül is nem mindenkiből lehet villanyos mérő!
(#) zaik válasza Tomee hozzászólására (») Jan 22, 2006 /
 
hát nem. mint vadakat terlő juhász, úgy villanypásztor sem, de megyek, mert már a villamos is aluszik.
Köszi a válaszokat..
(#) miklosch válasza zaik hozzászólására (») Jan 22, 2006 /
 
én sima gimnáziumból mentem oda! nincsen sok hátránya annak, aki gimiből jött, mert mindent az elejétől kezdenek, de semmit nem rágnak az ember szájába, ezért folyamatosan kell készülni (nem úgy mint én..) majd szeptemberben találkozunk... ha óbudára jössz
(#) keyhole válasza zaik hozzászólására (») Jan 22, 2006 /
 
Én úgy gondolom, aki gimnáziumból vagy nem-műszaki-suliból jön a Kandóra, annak kicsit több odafigyeléssel és szorgalommal kell rendelkeznie. Én nagy előnyét érzem annak, hogy egy elektrós suliból, majd ipari elektronikai technikumból kerültem fel, így már nem ismeretlenek az elhangzott témák. Viszont van gimnáziumból jött ismerősöm is... neki nehezebb az egész. Persze ha hobbi szinten érdekelt már eddig is, akkor "csak" tanulni kell! Ezzel nem elrettenteni akarlak, de szerintem egy kicsit nehezebb lesz. Az biztos, hogy nulláról kezdtünk mi is mindent, úgyh nem kell aggódni emiatt!
(#) Frankye válasza Tomee hozzászólására (») Jan 22, 2006 /
 
Úgy is, mint a témában érintett:
Nem javasolnám a diákigazolvány matrica-átragasztását, mert a kalauzok java része hivatalból "nem szereti" a csalást - márpedig EZ az! Ilyenkor azután jön a kellemetlenkedés, miegymás, jobb esetben "csak" fizetni kell, mint katonatiszt, rosszabban jön a zsernyák, feljelentés, közokirat-hamisítás megalapozott gyanúja, stb., és a végén egy baromi drága csekk a bíroság előtt, vagy esetleg sitkó, ha nincs mákod...
Szal a bélyeg-ragasztgatással én nem játszanék. Annyit nem lehet spórolni a jegyen, hogy megérje...
Bocs, ha valakit elszomorítottam, de inkább a szomorúság, mint a rácsos akadémia!
(#) Tomee válasza Frankye hozzászólására (») Jan 22, 2006 /
 
Én is csak hallottam és nem akartam senkit erre a bűnős tettre buzdítani!
(#) mspike válasza Tomee hozzászólására (») Jan 22, 2006 /
 
Én technikumot végeztem előtte, szerintem sokat segített... de tényleg csak szorgalom kérdése.
(#) Tomee válasza mspike hozzászólására (») Jan 22, 2006 /
 
én is.
(#) GurgaPeti válasza Tomee hozzászólására (») Jan 22, 2006 /
 
Én gimiből jöttem, évak óta foglalkoztam hobbi szinten elektronikával, pic-ekkel is, de semmit sem segített, meghúztak. Teljesen mást tanítanak az iskolában, mint amire szükségem volt az otthoni építkezéshez. A haverom ugyanígy járt.
(#) GurgaPeti válasza miklosch hozzászólására (») Jan 22, 2006 /
 
Melyik tk. ba voltál? Én 22
(#) Tomee válasza GurgaPeti hozzászólására (») Jan 22, 2006 /
 
Az elektronika alapjai a töltéseknél kezdődnek! Ez elég nehéz...
(#) Thomas10100 válasza Tomee hozzászólására (») Jan 22, 2006 /
 
Idén szeptemberben én is a Kandóra megyek(Óbudára), Miben tér el az Óbudai és a józsefvárosi?
Most éppen technikumot végzek, de már most nem szeretek tanulni, bár az átlagom 4.9, de tanulni 5 percet sem tanultam
(#) Norberto válasza Thomas10100 hozzászólására (») Jan 22, 2006 /
 
Én is idén kezdek Óbudán, ha nem jön közbe semmi fontosabb És én is végeztem technikummal egyszer. Első évben nem sok újdonság lesz a technikusi évhez képest. Legalábbis a Bolyaiban megtanítottak majdnem mindent, ami kellhet egy technikusnak.
(#) mspike válasza Thomas10100 hozzászólására (») Jan 22, 2006 /
 
Elvileg csak a helyszínben, de azért sok mindenbe Máskép mennek a tárgyak mások a tanárok, van aki azt mondja óbuda könnyebb szentem meg nem. Szóval ezt majd meglátod. Oda menj ami közelebb van neked. (úgyis oda tesznek)
(#) keyhole válasza Norberto hozzászólására (») Jan 22, 2006 /
 
Valóban nem sok az újdonság a technikusi után. Talán csak annyi, hogy amit ott az alatt az egy év alatt végeztem, nem igazán nevezhető tanulásnak, ellentétben azzal amit első félévben elvártak itt tőlünk. A tempó jelentősen megnőtt... mellesleg fél év alatt vettünk át kábé 3x annyi témát, mint technikusin egy év alatt.
(#) klaco válasza keyhole hozzászólására (») Jan 23, 2006 /
 
Sziasztok, csak most fedeztem fel ezt a fórumot. Én józsefvárosba járok III. évfolyam Műszer-Automatika szakirány. Csak röviden leírom, mik vannak általában, aztán tanulok tovább, mert szerdán vizsgázok
Szal elvben Valkai már nem tanít infót, szal őt megúsztátok. Óbudáról nem érdemes átjönni majd modulválasztásnál, mert hátrányban leszel, és nagy szorgalom kell, hogy behozd a hátrányt. Érdemes józsefvárosba járni, mondjuk én nem is jártam máshova, de akik átjönnek mind mondják, hogy 1-2 rendes tanárt leszámítva sokkal jobb a nyócker De tényleg, tök mind1, honnan jöttél, ha van szorgalmad, és szeretsz tanulni, és nem csak az elektronika érdekel, hanem elviseled a sallang tárgyakat(közgáz 5 féléven keresztül, +minden félévben 1 tárgy, aminek semmi értelme)
Ahol én vagyok az a legkeményebb, nemhiába az a jelmondat Műszer: Akik komolyan gondolják. Nekünk van a legtöbb vizsga, legtöbb óra, stb. Ja de cserébe a legjobb tanárok. Ki hinné, hogy Valkai is műszeres? Szal 2-3 tanár itt is van, akit túl kell élni, nem lehet megkerülni, de van 3-4 tanár, akik miatt érdemes bejárni minden órára, mert szájbarágják az anyagot. A jegyzetek semmit se érnek, szal csak azt kell megvenni, amiről kifejezetten mondja a tanár, hogy abból fog tanítani, egyébként a távoktatásos könyveket ajánlom. Én megvettem méregdrágán a könyveket, felét nem is nyitottam ki, valaki meg mutatja, hogy ugyanazt az anyagot megtanulta 1 fele annyira vastag könyvből, amiben ráadásul ugyanaz van benne, csak értelmesen összeszedve, ja és ugyanaz a tanár írta, csak nem 20 éve, hanem 1 éve.
Szal egyenlőre ennyit, majd még visszanézek, és segítek pár infóval. Ha kérdés van, bátran, tudásomat, tapasztalatomat szívesen megosztom, mert nem akarom, hogy mindenki akkorát szívjon, mint én.
Szal kitartás!
(#) zaik válasza klaco hozzászólására (») Jan 23, 2006 /
 
még egy: azt nem tudjátok, h MSc képzés is indul (majd egyszer..)?
(#) miklosch válasza GurgaPeti hozzászólására (») Jan 24, 2006 /
 
én a 20-asban voltam!
Tud valaki részletesebben a passzív félévről? Már igénylő lapot szereztem! Az érdekelne, hogy hogyan megy az egész, és hogy szeptemberbe mit kell tenni, meg ilyesmi!
(#) Tomee válasza miklosch hozzászólására (») Jan 24, 2006 /
 
A T.o.-n kérdezd meg.
(#) Tomee válasza Tomee hozzászólására (») Jan 24, 2006 /
 
Nekem egy kérdésem lenne az öreg kandosókhoz!
Mégpedig az, hogy hogyan megy ez a tárgyfelvétel meg ez az egész következő félév. Mit kell csinálni és mit nem. Szóval most mi lesz?
A neptun az mindig szarakodik? Mit érdemes felvenni?
Köszi a hozzászólásokat.
(#) klaco válasza Tomee hozzászólására (») Jan 25, 2006 /
 
Szal bemész a neptun rendszerbe. Belemész, hogy tárgyak, tárgyfelvétel szabadon választható.
Megnézed az adott félévre kiírt meghírdetett tárgyak listáját, majd a keresésben kód alapján megkeresed a tárgyakat. Már megvannak az órarendek, kvkmai.uw.hu -n vannak fent, abból kinézheted a kódokat.
Mindent vegyél fel, amit tudsz, max nem tudsz levizsgázni. Már nem szaraxik a Neptun szerencsére, csak tetű lassú. A régi jobb volt, bár az is fagyott ilyen időben rendesen.
(#) Tomee válasza klaco hozzászólására (») Jan 25, 2006 /
 
Ha jól értem akkor az órarendnek megfelelően összerakom a tárgyakat.
Honnan tudom, hogy hanyas tankör vagyok?
Vagy kiválasztok egyet és az alapján álítom össze?
(#) klaco válasza Tomee hozzászólására (») Jan 25, 2006 /
 
Nem tom, hogy működik ez mostanság. Mi voltál elötte? Sztem újra ugyanazt kellene fölvenni, de az én időmben még lehetett, hogy pl tankört váltassz, és akkor mindent egy másik tankör órarendje szerint vettek fel. Aztán 2. ban meg már össze vissza lehetett variálni, volt is belőle sok gubanc, de a neptunnak ez a lényege sztem.
Amúgy a TO-t kell megkérdezni erről, és ott se 1 embert, hanem 2-t legalább, mert ezeknek fogalmuk nincs a dologról igazából.
(#) Tomee válasza klaco hozzászólására (») Jan 25, 2006 /
 
köszi az infot. Majd lesz valami.
(#) terko válasza Tomee hozzászólására (») Jan 26, 2006 /
 
Üdv mindenkinek.Kooperatívos Kandós vagyok. Az évek során sok mindent megtapasztaltam szeretett főiskolánkon.Ha van valami amiben segíthetek, szóljatok.Tomee a Neptunnal vigyázz.Tárgyfelvételnél ellenőrizd a felvett tárgyak előkövetelményeihez tartozó kódokat.Ha valami eltérés van a Neptun visít és letilt a következő szűrésnél arra hivatkozva, hogy nincs meg a tárgy előkövetelménye.Nagyon sok fejfájást és bosszankodást tud okozni.Ui:az új neptun sokkal rosszabb, mint elődje volt.
(#) klaco válasza terko hozzászólására (») Jan 26, 2006 /
 
Kooperatívról mondj el mindent léci, épp mostanában fogok cég után nézni. Mekkora ösztöndíjat adnak? Mennyire hajtós a dolog? Nagyon sokat kell dolgozni? Mi van akkor, ha nem értessz annyira a dolgokhoz, segítenek? Mennyire barátságosak?
(#) terko válasza klaco hozzászólására (») Jan 30, 2006 /
 
Szeva. Bocsi, hogy csak most válaszolok, de csak a cégnél van netezési lehetőség.Szóval a kooper lényege, hogy egy általad kiválasztott cégnél dolgozol négy napot egy héten. Az ötödik napon elméleti oktatás van a fősulin. Az, hogy mennyire húzós az attól függ hova kerülsz. Szerintem a vállalatok tisztában vannak azzal, hogy mindent te sem tudhatsz.Ha így lenne akkor az azt jelentené hogy a gyártástechnológiát piacra dobták aminek egyik vállalat sem örül. Természetesen alapvető dolgokkal tisztában kell lenni.Hallottam olyat hogy a leendő mérnökpalánta megkérdezte mi az a PLC? Hogy mennyire barátságosak? Ez szintén attól függ milyen team-be kerülsz. Nekem szerencsém volt és a munka mellett sokat baromkodunk is szóval nekem eddig sikerült.Figyelni kell arra is hogy másokat azért ne sértsünk meg.Tisztelni kell a kort és a szakmai tapasztalatot.Csak kkor érdemes vitatkozni ha álláspontod HATÁROZOTTAN meg tudod védeni. Egyébként mindig hallgass az öreg rókákra...Ha van valami ami még érdekel szólj...
(#) Norberto válasza terko hozzászólására (») Jan 30, 2006 /
 
Ez az öreg rókás dolog csak részben igaz

Hallgatni kell rájuk, de nem muszály megfogadni a tanácsukat...én már találkoztam olyan idősebb szakival (jóval túl az ötvenen), aki egy digit szkópot nem bírt rendesen használni, pedig elég sokat azzal "dolgozott"...én meg 18 évesen tavalyelőtt érdekes, de tudtam használni ezt a nagyon bonyolult eszközt. És ment is minden a rendjén, mértem is vele, tároltam is, meg minden, ami kellett. Ha megfogadom a szaki tanácsát, akkor azóta se tudtam volna lemérni az eszközömet, mert azt tanácsolta, ne is nyúljak a szkóphoz...szerencsére a főnöknek is feltűnt a "szaki" bénázása, úgyhogy nem sokat dolgozott a helyén. (Egyébként mérős volt, de ő 20-ad annyit csinált meg egy nap alatt a mérendő dolgokból, mint amennyit meg lehetett volna csniálni...)
(#) terko válasza Norberto hozzászólására (») Jan 30, 2006 /
 
Nézd én nem azokra gondoltam, akik nyugdíj előtt állnak. Itt nálunk az irodában az átlagéletkor kb 30. Gépészmérnök srác úgy vágja az elektronikát majdnem lepetéztem.Lazán taníthana fősulin.Analóg digitál neki mindegy. Szóval mint írtam attól függ milyen team-be kerülsz.
Következő: »»   2 / 51
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem