Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kávéfőzőgép hiba
 
Témaindító: patexati, idő: Nov 3, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   18 / 72
(#) Adri24 hozzászólása Dec 9, 2015 /
 
Sziasztok segítségre lenne szűkségem,Saeco Talea Giro V2es tipusu.Kávégépemen tegnap vízkőmentesítést csináltam,de a kv-gépen azóta a fűtőszál pirosan világít.Nem tudok rajta kv-főzni csak a csőn ereszti ki a vízet.Mi a teendő ilyenkor? Mit csináljak vele,válaszokat előre is köszönöm
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2015
(#) kendre256 válasza Adri24 hozzászólására (») Dec 9, 2015 /
 
Nekem ugyanilyen van, csak nem a V2-es. A csövön meleg víz jön különben? Elvileg a V2-es verziós a vízkőtelenítési folyamat végén visszaáll alapállapotba. Az enyém nem, annál a forróvíz gombot kell 10 másodpercig nyomva tartani, azzal lehet resetelni a vízkőtelenítési jelzést. Ezt te is megpróbálhatod, baja nem lehet tőle (legfeljebb azzal sem alszik el a fűtőszál LED )
Ha ez nem segít, javaslom tedd fel a kérdést ebben a fórumban, ott igazi profi kávégépszerelők vannak.
(#) hunorban hozzászólása Dec 16, 2015 /
 
Sziasztok.
Van egy Saeco incanto rondo kávéfőzőm. Az a probléma vele hogy elkezdi darálni a kávét, és utána leáll. A ledarált kávét pedig a zacctartályba üríti,és amikor leáll azonnal világítani kezd a piros led. Van amikor a 4-5 darálás után ad kávét de nem mindig. Mi lehet a probléma oka?
Köszönöm.
(#) kendre256 válasza hunorban hozzászólására (») Dec 16, 2015 /
 
A zacctartályba ürített kávé vizes vagy száraz? Az összes automata kávéfőző úgy működik, hogy ledarálja a kávét, összetömöríti, forró vizet enged át rajta, majd a zaccpogácsát és a maradék vizet kiüríti. Ha a darálás után leáll, akkor lehet hiba a darálásban, a vízellátásban (eldugult vízrendszer, hibás vízpumpa, nem működő átfolyásmérő, valamilyen vízszelep hiba, meg egyebek...). A daráló érzékelője is lehet rossz, ami azt jelenti, hogy darál, de nem kap a processzor a darálótól impulzusokat, amiből kiszámolná, hogy mennyit kell járatni a darálómotort.
(#) hunorban hozzászólása Dec 18, 2015 /
 
Köszi.
A kávé amit ledarál száraz. És valamikor 4-5 darálás után még kávét is ad, de nem mindig. Eleinte ha hosszabb időre be volt kapcsolva a gép (2-3 Óra) akkor működött. De most már így sem.
(#) szocso 1 hozzászólása Jan 26, 2016 /
 
Sziasztok:Most vásároltam egy saeco trevi kávéfőző gépet/használt/.Egy baja van hogy ha áramot kap akkor folyamatosan megy a darálo,és mást nem csinál.csak azért kérdezem most mert még szállitás alatt van.Kőszőnőm ha valaki segitene.
(#) Dino71 válasza szocso 1 hozzászólására (») Jan 27, 2016 /
 
Na ,de ha rossz miért vetted meg??? Na de valami hibakódot csak ki ír, vagy elvillog.

ITT egy rajz tanulmányozd hogy kell szétszedni :

Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2016
(#) lukovicsek hozzászólása Jan 27, 2016 /
 
Sziasztok.

Egy Jura géphez kellene egy kis segitség ami nem ad le kávét, elinditom, darál, betölti és aztán nem is próbál vizet nyomni hanem tovább teker és kilöki a por kávét, ha öblitésre teszem akkor is megy a mechanika rendesen, nem szorul és nem ad le semmi vizet a szivattyu be sem kapcsol, az érdekes az hogy ha porkávé üzemmódba próbálom akkor viszont rendesen engedi a vizet de csak üressen mert ha rakok bele porkávét akkor már nem, valaki találkozott már ilyen problémával ?
(#) lukovicsek válasza lukovicsek hozzászólására (») Jan 29, 2016 /
 
Senki nem tud hozzászólni a kérdésemhez ? mondjatok valamit mert elakadtam !!
(#) kávészem válasza lukovicsek hozzászólására (») Jan 29, 2016 /
 
Szia! Milyen tipus? Ha van rá lehetőséged, encoder csere, vezérlőpanel csere azután ... kuka.
(#) lukovicsek válasza kávészem hozzászólására (») Jan 29, 2016 /
 
Szia. Impressa s9. Sajna nincs másik panelem bele.
(#) lukovicsek válasza kávészem hozzászólására (») Jan 30, 2016 /
 
Mi az encoder ?
(#) lukovicsek válasza lukovicsek hozzászólására (») Jan 30, 2016 /
 
Már tudom mi az, azt néztem én is legelőször, de az működik.
(#) Dino71 válasza lukovicsek hozzászólására (») Jan 30, 2016 /
 
forgókapcsoló. /vezérlő mechanikában levő kapcsolók/
(#) lukovicsek hozzászólása Jan 30, 2016 /
 
Itt egy videó a gép működéséről hátha találtok benne valamit
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2016
(#) S.Roland válasza lukovicsek hozzászólására (») Jan 31, 2016 /
 
Üdv, Valószínűleg el van dugulva a lefőző mechanika, szét kell szedni , és kitisztítani. A kávézacc belenyomódott a szűrőbe (fém) ezzel eltömítve a lyukakat , ahol átfolyna a kávé.
(#) lukovicsek válasza S.Roland hozzászólására (») Jan 31, 2016 /
 
Üdv.

Az a baj, hogy kávé nélkül át megy a viz rendesen, vagy kevés kávéval, de ha beledarál egy adagot akkor tömörités után megsem próbál vizet rányomni, bese kapcsol a szivattyu hanem tovább megy és kilöki, gondolom ha tömődés lenne akkor próbálna nyomni vizet rajta át de ez nem teszi.
(#) S.Roland válasza lukovicsek hozzászólására (») Jan 31, 2016 /
 
A videóban az átmosás során jövő 3 csepp víz nem elég , ott legalább 1 ujjnyi vizet kellene engedni neki.
(#) lukovicsek válasza S.Roland hozzászólására (») Jan 31, 2016 /
 
Az a viz az egy kiskanál kávéval jött le, átmosáskor szintén nem enged semmit, bese kapcsol a szivattyu ugyanugy, és a tisztitóprogramot se tudom lefuttatni rajta mert megáll ott ahol a szivattyunak kapcsolni kellene.
(#) S.Roland válasza lukovicsek hozzászólására (») Jan 31, 2016 /
 
Akkor mostmár tudjuk , hogy szivattyú nem jó , a többit tudod már magadtól mit kell tenned
(#) lukovicsek válasza S.Roland hozzászólására (») Feb 1, 2016 /
 
De jó a szivattyu, mert ha gőzt engedek, vagy csak forróvizet, vagy ha kávé nélkül inditom akkor jön a viz rendesen.
(#) kávészem válasza lukovicsek hozzászólására (») Feb 1, 2016 /
 
Szia! Ez egy kétkazános gép, a forróvizet és a gőzt a felső kazán szolgáltatja. Ettől még a kávé szektor el lehet dugulva... Nem véletlenül kéri a tisztító program lefuttatását, csak lehet hogy valami dugulás van abban a körben. Kívülröl tápláld meg egy próbazsinórral a szivattyút, és a csövek megbontásával szakaszolható egy ilyen hiba.Öregecske gép, nemtudod az előéletét.. Talán lomis. Még a vízcsapra menő csövek is szoktak eldugulni. Első körben ez, utána tisztító program lefuttatás, minden más csak utána.
(#) lukovicsek válasza kávészem hozzászólására (») Feb 1, 2016 /
 
Szia.
A gép nem igazán öreg, a csövek arany tiszták, nem lomis a gép. amit én észrevettem az az, hogy az öblitésnél nem megy a szivattyu sose, ha porkávé üzemmódba rakom akkor ha egy kiskanál kávét rakok bele akkor rendesen bekapcsol a szivattyu és lejön a kávé is, ha többet rakok bele akkor tömörités után már nem tetszik neki a kávémennyiség és nem is kapcsolja a szivattyut hanem kilöki egyből a kávét, ugyhogy ez biztos nem tömődés hanem egy normális adag kávémennyiséget nem fogad el, egy pici kanál kávét még szinte megsem érez a gép, viszont amikor normálisan van benne az már neki nemtetcik, már kicseréltem a kezelőpanelen a meghajtó ic-t de semmi változás, az encoderbe is cseréltem az ic-t. Meg hallani amikor egy gép elvan tömődve és bug a szivattyu és sehol semmi, de itt nem bug sőtt kb 2 másodperc után tovább is lép, nem is próbálja a vizet ráengedni.
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2016
(#) Dino71 válasza lukovicsek hozzászólására (») Feb 1, 2016 /
 
Kávészem megmondta mit csinálj.Rakjad rá direktbe a 230V ot.a pumpára és amikor megvan tömve kávéval próbáld direktbe bekapcsolni.
Azért mert búg a pumpa nem biztos,hogy csinál elég nyomást is!!!
Ezt a gépet nem ismerem. Ha van benne valami súly automatika lehet az is rossz . A mikro kapcsolókat nézd át. Lehet ott nem ad át valamelyik rendesen, de ne csak sípolásra nézd hanem ellenállásra!!! Ha ezeket megnézted utána lehet nézegetni,alkatrészeket cserélni az elektronikában.
(#) lukovicsek válasza Dino71 hozzászólására (») Feb 2, 2016 /
 
Olvasd át mégegyszer amit irtam !
(#) Dino71 válasza lukovicsek hozzászólására (») Feb 2, 2016 /
 
Átolvastam. Valami súly mechanika vagy mennyiség állító csak van benne. A körül nincsen semmi probléma?
De nem látom ,hogy le írtad volna,hogy ki próbáltad úgy. hogy mikor megvan tömve direktbe adsz áramot a pumpának.
Tehát amikor benne van a normális adag kávé akkor egyszerűen be se kapcsolja a pumpát?
(#) lukovicsek válasza Dino71 hozzászólására (») Feb 2, 2016 /
 
Pontosan ! rátettem a multit is de semmit se kap, hanem kb 2 másodperc mulva tovább teker és kilöki a kávét. Ezekbe már nincs mikrokapcsoló a főzőegységnél hanem egy külső encoder figyeli hogy hol jár a gép mechanikája.
(#) Dino71 válasza lukovicsek hozzászólására (») Feb 2, 2016 /
 
Valami kávé mennyiség mérő nincs benne?
Az encoderben is kell lenni valami jeladónak azok rendben?
vagy valami biztonsági okból nem engedi indulni a pumpát.
Sok a kávé,dugulás valahol,nincs meg a megfelelő hőmérséklet......
Resetelni nem lehet sehol?
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2016
(#) lukovicsek válasza Dino71 hozzászólására (») Feb 2, 2016 /
 
Nem hiszem hogy sok lenne a kávé mert két pici kanál az a normál mennyiség fele kb, az encoderbe van egy ic amit már kicseréltem, de mondjuk a négy érzékelők valamelyike még lehet rossz ami benne van, de azok nem igazán szoktak elromlani, a kávé mennyiséget pedig a proci figyeli ahogy tömörit és közben befutnak hozzá a jelek, de dugulás biztos nincs, vagy legalább is olyan mértékü hogy egy csepp se jöjön le, meghát nem kapcsolja a szivattyut be valami végett, még lehet keritek egy másik encodert és megpróbálom hátha. Resetelni nem tudom, hogy lehet e sajna.
(#) brumbrus hozzászólása Feb 11, 2016 /
 
Sziasztok.
Van egy Thermoplan easy line ctm kávéfőző gépem (a statikában kb. 21000 lefőzött kávét ír). Az a bajom, hogy van a kávétartóba kávé, de azt írja ki, hogy nincs kávészem (keine Bohne). Tejet se ad bár nem tudom, hogy hogyan lehet a tejadó funkciót bekapcsolni, mert azt írja, hogy nincs bekapcsolva a tejhabosító (Foamer aus). Szervízkulcsom van hozzá. Valaki segítene! Köszönöm.
Következő: »»   18 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem