Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kávéfőzőgép hiba
 
Témaindító: patexati, idő: Nov 3, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   36 / 72
(#) weresgyufa válasza weresgyufa hozzászólására (») Feb 23, 2019 /
 
Ha valaki tud egészben főzőegységet az is érdekelne Turmix/Koenig is ugyan azt használja, de itthon sehol nem találom E-mag teljesen megszüntette a kapcsolatot és a szervízt is a céggel, aminek nem örülök, mert semmi mást nem találtam róla, hogy itthon ki forgalmazta, javította.
(#) Johnny0004 válasza procigyilok hozzászólására (») Feb 23, 2019 /
 
Szia! Nekem Krups van, abban egy mágnes emelkedik fel a víztől, lehet letapadt a víztartó edényben.
(#) moele válasza procigyilok hozzászólására (») Feb 23, 2019 /
 
Szia !
Általában a vízszint érzékelő szenzor hibája okozza a hibát.
A képen az érzékelő panel látható, de többféle is beépítésre kerül ebben a típusban.
Ez az érzékelő 3-pólusú csatlakozóval rendelkezik..
Meg kell nézni ami be van építve, hogy azonos-e a képen látottal.
(#) Kovidivi válasza Johnny0004 hozzászólására (») Feb 23, 2019 /
 
Nálam pont ez a hiba jött elő. A mágnest tároló kis fészek elkoszolódott, de kitisztítani nem lehet... Kapott egy fém hajcsatot, így fent marad a mágnes is, és a szenzor is kapcsol. Ha elfogy a víz véletlenül, a gép okos, észleli, majd addig fújja ki a gőzt a tejhabosítón, amíg levegős a rendszer (persze a tartályt után kell tölteni).
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2019
(#) dajdaj hozzászólása Márc 2, 2019 /
 
Sziasztok, adott egy Krups xn100 kávéfőző. A drága villanyszerelő a napelemhez kiépítendő vezeték beszerelésekor a három fázisból két fázist összekötött (véletlen) Kávégép, mosogatógép, kazán elköszönt... A kazánt megjavították, a kávéfőzőt érdemes szétszedni? Van ezekben valami védelem?
Köszi szépen.
Üdv. Csaba
(#) Nyul70 hozzászólása Márc 3, 2019 /
 
Sziasztok! Egy jura impressa F90-el van egy kis gondom. KPE gumik kicserélve és visszatéve gép indítva nagyon hangos. Biztosan a meghajtó motor kopása okozza. Bekentem a fogaskerekét zsírral így kicsit elviselhetőbb. Gondolkodom ,hogy a kpe-t is megzsírozom de azt szilikon zsírral.Teszek benne így kárt? Valaki csinált már hasonlót? Vagy mi lehet még a megoldása mert a motor elég drága és szeretném olcsóbban megúszni?! Köszi ha valakinek van ötlete.
(#) kendre256 válasza Nyul70 hozzászólására (») Márc 3, 2019 /
 
Élelmiszeripari szilikonzsírral kenve semmi baja nem lesz (meg neked se, ha esetleg valahogy belekerülne a kávéba )
(#) Nyul70 válasza kendre256 hozzászólására (») Márc 3, 2019 /
 
köszi a megerősítést,én is ezt gondoltam.
(#) BOSCH Vero Cup hozzászólása Márc 7, 2019 /
 
Sziasztok!

Van egy BOSCH Vero Cup 100 típusú kávéfőzőnk. Az utóbbi pár hétben elkezdte, hogy mikor bekapcsoljuk olyan mintha nem tudna beindulni, és persze többszöri ki és bekapcsolásraEgy kis kerregés után világít a kávéerősség jelző és a Calc'n Clean. Esetleg ha valaki hasonlókat tapasztalt valamikor le írná, hogy mit csináljak vele, hogy elinduljon.
(#) Andreaska91 hozzászólása Márc 11, 2019 /
 
Hello.
Van egy saeco kávégépem de nem fűti a vizet, a fűtőszál fűt ha megtáplálom. Van egy termosztát féle alkatrész felcsavarozva a kazánra , azt hogy tudom kimérni hogy működik-e ? 2 saru van rajta .
Továbbá az elektronikán fekete egy triac /btb816700bw/ ezt cserélhetem egy régebbi típusú kávéfőzőben lévő triacra /btb12700bw/?
(#) slinky válasza dajdaj hozzászólására (») Márc 11, 2019 /
 
ha szerencsed van akkor volt benne egy varisztor, mikor nekem a garazskapu vezerlesnel jatszottak el akkor megusztam ennyivel.... (bar hosiesen alltak a 400V orakig)
(#) vargaf válasza Andreaska91 hozzászólására (») Márc 11, 2019 /
 
A kávéfőző SUP számát írjad le, az alapján a kapcsolási rajza, szervizkönyve letölthető.
(#) Andreaska91 válasza vargaf hozzászólására (») Márc 11, 2019 /
 
Hello .
Már kerestem én is , de lehet te többre mész sup032or.
Egyébként ez /1nt08l-5125/ van benne 2db egymás mellett , igazából szakadás mérővel mérve egyik sípol a másik nem , itt a kérdés az hogy melyik rossz ?
A triakot kicseréltem , úgy tűnik működik a táp panel .
(#) vargaf válasza Andreaska91 hozzászólására (») Márc 11, 2019 /
 
Szervízkönyv
Egyébként a szakadt hőbiztosíték a hibás.
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2019
(#) JZoli válasza Andreaska91 hozzászólására (») Márc 11, 2019 /
 
Fényképet tehetnél fel róla, az többet érne.
(#) Joe_001 válasza Andreaska91 hozzászólására (») Márc 11, 2019 /
 
Hali Azok klixonok. (Hő biztik.) Szerintem ha végiggondolod tudod melyik a rossz. Az egyik üzemi, a másik vész bizti. Ha ránézel szám alapján az értéküket is tudod. Más értékűre cserélni nem javallott. (Áram, hőmérséklet.)
Remélem segítettem.
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2019
(#) Joe_001 válasza Joe_001 hozzászólására (») Márc 11, 2019 /
 
Bocsi az általad mellékelt szervízkönyv 41. oldalán megtalálod a helyes értékeket. A J 6 stekkert mérve 40 Ohm, 2KOhm. A brosúra szerint.
(#) Andreaska91 válasza JZoli hozzászólására (») Márc 12, 2019 /
 
Mellékeltem a 2 képet , a panelen a hűtőbordán lévő triakot cseréltem az működik is mert legalább már bekapcsol a kávéfőző . A másik képen látni a hőérzékelőt 2db egyforma van benne .
(#) Andreaska91 hozzászólása Márc 12, 2019 /
 
A helyzet az hogy volt egy pici gomb a hőérzékelőn , benyomtam kattant is egyet , azóta ha rámérek sípol. Beszereltem a kávégépbe , de a triak megint lerobbant a panelről.
(#) JZoli válasza Andreaska91 hozzászólására (») Márc 12, 2019 /
 
Ott valami zárlat lesz! Mérd meg a fűtőszálat nincs-e testzárlat esetleg, az szokott ilyen hibát produkálni.
(#) zoli75 hozzászólása Márc 15, 2019 /
 
Üdv.
Segítséget kérnék egy Delonghi Magnifica Esam kávégép javításával kapcsolatban.
A gép bekapcsol, öblít majd jelzi, hogy kávéfőzésre kész. Megnyomva az egy vagy két csészét darálási állásba megy a főzőegység, de a daráló nem indul el és a gép vár a darálóra nem megy tovább egészen addig míg ujra meg nem nyomom valamelyik csészét és akkor visszaáll alapállásba. A teszt funkciót elindítva azonban minden működik (szivattyú, főzőegység, mennyiség állító potik, és a daráló is). Őrölt kávéból viszont lefőzi a kávét.
Találkozott már valaki ilyen hibával vagy ötlet, hogy mi lehet a gond?
(#) Spartan13 hozzászólása Márc 16, 2019 /
 
Szervusztok!
Beszereztem egy Saeco Talea Giro nevű kávémasinát, mert azt hallottam jó kis gépek ezek, és szeretném megjavítani.
A következő hibaüzenetet adja:
Bekapcsolás után zölden villog a hőmérő ikon, illetve egy kávészem világít szintén zölden. Azt gondolná az ember, hogy minden ok lesz, de nem, mert kb. 20mp után átvált és elég szaporán villog a zacctartó illetve a fűtőbetét piros ikonja felváltva.
Ha van valakinek ezzel kapcsolatosan tapasztalata, nagyon hálás lennék a hasznos információért!
Természetesen én is segítek, hogy ha valaki esetleg elakadna a Krups EA80xx típusú kávégépével, mert ebben viszont nekem van elég széleskörű szerelési tapasztalatom.
Köszönöm szépen előre is a segítséget!
(#) kendre256 válasza Spartan13 hozzászólására (») Márc 16, 2019 / 1
 
Szia!
Talea, Odea gépek service manualja.
Nekem is ilyen gépem van, a bekapcsolás után rögtön a központi egység mozog egy kicsit, hogy alaphelyzetet ellenőrizze. Ha az első 4-5 másodperc után nem mozog a központi egység, annak a mozgató motorja, meghajtása, végálláskapcsolói körül kellene keresni a hibát. Normál esetben az alaphelyzetbe állás után még villog a hőmérő ikon kb. 40-50 másodpercig. Ha felmelegedett a kazán, főző pozícióba mozog a központi egység, átmossa forró vízzel a hengert, dugattyút, majd a maradék vizet kiengedi a maradékvíz tárolóba, és visszatér alaphelyzetbe. Miközben ezek történnek az összes led az óramutató járásában ellentétes irányban felvillan többször is.
Lehet még az is a baj, hogy a zacctartó nincs a helyén, vagy nem érzékeli. Nekem legutóbb pont az volt a baja (vagy 3 éve vettem használtan), hogy a zacctartóban lévő mágnes elgyengült. Találtam itthon egy megfelelő vékony, erős mágnest, azt betéve a régi helyére jó lett, megy azóta is. Mondjuk ezt a hibát a sima piros felkiáltójel jelezte. Ennél gépnél ha megtelt a zacctartály, akkor azt bekapcsolt állapotban kell kivenni és üríteni, mert akkor törlődik csak a belső számlálója.
(#) kávészem válasza Spartan13 hozzászólására (») Márc 17, 2019 / 1
 
Szia! Ellenőrizd a fűtést. Kazán tetején a klixonok átadnak -e, kazán fűtőbetét jó-e? 20 másodperc alatt a kazán már forró, ha jó a fűtőkör. Gyakori hiba a klixon szakadása. Szedd szét, mérjél. Üdv.
(#) Spartan13 válasza kávészem hozzászólására (») Márc 17, 2019 /
 
Szia! Valóban az egyik ilyen kis hőkorlátozó kapcsolt ki a kazán tetején. De vissza lehetett kattintani, és a korábbi hiba jelek megszüntek, most viszont gyors ütemben villog a felkiáltó jel.
Na ez mi lehet vajon?
(#) JZoli válasza zoli75 hozzászólására (») Márc 18, 2019 / 1
 
Pár hete, pont ugyanilyen hibába futottam bele. Sajnos nálam vezérlőpanel hiba okozta. Vagy venni-szerezni kell egy másik panelt, vagy meg kellene próbálni az újraprogramozását, rendszerint az segíteni szokott.
(#) weresgyufa hozzászólása Ápr 8, 2019 /
 
Sziasztok. Hosszas pihenés után előszedtem a tartalék saeco Vienna gépet a nagyimnak, azt produkálja, hogy lelégteleníteni is egy kihívás volt, de azon túl vagyok. Nos a hiba szerintem valamiféle program hiba. Ha gőzölök vagy forró ízét engedek egy idő után pirosra vált a hibajelző, de víz vagy gőz jön rendesen. Kávéfőzésnél van a bug, szerintem, valamiért olyan a sorrend, hogy.: gomb megnyom; darál; majd mintha öblítene, mert megy a szivattyú ; tömörít ; lefő a kávé; piros hibajelző kigyullad.
Mit nézzek meg rajta, mert elkezdem lebontani.
Köszönöm szépen előre is a segítséget.
(#) blikkk hozzászólása Ápr 12, 2019 /
 
Sziasztok!
ESAM04-110.S gép a szokott beállítás mellett kevesebb kávét ad, nagyon hangos a szivattyú, hamar megtellik a csöpögtető tálca. Mi lehet a baja? Előre is köszi a segítséget!
(#) JZoli válasza blikkk hozzászólására (») Ápr 14, 2019 /
 
Valahol elfolyik a víz a szivattyú és a főzőegység között. Valószínűleg egy tömítés enged.
Vedd le a burkolatát, és nézd meg főzés közben, hogy hol jön a víz.
Ha szerencséd van látszik is a hely.
(#) Moderátor hozzászólása Horváth Lajos Sándor hozzászólására (») Ápr 16, 2019
 
Ennek fuss neki még egyszer, de most már normális helyesírással! (A dislexia sem felmentés a helyesírás ellenőrző programok használata alól.)
Következő: »»   36 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem