Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kandósok
 
Témaindító: mspike, idő: Jan 17, 2006
Lapozás: OK   3 / 51
(#) terko válasza terko hozzászólására (») Feb 2, 2006 /
 
na ez is befagyott vazze
(#) terko válasza terko hozzászólására (») Feb 7, 2006 /
 
Ha valaki kooperra jelentkezik időben kell szólni hogy a havi ösztöndíjakat lehetőleg ne novemberben adják oda egyben, mert én ez miatt maradtam le a nyelvsuliról(no lové).Most meg gürizhetek egy nyelvvizsgáért még június előtt...
(#) Tomee válasza terko hozzászólására (») Ápr 26, 2006 /
 
A felsőbb évfolyamos Kandós halgatókat kérdezném, hogy miyen szakra érdemes jelentkezni?
Melyik könnyebb, melyik nehezebb, mire kell figyelni?
Köszönettel Tomee
(#) vga válasza Tomee hozzászólására (») Ápr 26, 2006 /
 
A híradástechnika szakirányt tudom ajánlani mindenkinek. Nem ez a legkönnyebb szakirány, de a legérdekesebb szerintem! A tanári gárda is egész "jó fej"
Ha Józsefvárosban kezdted az első évet Tomee akkor nyert ügyed van, Óbudáról egy picit nehezebb átszokni.
Kicsit megvariálták a tanrendet a BSc képzés miatt, úgyhogy nem tudom mik lesznek most a húzós tantárgyak. (Én már 3.éves vagyok)
2 szóval: Hajrá HIPI!
(#) Tomee válasza vga hozzászólására (») Ápr 27, 2006 /
 
Esetleg valami más?
(#) Slope válasza vga hozzászólására (») Ápr 27, 2006 /
 
én jövő félévben megyek automatikára feltéve, hogy ezt túlélem
(#) miklosch válasza vga hozzászólására (») Ápr 27, 2006 /
 
én is a híradástechnikán gondolkodok, remélem sikerül el is jutnom addig..
(#) Slope válasza miklosch hozzászólására (») Ápr 28, 2006 /
 
Reménykedésből én is jeles vagyok...
(#) klaco válasza Tomee hozzászólására (») Ápr 28, 2006 /
 
Én elfogult vagyok, mert műszeren tanulok. Szal akik komolyan gondolják, azoknak érdemes belevágni. Volt évfolyamtársaim panaszait hallgatva, akik alkatrész/hippire mentek, mindenki panaszkodik a tanárokra. Annyi az egész, hogy az alkatrészt annyira nem veszik komolyan, de azért ott is kell tanulni rendesen. Sztem a műszeren van a legjobb tanár gárda. 2-3 tanárt tudnék megemlíteni csak, akik unszimpik, de őket is túl lehet élni, viszont van 2-3 olyan tanár, aki miatt érdemes bejárni órákra, mert elmond minden dolgot, amit tudni kell. Nem mellékesen ha azt is számításba veszed, hogy 1szer el szeretnél helyezkedni, akkor mindenképp a hippi/műszer marad. A hippis cégek nem igazán fejlődnek mostanában, szal eléggé stagnál a piac. Ellenben a műszeresekre egyre nagyobb szükség van, de nem Pesten, hanem vidéken. Debrecen és Szombathely lett most a két műszeres központ. Most valamiért idén pangás van, és a kooperatív képzés valahogy nem megy annyira, még mindig nem találtam helyet, pedig március óta hajtom a helyeket. Ha van még kérdés szívesen válaszolok.
(#) Carter válasza klaco hozzászólására (») Jún 4, 2006 /
 
Hali!
Nincs meg vkinek a méréstechnika I előadáson levetített powerpoint vagy esetleg pdfben?
(#) Tomee válasza Carter hozzászólására (») Jún 4, 2006 /
 
Hali. Szerintem nincs senkinek, de a Könyvből lez copy paste-vel megalkotva. A txt és a kép mjadnem ugyan az.
(#) Slope válasza Carter hozzászólására (») Jún 4, 2006 /
 
Hali

Nézd meg az aut.bmf.hu oldalon a távoktatásosoknak fent van elvileg. Ha kandós vagy akkor kell, hogy legyen hozzá jelszavad.
(#) miklosch válasza Slope hozzászólására (») Júl 14, 2006 /
 
hali!

nem tudjátok, hogy passzív félévről hogyan kell visszajutni óbudára?
(#) source2 válasza miklosch hozzászólására (») Júl 26, 2006 /
 
HI

megvannak a ponthatárok, így felteszem a nagy kérdést, ki fog jövöre a kandón kezdeni?
(#) Norberto válasza source2 hozzászólására (») Júl 26, 2006 /
 
Hát a 87-es ponthatár az egy lótúró...egy féléves delfin bejutna ide...a fő, hogy a lustákat, nem tanulókat úgyis kiszórják hamar :yes: :yes: :yes: :yes:
(#) Tomee válasza Norberto hozzászólására (») Júl 26, 2006 /
 
Ja kiszórtak....
(#) Slope válasza miklosch hozzászólására (») Júl 27, 2006 /
 
Nagyon egyszerű... felmész a neptunra és felveszed azokat a tárgyakat, amik nincsenek meg, de a mintaterv kiírja az adott félévre (a 15 kreditnyi tárgy mindenképp legyen meg, mert lehet fizetni félévvégén, ha épp nincs meg).
Amint felveszed a tárgyakat újra aktív hallgatóvá válsz.
Azért nem ártana, ha bemennél a TO-ra, hátha változott valami. A szünet alatt (aug. 20-ig) kedden és csütörtökön vannak nyitva 9.00-14.00 óráig.

Üdv!
(#) Slope válasza Norberto hozzászólására (») Júl 27, 2006 /
 
Kénytelenek levinni a ponthatárt... így is alig jelentkeznek. Az biztos, hogy a Kandó nem a nehéz bejutásról híres, hanem a bentmaradási esélyeiről. Ez egy nagy különbség a többi fősulival szemben, ahol az első pár félév csak a buliról szól, meg a heti 2-3 nap bejárásról.
A Kandón is lehet lógni, meg bulizni... csak ez meg is látszik a félév végén (elég sokan elmaradtak tárgyakból nálunk is).
(#) Placi84 válasza Slope hozzászólására (») Júl 28, 2006 /
 
Helló!

Én is mennék a fősulira, de a programozás része elvette a kedvemet az egésztől... Általános iskolában tanultam pacalt, de mostanra nem sok maradt meg bennem ,és szerintem már nem is nagyon a pacalról szól a programozás része... Hiába lettem országos második az OSZTV-n, meg 4. OMTV-n, a programozásnál nagy valószínűséggel el is hasalnék(PLC-ket még elprogramozok), főleg, hogy levelezőn csinálnám folyamatos műszak mellett...
(#) Slope válasza Placi84 hozzászólására (») Júl 28, 2006 /
 
Hello!

A programozás része nem olyan veszélyes, már ami a Pascal-t illeti. Mondjuk még régen tanultam meg magamtól. Kreditnek, meg az átlagba nem jött rosszul, de valami fejlettebb nyelvnek jobban örültem volna. Ezen kívül van még PLC, és mikrovezérlő programozás, a PLC-től tartok (nem a tárgy tartalma miatt, hanem a tanár "jóhírétől").

Mindent egybevetve egy 10-es toplistán amin a tárgyaim vannak, kb. 11. helyre teszem a programozást és a hozzá kapcsolódó tárgyakat. A listán 1 a legnehezebb, 10 a legkönnyebb...
(#) vegyészmérnök válasza Slope hozzászólására (») Júl 28, 2006 /
 
Üdv! Van valakinek tapasztalata a levelező képzéssel kapcsolatban? Jövőre lehet hogy felvételizek majd és belevágok. Kíváncsi vagyok, hogy tényleg olyan nehéz-e a Kandó mint amilyennek mondják, mondjuk a BME Vegyészmérnöki szakához képest...
(#) Slope válasza vegyészmérnök hozzászólására (») Júl 28, 2006 /
 
Van olyan régi csoporttársam, aki már átment levelezőre. Egy előnye biztos van... nincs minden nap legalább 1 Zh. A nappalin volt olyan hetem, hogy 11 zárthelyi jutott arra az 5 napra (na meg a beadós feladatok). Felkészülni pedig muszáj, mert a legtöbbet újra kell írni, ha legalább nem elégséges. Persze nem kötelező, de akkor vizsgára nem mehetsz (letiltanak, vagy megvonják a félévvégi aláírást). No meg felhalmozni sem érdemes a pótlásokat. Levelezőn ez nincs, persze ott is zh vár rád minden alkalommal, nade az mégis csak havi pár alkalom. A vizsga anyaga is lazább, no nem mindenből, de a legtöbb tárgyból könnyebb. Cserébe pedig lehet csengetni a lóvét, és ha jól tudom fél évet még rá kell húzni, tehát 4évbe tellik a diploma megszerzése (optimális esetben ).

...hogy nehéz? Szerintem nem az... Mondom ezt én egy levelezős gimiben letett éretségivel, és 3 év kihagyással. A hiba az alacsony felvételi pontokban, és a szakközépiskolák, HIÁNYOS és gyakran TÉVES oktatásában keresendő. Az első egy-két félévben azért nagy a szórás, mert gyakran magadnak kell megtanulni azokat a dolgokat amit középiskolában, vagy a gimnáziumban felületesen kezeltek, ha egyáltalán foglalkoztak vele. A Kandón érthető okok miatt nem foglalkoznak az alapokkal, ami nélkül az itt tanítottak érthetetlenné válnak.

Szerintem egy vegyészmérnöki diploma megszerzése után egyáltalán nem fog gondot okozni, ha rendesen foglalkozol vele.

Üdv és sok sikert a madani tanulmányaidhoz!
(#) vegyészmérnök válasza Slope hozzászólására (») Júl 28, 2006 /
 
Kösz a választ. Az alapokkal biztos nem lesz gondom, mert elég rendesen tanultunk matekot meg elekrodinamikát is. A ZH-k csökkentett mennyiségének meg kimondottan örülök. Nem szeretem ha túl sokat "nyaggatják" a hallgatókat. Vizsgára úgyis meg kell tanulni, addig meg hagyják békén az embert! Persze sajnos nálunk se így van..., de már megszoktam. Hetente három labor = 3-szor kell felkészülni, + három jegyzőkönyvet írni. Nappal előadások meg laborok, éjjel jegyzőkönyvírás (hétvégén is), és ehhez jönnek még a ZH-k, csak hogy ne legyen gondunk a szabadidő eltöltésével.
(#) Slope válasza vegyészmérnök hozzászólására (») Júl 28, 2006 /
 
detto...
(#) Norberto válasza Slope hozzászólására (») Aug 6, 2006 /
 
Helóka-halóka!

Jön a Gólyatáborba rajtam kívül innen valaki?
(#) miklosch válasza Norberto hozzászólására (») Aug 6, 2006 /
 
sajnos tavaly kihagytam.. idén meg nem hiszem, hogy lehetne menni! Szóval aki teheti, nehogy kihagyja!
(#) mspike válasza Norberto hozzászólására (») Aug 7, 2006 /
 
szevasz, felcsapsz Kandósnak ? Kell jegyzet szólj !
(#) terko válasza terko hozzászólására (») Aug 7, 2006 /
 
Szevasztok. Azért jó látni, hogy még akadnak emberek, akikben Kandós szív dobog. Én most államvizsgáztam és bátran mondhatom, hogy azon a szakirányon, ahol voltam nem volt leányálom a záróvizsga. Más szakirányon elegendő volt megvédeni a szakdolit, minket jól megforgattak. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem mindig a büfészak a legkönnyebb. Gondolom páran sejtitek miről van szó.
(#) pbalazs válasza terko hozzászólására (») Aug 7, 2006 /
 
Kandón végeztem 2004-ben hiradón. Most a BME-n "műszeres-szerű" vagyok.
(#) terko válasza pbalazs hozzászólására (») Aug 8, 2006 /
 
Csak egy kérdés. Menyire vészes a BME immáron mérnökként????? Nem puffognak a tanárok, mert Kandós voltál? Én hallottam olyat, hogy valaki KITŰNŐRE!!!!!! államvizsgázott a Kandón, erre a BME reakciója: "Na majd mi megmutatjuk neki ki az úr a háznál". Aszem ott is hagyta.
Következő: »»   3 / 51
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem